Íme az idei Top 50! Ők 2020-ban az ingatlanpiac legmeghatározóbb hazai szereplői
Portfolio signature

Íme az idei Top 50! Ők 2020-ban az ingatlanpiac legmeghatározóbb hazai szereplői

Nagy változásokat hozott 2020 a hazai ingatlanpiacon. Sokan találgatták korábban, hogy milyen esemény, hogyan és mikor vethet véget a 2014 óta tartó töretlen szárnyalásnak, azt azonban senki nem gondolta, hogy ez egy, a világgazdasági folyamatokon kívül eső járvány formájában érkezik meg. A Covid-19 elleni védekezés szinte hetek alatt formálta át az ingatlanpiacot. Míg egyes területek a túlélésért küzdenek, máshol a bevezetett intézkedések indították csak el az igazi fejlődést. A többség azonban kivár, tervez, számol, miközben újragondolja piaci helyzetét. Az élet tehát nem állt meg, a korábban elkezdett fejlesztések folytatódnak, ahogy tranzakciókat is látunk, de kétségtelen, hogy olyan átalakulások küszöbén állunk, amelyek hosszú évekre megváltoztatják a ma ismert ingatlanpiacot. Ennek szellemében ötödik alkalommal készítettük el az iparági toplistát a hazai piac legfontosabb szereplőiről, melyben a korábbi évekhez hasonlóan cégvezetők, tulajdonosok, befektetők, fejlesztők is bemutatkoznak, közülük sokan olyanok, akik először szerepelnek a listán. És nemsokára további 4 extra minilistával is jelentkezünk még, amikben a piac további befolyásos szereplőit mutatjuk be. Jó böngészést!

Idén is elkészült az ingatlanpiac 50 legbefolyásosabb szereplőjének listája, akiket ezúttal is ábécé sorrendben mutatunk be. A piaci változásokat jól mutatja, hogy a tavalyihoz képest 15 új szereplő került fel a listára.

Az 50 befolyásos ingatlanpiaci személy közül 25-en a november 19-i Property Investment Forum 2020 online konferencián is részt vesznek a programban,

így érdemes ott is velünk tartani, hogy még jobban megismerhessük a piacot alakító cégeket és legfontosabb döntéshozóikat.

Az 50-es listán a nevek mellett ezúttal azt is közzétesszük, hogy az elmúlt öv évben ki, hányadik alkalommal szerepel rajta. Mint látható, vannak állandó szereplők, akik 2016 óta minden évben ott vannak, míg egy-egy cég látványos fejlődése, vagy vezérigazgatójának változása új személyeket hoz a piacra. Az idei listán 15 új személy van, míg 5-en másodszor, 3-an harmadszor, 7-en negyedszer és 20-an ötödször szerepelnek rajta.

AZ ELSŐ RÉSZ CSAK A LISTA, DE LEJJEBB GÖRGETVE ELOLVASHATJÁK MINDEN SZEREPLŐRŐL A RÉSZLETES LEÍRÁSOKAT!!

Íme az 50 szereplő

Ágházi Gyula - vezérigazgató, Gránit Pólus Csoport

Alexandra Tomášková - EVP for Hungary & Czech Republic, Skanska Commercial Development Europe

Balázs Attila - vezérigazgató, Bayer Construct Zrt.

Barabás Géza - ügyvezető, S IMMO Hungary

Biró Gergely - elnök-vezérigazgató, Diófa Alapkezelő Zrt.

Borbély Zoltán - ügyvezető igazgató, Atenor-csoport

Csizy Dezső - alapító, Siskin Cégcsoport

AZ ELSŐ RÉSZ CSAK A LISTA, DE LEJJEBB GÖRGETVE ELOLVASHATJÁK MINDEN SZEREPLŐRŐL A RÉSZLETES LEÍRÁSOKAT!!

Doron és Guy Dymschiz - vezérigazgatók, Duna House

Erdei Bálint - vezérigazgató, RedWood Holding

Fekete Zoltán - vezérigazgató, felügyelőbizottság elnöke, Optima Befektetési Zrt.

Földi Tibor - vezérigazgató, Cordia Magyarország Zrt.

Furulyás Ferenc - ügyvezető igazgató, JLL

Futó Gábor - társalapító / tulajdonos, Futureal-csoport

Gábosy Balázs - kereskedelmi igazgató, Ceetrus Hungary

Gereben Mátyás - országmenedzser, CPI Hungary

Gulyás Ede - ügyvezető igazgató, CA Immo Hungary

Gyorgyevics Benedek - vezérigazgató, Városliget Zrt.

Huszlicska Dávid - üzletfejlesztési igazgató, CTP Hungary

Ispánki Nikoletta - country manager, IWG

Jellinek Dániel - vezérigazgató, Indotek Group

Kalaus Valter - ügyvezető partner, VLK Cresa

Kibédi Varga Lóránt - managing director, CBRE

AZ ELSŐ RÉSZ CSAK A LISTA, DE LEJJEBB GÖRGETVE ELOLVASHATJÁK MINDEN SZEREPLŐRŐL A RÉSZLETES LEÍRÁSOKAT!!

Kis-Szölgyémi Ferenc - vezérigazgató, B+N Referencia Zrt.

Kiss Gábor - ügyvezető igazgató, Metrodom Kivitelező Kft.

Kovács Attila - managing partner, Horizon Development Kft.

Kreinbacher József - alapító, Metál Hungária Holding Zrt.

Mészáros Beatrix - igazgatóság elnöke, OPUS GLOBAL Nyrt.

Nagy Viktor - country manager, Immofinanz

Nagygyörgy Tibor - tulajdonos-vezérigazgató, Biggeorge Property Zrt.

Németh Miklós - ügyvezető igazgató, OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.

Noah M. Steinberg - elnök-vezérigazgató, WING Zrt.

Orcsik Anna - Kelet- és Közép Európáért felelős regionális vezető, RICS

Pados Gergely - ügyvezető igazgató, Cushman & Wakefield

Paulinyi Gergely - elnök-vezérigazgató, Paulinyi & Partners Zrt.

Paweł Sapek - SVP, Regional Head CE & Country Manager, Prologis

Pázmány Balázs - igazgatóság elnöke, Erste Alapkezelő Zrt.

Ratatics Péter - magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgató, MOL-csoport

Rázsóné Szórády Csilla - vezérigazgató, újHÁZ Centrum

Reicher Péter - régió igazgató, GRAPHISOFT SE

Robert Kubinsky - magyarországi ügyvezető, HB Reavis

Salamon Adorján - vezérigazgató, ESTON International

Scheer Sándor - vezérigazgató, Market Építő Zrt.

AZ ELSŐ RÉSZ CSAK A LISTA, DE LEJJEBB GÖRGETVE ELOLVASHATJÁK MINDEN SZEREPLŐRŐL A RÉSZLETES LEÍRÁSOKAT!!

Schrancz Mihály - ügyvezető igazgató, Property Market Kft.

Székely Ádám - ügyvezető igazgató, tulajdonos, InfoGroup

Tiborcz István - tulajdonos, BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.

Ungár Anna - igazgatótanács elnöke, BIF (Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési) Nyrt.

Vágó László - vezérigazgató, NEO Property Services Zrt.

Veres Tibor - tulajdonos, Wallis Zrt.

Waberer György - többségi tulajdonos / kormánybiztos, BILK Logisztikai Zrt. / Magyar Kormány

Yovav Carmi - igazgatótanácsi elnök, Globe Trade Center S.A. (GTC)

Részletes bemutatkozások

Ágházi Gyula (harmadszor a listán)

A Gránit Pólus Csoport vezérigazgatója és igazgatótanácsának tagja, 2016-os kinevezése előtt pénzügyi, majd működési vezérigazgató-helyettesként dolgozott. Munkája során összesen 9 ország több mint 100 gazdasági társaságának tevékenységéért felelt. Mielőtt 2006-ban csatlakozott a Gránit Pólushoz, 11 éven keresztül a PwC magyarországi leányvállalatánál dolgozott.

Ágházi Gyula
Gránit Pólus, vezérigazgató
Ágházi Gyula a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és Igazgatóságának tagja. 2016. júliusában történt vezérigazgatói kinevezése előtt először a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd kés
Tovább
Ágházi Gyula a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és Igazgatóságának tagja. 2016. júliusában történt vezérigazgatói kinevezése előtt először a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd kés Tovább

A mára kizárólag magyar tulajdonosok irányítása alatt álló Gránit Pólus az elmúlt 25 évben több mint 1,5 millió négyzetmétert épített Magyarországon és Európában. A csoport nevéhez olyan projektek megvalósítása köthető, mint az ország első „A” kategóriás irodaépülete, a belvárosi Bank Center, az ország első nyugati típusú plázája, a Pólus Center, az ország első multifunkcionális kereskedelmi épületegyüttese, a WestEnd City Center, vagy az első multifunkcionális kulturális épületegyüttese, a Művészetek Palotája.

Az idei évben a legnagyobb kihívást a koronavírus-járvány jelentette, melynek hatására a tavaszi lezáráskor a bevásárlóközpontok bérlői is nehéz helyzetbe kerültek, éppen ezért a bérlőkkel egyesével leülve, minden esetben személyre szabott megoldásokat keresett a cég. A megváltozott látogatói igények nyomán több újítást is bevezettek, így éledt újra közösségi térként a WestEnd tetőkert, vagy indult el a WestEnd Drive-In Cinema autósmozi ötlete.

Alexandra Tomášková (először a listán)

A Skanska 2020 februárjában összevonta magyarországi és csehországi kereskedelmi fejlesztési egységeit, az újonnan létrehozott egység vezetésére Alexandra Tomáškovát nevezte ki. Az ügyvezető alelnök 2010 óta dolgozik a vállalatnál, ahol a menedzsment részeként a teljes értékláncot lefedően vett részt a stratégiai döntéshozatalban a felvásárlásoktól az értékesítésig. Az évek során Alexandra modern irodaingatlanok bérbeadására és marketingjére szakosodott. Alexandra jelenleg Prágában és Budapesten 183 ezer négyzetméternyi irodaterület fejlesztéséért felel.

Tomášková Alexandra
Skanska Commercial Development Europe, EVP for Hungary & Czech Republic
 Tovább

Az ügyvezető a tervezés, a fenntartható építkezés és az innovációk területén is tevékenykedett, és elkötelezett amellett, hogy innovatív és inspiráló, magas hozzáadott értéket képviselő irodaházakat szállítson nemcsak a bérlők, hanem az egész közösség számára.

A Skanska idén szeptemberre elkészült a Váci úti folyosón a Nordic Light irodakomplexum harmadik, utolsó, 14 ezer négyzetméteres fázisával, míg a Népliget közelében a Gyáli út-Könyves Kálmán körút által határolt területre Scandinavian Gardens néven tervez irodaházat. Emellett a Fővárosi Vízművek egykori területén elkezdte az összesen 65 ezer négyzetméteres H2Offices első, 26 ezer négyzetméteres ütemének megvalósítását is, ez lesz a cég tizedik magyarországi projektje.

Balázs Attila (először a listán)

A Bayer Construct Zrt. vezérigazgatója. A cégcsoport a teljes ingatlanfejlesztési, építőipari értékláncot lefedi az alapanyaggyártástól kezdve, az ingatlanfejlesztésen és kivitelezésen át az értékesítésig és üzemeltetésig.

Balázs Attila
Bayer Construct Zrt., vezérigazgató
 Tovább

A Bayer Construct mintegy 20 éves működése során számos projektben vett részt. A szerkezetépítés és generálkivitelezés területén jelentős részt vállalt az Etele Plaza építésében, de az Agora Budapest és a Puskás Aréna szerkezetépítését is nagy részben a cég végezte. A vállalat stratégiájának célja, hogy a magyar piacon a teljes építőipari és ingatlanfejlesztési vertikumot lefedje. Ennek keretében idén tavasszal új leányvállalatot alapított Bayer Property néven, melynek feladata komplex ingatlanfejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása. Jelenleg egy XI. kerületi társasházon dolgoznak, de a tervek szerint néhány éven belül Zugló Városközpont 240 ezer négyzetméteresre tervezett fejlesztését is a cégcsoport építheti meg. A szakember nevéhez kötődik emellett a nemzetközi Barnes luxusingatlanokkal foglalkozó ügynökség magyarországi használati joga is. Idén tavasszal egy tőzsdén kívüli ügylet keretében a Bayer Construct vállalatcsoporthoz köthető Zinventive Vagyonkezelő Zrt. 18,33 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Appeninn Nyrt.-ben.

Barabás Géza (másodszor a listán)

2018 márciusától az S IMMO budapesti leányvállalatának vezetője, a társaság budapesti portfóliójának felelőse. Az azt megelőző öt évben a PORREAL Ingatlankezelési Kft. ügyvezető igazgatói posztját töltötte be, ahol egy 20 irodaházból, ipari parkokból, valamint szállodákból álló portfólióért felelt és egy 50 fős csapatot vezetett. Korábban a First Facility Ingatlankezelő Kft.-nél gyűjtött tapasztalatokat ingatlankezelési és pénzügyi vezetőként.

Barabás Géza
S IMMO Hungary, ügyvezető
 Tovább

Az S IMMO APM Hungary Kft. már több, mint 15 éve a budapesti ingatlanpiac szereplője és a bécsi székhelyű S IMMO AG leányvállalataként felel a cégcsoport magyar portfóliójáért, amely hét ingatlanból áll: a Blue Cube, a Buda Center, a City Center, a Pódium, a Maros BC, és a River Estates, valamint az ötcsillagos Budapest Marriott Hotel. A hét ingatlan összterülete meghaladja a 120 ezer négyzetmétert. A cég által üzemeltetett területeknek összesen több mint 100 bérlője van.

Biró Gergely (ötödször a listán)

A 2009-ben alapított Diófa Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója. A vállalathoz 2011 novemberében csatlakozott, kezdetben külső tanácsadóként dolgozott, majd a jelenlegi pozíciója betöltése előtt társvezérigazgatóként tevékenykedett.

A Diófa Alapkezelő Zrt. tevékenysége során kiemelt szerepet kap az ingatlanbefektetés, Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapja, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap is hozzá tartozik. Az október végén 204 milliárd forintot kezelő alap vagyonának 64 százalékát ingatlanok teszik ki, 34 százalék a pénzpiaci eszközök és 2 százalék a deviza aránya. Az Alapkezelő október végén ingatlanalapokban összesen 236,5 milliárd forintot kezelt.

Biró Gergely
Diófa Alapkezelő, elnök-vezérigazgató
A Dunaholding Brókerháznál dolgozott vezető elemzőként, majd a társaság vezérigazgató- helyetteseként, ezzel párhuzamosan a cég tulajdonában álló alapkezelő ügyvezető igazgatója volt. 2002 és 2010. kö
Tovább
A Dunaholding Brókerháznál dolgozott vezető elemzőként, majd a társaság vezérigazgató- helyetteseként, ezzel párhuzamosan a cég tulajdonában álló alapkezelő ügyvezető igazgatója volt. 2002 és 2010. kö Tovább

A cég az utóbbi években vált igazán aktívvá a hazai ingatlanpiacon: 2017 decemberében megvásárolta a 14 ezer négyzetméteres Infopark A épületét és egy soproni logisztikai parkot. 2018 nyarán a portfólió az Alkotás Point irodaházzal bővült, 2018 októberének végén pedig egy teljes körű felújítást követően újranyitott a Diófa egyik ingatlanalapjának tulajdonában lévő, 24 ezer négyzetméteres Shopmark bevásárlóközpont. 2019-ben a Dél-Pesti Üzleti Parkban bővítettek, ahol egy 9 ezer négyzetméteres raktár- és irodaépületet építettek fel és adtak bérbe. 2020 elején az Indotek Group megállapodást kötött a Takarékbankkal a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról.

Borbély Zoltán (negyedszer a listán)

Az Atenor-csoport magyarországi igazgatója már 2009 óta, korábban a GTC fejlesztési vezetőjeként dolgozott. Vezetése alatt valósult meg a Váci út egyik legnagyobb fejlesztése, a Váci Greens irodakomplexum.

A belga ingatlanfejlesztő cég főként nagyobb volumenű, jó lokációban lévő városi projektekkel foglalkozik, Magyarországon irodaházakat és vegyes funkciójú ingatlanokat fejleszt. A vállalat 2007-ben lépett be a régióba, egy évvel később kezdte meg első magyarországi projektjét, a Váci Greens fejlesztését. Az összesen 6 épületből álló, 123 ezer négyzetméteres irodakomplexum első épületét 2013-ban adták át, idén ősszel pedig elkészült a projekt hatodik, záró épülete is. A vállalat a hat épületből ötöt már értékesített, az épületek teljes bérbeadottsága meghaladja a 100 ezer négyzetmétert.

Borbély Zoltán
Atenor Hungary, ügyvezető igazgató
 Tovább

A cég egy másik jelentős fejlesztése a Hungária körúton épülő 72 ezer négyzetméternyi irodaterülettel rendelkező Aréna Business Campus, melynek első épülete idén tavasszal készült el. Az Atenor emellett tavaly a Bécsi úton megvásárolt egy 5000 négyzetméteres területet, amin 2021-ben készül el az „A+” kategóriás, 15 ezer négyzetméteres RoseVille irodaház, Dél-Budán pedig Baker Street néven tervezi 17 ezer négyzetméteres irodafejlesztésének megvalósítását.

Csizy Dezső (másodszor a listán)

A Siskin Cégcsoport alapítója, több mint 20 éves ingatlanberuházói és fejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Pályafutását egy bank műszaki szakértőjeként kezdte, majd a vállalkozások és a pénzügyek működésének megismerése után néhány év munkatapasztalattal a háta mögött úgy döntött, hogy egy ismerősével belevág egy budakalászi ikerház felépítésébe. A projekt zárásával azonban társa kivált a cégből, így a következő fejlesztést a feleségével együtt valósították meg, ez egy bankhitelből finanszírozott, háromlakásos rózsadombi társasház volt. A következő projektnél társult hozzá építésvezetőként dolgozó barátja, vele sikerült megvenniük a következő telket és onnantól kezdve növekedésnek indult a cég.

Azóta 11 projektben több mint 2100 lakást építettek fel, mintegy 122 ezer négyzetméternyi területen. A cég a beruházásait ma már saját pénzügyi finanszírozásban valósítja meg, saját generálkivitelező céggel, így a munkaerőhiány számukra nem jelent kockázatot. A cégcsoport nevéhez olyan fejlesztések köthetők, mint a Szép Ilona Lakópark, a Kondorosi lakónegyed, a Budai Bolero vagy legújabb fejlesztésük, a Budai Walzer.

Doron és Guy Dymschiz (ötödször a listán)

A magyarországi és a közép-európai lakáspiac meghatározó szereplője a Duna House, melyhez mára az ingatlanközvetítésen kívül számtalan egyéb tevékenység is köthető. A cég tulajdonosai a Dymschiz testvérek, akik a Duna House-t mint ingatlanközvetítő céget 1998-ban alapították, 2003-ban pedig már a franchise-hálózatot kezdték el szervezni. Az azóta eltelt években a vállalat folyamatosan diverzifikálta tevékenységét, és 2010-ben a nemzetközi terjeszkedés folyamatát is elindították.

Dymschiz Doron
Duna House Holding Nyrt., társ- vezérigazgató
1998-ban Guy Dymschizzel alapította a Duna House cégcsoportot, ahol jelenleg igazgatósági tagként tevékenykedik. A cégcsoport jelenleg 3 országban közel 240 irodával Kelet-Közép-Európa legnagyobb inga
Tovább
1998-ban Guy Dymschizzel alapította a Duna House cégcsoportot, ahol jelenleg igazgatósági tagként tevékenykedik. A cégcsoport jelenleg 3 országban közel 240 irodával Kelet-Közép-Európa legnagyobb inga Tovább

A Duna House Csoport a szektor több területén biztosít különböző szolgáltatásokat ügyfelei részére. A cégcsoport tevékenységei mentén öt működési szegmens különíthető el: franchise, saját iroda üzemeltetése, pénzügyi termékek közvetítése, kapcsolódó szolgáltatások értékesítése és ingatlanbefektetések.

Dymschiz Guy
Duna House, társ-vezérigazgató
Guy Dymschiz az 1998 óta működő Duna House Group társalapítója, ügyvezető igazgatója, majd igazgatósági tagja. Egyetemi tanulmányait a Tel-Aviv Egyetemen végezte, ahol jogi diplomát szerzett. Ezt
Tovább
Guy Dymschiz az 1998 óta működő Duna House Group társalapítója, ügyvezető igazgatója, majd igazgatósági tagja. Egyetemi tanulmányait a Tel-Aviv Egyetemen végezte, ahol jogi diplomát szerzett. Ezt Tovább

A második magyarországi franchise márka, a Smart Ingatlan piacra való bevezetése után a Duna House kizárólagos tulajdonában álló Impact Asset Management Alapkezelő Zrt. 2016 augusztusában létrehozta Magyarország első nyilvános, nyílt végű lakóingatlan-befektetési alapját. Ezen felül a cég leányvállalatain keresztül magyarországi ingatlanfejlesztéseket is megvalósít, és 2016 ősze óta a tőzsdén is jelen van. Idén augusztusban a cég bejelentette, hogy részt vesz az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, melynek keretében 6 milliárd forintnyi kötvény kibocsátására kapott engedélyt.

Erdei Bálint (negyedszer a listán)

A 2016-ban alapított RedWood Holding tulajdonosa, mely főként a prémium szegmens igényeit célozza fejlesztéseivel. Jelenleg két irodaház, egy hotel és egy lakópark kapcsolható a nevéhez.

A két évvel ezelőtt átadott 4830 négyzetméteres Ecodome irodaházat az I. kerületben, a Naphegy lábánál valósította meg a cég. Más jellegű, de szintén a cég irodafunkciójú projektjei között említhető a Neuschloss Palota felújítása, melynek során az 1898-99-ben épített egykori palotában 2100 négyzetméternyi irodaterületet újítottak meg.

Erdei Bálint
RedWood Real Estate Holding, vezérigazgató
 Tovább

Az irodák mellett a lakáspiacon a RedWood Holdinghoz köthető a III. kerületben megvalósult 160 lakásos Fagyöngy Lakópark, emellett a VI. kerületben, az egykori Instant romkocsma helyén felépített Hard Rock Hotel is. Berlin, London és Málta mellett ez lett a szállodalánc negyedik európai tagja, a 133 szobás hotel működését azonban jelentősen befolyásolta az idén kirobbant koronavírus-járvány, így jelenleg a gasztronómiai élményekre – étterem, tetőbár – és a belföldi vendégekre fókuszálnak. A tervek között szerepel az óbudai Kolosy téri piac újjáépítése is, ami a felújítás után egy komplexen megtervezett ételudvarrá alakulhat át.

Fekete Zoltán (ötödször a listán)

Az MNB-alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója, aki az alapítványi vagyon megőrzéséért és az azzal kapcsolatos befektetési döntésekért felel. Az alapítványok vagyona 2020 harmadik negyedévében 278,4 milliárd forint volt.

Fekete Zoltán
Optima Befektetési Zrt., GTC, vezérigazgató, felügyelő bizottság elnöke
 Tovább

Az Optima a korábbi évek folyamatával szemben idén már nem közvetlenül, hanem közvetve, befektetési alapokon keresztül fekteti ingatlanokba a vagyona egy részét, aminek keretében tavaly és az idei év elején érétkesítette több, korábban vásárolt ingatlanát. Ilyen volt többek között a Millenáris Classic és az Avantgarde irodaházak, a debreceni Innovációs Tudásparkban működő háromszintes irodakomplexum, az MNB által megvásárolt Széll Kálmán téri, felújított Buda Palota, vagy a Váci úti Reno Udvar 60 százalékának értékesítése is, melyekből összesen közel 50 milliárd forint folyt be.

A legfontosabb döntés azonban a Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi, 61,49 százalékos tulajdonrészének megvásárlása volt. A 6 országban, 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társasághoz köthető Budapesten a Center Point, a Duna Tower, vagy a most épülő Pillar irodaház.

Földi Tibor (ötödször a listán)

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia igazgatóságának elnöke. A vállalatcsoportot legtöbben a Corvin Sétány megvalósítása kapcsán ismerték meg, de Budapest számos más kerületében – a belvárostól a Duna-partig, valamint a pesti és budai zöldövezeti helyszínekig - szintén vannak fejlesztései, sőt, erős külföldi jelenléttel is bír. Földi Tibor a cég indulásakor a lakóingatlanokkal foglalkozó részleg igazgatójaként került a Futureal-csoporthoz, jelenleg pedig a Cordia International igazgatóságának elnöke.

Földi Tibor
Cordia Magyarország Zrt., vezérigazgató
Földi Tibor a Futureal Csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalata, a Cordia Zrt. vezérigazgatója. 2000-ben a lakóingatlanokkal foglalkozó részleg igazgatójaként került a Futureal
Tovább
Földi Tibor a Futureal Csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalata, a Cordia Zrt. vezérigazgatója. 2000-ben a lakóingatlanokkal foglalkozó részleg igazgatójaként került a Futureal Tovább

A Cordiának a budapesti piacon közel két évtizedes tapasztalata van lakásfejlesztésben, de külföldön is egyre aktívabb: itthon és a határainkon túl eddig összesen 7000-nél is több lakást értékesített, jelenleg pedig 4000 lakás építése zajlik. A közelmúlt is mozgalmas volt a társaság életében: két körben összesen 80 milliárd forint értékű kötvényt értékesítettek az MNB Növekedési Kötvényprogramján keresztül, az így befolyt források segítségével több külföldi és hazai projektet finanszíroztak. A Romániában és Lengyelországban is aktív Cordia így a lengyel Polnord többségi tulajdonának megvásárlásával folytatta terjeszkedését, valamint Poznan belvárosában és a spanyol tengerparton is vásárolt fejlesztési telket, Budapesten pedig a Marina-parton frissen megvett területen tervez egy jelentős méretű beruházást. Emellett – szintén az NKP-források segítségével – az ARGO Properties 20 százalékos részvénycsomagjának megvételével a német bérlakáspiacra is belépett, a brit Blackswan ingatlanfejlesztő megvásárlásával pedig Anglia West-Midlands régiójában több mint 220 milliárd forint értékben valósíthat meg projekteket a cég.

Furulyás Ferenc (ötödször a listán)

2010 óta a JLL magyarországi részlegének ügyvezető igazgatója. A befektetési csoport vezetőjeként intézményi és magyar ügyfelek képviseletében több mint egymilliárd euró értékű kereskedelmiingatlan-értékesítésben vett részt. A legnagyobb tranzakciók között az Átrium Park, a Bank Center, a Krisztina Palace irodaházak, valamint az Allee bevásárlóközpont 50 százalékának értékesítése szerepel.

Furulyás Ferenc
JLL, Budapest, ügyvezető igazgató
Furulyás Ferenc a budapesti Capital Markets igazgatójaként csatlakozott a Jones Lang LaSalle-hoz 2003-ban. A budapesti JLL befektetési részlegén intézményi ügyfelek képviseletében több mint 1 milliárd
Tovább
Furulyás Ferenc a budapesti Capital Markets igazgatójaként csatlakozott a Jones Lang LaSalle-hoz 2003-ban. A budapesti JLL befektetési részlegén intézményi ügyfelek képviseletében több mint 1 milliárd Tovább

A JLL az előző években többek között a bruttó 80 ezer négyzetmétert magába foglaló Corvin irodák OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő számára történő értékesítése során a Futureal-csoportot mint eladót képviselte, de szintén a cég képviselte a Siemenst abban a tavalyi tranzakcióban, melynek során a Siemens Gizella úti 40 ezer négyzetméteres telephelyét a WING Zrt. számára értékesítették. 2020-ban ugyancsak a JLL közreműködésével valósult meg az az adásvétel, melynek során az Allianz-csoport megvásárolta a Nyugati pályaudvar mellett lévő 23 500 négyzetméteres Eiffel Square irodaházat. A cég emellett kisebb tranzakciókban is rész vett, például a Lindt&Sprüngli csokoládégyártó Aréna Mall-ban történő terjeszkedése során szintén ők segítették a bérlőt.

Futó Gábor (ötödször a listán)

A Harvard Egyetemen végzett tanulmányait követően hazatért Magyarországra, és 2001-ben édesapjával együtt megalapította a Futureal-csoportot. A ma már több mint ötszáz fős ingatlanfejlesztői csapattal működő cégcsoporthoz számos budapesti, régiós és nemzetközi ingatlanfejlesztés köthető, a lakóingatlan-piacon és a kereskedelmi szegmensben egyaránt. 

A cégvezető szerint a Futureal történetének eddigi legintenzívebb ingatlanfejlesztési időszakát éli, amelynek keretében jelenleg mintegy 60 már befejezett, több mint 40 fejlesztés alatt álló és további 80 tervezési szakaszban lévő projektje van. A már megvalósult projektjeinek értéke az 1,6 milliárd eurót közelíti, a fejlesztés alatt állóké meghaladja az 1,2 milliárd eurót. 

Futó Gábor
Futureal-csoport, társalapító / tulajdonos
Futó Gábor a Futureal-csoport tulajdonosa és társalapítója. A Futureal-csoport az elmúlt közel két évtizedben a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportjává vált, ami
Tovább
Futó Gábor a Futureal-csoport tulajdonosa és társalapítója. A Futureal-csoport az elmúlt közel két évtizedben a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportjává vált, ami Tovább

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia felel a cég lakásfejlesztéseiért, melyet legtöbben a Corvin Sétány megvalósításakor ismertek meg. A cég hazai és nemzetközi szinten több ezer lakást épített fel és értékesített, de a jövőben is hasonló volumenben tervez fejlesztéseket. A lakásokon kívül a Futurealhoz köthető Budapesten az Etele Plaza bevásárlóközpont, a Budapest One vagy a Corvin Innovation Campus irodaház fejlesztése is, a következő nagy vegyes funkciójú projektje pedig a Váci út mellett, a Duna-partra tervezett Marina City lesz. A cégcsoport 2020-ban bejelentette, hogy HelloParks márkanév alatt elindítja ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő- és befektető vállalatát. A cég első projektjeként Fóton építi fel Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központját. Futó Gábor a Property Awards ’Év innovációja’ díj alapítója.

Gábosy Balázs (először a listán)

A Ceetrus Hungary operatív igazgatója, a kereskedelmi parkok fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel. Pályafutását az Auchan Holding ingatlanfejlesztő-, és hasznosító vállalatánál, az Immochan Magyarországnál 2005-ben kezdte. Az Immochan 2018 óta Ceetrus Hungary néven folytatja tevékenységét, amely az Auchan hipermarketekben található üzletsorok fejlesztésén és üzemeltetésén túl egyéb ingatlanfejlesztésekkel is foglalkozik. A cég 400 bevásárlóközponttal az európai kereskedelmiingatlan-piac egyik vezető szereplője, profiljába a fejlesztés az értékesítés és az üzemeltetés mellett a teljes ingatlanmenedzsment is beletartozik.

Gábosy Balázs
CEETRUS, operatív igazgató
Balázs 2005-ben kezdett az Auchan Holding ingatlan fejlesztő-, és hasznosító vállalatánál, az Immochan Magyarországnál (azóta Ceetrus Hungary), mint a kereskedelmi parkok fejlesztéséért és üzemeltetés
Tovább
Balázs 2005-ben kezdett az Auchan Holding ingatlan fejlesztő-, és hasznosító vállalatánál, az Immochan Magyarországnál (azóta Ceetrus Hungary), mint a kereskedelmi parkok fejlesztéséért és üzemeltetés Tovább

A szakember eddigi pályafutása során többek között olyan telkek fejlesztésében és tranzakcióiban vett részt, melyeken ma Decathlon üzletek, a három Bauhaus és az M5 Ikea áll. 2012 óta kereskedelmi igazgatóként a Ceetrus Hungary teljes portfóliójának bérbeadási és telekhasznosítási tevékenységéért felel, emellett a cég magyarországi projektjeinek koncepcionális tervezésében is közreműködik és azok értékesítését vezeti.

Gereben Mátyás (ötödször a listán)

Gereben Mátyás 2015 óta a CPI Hungary country managere, több mint 15 éves nemzetközi ingatlanpiaci tapasztalattal a háta mögött. A CPI Property Group magyar operációjának vezetéséért felelős szakember a vállalat befektetési, üzemeltetési és fejlesztési tevékenységeit irányítja az irodai-, logisztikai, kereskedelmi és szállodai szegmensekben.

Gereben Mátyás
CPI Hungary, országmenedzser
Gereben Mátyás a CPI Hungary general managere 2015. június 15-től. Végzettsége: Budapesti Gazdasági Főiskola (korábbi KVIF) Angol nyelvű Kereskedelmimanagement képzés 1996-2000; Pécsi Tudományegyetem
Tovább
Gereben Mátyás a CPI Hungary general managere 2015. június 15-től. Végzettsége: Budapesti Gazdasági Főiskola (korábbi KVIF) Angol nyelvű Kereskedelmimanagement képzés 1996-2000; Pécsi Tudományegyetem Tovább

Munkája során a CPI Hungary kiemelkedő eredményeket ért el a hazai ingatlanpiacon, munkássága kihat a vállalat régiós jelenlétére, és annak folyamatos erősödésére. 2017-ben az év legnagyobb volumenű tranzakcióját bonyolították le a CBRE GI portfóliójának felvásárlásával, így a vállalat Magyarországon egyike lett a vezető hosszútávú ingatlanbefektetőknek. A társaság hazai pozícióját erősíti a cégcsoport idei - Magyarország első - zöldkötvény kibocsátása 30 milliárd forint értékben.

A vállalat legutóbb átadott magyarországi irodaprojektje a Balance Office Park legújabb fázisa, a Balance Hall, illetve folyamatban vannak az Arena Corner és Andrássy Palota felújítási programjai, valamint a Mérleg utcai Mamaison és Comfort Hotelek fejlesztései is.

Gulyás Ede (ötödször a listán)

A CA Immo Hungary ügyvezető igazgatója 2009 óta. Kinevezése előtt, 2001-től leasing managerként dolgozott a cég magyarországi irodájánál. A régió hat országában elsősorban irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével, fejlesztésével, valamint főként kereskedelmi ingatlanok portfóliójának a kezelésével foglalkozó CA Immo cégcsoport Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektető vállalata. Magyarországon 1999-től vannak jelen.

Gulyás Ede
CA Immo Hungary, ügyvezető igazgató
Gulyás Ede 2001-ben leasing managerként kezdett el dolgozni a CA Immonál, majd 2009-ben lett a cég ügyvezetője Magyarországon. A magyarországi iroda a bécsi székhelyû CA Immo csoporthoz tartozik, amel
Tovább
Gulyás Ede 2001-ben leasing managerként kezdett el dolgozni a CA Immonál, majd 2009-ben lett a cég ügyvezetője Magyarországon. A magyarországi iroda a bécsi székhelyû CA Immo csoporthoz tartozik, amel Tovább

A cég nevéhez az elmúlt években számos jelentős tranzakció volt köthető, melynek során a társaság fokozatosan az irodapiac felé fordult, értékesítve azokat a logisztikai ingatlanokat, lakóingatlanokat és kisebb értékű irodaépületeket, amelyek nem a cég számára kiemelt fontosságú városokban helyezkedtek el. 2019-ben a portfóliótisztítás egyik utolsó lépéseként az Indotek Groupnak értékesítette a 16 500 négyzetméteres győri Dunacenter bevásárlóközpontot, majd év végén egy vecsési 62 ezer négyzetméteres ipari telket is eladott.

