Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Brent index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DB Brent statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 86.42
Előző záró ár: 87.64
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 85
Napi maximum: 88.34
Éves minimum: 55.08 2021-01-25
Éves maximum: 89.43 2022-01-20
Történelmi minimum: 9.1 1998-12-10
Történelmi maximum: 143.95 2008-07-03
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 14.967860422406%
Árfolyamváltozás 3 hó: 19.710422073487%
Árfolyamváltozás 12 hó: 57.25820922304%
Adatlap
Brent
Kijelzés módja (Ticker) BRENT
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Brent árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Brent hírek

Hamvaiból támadt fel Amerika - Látványos hajrával végül pluszban zártak a tőzsdék

Elsősorban a Fed közelgő kamatdöntése és az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok miatt kifejezetten rossz hangulatú kereskedést láthattunk a világ tőzsdéin, a fontosabb indexek mellett sokáig tovább estek a pénteki jelentős beszakadás után a kriptovaluták is, élükön a bitcoinnal. Az ukrán fronton egyre élesedik a helyzet, az amerikai külügyminiszter tegnapi szavai szerint Oroszország gyors és súlyos válaszlépésre számíthat mind az Egyesült Államok, mind pedig európai szövetségesei részéről, amennyiben az "orosz haderő egyetlen további tagja" is belép Ukrajnába. Érkeztek ma fontos gazdasági adatok is: az előzetes beszerzésimenedzser-index szerint Németországban az ipar és a szolgáltatószektor is növekedni tudott, utóbbi az elemzőket is meglepte - eközben a francia bmi-k is növekedésről árulkodnak, de a szolgáltatószektor teljesítménye elmaradt az elemzők várakozásától. A korábbi, 4% körüli eséseket követően a kora esti órákban látványos felpattanás következett be az amerikai részvénypiacokon, amelynek köszönhetően mindhárom vezető amerikai részvényindex pozitív tartományban zárta a hét első kereskedési napját. A Nasdaq a 2008-as világválság óta nem látott visszapattanást produkált. A kriptovaluták piacán a jelentős beszakadás után a legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 4% fölé erősödött. A nemesfémek vegyesen teljesítettek, míg az arany árfolyama emelkedett, az ezüst értéke csökkent.

Nagyot ütöttek a Nasdaqon, csúnya hetet zártak az amerikai tőzsdék

Masszív mínuszokkal kezdték a pénteki kereskedést az irányadó európai indexek, követve az amerikai tőzsdék tegnapi teljesítményét és az ázsiai piacokon hajnalban uralkodó negatív hangulatot, és napközben sem volt számottevő javulás, sőt, egyre lejjebb ütötték a vezető nyugat-európai indexeket, a DAX több mint 2 százalékot esett. A lejtmenet mögött egyrészt a Fed közelgő kamatdöntése áll, másrészt az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok, de a Netflix zuhanása sem kedvez a hangulatnak, amit a vállalat negyedéves gyorsjelentése váltott ki. A BUX a nemzetközi hangulathoz igazodva komolyabb eséssel nyitott, majd a délelőtt folyamán elkezdte ledolgozni a mínuszt, délután azonban ismét lejtmenetbe kapcsolt, ami leginkább az OTP számlájára írható. A nap végére szépíteni tudott a magyar piac a Mol és a Richter 1 százalék feletti erősödésének köszönhetően.

Csúnya lefordulás az amerikai tőzsdéken, két főbb ok miatt ideges a piac

Az európai részvénypiacok mérsékelt emelkedése mellett a BUX kilógott a sorból, mivel mind a négy hazai blue-chip esést szenvedett el, főleg a Richter, aztán az amerikai poiacokon is a kezdeti határozott optimizmus csúnya lefordulásba váltott át. Ennek két főbb oka lehetett: egyrészt a kötvénypiac ideges a jövő heti Fed kamatdöntés miatt, a friss Reuters-konszenzus már nem kettő, hanem három kamatemelést vetít előre idénre, de sok elemző legalább négy szigorítást vár az ősztől kezdődő mennyiségi szigorítás mellett. Mindez a kötvényhozamok emelkedése mellett egyre komolyabb esést váltott ki a kereskedés végéhez közeledve a vezető amerikai részvényindexekben. Erre tett rá egy „lapáttal” az, hogy egyre fenyegetőbb nyilatkozatok láttak napvilágot az orosz-ukrán konfliktusban és Joe Biden elnök kínos magyarázkodásra kényszerült, ami növelte az esélyt, hogy bármilyen ukrán határsértés mellett súlyos szankciókat vet ki az oroszokra a nyugati szövetség. A technológia-túlsúlyos Nasdaq-ban a mai esés oda vezetett, hogy a novemberi csúcshoz képest már 10% feletti az esés mértéke, így technikailag már korrekcióról beszélhetünk az indexben.

