müpa duna budapesti városkép ix. kerület
Ingatlan

Pest egy újabb része, amit pár éven belül berobbantanak az új fejlesztések

Egy új irodaház, vagy lakópark is teljesen meg tudja változtatni egy környék arculatát, megítélését, lakossági összetételét és természetesen az ingatlanárait is, és ez a hatás csak fokozódik, amikor olyan nagy (kormányzati) beruházásról van szó, ami új funkciót ad egy adott területnek. Ilyen projekt a 2023-as atlétikai VB-re tervezett stadion is. A IX. kerület egy kisebb, Csepelhez közel eső területén épül fel a sportlétesítmény, ami biztosan felkavarja a környék ingatlanpiacát, főleg úgy, hogy már más fejlesztések is folyamatban vannak a közelben. Nézzük, mi történik most a Közvágóhíd környékével!
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Megépül a 2023-as atlétikai VB-re tervezett stadion, mint azt a december 30-án megjelent kormányhatározat is leírja, a kormány ugyanis ennek értelmében támogatja a Fővárosi Közgyűlés feltételeit az atlétikai központ megvalósítása kapcsán. Karácsony Gergely, az új főpolgármester és a fővárosi polgármesterek öt pontba szedett feltételekhez kötötték az atlétikai stadion építését, ezek között volt például egy 50 milliárdos egészségügyi alap- és szakellátási támogatás a kerületek részére, valamint az is, hogy a stadion megépítésével induljon el a zöldfelületek növelése, és valósuljon meg a Csepeli Nagyerdő Program. További részletekről itt írtunk:

atletiaki stadion
Az atlétikai stadion látványterve, forrás: KKBK

Önmagában egy ekkora sportkomplexum is megváltoztatja a terület arculatát, főleg úgy, hogy az eddig szinte üresen álló Duna-parton épül, de ha valamivel tágabb értelemben vesszük szemügyre a Közvágóhíd környékét, akkor számos más építkezésbe is belebotlunk. Új iroda-, és lakóépületek épülnek, tervben van az ipari területek zölddé alakítása, a Déli Városkapu program részeként pedig az atlétikai stadionon túl, a csepeli területek átalakításáról is már konkrét elképzelések és látványtervek jelentek meg. Ezek együttesen alakítják a város ezen részét, csak úgy, mint ahogy ez a Puskás Stadion esetében is volt. 

A tavalyi év sikere után, 2020-ban már 2. alkalommal rendezzük meg - a fél napos után, immáron egész napos – az építőipar jelenéről és jövőjéről szóló konferenciánkat.

Mi minden épül és fejlődik most az atlétikai stadion körül?

  • Nagy zöldfelület
  • Irodaházak
  • Lakások
  • Közlekedés és Csepel

Nagy zöldfelület

Az atlétikai sportközpont egyik feltétele a Nagyerdő Program volt, ha valami akkor a rozsdaövezeti, alulhasznosított ipari épületek eltüntetése és egy egybefüggő zöldterületté alakítása biztosan más érzetet kelthetne az arra járókban. A főpolgármester programja alapján, a Budapesti Nagyerdő a főváros IX. és XXI. kerületeiben, a Soroksári-Duna két oldalán egy 525 hektáros parkerdő lenne, ami ötször akkora, mint a Városliget vagy a Népliget. A fejlesztés első, 2024-ig tartó ütemében Csepelen és a Soroksári-Duna mentén kezdenének bele a zöldesítésbe.

nagyerdő program
Kép forrása: karacsonygergely.hu

Irodaházak

Természetesen az új irodaházak sem maradhatnak ki a listából, amikor egy városrész fejlődéséről van szó, az egyik legnagyobb projekt a IX. kerület ezen részén, a szintén Duna-parton épülő Millennium Gardens irodaház. A 34 ezer négyzetméteres irodapark, a tervek szerint 2021-ben csatlakozik a Lechner Ödön fasor irodaépületeinek sorához. Ezen a vonalon, a Művészetek Palotája mellett még egy olyan terület áll szabadon, ami alkalmas lehet, egy nagyobb projekt elindítására. Másfél évvel ezelőtt egy vegyes funkciójú gigaprojekt is szóba került, a tervek a Könyves Kálmán körúttól északra eső területekre vonatkoztak, ahol egy központi tér köré lakóépületek, irodaházak és kereskedelmi egységeket tervezett az az APD Real Estate Kft., összesen 280 ezer négyzetméteren. Azóta azonban a projektről nincsenek további információk. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Millennium Gardens

Millennium Gardens

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10B
Kiadó terület: 37000 m2
Bérleti díj: 4960 – 5440 HUF
Bérleti díj: 16 – 19.5 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Lakások

Általában elmondható, hogy bármilyen városrészről is legyen szó, a környék pozitív változása mindenképpen értéknövelő tényező a lakások árában, ennek mértéke viszont nagyban függ attól, hogy valóban jobbnak ítélik-e meg a vásárlók a változások utáni állapotot. Ami ennek a környékének a lakáspiacát illeti, 2019 első kilenc hónapjában átlagosan 650-750 ezer forintos négyzetméteráron cseréltek gazdát a lakások az atlétikai stadion közvetlen közelében, az OTP Értéktérképe alapján. Az új lakóépületeknél pedig 10 projekt van folyamatban, vagy átadás előtt az 1097-es és 1095-ös irányítószámú, a Közvágóhíd közelébe eső területeken, ami közel 1700 új lakást jelent a környéken. Az biztos, hogy a következő pár évben érdekes időszakkal fognak szembesülni az itteni ingatlantulajdonosok és vásárlók, ugyanis nemcsak az átlagos lakáspiaci trendek idéznek majd elő változást a keresletben, kínálatban, árakban, de a stadion, majd később remélhetőleg a nagyobb zöldterület és a barnamezős részek eltüntetése is befolyásolni fogja az említett tényezőket. 

budapesti átlagárak lakás
Kép forrása: OTP Értéktérkép

Közlekedés és Csepel

Egy komplex projektből nem maradhat ki a közlekedés fejlesztése sem, főleg ha a Déli Városkapu terv többi, a Csepelen indított beruházásait is figyelembe vesszük. A sziget északi csücskében például 12 ezer diák számára épülnének kollégiumok, ami még egy nyomós érv a tömegközlekedés bővítése mellett. Tavaly nyáron írtunk róla, hogy többek között a H7 Csepeli és H6 Ráckevei HÉV vonalak korszerűsítése, összekapcsolása (és meghosszabbítása a Kálvin térig) is bekerült a támogatott uniós projektek adatbázisába egy 13,7 milliárd forintos keretösszeggel. Mindezek azonban még csupán a tervezési fázisban vannak, de remélhetőleg a környék korszerűsítésének egyik nagy előnye lesz, hogy a közlekedési beruházásokat is meggyorsítja. 

Összességében az atlétikai stadion és a vele, vagy ettől függetlenül bekövetkezendő építkezések, fejlesztések mind a budapestiek, mind pedig Ferencváros, Csepel, és a déli-agglomeráció lakói, dolgozói és cégei előnyére válhat.  

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

BIKA
janet yellen usa amerika
3e interjú
SZG_9469
bét
Revolut bankkártya
bull
SZG_9411
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
3e interjú