Ezt megelőzően 2016-ban az év legnagyobb volumenű tranzakciójaként 175 millió euróért megvásárolta a 70 ezer négyzetméteres Millennium Towers négy irodaépületét. A társaság legnagyobb ingatlanjai között emellett olyan épületek vannak, mint a Capital Square, az IP West vagy a City Gate irodaházak.

Gyorgyevics Benedek (negyedszer a listán)

A Városliget Zrt. vezérigazgatója, jogász és ingatlanfejlesztő. Korábban a Körics Euroconsulting társalapítójaként projekt- és településfejlesztéssel foglalkozott 2005-ig, a következő 10 évben a DunaCity Budapest városrehabilitációs projektet vezette. Ezt követően nevezték ki a Liget Budapest Projekt vezérigazgató-helyettesévé, majd 2016-ban vezérigazgatójává.

Gyorgyevics Benedek
Városliget Zrt., vezérigazgató
 Tovább

A Liget Budapest projekt keretében teljesen megújul a mintegy 100 hektáros közpark és az intézmények. A park felújításának első ütemében, 2018-ban nyitott újra a Szépművészeti Múzeum, majd 2019 tavaszára elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is. Az idei évben a Városligeti Sportcentrummal folytatódtak az átadások, hamarosan pedig birtokba veheti a közönség a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, a Városligeti Futókört, a Kis Botanikus Kertet és egy újabb kutyás élményparkot. Emellett javában zajlik a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum kivitelezése is, előbbi 2020 nyarán szerkezetkész állapotba került, utóbbi szintén idén nyáron érte el legmagasabb pontját és 2021-ben készülhet el. A 2023-ra megvalósuló Liget Budapest Projektben okos és energiatakarékos infokommunikációs eszközök állnak majd a látogatók rendelkezésére.

Huszlicska Dávid (először a listán)

2017-ben csatlakozott a CTP-hez a cég Magyarországi piacra lépése után egy évvel, senior business developer-ként. Fő tevékenysége a raktár- és gyártócsarnokok bérbeadása, illetve új épületek és telkek akvizíciója. Korábbi tapasztalatait egy nemzetközi ingatlaniroda befektetési osztályán, saját online ingatlan adatbáziskezelő cégénél, valamint egy banknál töltött ingatlankezelési tevékenységével szerezte.

Huszlicska Dávid
CTP Hungary, üzletfejlesztési Igazgató
 Tovább

Csatlakozása óta a cégnél 300 ezer négyzetméternél is több csarnokterület bérbeadása, 500 ezer négyzetméternél is több új fejlesztési telek vásárlása, valamint több épület akvizíciója zárult le. A 2020 során jelentkező piacformáló hatású Covid-19 járvány, valamint a cég jelentős mértékű átstrukturálása során kulcsszerepet játszott az új identitás kialakításában. Jelenleg is vezető szerepet játszik a CTP itthoni stratégiájának és működésének irányításában. Üzletfejlesztési igazgatóként küldetésének tekinti a CTP azon célját, hogy nemcsak Kelet-Közép-Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője maradjon, hanem rövid időn belül Magyarország legnagyobb portfóliójával rendelkező ipariingatlan-fejlesztője legyen. Az elmúlt év során 4 helyszínen, több mint 190 ezer négyzetméter új fejlesztést indított a cég, a tervek szerint 2023-ig Magyarországon elérik az 1 millió, csoportszinten pedig a 10 millió négyzetméter bérbeadható ipariingatlan-területet.

Ispánki Nikoletta (először a listán)

Az IWG magyarországi country managere, 15 éves ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik. Jelenlegi posztját 2014 óta tölti be, ahol pályafutása során, a már közel 25 éves múlttal rendelkező Regus bővülése mellett megnyitott két Spaces irodát és hozzá köthető az újonnan átadásra kerülő Szervita Square-ben a Spaces (Signature) iroda jövő évi megnyitása is. Korábban a Cushman&Wakefield irodacsapatának munkatársaként a Váci úton lévő Budapest Bank, valamint a Skanska Property Hungary bérbeadási vezetőjeként a Green House bérbeadása is az ő nevéhez kötődött. Nemzetközi tanulmányait Párizsban és Ausztráliában végezte.

Ispánki Nikoletta
IWG, Country Manager
 Tovább

AZ IWG 1994-ben kezdte meg működését Magyarországon, Regus néven. A Brüsszelből indult, mára globálisan is a legnagyobb, kifejezetten szolgáltatott irodákra specializálódott cégben elsőként vezették be a rugalmas megoldásokat, ahol a helyiségek méretének kiválasztásában és a foglalás idejében is szabad kezet adnak az ügyfelek számára. A cég co-working és tagsági kártya megoldásai egyedülállónak tekinthetőek az adott piacon. Az IWG magyarországi portfóliójába jelenleg 12 Regus iroda, 2 Spaces és a hamarosan megnyíló Signature iroda tartozik.

Jellinek Dániel (ötödször a listán)

Az Indotek Group alapítója, többségi tulajdonosa és vezérigazgatója. Az üzletember több évtizede van jelen a szakmában. Szakmai munkásságának köszönhetően mára az ingatlanbefektetéssel, vagyonkezeléssel és fejlesztéssel foglalkozó Indotek Group az egyik vezető ingatlanpiaci társasággá vált a hazai piacon.

Jellinek Dániel
Indotek, vezérigazgató
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing
Tovább
Jellinek Dániel 1999-ben szerzett közgazdász diplomát. Az általa alapított Indotek csoport 1997 óta van jelen az ingatlan fejlesztési piacon, és ma vezető szereplő a B és C kategóriás kereskedelmi ing Tovább

Jellinek Dániel 1997-ben alapította az Indotek Groupot, a társaság mára több mint 1,7 millió négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkezik, amelyet jelenleg több mint 3500-an bérelnek. A cégcsoport üzletstratégiájában elsődleges helyen áll a gyakorlatiasság, a tudatos kockázatvállalás, a piac és az ügyfelek igényeinek megértése, rugalmas kezelése, valamint az értékteremtő szemlélet. A társaság ingatlanportfóliója az elmúlt években dinamikusan növekedett, tevékenysége révén az Indotek Group az A, B és C kategóriás ingatlanok piacán is jelen van, a B és C kategóriás ingatlanok szegmensében piacvezetőként.

Az üzletember által vezetett társaság 2020-ban is aktív akvizíciós tevékenységet folytatott: az év elején megvásárolta a Diófa Alapkezelő Zrt.-t a Takarékbanktól, ősszel pedig bejelentette, hogy egyik leányvállalatán keresztül részesedést szerez a Waberer’s közúti szállítmányozó vállalatban. Jellinek Dániel a társadalmi-üzleti felelősségvállalás területén is aktív: ez irányú tevékenységének egyik fontos eszköze a 2019-ben, a Portfolio-val közösen alapított „Az év ingatlanpiaci tehetsége” díj, amely a fiatal ingatlanpiaci tehetségek elismerését szolgálja.

Kalaus Valter (először a listán)

A VLK Cresa alapítója, több mint két évtizedes átfogó nemzetközi tapasztalattal rendelkezik vállalati ingatlan-tanácsadásban és a bérlőképviseletben. Pályafutása során az Egyesült Államokban is dolgozott, ahol számos Fortune 500 vállalatnak nyújtott támogatást. 2001-től a közép-európai ingatlanpiacon képviselte az ingatlan-felhasználókat, 2008-ban a KPMG újonnan létrejövő vállalati ingatlanüzletágának igazgatója lett, létrehozva az új szolgáltatási üzletágat. 2009-ben megalapította saját cégét, amely 2015-ben partnerségbe lépett az amerikai Cresaval.

Kalaus Valter
VLK Cresa, ügyvezető partner
Valter két évtizedes átfogó nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a vállalati ingatlan-tanácsadásban és a bérlőképviseletben. Számos Fortune 500 és Fortune 1000 vállalatnak nyújtott támogatást az
Tovább
Valter két évtizedes átfogó nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a vállalati ingatlan-tanácsadásban és a bérlőképviseletben. Számos Fortune 500 és Fortune 1000 vállalatnak nyújtott támogatást az Tovább

A Cresa, mint független, vállalati ingatlan-tanácsadással foglalkozó cég kizárólag bérlőképviselettel foglalkozik. A VLK Cresa a társaság magyarországi irodájaként segíti ügyfeleit az irodai, a kiskereskedelmi, az ipari, a szállodai és az idegenforgalmi szektorban. Független tanácsadóként azt tartja a legfontosabbnak, hogy hozzáadott értéket teremtsen az ügyfélnek az ingatlannal kapcsolatos tranzakciók folyamatában. A cég által képviselt ügyfelek között az NNG, a Lufthansa Systems, a Roche, a Primaenergia, a British-American Tobacco és az AGCO-GSI is megtalálható.

Kibédi Varga Lóránt (ötödször a listán)

Vezetésével a CBRE a bérbeadási és befektetési piacon 2018-ban és 2019-ben piacvezető pozíciót töltött be. A cég teljes körű ingatlan-tanácsadói és -befektetési szolgáltatásokat nyújt világszerte, budapesti irodáját Kibédi Varga Lóránt MRICS vezeti. A szakember 2014 szeptemberétől tölti be az igazgatói pozíciót. Ingaltan karrierje előtt nemzetközi vezető pozíciókat töltött be ABN Amro Banknál négy különböző országban, ezek mellett a TriGranit ügyvezetője is volt.

Vezetése alatt a cég megtriplázta szakértőinek létszámát. Számos új üzletággal bővült a cég tevékenysége, mint az Ingatlan-vagyon kezelés, a Projekt management, a Workplace Consultancy és Change management, a Hotel, a Client Care és az Advertising by CBRE. A cég képviselői a hazai piacon mérföldkőnek számító számos tranzakcióban részt vettek.

Kibédi Varga Lóránt
CBRE Hungary, Managing Director
 Tovább

A hazai ingatlanpiac a töretlen gazdasági növekedésnek köszönhetően sikeres éveket tudhat maga mögött a koronavírusjárványt megelőző időszakban. A hazai és külföldi tőke növekvő befektetési érdeklődése és a Magyarországon beruházó vállalatok bővülő ingatlanigénye támogató üzleti környezetet teremtett a CBRE számára. A cég növekedése és új üzletágakkal való bővülése lehetővé tette a piaci átlagot felülmúló növekedést. Az idei év megtorpanása után 2021-ben az ingatlanpiac új lendületet vesz, ami bővülő üzleti lehetőségeket jelent a CBRE hagyományos tanácsadói üzletága mellett a szolgáltatási paletta bővítésére egy megújuló világban.

Ezen kívül elnöke a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamarának (Dutcham) és az Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) igazgatóságának. Fő hitvallása a hosszú távú emberi és üzleti kapcsolatok építése. Emellett pedig a jótékonyságra helyez rendkívül nagy hangsúlyt. Több mint 15 éve támogatja a III. kerületi Szent Miklós Általános Iskolát.

Kiss Gábor (ötödször a listán)

A Metrodom Cégcsoporton belül található Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója 2012 óta, emellett az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke. Korábban a Nanette Construction Hungary Kft. ügyvezető igazgatója volt.

A Metrodom a hazai lakóingatlan-fejlesztés egyik meghatározó szereplője, 2012 és 2020 között 14 társasházat, illetve közel 2000 lakást épített fel és adott át, jelenleg is több társasházfejlesztése zajlik.

Kiss Gábor
Metrodom Kivitelező Kft., ügyvezető igazgató
Kiss Gábor a budapesti Ybl Miklós Műszaki Főiskola, műszaki menedzser szakán főigazgatói dicsérettel végzet 1999-ben. Karrierjét 1995-ben a Balusztrád Kft.-nél kezdte, ahol közel 10 éves pályafutása s
Tovább
Kiss Gábor a budapesti Ybl Miklós Műszaki Főiskola, műszaki menedzser szakán főigazgatói dicsérettel végzet 1999-ben. Karrierjét 1995-ben a Balusztrád Kft.-nél kezdte, ahol közel 10 éves pályafutása s Tovább

A cégcsoport 2012-ben kezdte meg működését, amikor a közép-európai és közel-keleti ingatlanfejlesztői piacon több évtizede tevékenykedő pénzügyi befektetői csoport (Wildetio Ltd, Darvon Holding Ltd, Nevali Enterprised Ltd) saját ingatlanfejlesztő beruházási tevékenységbe fogott Magyarországon. A Metrodom csoport egyike volt azoknak a fejlesztőknek, akik még a válság alatt is aktívak tudtak maradni évente több száz lakás átadásával. A cég jelenleg is dolgozik a Metrodom Zugló 195 lakásos tárasház, a XI. kerületi Metrodom Őrmező projekt és a IX. kerületi Metrodom City Home L és M épületeinek kivitelezésén, miközben az utolsó lakásokat értékesíti az Újpesten megvalósult Metrodom Panoráma épületeiben.

Kis-Szölgyémi Ferenc (negyedszer a listán)

A B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa Kis-Szölgyémi Ferenc. A rendszerváltáskor alakult cég fő tevékenysége kezdetben a takarítás volt, partnerei között tudhatta a MATÁV-ot, majd az OTP-t is. A takarítási piacon azóta is jelentős szereplőnek számít, nemcsak különböző irodaházakban vagy egyéb épületekben végzi tevékenységét, de komoly tapasztalata van egészségügyi intézmények tisztántartásában is.

Kis-Szölgyémi Ferenc
B+N Referencia Zrt., vezérigazgató
 Tovább

Kis-Szölgyémi Ferenc 2007-ben vásárolta meg a céget, amelynek akkor 400-500 alkalmazottja volt. A szakember terveiben a szolgáltatási paletta bővítése szerepelt, a B+N klasszikus facility menedzsment céggé történő átalakítását tűzte ki célul. A cég tevékenységének ezen ága azóta jelentős bővülésen ment keresztül, az alkalmazottak száma is sokszorosára nőtt, így a B+N Referencia Zrt. mind foglalkoztatotti létszám alapján, mind az árbevételt nézve a legnagyobb facility menedzsment és takarítócég Magyarországon.

A hatékonyság növelése érdekében a cég néhány éve saját takarítórobot fejlesztésébe kezdett, melynek tesztelését tavaly a Budapest Airport területén kezdték meg. A cég szerepe 2020-ban a koronavírus-járvány kirobbanása miatt még inkább felértékelődött, a megnövekedett fertőtlenítési és higiéniai igények a cégvezető szerint a járvány után is megmaradhatnak.

Kovács Attila (negyedszer a listán)

A Horizon Development Kft. ügyvezető partnereként Kovács Attila az elsősorban belvárosi prémiumprojektjeiről ismert ingatlanfejlesztő cég stratégiai és szakmai irányításáért felelős. A 2006-ban alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú cég ingatlanfejlesztéssel, fejlesztésmenedzsmenttel, ingatlanüzemeltetéssel, bérbeadással és marketingszolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

Kovács Attila
Horizon Development, Managing Partner
Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben szerzett diplomát. Itt megalapozott elméleti tudását az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Király
Tovább
Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben szerzett diplomát. Itt megalapozott elméleti tudását az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Király Tovább

Az indulás óta megvalósított több mint félmillió négyzetméternyi fejlesztés közé sorolható többek között a 2010-ben átadott Eiffel Square, a 2013-ban elkészült Eiffel Palace, a 2015-ben megvásárolt, majd felújítás után 2016-ban megnyitott Váci1, akárcsak a belső Váci úton 2018-ban elkészült 25 ezer négyzetméteres Promenade Gardens irodaház. A cég hamarosan átadásra kerülő legfontosabb fejlesztése a Szervita téren egy 12 500 négyzetméter alapterületű többfunkciós épület, amelyben irodák, kiskereskedelmi egységek és luxuslakások egyaránt helyet kapnak. A fejlesztő tervezett projektjei között kereskedelmi célú és ipari fejlesztések is szerepelnek.

Kreinbacher József (másodszor a listán)

Bár Kreinbacher Józsefet sokan a Somló hegyi borászatáról ismerik, ő az 1995-ben létrejött szombathelyi Metál Hungária Holding Zrt. alapítója. A vállalat fő profilja az ipari építészet, ami könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezését, homlokzatburkolást, acélszerkezetek tervezését, gyártását, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építését foglalja magába. Saját emberekkel és alvállalkozókkal dolgoznak, a vállalat megbízói között egyaránt megtalálhatók kisebb hazai cégek, valamint nagyobb multinacionális vállalatok.

A társaság ipari, logisztikai épületek megépítésével olyan nemzetközi cégek hazai megjelenéséhez járult hozzá, mint az Audi, a Bosch, a Hankook, az Auchan vagy a Spar, de egyik legnagyobb munkájukként a tavaly átadott Puskás Stadion tetőszerkezetének megépítését is ők végezték. A hazai projektek mellett az elmúlt években Bulgáriában, Romániában, Oroszországban és Olaszországban is valósítottak meg projekteket.

A vállalat emellett a Gellért-hegyi sikló megvalósításában is részt fog venni. A Gellérthegyi Sikló Kft. 75 százalékát tulajdonló Sikló-Beruházó Kft.-be szállt be kisebbségi tulajdonosként Kreinbacher József, Gellért Hill Experience Kft. nevű cége. A cégvezető a 2019 tavaszán megrendezett Építőipar 2019 Konferencián elnyerte a Market Zrt. és a Portfolio által alapított „Az Év Építőipari Személyisége” díjat.

Mészáros Beatrix (először a listán)

Az OPUS GLOBAL Nyrt. igazgatóságának elnöke. A társaságnak a turizmusban, az építőiparban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a vagyonkezelés területén is vannak érdekeltségei. A vállalat részvényeit 1998-ban vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. Az 1999 és 2009 közötti reorganizációs programot követően, 2017-ben Mészáros Lőrinc 24 százalék feletti tulajdonrészt vásárolt a cégben. Ekkor indult el a portfólió jelentős átalakítása.

Mára a cégcsoporthoz tartozik a Hunguest Hotels szállodalánc, melynek 20 belföldi szállodáján kívül Ausztriában, Montenegróban és Erdélyben is vannak egységei, összesen 26 hotel. Ezek közül jelenleg 7-nek a felújítása zajlik. A cégcsoport közvetett többségi tulajdonában van az ország legjelentősebb kempinghálózatát működtető Balatontourist csoport is, ami a Balaton mellett 5 kempinget üzemeltet. 

A társaság az építőiparban is aktív, két leányvállalata közül a Mészáros és Mészáros Kft. elsősorban híd-, út-, közmű-, vízépítéshez, valamint a környezetvédelemhez és az atomenergia területéhez kapcsolódó létesítmények kivitelezési munkáit végzi, míg az R-KORD Kft. a vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint a vasúti felsővezeték építésében, karbantartásában, tervezésében, engedélyeztetésében szükséges munkákért felel. Ezen kívül a Salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként működő Wamsler SE is a cégcsoport része, ami ma Kelet-Közép-Európa legnagyobb kandalló- és tűzhelygyára. 

Nagy Viktor (negyedszer a listán)

A kereskedelmi célú ingatlanokra szakosodott Immofinanz csoport Magyarország mellett Közép-Európa több országában is tevékenykedik. Kiskereskedelmi és irodai ingatlanok kezelésével és fejlesztésével foglalkozik, a céghez köthetők a Stop Shop és a Vivo! kiskereskedelmi márkák, valamint a myhive irodamárka. A vállalat magyarországi irodai és logisztikai portfólióvagyon-kezelési részlegének vezetője Nagy Viktor, aki 2012 óta dolgozik a cégnél.

Nagy Viktor
Immofinanz Group, Country Manager Operations Hungary
 Tovább

Az Immofinanz az elmúlt években jelentősen bővítette kiskereskedelmi portfólióját, így a tavalyi évben Magyarországon és további nyolc régiós országban összesen már 10 Vivo! bevásárlóközpontot és 90 Stop Shop retail parkot üzemeltetett. A kiskereskedelmi egységek bővülése mellett az irodapiacon is aktív, a myhive nemzetközi irodamárka bevezetésekor több épületét is felújította. A jelenlegi gazdasági helyzet, a megnövekedett otthoni munkavégzéssel együtt azonban egy teljesen új, rugalmasan alakítható munkahelyek iránti igényt generált. Ennek szellemében a cég átalakítja és felújítja a Dél-Pesten elhelyezkedő 7 szintes, 34 300 négyzetméteres Haller Gardens irodaházat, ahol a bérlők számára többek között rugalmas bérlési opciót is kínál.

Nagygyörgy Tibor (ötödször a listán)

A Biggeorge Holding tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. vezérigazgatója, valamint az Otthon Centrum alapítója. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezte. 1999-ben elvégezte az RICS által akkreditált és a Nottingham Trent University, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett okleveles ingatlanszakértői posztgraduális egyetemi képzést is. Tevékenységével több kitüntető szakmai elismerést szerzett, így cége 1999-től 7 alkalommal lett az év ingatlanforgalmazója. Nagygyörgy Tibor elnyerte az „Év Ingatlanos Személyisége” és a „Magyar Ingatlanszakmáért” díjakat is.

Nagygyörgy Tibor
Biggeorge Property Zrt., tulajdonos - vezérigazgató
Nagygyörgy Tibor a Biggeorge’s márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. társtulajdonosa. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezt
Tovább
Nagygyörgy Tibor a Biggeorge’s márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. társtulajdonosa. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezt Tovább

Ingatlanszakmai karrierjét 1993-ban egyetemistaként kezdte, eleinte luxuslakások közvetítésével, majd három évvel később a Biggeorge’s International cégen belül már kereskedelmi ingatlanokkal is foglalkozott. 2000-ben alapította a ma már 190 irodával rendelkező Otthon Centrum elődjét, továbbá az Európa Ingatlanbefektetési Alapkezelőt, mely utóbbit 2004-ben értékesített.

2004-ben vágott bele az ingatlanfejlesztésbe, amit 2014-től a Biggeorge Property brand alatt végez. A cég működésének kezdete óta mintegy 400 ezer négyzetméter építményt valósított meg: lakásokat, irodaházakat, logisztikai központokat. A cég 2200 lakást épített fel és értékesített, valamint további 1400 lakás áll építés és 1300 előkészítés alatt. A Biggeorge Property nevéhez olyan fejlesztések köthetők, mint a XI. kerületi Sasad Liget, a belvárosi Emerald Residence, a XII. kerületi Németvölgyi Residence, vagy a XIII. kerületi Westside Residence épületei. Jelenlegi legnagyobb projektje a III. kerületi Waterfront City, ahol az első két ütem négy épületében 2021-22-ben 430 lakás készülhet el, amit a következő ütemekben több száz további lakás követ.

Németh Miklós (először a listán)

Több mint 20 éve az OTP Bank projektfinanszírozási, majd speciális hitelezési területének vezetője, irányítása alá tartozik a bank ingatlan-projektfinanszírozása. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. munkájában 2002 és 2010 közötti időszakban a felügyelőbizottság tagjaként, 2017 után az igazgatóság tagjaként, 2020 júliusától pedig az igazgatóság elnökeként látja el az alapkezelő szakmai irányítását.

Németh Miklós
OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt., ügyvezető igazgató
Több mint 20 éve az OTP Bank projektfinanszírozási, majd speciális hitelezési területének vezetője, irányítása alá tartozik a bank ingatlan-projektfinanszírozása. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezel
Tovább
Több mint 20 éve az OTP Bank projektfinanszírozási, majd speciális hitelezési területének vezetője, irányítása alá tartozik a bank ingatlan-projektfinanszírozása. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezel Tovább

Az OTP Bank a projektfinanszírozási gyakorlat hazai kialakulásának kezdete óta jelentős szerepet tölt be a hazai piacon, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az ingatlanszektor, azon belül is a kereskedelmi ingatlanok területén. A magyar ingatlanpiac mellett a bankcsoport által lefedett kelet-közép-európai régiós országok ingatlan-projektfinanszírozási üzletágáért is felelős.

Ingatlanfinanszírozásban elsődlegesen a régiós fővárosokban iroda- és bevásárlóközpont projektek, illetve a fővárosokban ötcsillagos nemzetközi üzemeltetővel működő luxushotelek és négycsillagos belvárosi butikhotelek finanszírozására fókuszál a cég. A szakember a korábban megfogalmazott stratégia folytatásában látja a siker zálogát, így az alapkezelő elsősorban továbbra is a jó elhelyezkedésű, magas minőségű épületekre koncentrál.

Noah M. Steinberg (ötödször a listán)

A WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, az RICS Magyarország elnöke. 1990 óta dolgozik Magyarországon a Wallis, majd a WING kötelékében, jelenlegi pozícióját 1999-től tölti be. Az elmúlt években olyan fejlesztések kötődtek a nevéhez, mint a 2018-ban átadott Telekom- vagy az Ericsson-székház, de szintén a cég építi a 2020 végén átadásra kerülő evosoft székházat. Ezen kívül folyamatban van a 40 ezer négyzetméteres Liberty Irodaház fejlesztése és a Siemenstől megvásárolt Gizella úti telephelyen a Gizella Loft név alatti irodaházfelújítás, jövő év elején pedig átadják az ország első B&B Hotelét a Boráros téren.

Steinberg Noah
WING, (RICS magyarországi elnöke), elnök-vezérigazgató
Noah Steinberg a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. A WING az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozás, a piacvezető irodafejlesztő. Noah Steinberg amerikai állampolgár, aki 199
Tovább
Noah Steinberg a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. A WING az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ingatlanvállalkozás, a piacvezető irodafejlesztő. Noah Steinberg amerikai állampolgár, aki 199 Tovább

A WING az irodák mellett LIVING márkanév alatt a lakásfejlesztések terén is aktív: nemrég átadták a Kassák Residence-t, jövő év elején pedig átadják a Metropolitan Gardent. Ősszel elérte legmagasabb pontját a Park West1, és már elindult a Park West2 és a Kassák Passage fejlesztése is. A logisztikában a cég aktuális fejlesztése az East Gate Business Parkban található B3 csarnok, melyet előbérleti szerződés nélkül indított el a vállalat.

2019-ben a WING 100 százalékos tulajdonába került a NEO Property Services Zrt. Emellett a cég tavaly a Lisalán keresztül megvásárolta a lengyel Echo Investment, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő 56 százalékos, többségi tulajdonrészét, amihez 2020-ban egy újabb vásárlás keretében további 10 százalékot szerzett. Mindezeken túl a WING 2020-ban a befektetési portfóliója bővítése és a növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be az MNB Növekedési Kötvényprogramjának keretében.

Orcsik Anna (először a listán)

Az RICS Kelet- és Közép Európáért felelős regionális vezetője, a szervezet régiós tevékenységének irányításáért felel több mint 15 éve. A kezdeti növekedési stratégia kidolgozását követően, ami alapvetően Magyarországra és Lengyelországra fókuszált, az elmúlt évtized a földrajzi terjeszkedésről és a jelenlét intenzitásának növeléséről szólt. Évről évre újabb piacokon jelent meg az RICS, és támogatta hatékonyan a helyi ingatlanszakma stratégiai gondolkodását, integrációját a fejlettebb európai és globális piacok hálózatába. Mára a legnagyobb létszámú RICS tagság Lengyelországban, Ausztriában és Magyarországon tevékenykedik, mögöttük szorosan Csehországgal és Romániával. Az elmúlt években a hangsúly a folyamatosan változó piaci környezethez való adaptációt támogató etikai és szakmai standardok kidolgozása és azok gyakorlatba ültetése felé tolódott el, az épített környezet, valamint az építőipari tevékenységekre vonatkozóan.

Anna célja a régióban felhalmozódott szakmai tudásbázis megismertetése a globális piacokkal, illetve a magasszintű és színvonalú szakmai párbeszédek hatékony elősegítése annak érdekében, hogy az ingatlanszakma a lehető legnagyobb mértékben és leghatékonyabb módon járuljon hozzá a klímavédelemmel kapcsolatos célok eléréséhez, a szakmai-etikai integritás további erősitése mellett.

Pados Gergely (ötödször a listán)

A hazai ingatlan-tanácsadói piac egyik legnagyobb szereplője a Cushman & Wakefield, melynek vezetője 2013 óta Pados Gergely. Az ügynökség összesen hét üzletágban nyújt szolgáltatást, a klasszikus kereskedelmiingatlan-bérbeadás mellett bevételének jelentős része tőkepiaci tranzakciókból, az értékbecslési üzletág munkájából, valamint ingatlanüzemeltetési megbízásokból és projektmenedzsmentből származik. A cég budapesti irodáját 1993-ban alapították.

Pados Gergely
Cushman & Wakefield, ügyvezető igazgató
 Tovább

A tavalyi év után a Cushman & Wakefield idén is aktív szereplője volt a piacnak, márciusban a cég segítségével valósult meg egy 7500 négyzetméteres tranzakció az Atenor Váci Greens irodakomplexumának E épületében, de az Atenort az Aréna Business Campusban megvalósult 900 négyzetméter bérbeadásában is ő segítette. Emellett a III. kerületben épülő RoseVille irodaház bérbeadásában egy másik ügynökséggel közösen ugyancsak a cég vesz részt. A Lánchíd Palota tavaszi értékesítése során a feleket részben szintén a Cushman & Wakefield képviselte.

Paulinyi Gergely (először a listán)

A Paulinyi & Partners Zrt. társtulajdonosa és elnök-vezérigazgatója, a cégcsoport vezető designere. Építész tervezőből lett vezető tervező és műteremvezető, 2002 óta dolgozik az akkor még Mérték Építészeti Stúdió Kft. néven ismert cégnél, jelenlegi posztját 2012 óta tölti be. A Budapesti Építész Kamara és a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Paulinyi Gergely
Paulinyi & Partners, elnök-vezérigazgató
Dr. Paulinyi Gergely 2002 óta dolgozik az akkor még Mérték Építészeti Stúdió Kft. néven ismert Paulinyi & Partners Zrt-nél. Építész tervezőből lett vezető tervező és műteremvezető, 2012 óta pedig
Tovább
Dr. Paulinyi Gergely 2002 óta dolgozik az akkor még Mérték Építészeti Stúdió Kft. néven ismert Paulinyi & Partners Zrt-nél. Építész tervezőből lett vezető tervező és műteremvezető, 2012 óta pedig Tovább

A több mint 30 éve a piacon lévő cég 14 országban, 4000-nél is több projektben vett már részt. Megépült projektjei között szerepel többek között a Nordic Light irodaház, az Advance Tower irodaház, a Ritz-Carlton Hotel, vagy az Őrmező Intermodális Központ, de a korábbi évekből a Klotild Palota, a Gozsdu udvar, az InfoPark B épülete és az ezredforduló egyik legnagyobb lakásfejlesztésének, a Cézár Háznak a tervezése is a cég nevéhez köthető.

Az aktuális projektjei közé tartozik a Budapest ONE irodaház, az Etele Plaza, a Fővárosi Állat- és Növénykert bővítéseként létesülő Pannon Park, vagy a Közlekedési Múzeum – Magyar Innováció Háza, emellett a Nagykanizsai Multifunkciós Sport- és Rendezvénycsarnok, valamint a Nagykanizsa Strandfürdő és Uszoda is a cégcsoport tervei alapján készül.

Paweł Sapek (először a listán)

A Prologis közép-európai regionális vezetőjeként irányítja a vállalat Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot magában foglaló, összesen 4,2 millió négyzetméteres közép-európai portfólióját. Emellett ő vezeti a Prologis lengyelországi irodáját, és közvetlenül felügyeli a vállalat magyarországi tevékenységét. A társaság beruházási és üzemeltetési tevékenységét, többek között az üzleti stratégia végrehajtását, a befektetési lehetőségek meghatározását, az új fejlesztéseket és az ügyfélszerzést felügyeli.

Sapek Paweł
Prologis, SVP, Regional Head CE & Country Manager
 Tovább

A szakember 23 éves gyakorlattal rendelkezik ingatlan és projektmenedzsment területeken, korábban a Segro lengyelországi leányvállalatánál dolgozott, ahol a kelet-közép-európai divízió üzletfejlesztési igazgatói posztját töltötte be. A Segro-t megelőzően az Ove Arup & Partners nevű multinacionális szakmai szolgáltató cégnél, illetve a Washington Group-nál dolgozott.

A Prologis 27 százalékos piaci részesedésével a vezető ipari- és raktáringatlan szolgáltató Magyarországon. A vállalat öt parkban összesen 40 épületet tulajdonol és üzemeltet Budapesten és környékén, valamint 89 hektárnyi fejlesztési területtel rendelkezik.

Pázmány Balázs (ötödször a listán)

Az egyik legjelentősebb hazai befektetővé nőtte ki magát az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap, amelynek nettó eszközértéke 2020 első félévének végére elérte a 491 milliárd forintot, amiből közel 268 milliárd forintot tett ki az ingatlan. Az Alap igazgatóságának elnöke Pázmány Balázs.

Pázmány Balázs
Erste Alapkezelő Zrt., igazgatóság elnöke
1998-ban végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Vállalkozásfinanszírozási szakán közgazdászként. 1997-ben az OTP Értékpapír Rt-ben vagyonkezelőként dolgozott, ezt követően 2000-től az Erste Alapkez
Tovább
1998-ban végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Vállalkozásfinanszírozási szakán közgazdászként. 1997-ben az OTP Értékpapír Rt-ben vagyonkezelőként dolgozott, ezt követően 2000-től az Erste Alapkez Tovább

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap vagyonát leginkább irodákba és más kereskedelmi ingatlanokba fekteti, melyeket stabil partnerekkel, hosszú távra kötött bérleti szerződések által hasznosít. A vagyon mintegy 54,5 százalékát kitevő ingatlanok mellett az Alap pénzeszközökben, bankbetétben és különböző értékpapírokban tartja a pénzét.

Az Alap bérbeadási célú ingatlanértékének közel kétharmadát irodák teszik ki, mintegy 30 százalék kiskereskedelmi, a fennmaradó rész pedig ipari ingatlan. Tavaly májusban az Erste Ingatlanalap megállapodott a Futureal-csoporttal a Váci úti irodafolyosón megépült Advance Tower irodaház megvásárlásáról. A tranzakció során első körben a komplexum első, 12 100 négyzetméteres ütemét vásárolta meg az ingatlanalap, a második, 8000 négyzetméteres fázis pedig 2020 elején került a portfólióba.

Ratatics Péter (másodszor a listán)

A MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója. Céges pályafutását a Gázkereskedelem és Üzletfejlesztés szervezet szakértőjeként kezdte, majd 2009-től a MOL-csoport Menedzsment Támogatás szervezetet vezette. 2009 és 2010 között a Szervezettervezés és Folyamatmenedzsment szervezet, majd 2010–2011-ben a Törzskar vezetője volt. 2011 májusától a MOL-csoport Társasági Támogatás igazgatója volt, és ebben a pozíciójában felelt a HR szervezetért is. 2011 júniusától az INA Igazgatóságának tagja, 2011-től az FGSZ Zrt. Felügyelőbizottságának elnökhelyettese, és 2017 januárjától az OT Vagyonkezelő Zrt. Felügyelőbizottságának tagja. 2015-től 2016 novemberének végéig a Csoportszintű Társasági Támogatás ügyvezető igazgatójaként a csoportszintű beszerzés, beruházás és kommunikáció területekért felelt.

