Átalakulhat 12 000 magyar munkahely, de ezzel mi is jól járhatunk
Üzlet

Átalakulhat 12 000 magyar munkahely, de ezzel mi is jól járhatunk

Portfolio
„Magyarországon 12 000 munkavállaló foglalkozik számlarögzítéssel, azaz a digitálisan létrehozott számlákat kinyomtatják, kipostázzák, aláírjak majd újra digitalizálják. Ezt a technológiát már a 19. században is ismerték, telefonközpontnak hívták, és alig 90 évig működött.” – mondta Poór Károly, a Dataxo Group Zrt. vezérigazgatója a Sustainable World 2022 konferencián. A előadó szerint a számlarögzítéssel foglalkozó állások jelentős része megszűnhet a közeljövőben, aggodalomra azonban semmi ok, a digitalizáció számos új lehetőséget tartogat a munkavállalók számára, és jelentősen hatékonyabbá teheti a vállalatok működését. A fenntarthatóságról és az oda vezető útról szóló blokkban szó volt továbbá arról, hogy a Microsoft hogyan érheti el céljait, és hogyan képes a felhasználóit, és partnereit is a fenntartható működésre motiválni.

Petra Čiček a Microsoft kelet-közép-európai fenntarthatósági vezetője előadásából ismertette a Microsoft által kitűzött fenntarthatósági célokat, és az azokhoz vezető utat. A 2030-ig tartó tervben a vállalat fenntartható működése áll a középpontban, a vállalat elsődleges célja, hogy teljesen hulladék mentes, karbonnegatív és vízpozitív legyen. Petra Čiček szerint ezekkel a folyamatokkal párhuzamosan a Microsoftnak felelőssége van az ügyfelei számára is biztosítani a fenntartható működéshez szükséges lehetőségeket.

A partnereinknek és a felhasználóinknak szükségük van a kutatásainkra, az innovációs megoldásainkra és a rendelkezésünkre álló tudásra. Segítenünk kell őket a saját működésük optimalizálásban, így lehetünk ténylegesen fenntartható vállalat

– mondta a fenntarthatósági vezető.

Microsoft Sustainable World 2022
Petra Čiček, Sustainable World 2022, forrás: Portfolio/Stiller Ákos

Petra Čiček szerint ahhoz, hogy a világ fenntarthatóbban tudjon működni, olyan ismeretekre és tudásra van szükség, amelyek jelenleg hiányoznak, a Microsoftnak pedig ebben is szerepe van, amellett, hogy a hangját és tekintélyét felhasználva kiáll a fenntarthatóság mellett, ki is kell képezni azokat, akik képesek megvalósítani a terveket. A vezető előadásból kiderült, hogy a felhő alapú működés, az okos épületek és az egyéb innovatív megoldások elengedhetetlenek, de egy nagyvállalatnak ennél többet kell tennie a fenntartható működéshez.

Hogyan lehetnek fenntarthatóbbak és hatékonyabbak a vállalatok?

Számos negatív változás érzékelhető a világban, és van, aminek már a következményeit is érezhetjük. Az olyan összetett és sürgető problémákra, mint például a vízhiány kis lépésekben lehet csak válaszolni, derült ki Poór Károly, a Dataxo Group Zrt. vezérigazgatójának előadásából.

Az igazi kérdés nem az, hogy hogyan mentsük meg a bolygót, hanem hogy hogyan ne tegyünk tönkre

– fejtette ki a vezérigazgató.

Dataxo Sustainable World 2022
Poór Károly, Sustainable World, forrás: Portfolio/Stiller Ákos

Poór Károly előadásából kiderült, hogy az élet legtöbb területén még bőven van lehetőség a fejlődésre, és a problémák megelőzésére az automatizációnak és a robotizációnak köszönhetően. Saját szakterületén belül a számlarögzítést látja fejlesztendő területnek, hiszen a digitalizációval nem csak környezetkímélőbben működhetnek a vállalatok, de sok munkavállaló dolgozhat hatékonyabban, állíthat elő nagyobb értéket, mint korábban. „A munkahelyek átalakulásának következményeitől nem kell tartani, hiszen az első géprombolások óta nem nagyon hallani arról, hogy a dolgozóknak problémája lenne a robotizációval, örülnek neki, hiszen a legtöbb területen nagy a munkaerőhiány, az automatizációval pedig a munkavállalók számára is új lehetőségek nyílnak meg és nagyobb értéket képesek előállítani” –mondta a Dataxo vezetője.

A világ vállalatainak 68 százalékában kézzel történik a számlafeldolgozás, ennek a számnak a csökkentése jelentős hatással lehetne a gazdaság és a vállalatok működésére. A digitális számlafeldogozás nem csak fenntarthatóbb működést, de gyorsabb és költséghatékonyabb folyamatokat eredményezhet – derült ki Poór Károly előadásából.

A konferencia többi programjáról készült tudósításaink alább olvashatóak.

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nő tőzsde