Új terméket dob a piacra az Apple, reagál az internet népe

Új terméket dob a piacra az Apple, reagál az internet népe

A tegnap megrendezett konferenciáján az Apple bemutatta a Vision Pro nevű, úgynevezett vegyes valóságot használó headsetjét, az eszköz a tervek és a látványvideók alapján a fizikai és a digitális világot egyszerre teszi láthatóvá. A befektetők azonnal lereagálták a bejelentést és az első szakértői vélemények és tesztvideók is érkeznek, illetve természetesen beindult a mémgyár is a platformokon, a fogadtatás finoman szólva is cinikus.

Több tízmillió euróval támogat egy klíma-tech kockázati tőkealapot az EU

Több tízmillió euróval támogat egy klíma-tech kockázati tőkealapot az EU

25 millió eurót fektet be az Európai Beruházási Alap egy páneurópai klíma-tech kockázati tőkealapba. A befektetés célja, hogy a magvető fázisban (seed) az éghajlatváltozási tevékenységre forrásokat mozgósító alapítók finanszírozási hiányosságait pótolják - írják a közleményükben.

Digitalizációs szuperhullámot gerjesztett a koronavírus, az Apple a helyzet nagy nyertese

Digitalizációs szuperhullámot gerjesztett a koronavírus, az Apple a helyzet nagy nyertese

A koronavírus-világjárvány érdemben meglökte az előző évtizedek digitalizációs megatrendjét. A 2020-as évben ennek még mindenféle technológiai vállalat hatalmas nyertese volt, és még 2021-ben is sok kiváló teljesítményt figyelhettünk meg a Nasdaq vezető papírjainál. Ha azonban 2022 novemberében vetünk egy pillantást a szűk három évet magába foglaló érára, akkor egyetlen legény maradt a gáton: az Apple.

A Revolut gyorsabbá tenné az egyenlegfeltöltést

A Revolut gyorsabbá tenné az egyenlegfeltöltést

A Revolut a Tink nyílt banki szolgáltató által fejlesztett fizetéskezdeményezési szolgáltatást (PIS) veszi igénybe, hogy a felhasználók Európa-szerte zökkenőmentesen utalhassanak pénzt a számlájukra.

Az EU nekimegy az Apple-nek

Az EU nekimegy az Apple-nek

Az EU trösztellenes szabályozó hatóságai hétfőn azzal vádolták meg az Apple-t, hogy az korlátozza a riválisai előtt a hozzáférést az NFC-chip technológiájához. A vétség komoly bírságot vonhat maga után, és arra kényszerítheti techcéget, hogy nyissa meg mobilfizetési rendszerét a versenytársak előtt.

Magyar cég forradalmasíthatja a parkolást Amerikában, ahol még rosszabb a helyzet, mint nálunk

Magyar cég forradalmasíthatja a parkolást Amerikában, ahol még rosszabb a helyzet, mint nálunk

Egy magyar cég innovatív, automatizálási és videóanalitikai szakértelmével forradalmasíthatja az okosparkolási rendszert az Egyesült Államokban. Az Asura Technologies szoftvereit három kontinensen, Európában, Amerikában és Ázsiában is használják, hangsúlyos a jelenlétük Szingapúrban, Thaiföldön, de a legnagyobb húzópiac az Egyesült Államok. Vajon miért dönt úgy egy magyar vállalkozás, hogy ahelyett, hogy a magyar piac meghódítása után terjeszkednének külföldre, fordítva csinálják, és a nagyobb nemzetközi piacok után térnek vissza Európába, és Magyarországra? Mennyivel nehezebb ez az út, és hogyan befolyásolta az üzletmenetet a koronavírus-járvány? Kiss-György Máté, az Asura Technologies vezérigazgatója a Portfolio-nak arról is beszélt, milyen az együttműködés a cég és a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. között, amely 2019. októberében 700 millió forintot invesztált a vállalkozásba az EXIM Exportösztönző Magántőkealap forrásából, idén pedig 10 millió dollárt, megközelítőleg 3,2 milliárd forintot fektetett az Asura amerikai leányvállalatába. A befektetést a cég az amerikai projektjének infrastruktúrafejlesztésére, továbbá kinti partnerük, a piacon 20 éve jelenlévő PRRS többségi részének megvásárlására fordítja.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.