Apelso Capital: óvatos duhaj

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az Apelso Capital Alapkezelő írását olvashatják:

Újítanak a magyar szupergazdagok: egyre többen bízzák pénzüket bizalmi vagyonkezelőre

Egyre több magyar cégnél merül fel a cégutódlás problémája, így egyre nagyobb az igény hazánkban is a bizalmi vagyonkezelőkre. Ezt támasztja alá, hogy a NAV adatai szerint az elmúlt években mintegy 120 bizalmi vagyonkezelési jogviszony jött létre - hangzott el az Apelso Trust mai sajtóeseményén. A Corvinus Egyetem kapcsán ismertté vált vagyonkezelő alapítványi forma komplexitása, illetve jelentős költségvonzata miatt azonban a vagyonos magyar családok közül várhatóan csak a legfelső 30-50 fogja majd alapítványi formában kezeltetni a vagyonát, míg a becslések szerint akár további több száz, milliárdos vagyonnal rendelkező család választhatja a már 2014 óta elérhető bizalmi vagyonkezelést itthon.

Újfajta vagyonkezelő vadászik a szupergazdag magyarokra

Elindult Magyarország első családi vagyonkezelője (family office), az Apelso Trust. Az ilyen cégek főleg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában ismertek, nemcsak befektetésekkel foglalkoznak, hanem adótanácsadást, vállalatoptimalizálást, ingatlanok és ingóságok kezelését és a családtagokról való gondoskodást is vállalnak. Magyarországon mintegy 12 000, legalább 300 millió forintos vagyonnal bíró család van, rájuk lő a most frissen MNB-engedélyt szerzett cég is.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.