Országos sztrájkra készülnek a buszsofőrök

Országos sztrájkra készülnek a buszsofőrök

Január 28-29-én országos munkabeszüntetést tartanak a Volánbusz sofőrei - tájékoztatta a Népszavát a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke. Lázár János minisztériumának ajánlata csoportszinten 16,8%-os, a buszvezetők esetében 20,5%-os idei alapbéremelésről szól, a hároméves bérfejlesztési ciklus alatt nőne a cégcsoport munkavállalóinak alapbére átlagosan legalább 25%-kal.

Fontos változás jön a budapesti közlekedésben

Fontos változás jön a budapesti közlekedésben

Az esti órákban csak az első ajtónál lehet felszállni a jövőben a fővárosban közlekedő buszokra és trolikra, írja a BKK. Január 19-től, péntektől fokozatosan új rendszert vezet be a társaság: 20 óra után, a Rákóczi úton közlekedő járatok kivételével a járművezetők a felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét.

Érkezik a jövő energiahordozója

Érkezik a jövő energiahordozója

A hidrogén, mint energiahordozó most kerül igazán fókuszba olyan energiaforrások mellett, mint a nap, a szél, vagy éppen a geotermikus energia. A hidrogénelőállítás képes pufferként áthidalni azokat az időszakokat, amikor túltermelés van egy-egy megújuló energiaforrásból, arról nem beszélve, hogy a közlekedésben is van létjogosultsága. Erről beszélgettünk a Messer Hungarogáz két vezetőjével, Bohner Zsolt ügyvezető igazgatóval és Bándy Tamás energiairányítási igazgatóval.

Új közlekedési tábla jelent meg Budapesten – ebből még baj lehet

Új közlekedési tábla jelent meg Budapesten – ebből még baj lehet

Egyedi új tábla jelent meg az Üllői úton: “sávváltás csak a 100E számára engedélyezett“ - írja Vitézy Dávid a Facebookon. A közlekedési szakember szerint a tábla nehezen értelmezhető az autósok számára és rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet a kis szöveges táblácska alapján.

Egyre többször találkozhatunk hidrogénbuszokkal Budapest körül és hat vidéki nagyvárosban

Egyre többször találkozhatunk hidrogénbuszokkal Budapest körül és hat vidéki nagyvárosban

Decembertől egy éven át a budapesti agglomerációban és hat vidéki nagyvárosban tesztel hidrogén-üzemanyagcellás buszokat a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. – hívta fel legfrissebb Facebook-posztjában a figyelmet az Energiaügyi Minisztérium. Mindez azt jelenti, hogy a menetrend szerinti forgalomban próbálhatnak ki az utasok egy Solaris és egy Caetano hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt, a kísérleti projektben a Linde Gáz Magyarország és a Messer Hungarogáz végzi majd a tankolással kapcsolatos szolgáltatást.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Minden tojás ugyanabba a kosárba? Olyan nagyhatalommá válik Magyarország, aminek csúnya vége lehet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.