Kétezer forintos nyugdíjprémium jöhet 2024-ben?

Kétezer forintos nyugdíjprémium jöhet 2024-ben?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist január 25-i adása. A mai műsor első részében a nyugdíjprémiumról beszéltünk, a juttatás mértéke ugyanis a jelenlegi szabályok szerint idén a néhány ezer forintot sem érheti el. Igaz, a költségvetésben ennél több pénz van a juttatásra előirányozva, de még így is fel lehetne használni a jelenlegi rendszernél okosabban ezt az összeget – a témáról Farkas Andrást, a Nyugdíjgurut kérdeztük, aki ma egy ide vonatkozó elemzést közölt a Portfolio-n. Adásunk második részében arról volt szó, hogy még az igen óvatos előrejelzéseket is alulmúlta tavalyi harmadik negyedévi eredményeivel a Wizz Air. Ezzel kapcsolatban Bukta Gábor, a Concorde részvényelemzője volt a vendégünk.

Kevesen jártak jól a kriptovalutákkal - De érdemes vajon ebbe tenni a pénzünket?

Kevesen jártak jól a kriptovalutákkal - De érdemes vajon ebbe tenni a pénzünket?

"Nagyon kevesen voltak, akik időben szálltak be és jól jártak a kriptovalutákkal" - mondta Régely Károly, a Concorde vezérigazgatója a Dorsum Klub elnevezésű eseményen novemberben. A beszélgetésen kiderült, hogy az Erste Befektetési Zrt. vezetője, Cselovszki Róbert sem rajong a kriptovalutákért, emellett a Revolut terveibe is betekintést nyerhettünk.

Durván visszavágta a Wizz Air célárát a Concorde

Durván visszavágta a Wizz Air célárát a Concorde

Frissítette Wizz Air-modelljét a Concorde a légitársaság második negyedéves gyorsjelentését követően, az ajánlás változatlanul vétel, de a célárat 40 fontról 32 fontra csökkentette. A csökkentett célár is közel 80 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Visszatérhet a gyengülés útjára jövőre a forint

Visszatérhet a gyengülés útjára jövőre a forint

A várhatóan folytatódó kamatcsökkentés minden jegybanki óvatosság mellett is mérsékli a rövid futamidejű forinteszközök vonzerejét, és az előbbiekben vázolt külső és hazai makrokockázatok mellett az eddig elért egyensúlyjavulás arra lehet elegendő, hogy a forint most látható kamatelőnyét meg nem haladó, de fokozatos és a korábbi évtizedes trendhez visszatérő forintgyengülési pálya váljon a legvalószínűbb forgatókönyvvé 2024-re.

Kiszámíthatatlan a környezet, a legtudatosabb magyarok egyre inkább devizában fektetnek be

Kiszámíthatatlan a környezet, a legtudatosabb magyarok egyre inkább devizában fektetnek be

A kiszámíthatatlan környezet, a Magyarországgal kapcsolatos félelmek és kockázatok, a forint tavalyi nagy volatilitása és a magas infláció mind a devizák felé terelik a hazai befektetőket, a Concorde legtudatosabb ügyfeleinél már 50-70 százalék a devizában denominált eszközök súlya, mondta el a Portfolio-nak Régely Károly, a Concorde vezérigazgatója, akivel a prémium magyar állampapír alternatíváiról, a magyar részvénypiacról, különleges befektetési konstrukciókról és a hazai befektetési piaci versenyről is beszélgettünk. Részben az ügyfélportfóliók devizás irányba való eltolódására reagálva a Concorde egy közös vállalatot alapított, a Recorde Alapkezelő elsődlegesen ingatlanfókuszú befektetési alapkezelő, leendő ügyfelei a világ topligájába tartozó amerikai, vagy nyugat-európai ingatlanfejlesztők mellé tudnak beszállni. Az alapkezelő terveiről a Recorde vezérigazgatója, Kutas Gábor beszélt a Portfolio-nak.

Nem fog a háború az OTP-n, a Raiffeisent viszont üti – mi történik a régiós bankpiacon?

Nem fog a háború az OTP-n, a Raiffeisent viszont üti – mi történik a régiós bankpiacon?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében azzal foglalkoztunk, hogy milyen tényezők befolyásolják jelenleg a régiós banki részvények értékét, köztük az elmúlt időszakban nagy ralit bemutató OTP-vel és a többi banktól igencsak elszakadó Raiffeisennel. A témával kapcsolatban Le Phuong Hai Thanh, a Concorde elemzési üzletágvezetője volt a vendégünk. Mai adásunk második részében is maradtunk a tőkepiacoknál, az elmúlt időszakban óriási emelkedést bemutató Magyar Telekomról kérdeztük Fekete Beatrixet, a Portfolio részvényelemzőjét.

Megemelte a Nyomda célárát a Concorde

Megemelte a Nyomda célárát a Concorde

A kiváló második negyedéves és első féléves eredményeket követően felülvizsgálta modelljét és frissítette a Nyomda részvényeinek célárát a Concorde.

Sorsdöntő éjjel köszönt a forintra pénteken

Sorsdöntő éjjel köszönt a forintra pénteken

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai műsor első részében a forinttal foglalkoztunk, a magyar fizetőeszköz ugyanis egy hét alatt 5%-ot meghaladó mértékben gyengült az euróhoz képest, ráadásul most már mindenki a ma esti S&P-döntésre figyel, aminek fontos következményei lehetnek a magyar gazdaság pályáját tekintve. A témáról Beke Károlyt, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a tőkepiacokkal foglalkoztunk, az idei év ugyanis eddig egyáltalán nem a várakozások szerint alakult. Ezzel kapcsolatban Bukta Gábor, a Concorde elemzője volt a vendégünk, aki a minap a pénzügyi vállalkozás blogján közölt a témában elemzést.

Szakadó kamatokba űzi a kormány a lakosságot?

Szakadó kamatokba űzi a kormány a lakosságot?

Június 14-én újra zártkörű online klubot szervezünk a Portfolio Signature előfizetői program tagjai részére. A rendezvényen a megváltozó kamat- és adózási környezet hitelekre és befektetésekre gyakorolt hatását vizsgáljuk meg a téma vezető hazai szakértőivel. Az eseményen a részvétel a Portfolio Signature előfizetői program tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet megtenni.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.