Újabb kínai elektromosautó-gyártó megy tőzsdére

Újabb kínai elektromosautó-gyártó megy tőzsdére

A kínai autógyártó Chijet Motor megállapodott abban, hogy az Egyesült Államokban tőzsdére lép a Deep Medicine Acquisition nevű üres vállalattal való egyesülés révén, amelynek értéke elérheti a 2,55 milliárd dollárt - közölték a vállalatok szerdán.

Elbukott a világ legnagyobb üres cége, visszaadják a befektetők pénzét

Elbukott a világ legnagyobb üres cége, visszaadják a befektetők pénzét

A milliárdos befektető William Ackman 4 milliárd dollárt gyűjtött össze az eddigi legnagyobb SPAC-be, most azonban azt közölte a befektetőkkel, hogy visszaadja az összeget, miután nem talált megfelelő társaságot, amelyet fúzióval a tőzsdére vihetne. A fejlemény komoly visszaesést jelent a neves fedezeti alapkezelő számára, mivel eredetileg már tavaly azt tervezték, hogy a vállalat részesedést szerez a Universal Music Groupban.

Egyre aggasztóbb, ami a SPAC piacon történik

Egyre aggasztóbb, ami a SPAC piacon történik

Két ütést is kapott a SPAC-piac, hiszen a recesszióval kapcsolatos kilátások is nyomást helyeznek a szegmensre, de szabályozói oldalról a biankó cégek visszaszorítására irányuló törekvések aggasztják a befektetőket - írja a Bloomberg.

Itt a Trump-hatás, avagy hogy duplázd meg a pénzed egy nap alatt

Itt a Trump-hatás, avagy hogy duplázd meg a pénzed egy nap alatt

Még múlt szerdán Donald Trump egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be, az új médiacéget tőzsdére is viszi a volt elnök, mégpedig egy biankó társaságon keresztül. A Trump Media & Technology Group a Digital World Acquisition nevű SPAC-el egyesül, a hír hatására elképesztő rali indult a biankó vállalat részvényénél - már csak az a kérdés, hogy mit lehet tudni a cégről, mik a tervek és a kilátások? Egyébként korántsem ez az egyetlen részvény, aminek az árfolyamát a kisbefektetők megmozgatták a mögöttünk álló órákban-napokban, komoly rali alakult ki több, Donald Trump személyével kapcsolatba hozható cég papírjánál is.

Donald Trump az újdonsült mémrészvénykirály?

Donald Trump az újdonsült mémrészvénykirály?

Donald Trump visszavágót hirdetett meg a múlt héten az őt januárban letiltó közösségi média platformok ellen. A volt amerikai elnök közösségi médiás vállalatát befogadni készülő SPAC, a Digital World Acquisition részvényeinek az árfolyama erre a bejelentésre két nap alatt az egekbe szökött. Az eseményekkel kapcsolatban két dolgot érdemes megvizsgálnunk. Az egyik az, hogy mekkora spekulatív pénz van egy jól hangzó sztorira 2021-ben a világban. A másik pedig az, hogy megtörtek-e a piacok árazási mechanizmusai.

Csillag születik? - Richard Branson újabb űrcége megy tőzsdére

Csillag születik? - Richard Branson újabb űrcége megy tőzsdére

A milliárdos üzletember Richard Branson kisméretű műholdak indítására specializálódott cége, a Virgin Orbit tőzsdére lép egy körülbelül 3,2 milliárd dollár értékű fúzión keresztül, mégpedig egy biankó vállalat segítségével.

Egyenesen undorítónak nevezte a bitcoint Warren Buffett befektetőtársa

Egyenesen undorítónak nevezte a bitcoint Warren Buffett befektetőtársa

Közzétette legfrissebb negyedéves beszámolóját Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway, ami már önmagában is fontos tőzsdei esemény, ugyanis ilyenkor beleláthatunk abba, hogy mibe fektetett a világ egyik legismertebb és leggazdagabb befektetőjének cége, és hogyan teljesítenek azok a vállalatok, amelyek a Buffett-birodalomhoz tartoznak, de a Berkshire eredményeinek közzététele után korunk egyik legnagyobb élő befektetője és befektetőtársa, a Buffettnél 7 évvel idősebb, most már 97 éves Charlie Munger is elmondta a véleményét az izgalmas tőzsdei sztorikról, a bitcoinról, a SPAC-ekről, a Robinhoodról, különösen Munger volt elemében, nem fogta vissza magát, amikor szóba kerültek a kriptodevizák vagy a tőzsdén az elmúlt hónapokban megjelent, tapasztalatlan befektetők.

