Ingatlan

Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is

Portfolio
Egyre több lakást adnak át, készülnek a nagyobbnál nagyobb irodaházak és bevásárlóközpontok Budapesten, a városfejlesztés azonban nem áll meg ezeknél a projekteknél. Fontos, hogy a főváros olyan részei (parkok, sportpályák, kinti rendezvényhelyszínek) is jobbá váljanak és megújuljanak, ahol az emberek a szabadidejüket töltik, sportolási, vagy akár csak kikapcsolódási céllal. Az ilyen jellegű fővárosi kezdeményezéseket, felújításokat, eseményeket vettük szemügyre, különös tekintettel a sportolási lehetőségeket támogató projektekre.
November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!


A főváros fejlődéséhez hozzátartozik az is, hogy a lakosok jobban érezzék magukat, különböző kulturális, vagy sportprogramokon vehessenek részt, mindezt úgy, hogy közben az erre a célra kialakított épületek, vagy a szabadtéri környezet is megfelelő legyen. Mint mindegyik más fővárosban, nálunk is van számos fejlesztési lehetőség, ezeknek az egyik vonulata, ha a sportolási lehetőségeket támogatja az önkormányzat, legyen szó a megrendezett eseményekről, vagy akár olyan eszközök, parkok, pályák kialakításáról, ahol a mozogni vágyók érezhetik jól magukat.

Egy korábbi cikkünkben kérdeztük meg dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes asszonyt a Budapest által elnyert 2019-es Európa Sportfővárosa cím kapcsán, hogy milyen sportlétesítményeket, pályákat tervez építeni az önkormányzat:

Elsősorban a már meglévő, városi sportprogramokra építünk, ilyen a szeptember első hetében tartott Budapest Urban Games, valamint az iskolai diákolimpiai versenyekre. Természetesen új sportrendezvények is lesznek (sport- és életmód tanácsadás, korosztályonkénti sportprogramok) valamint külön eseményként szeretnénk a családok számára játékos sporteseményt szervezni.



Szalay-Bobrovniczky Alexandra

humán főpolgármester-helyettes, Budapest

Budapest Főváros Önkormányzata

 Tovább »

A nagyobb sportközpontok létesítése, vagy átalakítása nemcsak városfejlesztési szempontból lehet érdekes a lakók számára, amellett, hogy egy új épület más arculatot ad a környéknek, turisztikai szempontból is változásokat eredményezhet, lényegében egy-egy eseményre még több külföldi vendég érkezésére lehet számítani ilyenkor. Ezen felül, ha Budapest tudatosan készül a Sportfőváros címre, számos új sportolási lehetőségre és megrendezett eseményre lehet számítani, aminek pozitívuma egyértelműen, hogy több program közül választhat a lakosság, hátrányként az ilyenkor életbe lépő forgalmirend-változásokat lehet megemlíteni. Városszervezési szempontból éppen ezért fontos ez a téma, a Portfolio bővebben a Budapest 2030 Konferencián is foglalkozni fog vele, ahol az előadók között megszólal majd dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes is.


Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is

Jelenleg több, nagyobb sportkomplexum építése is folyamatban van, amelyek a közeljövőben valamilyen nemzetközi sporteseménynek is helyet adhatnak. Néhány ezek közül a fővárosban:
  • Puskás Ferenc Stadion
  • Déli pályaudvarnál létesülő sport- és szabadidőközpont
  • Kerepesi úti sportközpont a Maccabi Európa Játékokra
  • Margitszigeti teniszstadion helyén épülő csarnok a Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornára
Ezeken kívül persze kisebb beruházások is folynak, megújult a margitszigeti futókör, jövőre a Margitszigeti Atlétikai Centrumra is sor kerülhet, nemrég rehabilitálták a Normafát, valamint a felújított városligeti Műjégpályát ingyen vehetik igénybe a fővárosi óvodás és általános iskolás csoportok, az Európa Sportfővárosa program részeként.

Budapest városfejlesztéséhez hozzátartozik, hogy a kisebb, elhanyagolt parkokkal is kezdjenek valamit, amelyeknek az egyik lehetséges hasznosítása, ha kültéri eszközökkel felszerelve adják át lakossági használatra. Számos kinti edzőparkot létesítettek a közelmúltban, most már több mint 130 közfenntartású kondiparkkal lehet Budapesten találkozni, amelyek bárki által szabadon használhatóak.

Sporteseményekből sincs hiány

A sportolásra alkalmas helyszínek kialakítása mellett, a szervezett programok is nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság és az akár külföldről idelátogató vendégek körében egyaránt. Ilyen szervezett esemény az Európai Sporthét, egy egész Európára kiterjedő kampány, amely ezen a héten, szeptember 23-30. között zajlik, és arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak, és az év többi részében is aktívak maradjanak. Ennek részeként többek között edzéseket szerveznek a Városligetben, megtartják az Európai Diáksport Napját, valamint az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált, szeptember 29-én pedig a Tüskecsarnokban rendezik meg a BeActive Night-ot, ahol számos mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők.

A közelmúltban is szerveztek hasonló eseményeket, három hete rajtolt a Budapest Urban Games, ami szintén a fővárosi lakókat invitálta olyan sportversenyekre, mint a Duna átúszása a város közepén, felfutás a Citadellára, vagy a Klauzál téri labdarúgás. A minden évben megrendezésre kerülő futóversenyek, csapatsportos bajnokságok mellett, jövő nyáron Budapesten rendezik meg a Maccabi Európa Játékokat, ami várhatóan turisztikai szempontból is előnyös lesz Budapest számára.


Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1