Ide teszik a pénzüket a profik: ráugrottak a befektetők az AI startupokra

Ide teszik a pénzüket a profik: ráugrottak a befektetők az AI startupokra

Az AI startupok finanszírozása egyéves csúcsra futott: az idei első negyedévben 13,1 milliárd dollárnyi befektetést szereztek a területen aktív cégek, hat új unikornis született és több mega-deal is köttetett. Bár a ChatGPT bemutatása utáni negyedévhez képest csökkent is az AI startupok globális finanszírozása, de szemmel látható ugrást hozott az idei első negyedév az elmúlt három negyedévhez képest a CB Insights adatai szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Visszavonta vitatott kilépési záradékát az OpenAI

Visszavonta vitatott kilépési záradékát az OpenAI

Az OpenAI csütörtökön visszavonta ellentmondásos döntését, miszerint a volt alkalmazottaknak választaniuk kell, hogy vagy megtartják a vállalatnál szerzett részvényeiket, vagy vállalják, hogy soha nem szólalnak fel a vállalat ellen - írja a CNBC. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Miért szeretjük és miért haragszunk a mesterséges intelligenciára? Íme a válaszok

Miért szeretjük és miért haragszunk a mesterséges intelligenciára? Íme a válaszok

Nem minden AI típushoz viszonyulunk ugyanúgy. A mesterséges intelligencia alkalmazásával szembeni elvárások nagy mértékben függnek az AI autonómiájának és az ember-AI interakció mélységének mértékétől. Cikkünkben kategorizáljuk és bemutatjuk a különböző AI típusokat és kitérünk arra is, milyen viselkedési és érzelmi faktorok azok, amelyek meghatározzák a különböző AI típusokhoz való viszonyulásunkat. A generatív AI banki alkalmazásáról kiemelt helyen lesz szó június 11-ei Financial IT rendezvényünkön, regisztráció és részletek itt! 

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

Személyes adatokat hallucinált, megtámadták a ChatGPT-t

Személyes adatokat hallucinált, megtámadták a ChatGPT-t

A Microsoft által támogatott OpenAI hétfőn az osztrák NOYB non-profit érdekvédelmi csoport adatvédelmi panaszának célpontjaként találta magát, mert állítólag nem javította ki a generatív AI chatbotja, a ChatGPT által szolgáltatott helytelen információkat, amelyek sérthetik az uniós adatvédelmi szabályokat.

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

Felül tudja múlni a Mesterséges Intelligencia a Természetes Hülyeséget?

Felül tudja múlni a Mesterséges Intelligencia a Természetes Hülyeséget?

Érdekes és egyben igen izgalmas időszakon vagyunk túl. Kicsit több mint egy éve tört fel az első gejzír, és azóta számtalan Mesterséges Intelligencia megoldás került a piacra, együttesen cunamiként söpörnek végig a vállalatok életében és a hétköznapjainkban is egyaránt. Mostanra talán már túl vagyunk az első sokkon és a velejáró kapkodásokon is. Sokan gondolták azt, hogy elegendő lesz csak „kirúzsozni” az őskori megoldásaikat, és üzleti folyamataikat, azaz új köntösbe helyezve azokat, bízva abban, hogy ennyi elegendő lesz a túléléshez. Mára már nem kérdés, hogy ha egy mamutot kirúzsozunk sajnos az ugyanúgy mamut marad és kihalásra van ítélve. Ennyi biztos, hogy nem lesz elegendő az életben maradáshoz. Erről a témáról ad elő Sustainable Tech konferenciánkon Achilles Georgiu, innováció menedzsment szakértő.

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Sokan féltik a munkájukat, a pozíciójukat a mesterséges intelligenciától (MI), amely egyre jobb eredményeket ér el a vállalati hatékonyság támogatásában, a manuális munkafolyamatok kiváltásában, ami önmagában is feszültségeket gerjeszthet egy munkahelyen. Mindeközben a munkavállalók félelme az egyik legnagyobb kerékkötője is lehet az MI-projektek sikerének. "A mesterséges intelligenciára nem szabad úgy tekinteni, mint egy tőlünk függetlenül létező, romboló erőre. A mesterséges intelligenciát tulajdonképpen mi, emberek hoztuk létre és a mi feladatunk, hogy az érdekeink mentén kordában tartsuk" - véli Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje. Szerinte a mesterséges intelligencia egy számítástechnikai alapú munkaerő, amivel a munkavállalóknak együtt kell dolgozniuk és a cél az optimális feladatmegosztás az emberi és a gépi képességek mentén. Az AMI-megoldások bevezetésével egész napos konferencián foglalkozunk április 23-án, AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek a rendezvényről itt!

Új csalási módszerek terjednek, egyre több a

Új csalási módszerek terjednek, egyre több a "disznóvágás-átverés"

A bűnözők egyre gyakrabban használnak olyan modern technológiákat, mint az AI, hangklónozás és az AI-chatbotok, hogy hamis ürügyekkel vegyék rá a fogyasztókat arra, hogy pénzüket átutalják számukra - derül ki a Visa globális jelentéséből. A mesterséges intelligencia üzleti hasznáról, a kibervédelemben betöltött szerepéről is szó lesz április 23-ai AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció itt! 

Cégekre szabott AI-modellt fejleszt, megőrülnek a befektetők ezért a startupért

Cégekre szabott AI-modellt fejleszt, megőrülnek a befektetők ezért a startupért

A Cohere, egy mesterséges intelligencia alapmodellt fejlesztő startup, amely az OpenAI ChatGPT-jével versenyez, előrehaladott tárgyalásokat folytat egy 500 millió dolláros tőkebevonásról, körülbelül 5 milliárd dolláros értékelés mellett - értesült a Reuters. Az AI-ban rejlő üzleti lehetőségekről, gyakorlati tapasztalatokról és a legjobb implementációs gyakorlatokról a Portfolio április 23-án konferenciát szervez, regisztráció itt!

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lélegeztetőgépre kerülhet a magyar modell – egyetlen mondat leplezte le az EU tervét
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.