Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba
Podcast

Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Sokat vár a hazai agrofood-szektor a vidékfejlesztési forrásoktól, amely jelentős támogatást jelent az ágazat megújulásában és az így megvalósuló fejlesztésektől évekig tartó versenyképességi javulást remélnek az ágazati szereplők. Bonyolítja a helyzetet, hogy sem a mezőgazdaság egésze, sem az élelmiszeripar nincs igazán jó bőrben manapság – még ha felkészült és eredményes szereplőket találhatunk is.

Az agrofood-szektor legfontosabb várakozásai napjainkban a várható nagyarányú forrástömeghez, a pályázatokhoz kapcsolódnak. A vidékfejlesztési források sokak számára új lehetőséget teremthetnek, a régóta esedékes fejlesztésekre teremthetnek alkalmat az élelmiszeriparban.

Bonyolítja a helyzetet, hogy sem a mezőgazdaság egésze, sem az élelmiszeripar nincs igazán jó bőrben manapság.

A növénytermesztők jövedelmezősége harmadik éve nem tud érdemi nyereséget felmutatni, az állattenyésztők relatíve jobb helyzete pedig még nem tudta begyógyítani a korábbi években elszenvedett sebeket. Az élelmiszeripar évek távlatában a fogyasztáscsökkenés, a költségnövekedés, az EPR és az importnyomás miatt távolról sincs ideális helyzetben.

Ebben a helyzetben érkezik a történelminek mondható forrástömeg, amelytől az ágazat évekig tartó versenyképességi javulást vár.

A helyzetből fakadó kérdésekre kerestük a választ az Alapvetés vendégével, Hollósi Dáviddal, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatójával.

KÖVESS MINKET

Címlapkép forrása: Shutterstock

további epizódok
Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!