Előfizetői tartalom

Hiány és drágulás? - Erre számíthatunk idén a hazai építőiparban

Portfolio
Az év első negyedévében számos esemény befolyásolta az építőipar teljesítményét. Az Otthonteremtési támogatások rengeteg magánembert ösztönöztek, hogy belevágjanak egy építkezésbe, vagy felújításba, miközben szállítási és gyártási fennakadások söpörtek végig egész Európán, érintve a vállalati és állami kivitelezéseket is. A hosszú távra elhúzódó anyaghiány, a már korábban is nehézségeket okozó alacsony számú szakképzett munkaerő, és a megugró kereslet mind egy irányt vetítenek előre: magasabb és magasabb árakat. Az építőiparban várható hatásokról Veit Tamást, a Cemix ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Számtalan meghatározó esemény történt az építőiparban a 2021-es év első hónapjaiban, az Otthonteremtési és felújítási támogatások, a kedvezményes lakásépítési áfa, az emelkedő élőmunka-, és anyagárak, a gyártási, valamint a szállítási fennakadások mind hatást gyakoroltak a hazai építkezésekre. Némelyikük csak átmeneti időre, mások viszont huzamosabb időre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái