Üzlet

Bejelentés Barcelonából: minket választott a Deutsche Telekom

Nagy Viktor, Mobile World Congress, Barcelona
Elsőként Magyarországon hoz létre a páneurópai hálózatában más leányvállalatainak kiszolgálását is végző adatközpontot a Deutsche Telekom. Többek között erről beszélt ma Timotheus Höttges a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója és Claudia Nemat a DT európai működésért és technológiáért felelős igazgatósági tagja a barcelonai Mobile World Congress-en (MWC).

Mobile World Congress Barcelona
A GSMA Mobile World Congress a világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléje. Az elmúlt években már Barcelonában (korábbi helyszín: Cannes) megrendezésre kerülő kiállításon és a hozzá kapcsolódó konferenciákon a világ vezető mobilcégei, készülékgyártók, szolgáltatók vesznek részt és mutatják be legújabb fejlesztéseiket. A 2015-ös kiállításra több mint 200 országból több mint 94 ezer látogató érkezett. Az esemény súlyát jól mutatja, hogy olyan nagy gyártók mutatják be itt csúcskészülékeiket, mint a Samsung, az LG, a HTC vagy a Sony, a rendezvényen olyan vállalatvezetők tartanak előadásokat, mint Mark Zuckerberg (Facebook) vagy Virginia Rometty (IBM). Az esemény idén 2016. február 22-25 között kerül megrendezésre.

Adatközpont Magyarországon

Claudia Nemat bejelentette, hogy elsőként Magyarországon hoznak létre olyan adatközpontot, amely szolgáltatást nyújt majd a DT más európai leányvállalatai számára is az új generációs páneurópai hálózatban. A későbbiekben más olyan országokban is hasonló adatközpontokat hoznak létre, amelyekben a DT leányvállalattal rendelkezik. Az új magyarországi adatközpont első körben e-mail-szolgáltatást nyújt majd, ezt követően más szolgáltatásokat is bevezetnek.

Bejelentés Barcelonából: minket választott a Deutsche Telekom
Deutsche Telekom leányvállalatok Európában

5G

A jövő távközlési hálózatai olyanok lesznek, amelyek extrém alacsony válaszidőt (latency) tesznek lehetővé. A Deutsche Telekom ezt Barcelonában szimulálta, a világon elsőként olyan 5G hálózati rendszert mutattak be működés közben, amelynél a végpontok közötti válaszidő kevesebb, mint egy ezredmásodperc. A gyakorlatban olyan területeken lesz szerepe az alacsony válaszidejű hálózatoknak, mint az önvezető autók, a távolról elvégzett orvosi beavatkozások vagy a videójátékok. A különböző sztenderdek kidolgozását és további fejlesztéseket követően akár már 2020 előtt elkészülhetnek az első 5G hálózatok, amelyek nem csak nagymennyiségű adat átvitelére lesznek alkalmasak, de egyidőben többféle ügyféligényt, többféle szolgáltatással tudnak kiszolgálni.

Bejelentés Barcelonából: minket választott a Deutsche Telekom
Claudia Nemat

Internetezés a repülőkön

2018 elején a DT akár 10 ezer méteres magasságban, vagyis a repülőkön is elérhetővé teszi Európában a szélessávú internetezést. Ehhez Európa szerte 300 LTE bázisállomást biztosítanak, ezek közül az elsők már idén év végén megkezdhetik a működést Anglia déli részén, a lefedettséget 2017 közepén Németország és más sűrűn lakott európai ország területén növelnék.

Globális szövetség

A Deutsche Telekom, a CenturyLink, a Reliance és az SK Telecom nemzetközi szinten nyújt hálózati szolgáltatásokat vállalati ügyfeleknek. Technológiai oldalról a Cisco lesz a szövetség partnere, a szolgáltatásokat az ngena nevű, független menedzsmenttel működő vállalaton keresztül nyújtják 2017 első félévétől.

Bejelentés Barcelonából: minket választott a Deutsche Telekom
Mobile World Congress Barcelona
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA