FONTOS Főpolgármester-választás: úgy tűnik, Karácsony Gergely még kisebb különbséggel, de győzött!
Új lakás vagy a régi épületek felújítása? – Nehéz kérdés az ingatlanpiac fenntarthatósága

Új lakás vagy a régi épületek felújítása? – Nehéz kérdés az ingatlanpiac fenntarthatósága

A Sustainable World 2022 konferencia építőpari és ingatlanpiaci blokkjában a fenntarthatóság mérhetőségéről és szerepéről, az új és használt ingatlanokban rejlő lehetőségekről, valamint az automatizáció és az edukáció kapcsolatáról beszélgettek a szakértők. Az egy előadás és két panelbeszélgetés során többek között szóba jött, az egységes fenntarthatósági szabályozások és az ember központú ingatlanok megalkotásának jelentősége.

Gyökeres változásokat hozhat az újabb uniós irányelv a nagyvállalatoknál

Gyökeres változásokat hozhat az újabb uniós irányelv a nagyvállalatoknál

Az adatvédelmi (GDPR) és a bejelentő-védelmi (whistleblowing) szabályok után újabb uniós direktíva érkezik, amely előbb vagy utóbb valószínűleg minden az Európai Unióban aktív cég működésére hatással lesz. 2023-tól új ESG kötelezettségek jönnek, melyek minden nagyvállalatot érinteni fognak, így érdemes lehet már most elkezdeni a felkészülést – foglalják össze a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti szakértői.

Fontos változás a hazai nagyvállalatok beszámolójában

Számos magyar nagyvállalatnak idén kell első ízben elkészítenie és a beszámolójában közzétennie ún. "nem pénzügyi kimutatását". A kimutatás elkészítésének a célja, hogy a legnagyobb hazai vállalatok feltérképezzék az üzleti tevékenységük során felmerülő társadalmi kockázatokat, különösen a környezetvédelmi, szociális és foglalkoztatási kérdésekkel, az emberi jogok tiszteletben tartásával vagy a korrupcióval kapcsolatban. Kiemelendő, hogy a kimutatásnak tartalmaznia kell a leányvállalatok, az üzleti partnerek és beszállítók tevékenységében rejlő problémákat is.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.