Csúnya esés lett a vége az amerikai tőzsdéken

A globális piacok az utóbbi időben arra összpontosítanak, hogy felmérjék, milyen sebességgel és milyen ütemben fog az amerikai Fed kamatemeléseket végrehajtani és szigorítani a világjárvány idején alkalmazott rendkívül laza monetáris politikáján. Az első kamatemelésre a legfrissebb várakozások szerint a következő néhány hónapban, akár már márciusban is sor kerülhet, többek között ennek is betudható a rossz nemzetközi tőkepiaci hangulat. Ami a mai napot illeti, délelőtt megérkezett a friss brit és német inflációs statisztika, melynek értelmében közel 30 éve nem látott magasságba szökött az infláció mind az Egyesült Királyságban, mind Németországban. A brit áremelkedés mértéke az elemzői várakozásokon is túlmutatott. Kedvezőtlen hangulatú kereskedést láthattunk eleinte Európában, a délutáni órákban azonban jobbra fordult a hangulat. Utóbbinak pont az ellenkezőjét láthattuk az amerikai tőzsdéken, ahol a kezdeti emelkedést hamar iránykeresés váltotta fel, majd jelentős, 1 százalékos mínuszban fejezték be a napot az indexek.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék tegnap a Martin Luther King Jr. Day miatt zárva tartottak, így globálisan csak mérsékelt volumenek mellett folyt a kereskedés hétfőn. A globális befektetői figyelem továbbra is az amerikai kamatemelésekre irányul, amelyek közül az első a következő néhány hónapban (a mostani várakozások szerint márciusban) esedékes. Az ázsiai tőzsdék kedden estek és Európában is rossz volt a hangulat, a magyar tőzsde is komoly mínuszban zárt. Az amerikai tőzsdéken is jelentős esés volt tapasztalható, elsősorban a magas amerikai állampapírhozamok miatt.

Miért kerülne 700 forintba egy liter benzin?

Meredeken emelkedik az olaj ára, idén már több mint 10 százalékkal drágult, ez pedig magasabb üzemanyagárakat hoz magával, de nem Magyarországon, a kormány ugyanis 480 forintban maximalizálta a normál benzin és gázolaj árát. De mi lesz, ha egyszer majd elengedik az árfolyamplafont? A várakozások szerint a következő időszakban további olajáremelkedés jön, rövid és hosszútávon is több tényező hat a drágulás irányába, a GKI idén a mostaninál több mint 70 százalékkal magasabb, 150 dolláros olajárat vár, ami szerintük nagyságrendileg 700 forintos hazai üzemanyagárat jelentene. Megkérdeztük a GKI-t, hogyan számolnak, és megnéztük, mivel kalkulálnak a vezető elemzőházak.

Hétéves csúcson az olaj árfolyama - szárnyalnak az energia részvények is tovább?

A tegnapi napon az európai kereskedésben a Brent olaj árfolyama egy klasszikus kitöréssel hét éves csúcsra emelkedett, utoljára 2014-ben volt egy hordó olyan drága, mint most. Bár a hazai fogyasztókat egyelőre még védi az ellentmondásos megítélésű árplafon, ennek a költségei így is számos formában beszivároghatnak a pénztárcákba, és értelemszerűen az inflációba is. Az emelkedő energiaárak azonban a kapcsolódó szektor és azon belül is a kiemelt ágazatok számára is érdekes lehetőségeket mutatnak befektetői oldalról. Ezekből mutatunk meg néhány olyat a technikai elemzés eszköztárának segítségével, ahol az intézmények rendszeresen zsákolják a részvényeket, illetve amelyeknél ezt éppen az utóbbi időszakban kezdték el.

A Goldman Sachs szerint jöhet a 100 dolláros olajár

Száz dollárra emelkedhet az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára az idén a harmadik negyedévben a Goldman Sachs elemzői szerint, a szakértők a drágulást részben azzal magyarázzák, hogy a kínálat továbbra sem elégíti ki a keresletet, miközben az OECD-országok olajtartalékai a nyárra 2000 óta a legalacsonyabb szintre esnek.

Nagyon régen volt ilyen drága az olaj

Az olajárak ma több mint hétéves csúcsra emelkedtek a potenciális ellátási zavarok miatti aggodalmak okán, miután az Iránnal szövetséges, jemeni Houthi csoport megtámadta az Egyesült Arab Emírségeket. Emellett a kifejezetten hideg téli időjárás-előrejelzések és egyes OPEC-termelők nehézségei miatt is drágulhat a kőolaj, egyes elemzők már három számjegyű jegyzésre számítanak.

Romániában végezne kutatófúrásokat a Mol

A Mol román leányvállalata, a Panfora Oil & Gas bejelentette, hogy megkezdte az első kutatófúrás építését az EX-6-os blokkban az Arad megyei Kürtösben.

Jó hangulatban kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar tőzsde

A múlt hét végi heves lefordulás után ma reggel az OTP és a Richter vezetésével felfelé indult el a magyar tőzsde, a lendület a nap végéig kitartott, a BUX kiemelkedett az európai részvényindexek közül. Az amerikai börzékről nem érkeztek impulzusok, Martin Luther King-nap miatt az amerikai tőzsdéken nem volt kereskedés.

