Dataxo Sustainable world 2022
Üzlet

Átalakulhat 12 000 magyar munkahely, de ezzel mi is jól járhatunk

Portfolio
„Magyarországon 12 000 munkavállaló foglalkozik számlarögzítéssel, azaz a digitálisan létrehozott számlákat kinyomtatják, kipostázzák, aláírjak majd újra digitalizálják. Ezt a technológiát már a 19. században is ismerték, telefonközpontnak hívták, és alig 90 évig működött.” – mondta Poór Károly, a Dataxo Group Zrt. vezérigazgatója a Sustainable World 2022 konferencián. A előadó szerint a számlarögzítéssel foglalkozó állások jelentős része megszűnhet a közeljövőben, aggodalomra azonban semmi ok, a digitalizáció számos új lehetőséget tartogat a munkavállalók számára, és jelentősen hatékonyabbá teheti a vállalatok működését. A fenntarthatóságról és az oda vezető útról szóló blokkban szó volt továbbá arról, hogy a Microsoft hogyan érheti el céljait, és hogyan képes a felhasználóit, és partnereit is a fenntartható működésre motiválni.

Petra Čiček a Microsoft kelet-közép-európai fenntarthatósági vezetője előadásából ismertette a Microsoft által kitűzött fenntarthatósági célokat, és az azokhoz vezető utat. A 2030-ig tartó tervben a vállalat fenntartható működése áll a középpontban, a vállalat elsődleges célja, hogy teljesen hulladék mentes, karbonnegatív és vízpozitív legyen. Petra Čiček szerint ezekkel a folyamatokkal párhuzamosan a Microsoftnak felelőssége van az ügyfelei számára is biztosítani a fenntartható működéshez szükséges lehetőségeket.

A partnereinknek és a felhasználóinknak szükségük van a kutatásainkra, az innovációs megoldásainkra és a rendelkezésünkre álló tudásra. Segítenünk kell őket a saját működésük optimalizálásban, így lehetünk ténylegesen fenntartható vállalat

– mondta a fenntarthatósági vezető.

Microsoft Sustainable World 2022
Petra Čiček, Sustainable World 2022, forrás: Portfolio/Stiller Ákos

Petra Čiček szerint ahhoz, hogy a világ fenntarthatóbban tudjon működni, olyan ismeretekre és tudásra van szükség, amelyek jelenleg hiányoznak, a Microsoftnak pedig ebben is szerepe van, amellett, hogy a hangját és tekintélyét felhasználva kiáll a fenntarthatóság mellett, ki is kell képezni azokat, akik képesek megvalósítani a terveket. A vezető előadásból kiderült, hogy a felhő alapú működés, az okos épületek és az egyéb innovatív megoldások elengedhetetlenek, de egy nagyvállalatnak ennél többet kell tennie a fenntartható működéshez.

Hogyan lehetnek fenntarthatóbbak és hatékonyabbak a vállalatok?

Számos negatív változás érzékelhető a világban, és van, aminek már a következményeit is érezhetjük. Az olyan összetett és sürgető problémákra, mint például a vízhiány kis lépésekben lehet csak válaszolni, derült ki Poór Károly, a Dataxo Group Zrt. vezérigazgatójának előadásából.

Az igazi kérdés nem az, hogy hogyan mentsük meg a bolygót, hanem hogy hogyan ne tegyünk tönkre

– fejtette ki a vezérigazgató.

Dataxo Sustainable World 2022
Poór Károly, Sustainable World, forrás: Portfolio/Stiller Ákos

Poór Károly előadásából kiderült, hogy az élet legtöbb területén még bőven van lehetőség a fejlődésre, és a problémák megelőzésére az automatizációnak és a robotizációnak köszönhetően. Saját szakterületén belül a számlarögzítést látja fejlesztendő területnek, hiszen a digitalizációval nem csak környezetkímélőbben működhetnek a vállalatok, de sok munkavállaló dolgozhat hatékonyabban, állíthat elő nagyobb értéket, mint korábban. „A munkahelyek átalakulásának következményeitől nem kell tartani, hiszen az első géprombolások óta nem nagyon hallani arról, hogy a dolgozóknak problémája lenne a robotizációval, örülnek neki, hiszen a legtöbb területen nagy a munkaerőhiány, az automatizációval pedig a munkavállalók számára is új lehetőségek nyílnak meg és nagyobb értéket képesek előállítani” –mondta a Dataxo vezetője.

A világ vállalatainak 68 százalékában kézzel történik a számlafeldolgozás, ennek a számnak a csökkentése jelentős hatással lehetne a gazdaság és a vállalatok működésére. A digitális számlafeldogozás nem csak fenntarthatóbb működést, de gyorsabb és költséghatékonyabb folyamatokat eredményezhet – derült ki Poór Károly előadásából.

A konferencia többi programjáról készült tudósításaink alább olvashatóak.

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik
GettyImages-1737971844
iran-hormuzi-szoros-oman-jemen-szaud-arabia-egyesult-arab-emiratusok-afganisztan-pakisztan-perzsa-obol-arab-obol
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik