Digitális ujjlenyomat-elemzéssel küzd a pénzmosás ellen egy magyar regtech startup

Digitális ujjlenyomat-elemzéssel küzd a pénzmosás ellen egy magyar regtech startup

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni harc jegyében a pénzintézetekre és egy sor szolgáltatóra szigorú ügyfélátvilágítási kötelezettséget írnak elő a szabályozók, az ezeknek való megfelelés se nem egyszerű, se nem olcsó feladat. Egy hazai regtech startup, a Complytron egy mesterséges intelligenciával és gépi tanulás alapú hálózatelemzéssel működő digitális ujjlenyomat analízist fejlesztett, amellyel a fokozott ügyfélátvilágítást lehet segíteni, illetve a kisebb, költségérzékenyebb szolgáltatóknak az egyszerűsített ügyfélátvilágításra is kínálnak megoldást.

Új szegmensre lőnek a gazdagok bankárai – Már nem az álomvagyon a lényeg

Új szegmensre lőnek a gazdagok bankárai – Már nem az álomvagyon a lényeg

Az egész vagyonkezelői piacot átalakító változások mennek végbe a szemünk előtt, a vagyonkezeléssel foglalkozó szolgáltatók már nem feltétlenül a gazdag ügyfeleket keresik, hanem azokat a tehetősebb, prémium ügyfeleket, akik nyitottak a technológiai újdonságokra. A BCG tanulmánya szerint az okostechnológiához kötődő innováció lesz a globális vagyonkezelői piac legmeghatározóbb trendje a következő 10 évben. Szükség is lesz rá, ugyanis jelentősen visszaesett a növekedési ütem a vagyonkezelési piacon, nem csoda, hogy új, nagy jövedelmi potenciállal bíró szegmens került a fókuszba.

10 elképesztő újítás, ami gyökeresen átváltoztat mindent, amit a pénzügyekről tudunk

Gyökeres változásnak indult a pénzügyi szektor az elmúlt években a különféle technológiai innovációknak köszönhetően. Az átalakulást pedig már közel sem a hagyományos pénzintézetek, hanem kicsi, "digitális bennszülöttek" katalizálják, melyeknek köszönhetően a bankolás szépen lassan teljesen digitálissá válik. Megnéztünk tizet a legfontosabb, pénzügyi piacokat átformáló innováció közül a világon.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.