Új igazgató kerül az ingatlanfejlesztő cég élére

2020. január elsejétől, Robert Kubinsky lesz a HB Reavis új magyarországi ügyvezető igazgatója. Jan Hübner jelenlegi ügyvezető a megbízása végével, három év után távozik a pozíciójából, fokozatosan adja át feladatkörét utódjának, és továbbra is aktívan részt vesz az Agora Tower és Hub sikeres átadásában, egészen 2020 közepéig. Az új ügyvezető HB Reavisnál szerzett széleskörű szakmai tapasztalatával irányítja majd a közel 70 fős budapesti csapatot, hogy az Agora Budapest második üteme is sikeresen elinduljon.

Kiderült, milyen üzletek nyílnak az Agorában

Kiderült, milyen üzletek nyílnak az Agorában

A HB Reavis bejelentette az Agora Budapest első kiskereskedelmi bérlőit, akik jövő tavasztól tovább színesítik az Árpád híd pesti hídfőjénél felépülő irodakomplexum alsó szintjét. A szolgáltatói összetétel kialakítása során kerületi lakosok és irodai dolgozók véleményét is kikérték. Az Agorában többek között egy olasz kávéházlánc, a Caffé Vergnano 1882 is helyet kap, ez lesz az első közép-kelet-európai kávézójuk Olaszország határain kívül.

Ilyen munkahely is van: titkos helyiség, alvószoba és csúszda (képek)

Szerencsések lehetnek azok az irodisták, akiknek nem kell napi szinten tárgyalót keresgélni megbeszélésekhez, nem kell hadakozni a kollégákkal a hőfok beállításán és még számtalan külön helyiség is van, ahová elvonulhatnak dolgozni, relaxálni, vagy akár aludni. Egy ilyen irodaházban jártunk, a HB Reavis által szervezett irodaház-bemutatón Pozsonyban. Az Új Nivy negyedben mintegy 35 ezer fő számára építenek irodaházakat, néhány közülük már el is készült, ezekben a legkülönfélébb szolgáltatások várják a dolgozókat.

Németországba is belépett a HB Reavis

Németországba is belépett a HB Reavis

Berlinben és Drezdában jelentős, összesen 3,5 hektáros fejlesztési területet vásárolt fel a HB Reavis. Ezáltal egyszerre két stratégiai fontosságú helyszínen is képviseli magát a vállalat a német piacon. Németország a hatodik Európai ország, ahol a HB Reavis jelenleg működik, az Egyesült Királyság, Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország mellett.

Elhárult az akadály - Megújulhat a pusztuló budai épület

A HVG vette észre azt a Magyar Közlönyben megjelent határozatot, mely szerint több épületnek is változik a műemlékvédelmi besorolása. Ezek közül néhány épület megkapta, míg másokat kivontak a műemléki védettség alól, ingatlanpiaci szempontból azonban az egyik legfontosabb ezek közül a II. kerületi Bem József téri egykori Radetzky-laktanya épülete, amely hosszú évek óta áll kihasználatlanul és eddig csak a műemléki besorolás szabott gátat annak, hogy egy modern irodaházként kapjon új funkciót.

Új igazgató került a nemzetközi ingatlanfejlesztő hazai csapatához

Új akvizíciós és fejlesztési igazgatót érkezett a HB Reavis magyarországi vállalatához, Berényi Zsolt több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kereskedelmi ingatlanok fejlesztése terén, új munkahelyén pedig a vállalat jövőbeli akvizícióiért, valamint meglévő- és új fejlesztéseiért felel.

Elköltözik a Raiffeisen

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Raiffeisen Bank az Agora Budapestbe költözik. Az új bérleti megállapodás méretét tekintve a HB Reavis történetében és a 2018-as magyar irodapiacon is az egyik legnagyobbnak számít, a bank közel 20 000 négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra az Agora Towerben, a beruházás első épületében - szerepel az HB Reavis közleményében.

Egyre fenyegetőbb az építőmérnökök hiánya hazánkban

Több ezer építőmérnök hiányzik a hazai piacról, miközben az építőipari termelés nagy ütemben bővül. A felvételi statisztikák alapján pedig továbbra sem nő az érdeklődés a szakma iránt. Erre a problémára hívták fel a figyelmet az Építőmérnök 200 elnevezésű konferencián, amelynek célja az építőmérnöki pálya népszerűsítése volt, és amelyet a Magyar Mérnöki Kamara és angol partnerszervezete, az Institution of Civil Engineers (ICE) szervezett nemrég, a HB Reavis támogatásával.

Újabb közösségi iroda épül Budapest belvárosában

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő közösségi irodája, a HubHub év végéig megnyitja első magyarországi helyszínét. Az új szolgáltatás 2400 négyzetméteren, Budapest belvárosában a Király utcában kap helyet. Az irodában az oktatás, a tehetségek bevonzása és a közösségépítés is fontos szerepet kap.

Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

A Kúria felülvizsgálta és április elején jogszabálysértőnek minősítette a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Radetzky-laktanyával kapcsolatos ítéletét - írja a Magyar Idők. A Fővárosi Kormányhivatal korábban megnyerte a tulajdonos HB Reavis ingatlanfejlesztő cég elleni pert a Bem téri épület átalakításáról, a mostani döntés ezt érvénytelenítette.

Nem hitted volna, de Magyarország ott van a világ élvonalában! - Ezek a cégek bizonyítják

Alig valamivel több, mint 750 olyan épület van egyelőre csak a világon, amelyet a fejlesztői az élhetőséget szem előtt tartó WELL minősítési rendszerben regisztráltak, vagy a ház már meg is szerzett valamilyen tanúsítványt. A minősítés szerepe azonban a jövőben tovább erősödhet, ahogy egyre jobban odafigyelünk az egészségünk és a munkaerő megőrzésére. A WELL rendszer mindössze 2014 óta létezik, és hazánk is azon úttörő országok között van, akik a segítségével élhetőbb környezetet igyekeznek teremteni. Jelenleg hazánkban 7 olyan épület van, amelyet regisztráltak vagy már valamilyen minősítést szerzett a WELL rendszerében, ezzel a számmal pedig megelőzzük Csehországot, Szlovákiát, de Németországot is. A WELL-t sokan az irodaházak minősítésének tartják, de Kínában például a minősítések 43 százaléka lakóépületeket érint. Köszönjük meg a hazai munkaerőhiánynak, hogy nálunk ez ennyire fontos.

Kelet-európaiként is lehetséges a siker a brit fővárosban

A Wells Fargo & Company a napokban bejelentette, hogy megvásárolta a londoni King William Street 33 alatti (korábban 33 Central néven ismert) ingatlant a HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoporttól. Az irodaház a Wells Fargo első Egyesült Államokon kívüli ingatlanbefektetése, amely a társaság londoni székhelyeként szolgál majd. A tranzakciót lebonyolító fejlesztő Budapesten is épített és épít irodaházakat, nevéhez köthető, többek között az Árpád híd metróállomás melletti Agora projekt.

A lengyeleknek bezzeg 310 méteres lesz az, ami nekünk 120

Hatalmas épület felhúzásába fogott, a nálunk az Árpád-hídhoz megálmodott Agora Budapest fejlesztője, a HB Reavis. Varsóban 2020-ra fejezi be a Varso Place nevet viselő vegyes funkciójú épületet, amely az Európai Unió legmagasabb háza lesz.

Budapestre jött, hogy a semmiből építsen fel egy új városnegyedet

Látványos építkezés kezdődött az Árpád híd metróállomás melletti területen, ahol néhány éven belül egy hatalmas irodakomplexum átadásával bővül a Váci úti irodafolyosó. A beruházó a HB Reavis, aminek ez lesz az eddigi legnagyobb magyarországi fejlesztése. A beruházással kapcsolatos tapasztalatokról és a hazai piac alakulásáról a cég nemrég kinevezett budapesti vezetőjével, Jan Hübnerrel beszélgettünk.

Új ügyvezető a HB Reavis Magyarország élén

Több mint tíz év után lemondott posztjáról Radnóty Zoltán, a HB Reavis Magyarország ügyvezetője. Helyét a cég lengyelországi részlegének igazgatósági tagja, Jan Hübner veszi át. A felsővezetői változás mellett a cég továbbra is folytatja megkezdett magyarországi fejlesztéseit.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.