Uniós források

Elindult a mentorok kiválasztása egy országos vállalkozói EU-s programban

Portfolio
Megjelent a beszállítói- és külpiaci mentorok kiválasztására vonatkozó pályázati felhívás az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és azt is hangsúlyozza, hogy a két pályázatra július 18-ig lehet jelentkezni.
A közlemény szerint az MKIK beszállítói mentornak olyan gyártó-, termelő tevékenységet folytató integrátor vállalkozásokat keres, amelyek elkötelezettek a hazai beszállítófejlesztés iránt és kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy segítsenek másoknak. Külpiaci mentornak az export területén sikeres és tapasztalt, saját terméket előállító vállalkozások érdeklődését várja a kamara. A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.07.18-ig lehet benyújtani.

A beszállítói- és külpiaci mentorálás elsődleges célja - a kormányzati célokkal összhangban - a kis- és középvállalkozások ösztönzése termelésük, szolgáltatásuk színvonalának emelésére, hogy be tudjanak lépni a hazai, illetve nemzetközi beszállítói termelési/értékesítési láncokba, kialakítsák export-képességüket, illetve ilyen irányú tevékenységüket továbbfejlesszék. A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért KKV képes lesz önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez csoportos mentorálással nyújt segítséget az egész országot lefedő 20 területi mentor-mentorált csoport létrehozásával.

A Pályázati Felhívások keretében olyan, alapvetően termelőtevékenységet folytató, sikeres, tapasztalt integrátor vállalatok és exportőrök jelentkezését várjuk, amelyek gyakorlati tapasztalataikat megosztva mutatnak irányt, ösztönzik, segítik és támogatják, valamint saját példájukkal motiválják a mentoráltakat, ezzel is elősegítve fejlődésüket.

A beszállítói- és külpiaci mentorok toborzása 20 területi egységre bontva (19 megye és Budapest) történik. A beszállítói mentorálás során országosan összesen 60 cég, (területi egységenként 3 mentor), míg a külpiaci mentorálás keretében országosan összesen 40 cég (területi egységenként 2 mentor) kerül kiválasztásra. A feladatot az MKIK a területi kereskedelmi és iparkamarákkal közösen, megyei programkoordinátorok segítségével valósítja meg. A mentorok kiválasztását követően a mentorált vállalkozások toborzása külön pályázati felhívás keretében történik majd meg.

A pályázati felhívásról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról www.vallalkozztudatosan.hu és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

Az uniós pályázatról röviden A Széchenyi 2020 program keretében GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001 kódszámmal futó, 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
getty, uszoda, úszás, swimming,
Koronavírus
Tőzsde
koronavírus coronavirus virus
Tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Felület, ahol az esésből is profitálhat
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes