A tojástermelők szövetsége kiakadt a Pennyre, megérkezett a bolt válasza

A tojástermelők szövetsége kiakadt a Pennyre, megérkezett a bolt válasza

Olcsó külföldi étkezési tojások jelentek meg a Penny magyarországi bolthálózatában, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint az üzletlánc lépése alkalmas lehet arra, hogy kaotikus állapotokat teremtsen a hazai tojásárakban. A Penny szerint a választék túlnyomó többségét magyar tojások teszik ki, ugyanakkor az ársapkás termékek esetében még fontosabb szempont a vásárlók igényeinek teljeskörű kiszolgálása, a pénztárcabarát árak biztosítása, akár import áruval is.

Több kávét kezdtek inni a magyarok - Mi áll a háttérben?

Több kávét kezdtek inni a magyarok - Mi áll a háttérben?

Tavaly a kedvezőtlen gazdasági környezet miatt visszaesett a kávépiac forgalma, de az év első négy hónapjában újraindult a növekedés - mondta Kedves Zoltán, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé és prémium alkoholok üzletág igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rossz hír érkezett Törökországból

Rossz hír érkezett Törökországból

Törökországban a fogyasztóiár-index májusban 75,45%-ra ugrott, meghaladva a várakozásokat, főként az oktatás, a lakhatás és az éttermi árak jelentős növekedése miatt.

Súlyos  kockázatok miatt bezárt egy éttermet a Nébih

Súlyos kockázatok miatt bezárt egy éttermet a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették - tájékoztatta a hatóság szerdán az MTI-t.

Itt az ideje élelmiszeripari beruházásokba kezdeni

Itt az ideje élelmiszeripari beruházásokba kezdeni

Jelentős lépést tehet előre a hamarosan érkező pályázati források segítségével a magyar élelmiszerágazat, amely komoly történelmi és piaci zavaroktól szenvedett az elmúlt száz évben – mondta el Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián. Az előadást követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői szerint valóban sokat számít az érkező forrástömeg, és fontos lenne a projektelőkészítő munka során elkerülni a buktatókat.

Penészes ételt hívott vissza a Nébih

Penészgombák és Bacillus cereus spórás baktérium jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Dragon Superfoods Bio In Shape Mix 200 grammos táplálékkiegészítő port a forgalmazója, a Culinaris Retail Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Üzenik a kutatók: ezeket az ultrafeldolgozott élelmiszereket kerüld

Üzenik a kutatók: ezeket az ultrafeldolgozott élelmiszereket kerüld

Egy 30 éven át tartó tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása összefügg a korai halálozás kockázatával – az eredményben nem sok meglepetés van, de a tanulmány szerint a különböző feldolgozott élelmiszerek eltérő hatást gyakorolnak – írja a CNN.

Eltűnt a démon a boltokból

Eltűnt a démon a boltokból

Szinte teljesen lenullázódott az infláció a boltokban, összességében már alacsonyabb itt a drágulás, mint a gazdaság egészében mért infláció. Ez főként az élelmiszerek visszafogott áremelkedése miatt van, de érdekesség, hogy az egyéb bolti termékek még inkább lefelé húzzák az árindexet. Vagyis a diszkontokban, szupermarketekben és más élelmiszerjellegű vegyes üzletekben a nem-élelmiszer-termékek áralakulása még kedvezőbb a fogyasztók számára..

Mesterségesen megdrágított húsok és tejtermékek – leleplezték a Világbank tervét

Mesterségesen megdrágított húsok és tejtermékek – leleplezték a Világbank tervét

Egy új dokumentumban a Világbank azt javasolja, hogy a gazdag országok a CO2-gazdag termékek, például a vörös húsok és a tejtermékek támogatására fordított milliárdokat a jövőben olyan éghajlatbarát termékekre költsék el, mint a baromfitenyésztők, a gyümölcs- és a zöldségtermesztők segítése. Az ajánlás egyike a bank számos javaslatának, amelyekkel a mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatból származó, az éghajlatot károsító szennyezés csökkentésére törekszik, mivel ezek a szektorok felelősek az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának közel egyharmadáért.

Eljöhetett a fordulat a boltokban

Eljöhetett a fordulat a boltokban

Márciusban nagyot ugrott a kiskereskedelmi forgalom, ami akár azt is jelentheti, hogy a reálbérek emelkedése nyomán megindul a lakossági fogyasztás. Ezt azonban kellő óvatossággal kell kezelni, mert az elmúlt hónapokban is láttuk már pozitív előjelű változást - például decemberben jelentőset - de ezt kijózanodás követte. A trend azonban most már egyértelműen pozitív.

Mélyül a szudáni válság, éhínségre figyelmeztettek

Mélyül a szudáni válság, éhínségre figyelmeztettek

Éhínség alakulhat ki a Szudán nyugati részén lévő Észak-Dárfúr tartományban, amennyiben nem csitulnak a térségben dúló harcok - figyelmeztetett pénteken az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP), felszólítva a szemben álló feleket, hogy engedjék be a területre a humanitárius segélyszállítmányokat.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.