Ratatics Péter
MOL, magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgató
Jelenleg a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójá. A budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban. MOL-csoportos pályafutását a Gázkereskede
Tovább
Jelenleg a MOL-csoport teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójá. A budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban. MOL-csoportos pályafutását a Gázkereskede Tovább

Négy évvel ezelőtt, 2016-ban merült fel a MOL-nál egy új székház építése. A helyszín kiválasztását és a tervezést követően 2018 októberében rakták le az alapkövét a Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méter magas épületnek, amelynek építése azóta is javában zajlik. Az épület a 2022-es átadást követően 2500 munkavállalónak ad majd helyet.

Rázsóné Szórády Csilla (először a listán)

Az Újház Centrum vezérigazgatója, melynek működését 2005 és 2010 között gazdasági igazgatóként támogatta, ezt követően lépett elő cégvezetővé. 2014-től az igazgatóság tagja, 2020 májusában a cég közgyűlése vezérigazgatóvá nevezte ki.

Rázsóné Szórády Csilla
újHÁZ Centrum, vezérigazgató
Dr. Rázsóné Szórády Csilla a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán – jelenleg BGF - szerzett diplomát, majd a Janus Pannonius Egyetemen mesterdiplomázott okleveles közgazdászként. Pályafutását 1997-ben kon
Tovább
Dr. Rázsóné Szórády Csilla a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán – jelenleg BGF - szerzett diplomát, majd a Janus Pannonius Egyetemen mesterdiplomázott okleveles közgazdászként. Pályafutását 1997-ben kon Tovább

Az Újház Centrum az ország egyik legjelentősebb építőanyag-kereskedelmi hálózata. Jogi megközelítésben egy nagykereskedelmi központ, melynek viszonteladói vannak, ehhez azonban egységes arculat, egységes víziók és egységes stratégia társul. A cég 1997-ben beszerzési társulásként öt győri kereskedő összefogásával indult azzal a céllal, hogy létrejöjjön egy olyan bázis a szállítók számára, ami már egy tárgyalóképes nagyságrendet, országosan működő megbízható partnert jelent. A telephelyeik magyar kis -és középvállalkozások tulajdonában vannak, akiknek túlnyomó többsége magánszemélyi tulajdonosként részvényes az Újház Centrum Zrt.-ben. A hálózat országszerte 80 telephellyel rendelkezik.

Reicher Péter (másodszor a listán)

Okleveles építőmérnök, jogi szakokleveles mérnök, a GRAPHISOFT SE régió igazgatója. Korábban – többek között – az SAP, a Xerox, valamint a HP államigazgatási területért felelős vezetőjeként dolgozott, majd a magyar tulajdonú energetikai vállalat, az ELMIB Innovatív Zrt. ügyvezető igazgatója volt. 2012-től a GRAPHISOFT Magyarországért felelős vezetője. Feladata a magyarországi piaci pozíciók kiépítése és fejlesztése, továbbá a GRAPHISOFT és a Nemetschek-csoport építőipart támogató termékeinek bevezetése a magyar piacra. Nemzetközi feladata a GRAPHISOFT szlovákiai és romániai tevékenységének az irányítása.

Reicher Péter
GRAPHISOFT SE, régió igazgató
Reicher Péter okleveles építőmérnök, jogi szakokleveles mérnök. Szakmai pályafutása során korábban – többek között - az SAP, a Xerox, valamint a HP államigazgatási területért felelős vezetőjeként dolg
Tovább
Reicher Péter okleveles építőmérnök, jogi szakokleveles mérnök. Szakmai pályafutása során korábban – többek között - az SAP, a Xerox, valamint a HP államigazgatási területért felelős vezetőjeként dolg Tovább

A magyar központú GRAPHISOFT kilépett az építészszoftver-piacról, amikor stratégiáját 2015-től kiterjesztette a teljes építőipari folyamatokat lefedő szoftverekre, ezért a vállalat új termék- és szolgáltatási kínálata lehetővé teszi a magyar építőipari folyamatok teljes digitalizációját. A cég nevéhez fűződik a világ első BIM (Building Information Modelling) szoftvere, az építészeti tervező ARCHICAD kifejlesztése, amelyet ma már további tervező- és folyamatellenőrző eszközök egészítenek ki. A cég egyik legfontosabb szakmai küldetése a világ tervezői piacának digitalizálása és a BIM-ben való tervezés népszerűsítése. Ennek során idén új, digitális építőipari stratégiát jelentettek be, a teljes ágazaton belül egy szoftveres együttműködés elindításáról döntöttek.

Robert Kubinsky (először a listán)

2020 januárjától a HB Reavis magyarországi ügyvezetője. A vállalathoz nyolc évvel ezelőtt csatlakozott, mint operatív pénzügyi igazgató, hatáskörébe tartozott többek között az üzleti tervezés és kontrolling, a cash flow menedzsment és a számvitel. Két évvel ezelőtt a HR divízió csoportvezetője lett: az ő irányítása alatt jött létre a vállalat új HR stratégiája, melynek része például a „HB Reavis Academy” tudásmegosztó platform, valamint a vezetőképző és tehetséggondozó program.

Kubinsky Robert
HB Reavis Hungary, CEO
Robert Kubinsky 15 év, nemzetközi pénzügyi intézeteknél szerzett szakmai tapasztalattal a háta mögött érkezett a HB Reavis csapatához, kilenc évvel ezelőtt (2011 júniusában), mint Operatív Pénzügyi Ig
Tovább
Robert Kubinsky 15 év, nemzetközi pénzügyi intézeteknél szerzett szakmai tapasztalattal a háta mögött érkezett a HB Reavis csapatához, kilenc évvel ezelőtt (2011 júniusában), mint Operatív Pénzügyi Ig Tovább

A HB Reavis egy 25 éve alapított nemzetközi ingatlanfejlesztő cég, amely Magyarország mellett a brit, szlovák, cseh és lengyel irodapiacon, illetve kiskereskedelmi ingatlanoknál van jelen fejlesztőként és ingatlankezelőként, többek között ők építik Varsó legmagasabb, 310 méteres irodaépületét.

A cég közel 70 fős budapesti csapatával gőzerővel valósítja meg a Göncz Árpád városközpont metrómegálló melletti Agora Hub irodakomplexumot. A 2019 és 2022 között átadásra kerülő, MAKE Architects és FINTA Stúdió által tervezett épületek bruttó bérbe adható területe eléri a 131 ezer négyzetmétert, amivel ez Budapest egyik legnagyobb irodafejlesztése.

Salamon Adorján (ötödször a listán)

Az ESTON International vezérigazgatója már több mint húsz éve, 2015-től kizárólagos tulajdonos, miután megvásárolta a WING által tulajdonolt ESTON-részvényeket. A tanácsadócég 26 éves fennállása óta a magyar kereskedelmiingatlan-piac egyik legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát. Elsősorban ingatlanközvetítéssel, értékesítéssel, irodaterületek üzemeltetésével, irodaépítési projektmenedzsmenttel foglalkozik.

Salamon Adorján
ESTON International, vezérigazgató
 Tovább

Az idei évben az ESTON közreműködésével írt alá bérleti szerződést egy 2500 négyzetméteres területre a BudaPart GATE irodaházba a DBH, hogy ott szolgáltatott irodát működtessen. Szintén a cég segítette egy Budapest vonzáskörzetében megvalósult, 5 hektáros terület és a rajta lévő 6 ezer négyzetméteres üzemépület eladását, amit egy autóipari vállalat vásárolt meg. Ezen kívül a jövőre elkészülő BudaPart CITY irodaházban is az ő közreműködésükkel valósult meg egy 3200 négyzetméteres terület bérbeadása a Bayer Hungária Kft. gyógyszeripari vállalat számára. Az Atenor által fejlesztett RoseVille irodaház bérbeadását egy másik ügynökséggel együtt szintén az ESTON végzi. A cég év elején bejelentette, hogy Design&Build márkanév alatt új szolgáltatási csomaggal lép piacra, melynek célja, hogy a megrendelő által igénybe vehető összes építőipari szolgáltatás egy kézben összpontosuljon a tervezéstől, a telek kiválasztásán át az építésig, a belsőépítészetet is beleértve.

Scheer Sándor (ötödször a listán)

A Market Építő Zrt. alapító-tulajdonosa, a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület elnöke. Pályafutása kezdetén, 1989-től az első hazai építőipari magánvállalatnál, a Novolit Építőipari Rt.-nél kezdett dolgozni, 1993-tól a Herkules Építő Rt. termelési igazgatója volt, majd három évvel később egy barátjával megalapította saját cégét, a Market Építő Zrt.-t.

Scheer Sándor
Market Építő Zrt., vezérigazgató
Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. Több mint 600 építkezés fűződik cége nevéhez, Magyarország legjelentősebb beruházásainak kivitelezője. Több
Tovább
Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. Több mint 600 építkezés fűződik cége nevéhez, Magyarország legjelentősebb beruházásainak kivitelezője. Több Tovább

A Market Építő Zrt. a magyar építőipar, illetve a magasépítési szektor meghatározó szereplője, az általuk épített több mint 600 ingatlan között raktárak, logisztikai központok, sportlétesítmények, lakások, szállodák, irodaházak egyaránt megtalálhatók. A már elkészült munkáik közé tartozik a 2018-ban átadott ibis Styles Budapest Airport Hotel, az Alagút mellett megépült Clark Hotel, a Telekom új székháza, a belvárosi Párisi Udvarban megvalósult Párisi Udvar Hotel Budapest vagy a HillSide Offices irodaház. A legnagyobb volumenű beruházásuk azonban a Kopaszi-gátnál épülő BudaPart vegyes funkciójú fejlesztés, ahol tíz év alatt számos lakóépület, irodaház és kiskereskedelmi egység valósul meg, 30 ezer embernek adva lakó- vagy munkahelyet. A fejlesztés első ütemének lakásaiba 2019 őszén elkezdtek beköltözni a lakók, a projekt első irodaházát pedig idén adták át. A szakember nevéhez köthető emellett a Radetzky-laktanya helyére tervezett beruházás is, melyet Waberer Györggyel közösen valósít meg.

Schrancz Mihály (először a listán)

A Property Market 2015-ös alapításától kezdve fejlesztési igazgatóként a menedzsment tagja, 2020 májusától a vállalat ügyvezető igazgatója. Építészetből doktorált, több mint 15 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, melyet a frankfurti központú Hochtief AG-nál, valamint az ECE ingatlanfejlesztőnél szerzett, de pályafutása elején építészként Pécsen és Barcelonában is dolgozott. A magyar BIM Szövetség alapító tagja, emellett több éven keresztül HuGBC elnökségi pozíciót töltött be. Jelenleg a BudaPart beruházás megvalósításáért felel.

Schrancz Mihály
Property Market Kft., ügyvezető igazgató
A Property Market ügyvezető igazgatója, a cég 2015-ös alapításától kezdve felel a vállalat projektjeiért. Hitvallásának tekinti, hogy olyan landmark projekteket hozzon létre, melyek magas minőséget, k
Tovább
A Property Market ügyvezető igazgatója, a cég 2015-ös alapításától kezdve felel a vállalat projektjeiért. Hitvallásának tekinti, hogy olyan landmark projekteket hozzon létre, melyek magas minőséget, k Tovább

A BudaPart Budapest egyik legnagyobb, folyamatban lévő magánberuházása, melyben a tervek szerint 10 év alatt összesen 600 ezer négyzetméternyi lakás, iroda és kiskereskedelmi egység épül fel a Lágymányosi-öböl mentén. A cég fejlesztésében megvalósuló beruházásnál az építkezés és a lakások értékesítése egyaránt jól halad. Nyár elején, szinte napra pontosan három évvel az alapkőletétel után a hatodik épület szerkezete is elkészült, az ’E’ épület pedig elérte legmagasabb pontját. Nyár végén már 700 eladott lakásnál tartott az értékesítés. Emellett az idén elkészült BudaPart GATE irodaház mellett, a közel 20 ezer négyzetméteres BudaPart CITY szerkezetépítési munkálatai is elkészültek.

Székely Ádám (ötödször a listán)

Az InfoGroup Magyarország egyik legjelentősebb családi tulajdonú ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, melynek operatív ügyvezetését Székely Ádám látja el, aki egyben az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke.

A kilencvenes években jellemzően lakóingatlanokkal foglalkozó vállalatcsoport 2001-től profilt bővített, és kereskedelmi ingatlanok fejlesztésével is piacra lépett. 2012 óta komplex ipari beruházásokban tulajdonosi szerepvállalás és projektmenedzsment is erősíti a cég tevékenységeit.

Székely Ádám
Infogroup, ügyvezető igazgató, tulajdonos
Az ipari-logisztikai csarnokok, valamint irodaházak fejlesztőjeként és üzemeltetőjeként ismert Infogroup ügyvezetője és társtulajdonosa. Nem tucattermékek létrehozásában érdekelt, hanem olyan niche le
Tovább
Az ipari-logisztikai csarnokok, valamint irodaházak fejlesztőjeként és üzemeltetőjeként ismert Infogroup ügyvezetője és társtulajdonosa. Nem tucattermékek létrehozásában érdekelt, hanem olyan niche le Tovább

A cég 2020 elején történetének legnagyobb akvizícióját hajtotta végre a Kecskeméten található 33 hektáros, közel 40 ezer négyzetméteres ipari és logisztikai csarnokkal rendelkező Heliport Ipari Park megvásárlásával. A vásárlással a csoport kereskedelmiingatlan-portfóliója 100 ezer négyzetméterre nőtt. Emellett idén ősszel kezdett bele legújabb, 4000 négyzetméteres logisztikai csarnokának spekulatív fejlesztésébe a Polgár Ipari Parkban. Az InfoGroup legismertebb budapesti beruházása a Bartók Udvar, melynek második ütemét 2019 őszén adták át. A cégnek emellett Karcagon, Tiszaújvárosban és Miskolcon is vannak fejlesztési területei, valamint Budapest XI. kerületében egy 122 szobás hotelt is fejleszt.

Tiborcz István (harmadszor a listán)

Az ingatlanfejlesztéssel és szállodaüzemeltetéssel foglalkozó BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. – a BDPST Group anyavállalatának – tulajdonosa. A cégcsoport, holdingszerűen tulajdonolt leányvállalatain keresztül, beruházóként számos ingatlant birtokol, fejlesztési projektet menedzsel. A beruházások célja jellemzően a leromlott állapotú, sok esetben műemléki védettség alatt álló épületek felújítása és turisztikai-szállodai funkciókkal történő megtöltése, majd üzemeltetése. A vállalatcsoport prémium kategóriás ingatlanokra fókuszál, projektportfólióját folyamatosan bővíti részben új, részben korábban megrekedt projektekkel, amelyeket szakmailag újrastrukturál és értékesít, vagy a kivitelezést követően üzemeltet. A cégcsoport eszközállománya meghaladja a 30 milliárd forintot, ezzel a 100 legértékesebb magyar cég közé tartozik.

A BDPST Group a pandémiás külső környezet ellenére is eredményes 2020-as évet tudhat a háta mögött. 2020 nyarán megvalósult a BDPST Group első beruházása, a turai kastély felújítása, ami BOTANIQ Turai Kastély márkanév alatt, hotelként és rendezvényhelyszínként kapott új funkciót. Szintén az idén fejeződött be az Andrássy út 116. alatt található korábbi Weiss Manfréd-villa rekonstrukciója, ami butikhotelként, Hotel Alice néven üzemel novembertől. Emellett folytatódtak a cég egyéb műemléki beruházásai is, mint a belvárosban található, a volt Mahart-székházat is magában foglaló épülettömb hotelfejlesztése, vagy a Szabadság téren található Adria-palota rekonstrukciója. A hazai projektek mellett a  BDPST Group tervei között a nemzetközi terjeszkedés is szerepel. A cégcsoport tavasszal kiszállt a tőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt. ingatlanbefektető és vagyonkezelő társaságból, amelyben 29,30 százalékos üzletrésszel bírt korábban.

Ungár Anna (harmadszor a listán)

A BÉT-en jegyzett BIF (Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési) Nyrt. a magyar ingatlanpiac meghatározó szereplője, mely több fejlesztést is végez. Igazgatótanácsának elnöke dr. Ungár Anna. A cég jövedelemtermelő ingatlanjait elsősorban iroda- és parkolóházak adják, az utóbbi időben azonban a lakás- és hotelfejlesztés is egyre hangsúlyosabbá vált. A BIF 2018. december 31-től SZIT vállalkozási formára váltott, ezt követően jelentős bevételnövekedést ért el, de a következő évekre is ambiciózus fejlesztési tervei vannak.

Ennek részeként 2022 második felére készülhet el a Bajcsy-Zsilinszky útra néző 26 600 négyzetméternyi iroda és 13 400 négyzetméternyi parkoló, míg az Andrássy út 80–82. szám alatti épületbe 70 szobás butikhotelt, az Attila úti projektben pedig 16 loftlakást terveznek megvalósítani. Emellett a cég fejlesztési projektjei között szerepel még a Városmajor Irodaház felújítása és bővítése, a Vigadó Palota irodaház tetőszintjén egy skybar és konferenciaterem fejlesztése, valamint az Üllői út 114-118. szám alatt található épületegyüttes. A cég legnagyobb lakásfejlesztése a III. kerületi Harsánylejtő Projekt, ahol folyamatosan zajlik a lakások átadása és értékesítse.

Vágó László (ötödször a listán)

A NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója. Jelenlegi pozícióját 2005 óta tölti be, előtte a Magyar Telekom ingatlanigazgatója volt. A vállalat Magyarországon 2004-ben a WING Zrt. és a német Strabag Property and Facility Services GmbH együttműködésével jött létre, tevékenységük legfőbb részét az üzemeltetés teszi ki, melyen belül portfólió- (PM) és létesítménygazdálkodással (FM) foglalkoznak, amibe az ingatlangazdálkodás, a vagyonkezelés és az infrastrukturális üzemeltetés is beletartozik.

Vágó László
NEO Property Services Zrt., vezérigazgató
Vágó László a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója. Jelenlegi pozícióját 2005 óta tölti be, előtte a Magyar Telekom ingatlan igazgatója volt. Felsőfokú tanulmányait Budapesten a Külkereskedelmi
Tovább
Vágó László a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója. Jelenlegi pozícióját 2005 óta tölti be, előtte a Magyar Telekom ingatlan igazgatója volt. Felsőfokú tanulmányait Budapesten a Külkereskedelmi Tovább

2019 tavaszán a WING megvásárolta a STRABAG Property And Facility Services Zrt. 51 százalékos részvénycsomagját, így a cég közvetett módon a WING 100 százalékos tulajdonába került. A cég a változást követően, 2019. április 29-től NEO Property Services Zrt. néven folytatja a tevékenységét.

A NEO dinamikus növekedési pályán mozog, árbevételét az elmúlt öt évben közel megduplázta és a jövőben akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi. Jelenleg több mint 170 ügyfele van, több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz és több mint 3 millió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet, 650 főnél is több munkavállalóval.

Veres Tibor (ötödször a listán)

A Wallis Zrt. tulajdonosa, igazgatótanácsának elnöke. A céget 1990-ben két egyetemista társával alapította. 2004-től kizárólagos tulajdonosává vált az eleinte külföldi autómárkák, számítástechnikai és ingatlancégek magyarországi képviseletével foglalkozó Wallis vállalatnak. 

Ingatlanpiaci szempontból a Wallis csoport legjelentősebb leányvállalata a WING Zrt. (korábbi nevén Wallis Ingatlan), amely az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő magyar ingatlanfejlesztő és befektető jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. Tevékenységi körükben irodák, ipari ingatlanok, bevásárlóközpontok, szállodák és LIVING márkanév alatt lakásprojektek egyaránt szerepelnek. A hazai keretek közül elsőként két Szófiában megvásárolt irodaházzal törtek ki. A bolgár piac mellett tavaly Lengyelországban is megjelentek, ahol jelenleg a Lisalán keresztül a lengyel Echo Investment 66 százalékos többségi tulajdonrészét birtokolják. Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, az iroda- és a kiskereskedelmi piacon.

Ezen kívül a WING a hazai piacon az ingatlanüzemeltetésben és -kezelésben is jelentős részesedéssel bír, ennek keretében a NEO Property Services Zrt-ben lévő (korábbi nevén Strabag Property and Facility Services) tulajdonrésze mellé tavaly a fennmaradó részesedést is megvásárolta, így annak 100 százalékos tulajdonosává vált. 

Waberer György (negyedszer a listán)

A Waberer’s International Nyrt.-nek, az egyik legnagyobb európai közúti fuvarozó vállalatnak az alapítója, korábbi társtulajdonosa. Vállalkozásai egyebek mellett kiterjednek a logisztika, az ingatlanfejlesztés, a vámszolgáltatások területeire. 2016-ban eladta a Waberer’s Internationalt, és az ingatlanpiac aktív szereplőjévé vált.

Waberer György
, tulajdonos
Waberer György nagyvállalkozó, a Waberer’s International, Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalatának alapítója, korábbi társtulajdonosa. Vállakozásai egyebek mellett kiterjednek a logisztika
Tovább
Waberer György nagyvállalkozó, a Waberer’s International, Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalatának alapítója, korábbi társtulajdonosa. Vállakozásai egyebek mellett kiterjednek a logisztika Tovább

Az ingatlanpiaci szegmensben az érdekeltségébe tartozik a BILK Logisztikai Zrt., ami az egyik legnagyobb logisztikai park a hazai piacon, több mint 207 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkezik. A 25 épületből álló raktárbázis teljes körű logisztikai raktárkínálatot nyújt, közel 2000 parkolóhelyet és 18 ezer négyzetméternyi szabadtéri tárolóterületet biztosítva.

Az üzletember ezen kívül a lakás- és az irodapiacon is érdekelt. Nevéhez köthető a Rózsadombon, a régi SZOT-szálló helyén felépült, mintegy 100 luxuslakást magába foglaló Elysium nevű társasház. Emellett Waberer György és Scheer Sándor közös fejlesztéseként valósult meg a Dél-Buda és Central-Buda régió találkozásánál lévő 22 ezer négyzetméteres HillSide Offices irodaház is, de a két üzletember a Radetzky-laktanya helyére tervezett beruházást is együtt valósítja meg. 2020. július 20. napjától Waberer Györgyöt a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

Yovav Carmi – GTC (először a listán)

A Globe Trade Center S.A. (GTC) igazgatóságának elnöke 2020 áprilisa óta. Szakmai karrierjét 1994-ben könyvvizsgálóként az Ernst & Youngnál kezdte, 1997-től az Izraeli Értékpapír Hatóságnál nyomozóként dolgozott, majd 1998 és 2001 között a Kardan Csoportnál pénzügyi ellenőr volt. 2001 után a GTC számos külföldi leányvállalatánál volt vezető, majd 2011 és 2015 között a társaság igazgatóságának tagja, 2015-től operaív vezérigazgatója. Yovav Carmi tanulmányait a Tel-Aviv Egyetemen jogi és könyvelői területen végezte.

Carmi Yovav
GTC, igazgatótanácsi elnök
 Tovább

A GTC az európai piacok nagy részét lefedve számos régióban foglalkozik kereskedelmi ingatlanok fejlesztésével és bérbeadásával, Magyarországon 1994-től van jelen. A cégcsoport életében 2020 áprilisában tulajdonosváltás történt, amikor az MNB-alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. megvásárolta a GTC többségi, 61,49 százalékos tulajdonrészét. A társaság fejlesztői kosarában Európa-szerte 50-nél is több irodaház és kereskedelmi létesítmény van, melyek egy részét már korábban értékesítették. Budapesten többek között a Center Point, a Duna Tower, vagy a most épülő Pillar irodaház fejlesztése köthető a nevéhez.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
B_RKL20201208001 (1)