Ingatlan

Hotelfejlesztésbe kezd a BIF az Andrássy úti épületben

Portfolio
Saját részvényekért cserébe vásárolt meg egy Andrássy úti ingatlant a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF), amivel a társaság még közelebb került ahhoz, hogy szit legyen. A tranzakció kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy az új tulajdonos milyen funkciót szán a frissen vásárolt épületnek.
Csereszerződést kötött a Waybridge Estates Kft-vel a BIF, melynek során az Andrássy út 80. szám alatti ingatlan teljes tulajdoni hányada, 400 ezer darab részvényért cserébe a társaság tulajdonába került.

Az Andrássy út 82. szám alatti szomszédos ingatlan már korábban is a BIF tulajdonában állt, a mostani vásárlással az alapterületében és jellegében is hasonló, mellette álló ingatlant vásárolta meg a cég - mondta el a Portfolio Ingatlan megkeresésére Sajgál Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója.


Sajgál Gábor

vezérigazgató

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

Sajgál Gábor a Budapesti Ingatlan Nyrt.-nél ingatlanhasznosítási üzletág-igazgatóként kezdett dolgozni 2011-ben, a Társaság vezérigazgatója 2016. decembere óta. Tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Épületgépész... Tovább »

Az akvizícióval egy 700 négyzetméteres telken álló 1000 négyzetméteres épület került a társaság tulajdonába, amelynek teljes beépíthetősége 3300 négyzetméter, de a terepszint alatt további 700 négyzetméternyi mélygarázs építésére van lehetőség. A BIF célja, hogy a két ingatlant közösen átalakítva egy 8000 négyzetéteres boutique hotelt hozzon létre, bérbe adva azt valamely Budapest iránt érdeklődő szállodaláncnak - tette hozzá a vezérigazgató.

A nagyjából 100 szobásra tervezett hotelnek már idén elkezdődik a tervezési és engedélyeztetési folyamata, a kivitelezést követően pedig 2020 elején nyithatja meg kapuit a vendégek előtt. A teljes beruházás mintegy 3,5-4 milliárd forintból valósulhat meg.

A lépéssel az eddig 9,62 százalékos közkézhányad várhatóan 11 százalék fölé emelkedik majd, amivel a BIF újabb lépést tesz afelé, hogy az év végéig teljesítse a szit-té (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) válás feltételét, ami 25 százalékos közkézhányad. A társaság szit-tel kapcsolatos terveiről a cég vezérigazgatója, tavaly novemberben részletes interjút adott a Portfolionak.
RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BJASZ20180925025