Ezen áll, vagy bukik az USA világhatalmi státusza

Ezen áll, vagy bukik az USA világhatalmi státusza

Nemrég foglalkoztunk már egy hosszabb írás keretein belül az űrszektorral, egészen pontosan akkor a Perseverance Marson történő landolásának apropóján vettük elő a témát. Megnéztük a szektor jövőjével kapcsolatos kilátásokat és az aktuális, betervezett projekteket, illetve a teljesség igénye nélkül megnéztünk négy magánkézben lévő vállalatot, melyek potenciálisan jó befutók lehetnek akkor, amikor igazán beindul az űripar.
Mostani cikkünk egy új szögből, más perspektívából tárgyalja az űrszektor helyzetét: az USA és Kína között a világhatalmi vezető szerepért folyó gigászi küzdelem egy lehetséges új csatatereként mutatjuk be az űripart, ahol akár a magáncégekkel való együttműködés szorosságán is múlhat, hogy melyik ország szerzi meg a vezető űrhatalmi státuszt a jövőben. Ezen magáncégek közül persze több tőzsdén jegyzett vállalat is van, így egy-egy részvény megvásárlásával minden további nélkül részesei lehetünk a történelmi versenyfutásnak.

Az emberiség legnagyobb kihívása - Valósággá válik az álom?

Az emberiség legnagyobb kihívása - Valósággá válik az álom?

Mindig is piszkálta az emberiség fantáziáját, hogy milyen lehet a világűr: léteznek-e rajtunk kívül is életformák, lehet-e hatékonyan vizet bányászni a Marson, milyen lehet a légüres semmiben lebegni és így tovább. Az Egyesült Államokkal az élen rengeteget költenek az országok a különböző űrkutatási projektekre, de a privát cégek is egyre inkább helyet követelnek az asztalnál, élükön az Elon Musk és Jeff Bezos által irányított vállalatokkal. Az előttünk álló évtizedeket tekintve hatalmas potenciál lehet az űrkutatásban, a gyors fejlődést és előrehaladást nem csak a költségek radikális csökkenése, de az egyre növekvő társadalmi igények is hajtják. Ennek apropóján most "szétnéztünk a világűrben" - megnéztük, hogy milyen nagyobb projektek várhatóak a közeljövőben, kik mozgatják a szálakat, mi várható az űripar számára, és a legfontosabb: befektetőként hogy lehet mindebből profitálni.

Esik a bitcoin, jön az infláció - Mibe érdemes most fektetni?

Esik a bitcoin, jön az infláció - Mibe érdemes most fektetni?

Új csúcsokon a világ tőzsdéi, a befektetők extrém kockázatokat bevállalva hajszolják a hozamokat. 50 ezer dollárról most nagyot esett a bitcoin, de szárnyalnak a kisbefektetők sztárpapírjai és üres cégekbe mennek eszement összegek a tőzsdén. Hol lesz ennek a vége? Erre is keressük a választ a Portfolio ma délutáni Private Investor Day 2021 online rendezvényén. Az eseményről élőben tudósítunk.

Felforgatják a jövőt a világhódító technológiák – De hogy lehet ezekkel pénz keresni?

Felforgatják a jövőt a világhódító technológiák – De hogy lehet ezekkel pénz keresni?

Teljesen átalakítják a világot a fenntarthatósági törekvések, az eddig elképzelhetetlennek tűnő innovációk, a technológia robbanásszerű fejlődése, a mesterséges intelligencia elterjedése. A Portfolio Private Investor Day 2021 konferenciáján a világmegváltó technológiák és izgalmas sztorik közül az előadók az 5G terjedéséről, a chipgyártók növekvő szerepéről és az üres vállalatok felfutásáról beszéltek.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.