Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára
Üzlet

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Portfolio
Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

Rengeteg projekt és fejlesztés már annak kezdetekor eleve kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően. Pedig ha a cégvezetés már a stratégiai tervezés nulladik pontján kihasználná az egyes területek közötti kapcsolatból fakadó előnyöket, az a vállalkozások versenyképességét is komolyan befolyásolná. 

A digitális gazdaság uniós szabályozási közege rendkívül komplex. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt könnyen elbukhat a jogszerűségen.

A legnagyobb hibát az követi el, aki nem fordít elég időt és erőforrást arra, hogy felkészüljön az üzlet, a jog és az IT területek működésének összehangolására, és a közös nyelv kialakítására.

De hogyan lehet ezt jól (és jogszerűen) csinálni? Hogyan építhető be a jogszabályi megfelelőség a stratégiai tervezési folyamatokba már a nulladik lépéstől kezdve? Hogyan érdemes újragondolni a regulatory compliance szerepét, beilleszteni a vállalati folyamatokba a megfelelő szűrési, megfelelési és visszacsatolási eszközöket, megoldásokat?  

2024. május 8-án először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencia elsősorban azoknak a cégvezetőknek és szakembereknek nyújt mankót, akik tevékenységüket szabályosan szeretnék folytatni. Körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek.

Időpont: 2024. május 8.

Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel

Ha nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással.

Kinek javasoljuk?

  • digitális fejlesztést tervező cégek vezetőinek, üzleti döntéshozóknak
  • gazdasági vezetőknek
  • vállalati jogi, informatikai és kiberbiztonsági szakértőknek
  • ügyvédi irodáknak, jogászoknak
  • szabályozó és ellenőrző szervek képviselőinek
  • banki, finanszírozási piac szereplőinek
  • tanácsadó cégek képviselőinek
  • kutatás-fejlesztési, innovációs terület képviselőinek
  • szakmai szervezetek illetékes munkatársainak

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Tiktok shutterstock