32 éves inflációs csúcs dőlt Argentínában

32 éves inflációs csúcs dőlt Argentínában

Több mint 32 éve, 1991 februárja óta az idén augusztusban volt a legmagasabb a havi infláció Argentínában, ahol a jövő hónapban elnökválasztásokat tartanak. havi összevetésben 12,4 százalék, az év eleje óta 80,2 százalék volt az infláció augusztusban, tavaly augusztussal összevetve pedig 124,4 százalék.

Argentína 11-esekkel megnyerte a világbajnokságot

Argentína 11-esekkel megnyerte a világbajnokságot

Története során harmadszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Argentína azzal, hogy a katari torna vasárnapi fináléjában 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte a legutóbb aranyérmes francia válogatottat.

Merényletet kíséreltek meg az új Evita ellen

Merényletet kíséreltek meg az új Evita ellen

Merényletet kíséreltek meg helyi idő szerint csütörtök este az argentin alelnök ellen, a politikus sértetlen maradt, a támadót a rendőrség elfogta. Az előző héten az argentin ügyészség tizenkét év börtön és a közhivataltól való teljes eltiltás kiszabását kérte Cristina Fernándezre, aki 2019 óta Argentína alelnöke, míg 2007-től 2015-ig államfő, Néstor Kirchner feleségeként pedig First Lady is volt.

Menekítik dollárjaikat a bankokból az argentinok

Menekítik dollárjaikat a bankokból az argentinok

Argentína újabb szigorításokat lengetett be a tőkekontrollal kapcsolatban, ennek hírére sok argentin elkezdte kivenni a bankban tartott dollármegtakarítását – számol be a hírről a Bloomberg.

Az ország, amelyik majdnem kibírt 20 évet csőd nélkül, és náluk ez már nagy szó

Augusztus végén Argentína a csőd szélére került. Sőt, azzal, hogy a rövid lejáratú állampapírok törlesztését elhalasztották, a Fitch hitelminősítőtől kiérdemelték a részleges csőd besorolást. A Macri-kormány elvesztette a hitelességét a piaci szereplőknél. Argentína a 200 éves története során nyolcszor ment már csődbe, a mostani részleges csődesemény a kilencedik fizetésképtelenség előszele. A politikai elit tagjai egymásra mutogatnak, és azon ügyeskednek, hogy valaki más jelentse be a csődöt. Eközben a befektetők bizalma az argentin papírok irányában eltűnni látszik.

Dőlnek a dominók a világban, mi eddig egész jól megúsztuk

Feltörekvő piaci fertőzés terjed, olvashatjuk most már mindenhol, ami nagyjából arról szól, hogy a befektetők elővették az instabil költségvetéssel, magas eladósodottsággal és magas folyó fizetési mérleg hiánnyal jellemezhető, sérülékeny országokat, azok eszközeivel szemben fokozottan kockázatkerülők, adják az állampapírjaikat, ezzel párhuzamosan gyengülnek az érintett országok devizái, esnek a részvényárfolyamai. A para egyre nagyobb, emiatt nagyot estek a feltörekvő piaci részvényindexek, a magyar tőzsde azonban eddig kevésbé fertőződött meg.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.