Rossz a hangulat a tőzsdéken, esnek a vezető indexek

A hét második felére megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután csütörtökön a Federal Reserve tisztviselőinek újabb szigorú megjegyzései megerősítették azokat a várakozásokat, hogy az amerikai kamatlábak már márciusban emelkedhetnek, és a piacok a monetáris feltételek szigorodására készülnek. Lael Brainard, a Fed kormányzója csütörtökön lett a legújabb és egyben legidősebb amerikai jegybankár, aki jelezte, hogy az infláció leküzdése érdekében márciusban kamatemelésre kerül sor. Ezek után az európai tőzsdéken is rossz hangulatban telt a kereskedés pénteken, és az USA-ban is mínuszban vannak a vezető indexek. Mindeközben az Egyesült Államokban elstartolt a gyorsjelentési szezon, amely eddig vegyes számokat hozott a nagybankoktól, a legjelentősebb árfolyamreakció a JP Morgannél látszik, amely nagyot esett a jelentés után.

Eséssel zártak az amerikai tőzsdék

A tegnapi emelkedés után ma mérsékelt hangulatromlás látszott a világ tőzsdéin, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat és az európai tőzsdék nagyrésze pluszba lendült. Az Amerikai részvényindexek a napot eséssel zárták, a technológiai szektor papírjait adták, a Nasdaq 2,5 százalékkal került lejjebb. A befektetők a járványügyi statisztikák mellett elsősorban az inflációs adatokat figyelik.

Ralizott az OTP, kitartott a jó hangulat a tengerententúlon is

Kimondottan jó hangulatú kereskedést láthattunk ma Európa vezető tőzsdéin, a magyar tőzsde is jól teljesített. Talán az egész hét legjobban várt makroadata az amerikai inflációs adat volt, ami ma délután érkezett meg, és amely szerint decemberben 7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban. Bár ez 40 éves csúcsnak számít, de megegyezett az elemzők által várt értékkel, így nem okozott meglepetést és kitart az emelkedés az európai tőzsdéken, és az USA-ban is kedvező jelenleg a hangulat.

Felhúzta a Fed-elnök optimizmusa a tőzsdéket

Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap is jelentős esést lehetett látni az Egyesült Államokban, mielőtt korrigáltak volna a vezető indexek és ma reggel az ázsiai tőzsdék is gyengén teljesítettek. A rossz piaci hangulat elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az infláció megfékezését tűzte ki célul, ami azt jelenti, hogy hamarosan kamatemelést hajthat végre a jegybank, sőt a válság alatt felvásárolt eszközök eladására utaló jeleket is adtak, és mindkét utóbbi lépés kedvezőtlen a kockázatos eszközök, köztük a részvények számára is. Ami a mai napot illeti, a vezető európai indexek visszapattantak, Jerome Powell pedig olyan optimista beszédet tartott az amerikai szenátus előtt, hogy a részvényeket is vették a szigorítási ígéret ellenére.

Fantomzuhanás az olajpiacon - Mi történt múlt szombaton?

Szombatonként zárva van az olajpiac, múlt szombaton azonban zajlott a kereskedés, az ár nagyot esett így több trader lecsapott a lehetőségre. A probléma csak az, hogy azért tűnt úgy, hogy a CME tőzsdén folyik a kereskedés, mert tesztelést tartottak, írja a Bloomberg.

Visszapattantak az amerikai indexek a csúnya mínuszokból - épp a legrosszabbkor csengettek ki

A Fed vártnál gyorsabb kamatemelésével kapcsolatos aggodalmak alapvetően rányomják a bélyeget a tőkepiacokra a tengerentúlon és Európában is, ennél fogva többnyire rossz hangulatú kereskedést láthattunk ma, elsősorban a tech-túlsúlyos Nasdaq volt komoly mínuszban. Szerdán egyébként fontos inflációs adatok jönnek majd az USA-ból, amire a befektetők a Fed monetáris politikája miatt kiemelten figyelnek, hiszen a globális hangulatot is meghatározhatják a jegybank lépései. Emellett fontos szinthez érkezett a mai eséssel a bitcoin is, feszülten figyelhetik az esetleges letörést vagy a visszapattanást a befektetők. Az amerikai piacokon végül visszapattanást láttunk, a napon belüli komoly mínuszok eltűntek, vegyes zárás volt.

A végére romlott el a hangulat a Wall Streeten

A Fed vártnál gyorsabb kamatemelésével kapcsolatos aggodalmak napok óta rányomják a bélyegüket a kereskedésre, napközben a bizonytalanság érződött az irányadó tőzsdéken, amit az új csúcsra emelkedő európai inflációs adat, a vártnál gyengébb amerikai munkaerőpiaci statisztika és az amerikai államkötvényhozamok további emelkedése sem segített. Az európai indexek jellemzően csökkennek a hét utolsó kereskedési napján és az amerikai indexek is lefordultak a kezdeti iránykeresés után.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra