Nem kéri az uniós ügyeket Magyarország új igazságügyi minisztere

Nem kéri az uniós ügyeket Magyarország új igazságügyi minisztere

Tuzson Bence, az igazságügyi miniszteri poszt várományosa arra kérte a miniszterelnököt, hogy az európai uniós ügyek kerüljenek el a tárcától, amely tiszta, hagyományos igazságügyi minisztériumi struktúrában működne. A politikus az MTI-nek csütörtökön adott nyilatkozatában azt is elmondta: vezetése alatt a minisztérium fókuszába a jogi szuverenitás védelme és az ítélkezési gyakorlat áttekintése kerül majd.

Orbán Viktor kijelölte Magyarország új igazságügyi miniszterét

Orbán Viktor kijelölte Magyarország új igazságügyi miniszterét

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán. A kormányfő egyúttal ki is jelölte Varga utódját: Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára lehet az új igazságügyi miniszter.

Új fővárosa lesz a magyar filmgyártásnak?

Új fővárosa lesz a magyar filmgyártásnak?

A Pest vármegyei Fóton épül Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója, a 11 millió euró (mintegy 3,9 milliárd forint) értékű, 2024 első negyedévére elkészülő beruházás alapkövét csütörtökön tették le. Vass György, Fót polgármestere kijelentette: Fót a "magyar filmgyártás fővárosává emelkedik".

Megmagyarázta az államtitkár, miért vette el a kormány a gödi adóbevételek harmadát a várostól

Mivel az ország egyik legnagyobb beruházása zajlik Gödön a Samsung gyárban, ami 2700 új munkahelyet teremt majd, így a koronavírus válság idején a kormány megerősíti azokat a területeket, ahol munkahely-bővítés zajlik – lényegében ezzel magyarázta meg a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Tuzson Bence azt, miért kellett előzetes egyeztetés nélkül elvenni a várostól a városvezetés állítása szerint a bevételek harmadát. Sőt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt is mondta: ez csak az első ilyen különleges gazdasági övezet az országban, és jöhet még több is.

Másfél milliárdos EU-pénzből fejlesztik tovább a füzéri várat

A 2016-ban lezárt 2 milliárdos első ütem után megkezdődött a füzéri vár fejlesztésének második üteme 1,5 milliárd forintos EU-s programból, de a vár teljes felújítása csak 2025-re fejeződik majd be – hangzott el a második ütemének kezdetét jelző időkapszula pénteki elhelyezési ünnepségén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren. Amint befejeződik a teljes felújítás, a füzéri vár lesz a Nemzeti Várprogram első teljesen befejezett projektje, így a beruházás mintát adhat a többi erődítmény későbbi felújításához is - fogalmazott a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Karácsony Gergely kiakadt és felszólította a kormányt

Karácsony Gergely kiakadt és felszólította a kormányt

A kormány azt tervezi, hogy törvénybe iktatja, mire fordíthatja egy önkormányzat a helyi iparűzési adóbevételeit. A javaslatra Karácsony Gergely főpolgármester élesen reagált az ATV műsorában.

Törvénybe iktatná a kormány, mire költhető az iparűzési adó

Törvénybe iktatná a kormány, mire költhető az iparűzési adó

Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják - közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Újabb 2 milliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése - jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás minapi programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén Egerben.

Ősszel lehet döntés az állami szféra racionalizálásáról

Ősszel dönthet a kormány a közszféra racionalizálásáról - jelezte a Világgazdaságnak Tuzson Bence. A közszolgálatért felelős államtitkár szerint gazdasági érdekünk miatt is fontos korszerűsíteni az állami intézményeket.

Kormányablakok nyílnak a vasútállomásokon

Több vidéki nagyvárosban, vasúti pályaudvarok mellett nyílnak majd kormányablakok, ez jelentősen megkönnyíti az ügyintézést - nyilatkozta a Magyar Időknek Tuzson Bence közszolgáltatásért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök döntött az új kormánymegbízottak kinevezéséről. A politikus hozzátette: folyamatban van a közigazgatásban szereplő különböző adatbázisrendszerek összehangolása.

35 milliárdot kap a magyar buszgyártás

Magyarország kormánya az iparfejlesztést szolgáló Irinyi tervben 35 milliárd forinttal támogatja a buszgyártás megerősítését - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Debrecenben.

Az EU fenyegeti a magyar áfacsökkentést

Brüsszel megtámadta Magyarország áfacsökkentési szándékát az internet-előfizetések tekintetében, veszélybe került ez a törekvés - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.