BUX index értéke

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BUX ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
BUX kötéslista
Idő Ár Darab Érték
BUX statisztikák, mutatók
nyitó: 36785.90
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Az oldalon a BUX árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
BUX hírek

Egy hajszálon múlt a történelmi csúcs Amerikában

Ázsiában a tőzsdék többsége lejjebb került szerdán, miután az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatban továbbra sincs lényegi előrelépés, és az USA-Kína közti feszültség is rányomta a bélyegét a hangulatra. Az európai tőzsdék emelkedtek, a magyar tőzsde 1,2 százalékos pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék felpattantak a szerdai nyitásban és végig tartották magabiztos előnyüket, olyannyira, hogy az S&P 500 közel került a februárban felállított történelmi csúcsához.

Az utolsó órában szakadtak be az amerikai tőzsdék

Felpattantak kedden az irányadó európai részvényindexek, a befektetők kedvezően fogadták a júliusi, erős kínai autó-értékesítési adatot, az európai autóipari részvények különösen jól teljesítenek ma, emellett a koronavírus vakcinával kapcsolatos beszámolók is javítani tudták a részvénypiacok hangulatát. A tengerentúli tőzsdék közül a Dow kereskedés végéig emelkedett, az S&P500 pedig a februári történelmi csúcsa közelében járt, de a felhevülő kínai-amerikai kereskedelmi háború lerontotta a kedélyeket.

Vegyes zárás Amerikában

A délelőtti, átmeneti biztonytalanságot követően felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek,  befektetők Donald Trump hétvégi, elnöki rendeleteit emésztik. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, a hazai blue chipek közül az OTP részvényei teljesítettek a legjobban. Az amerikai részvényindexek felemásan teljesítettek, a Dow emelkedett, a Nasdaq azonban lefordult.

Hazai és európai tőzsdei körkép kezdő befektetőknek

Sok hazai kisbefektető követi kiemelt figyelemmel a magyar részvénypiaci mozgásokat, próbálva meglovagolni a rövid vagy hosszab távú árfolyammozgásokat. Ugyanakkor sokan elcsábulnak a nyugat-európai piacok irányába is a szélesebb termékpaletta miatt. Lényeg, hogy értelmezhető hozamot szeretne mindenki elérni, és ehhez szükség van elemzésre, ötletelésre. Ebben segít a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma.

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék

Ázsiában estek a tőzsdék pénteken, a hangulatra az USA és Kína közötti feszültség nyomta rá bélyegét. Európában mérsékelt elmozdulást láttunk ma, a magyar tőzsde viszont jelentős emelkedéssel zárt, az összes hazai blue chip emelkedni tudott, a tengerentúli tőzsdék pedig lejjebb kerültek a munkaerőpiaci adatokat követően, és egész este mínuszban voltak. A Dow és az S&P végül pluszban zárt.

Folytatódhat az emelkedés a magyar tőzsdén? Mi a vár a forintra? Erről vallottak a profi befektetők

A fontosabb nemzetközi részvényindexek emelkedése folytatódott júliusban, azonban a magyar tőzsde mérsékelten alulteljesítő volt az elmúlt hónapban a nemzetközi börzékkel összehasonlítva. A legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon látnak fantáziát a hazai részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők több hazai blue chipért is rajongtak ebben a hónapban, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből továbbá az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban az előttünk álló hónapok folyamán.

Nincs megállás: új csúcson a Nasdaq és az arany az amerikai mentőcsomag késlekedése mellett is

Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek csütörtökön, Európában a délelőtti csapkodás után lefordultak a tőzsdék délutánra, a BUX azonban emelkedéssel tudott zárni. A tengerentúli tőzsdéken a kezdeti tétovázás után határozott emelkedés alakult ki és így a Nasdaq Composite új történelmi csúcsra ért, az S&P500 pedig megközelítette azt. Mindez amellett történt, hogy még mindig nagyok a nézeteltérések az amerikai republikánusok és demokraták között az újabb amerikai költségvetési élénkítő csomagról, de legalább van előrelépés. Közben a romló vírushelyzet, a folytatódó költségvetési osztogatás és jegybanki pénznyomtatás reményében az arany is új történelmi csúcsra ért.

Felpattantak az amerikai tőzsdék

Ázsiában a Nikkei kivételével emelkedtek az irányadó részvényindexek szerdán, Európában is erősödtek a tőzsdék, a BUX pedig felülteljesítő volt, miután a Mol és Richter is nagyot emelkedett. A tengerentúli tőzsdéken szintén emelkedést láttunk szerdán, a befektetők elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek.

Tovább meneteltek az amerikai indexek

Ázsiában a tőzsdék többsége erősödött a keddi kereskedésben, az európai börzéken is zömmel emelkedést láttunk a nap első felében, azonban a csalódást keltő vállalati eredmények után a korábbi emelkedés elolvadt. A tengerentúli tőzsdéken mérsékelt elmozdulást látunk kedden, miután továbbra sincs érdemi előrelépés az újabb körös amerikai gazdaságélénkítő csomagot illetően.

Új csúcson zárt a Nasdaq, a Microsoft és az Apple is

Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek hétfőn, a hangulatot javította, hogy a vártnál jobban alakult a kínai feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe. Az európai börzék raliztak hétfőn, miután a vártnál kedvezőbb makrogazdasági adatok érkeztek, a magyar tőzsde viszont mérsékelt eséssel zárt. Az Egyesült Államokra ráragadt a nyugat-európai bizakodó hangulat, így a fő indexek ott is emelkedéssel zártak. Elsősroban a tech papírok teljesítettek jól.

Az Apple repítette Amerikát

Mérsékelt erősödéssel vágtak neki a pénteki kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett az európai GDP-adatokat emésztették, majd délutánra lefordultak az európai tőzsdék. A magyar tőzsde eséssel zárt, a Molt alaposan megütötték. A tengerntúli tőzsdék a korábbi emelkedés után lefordultak, a Nasdaq felülteljesítő.

Rossz kezdés után vegyes zárás Amerikában

A csütörtöki kereskedés második felében egyre lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a német tőzsde különösen gyengén teljesített. A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a vártnál kedvezőtlenebb makroadatokat emésztették. A magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárt, az OTP-t viszont alaposan megütötték. Az amerikai részvényindexek eltérően teljesítettek, miután a vállalati beszámolók mellett a piaci szereplők a második negyedéves amerikai GDP történelmi visszaesésére figyeltek. A hangulatot tovább rontotta, hogy Donald Trump felvetette a novemberi elnökválasztás elhalasztását.

A kereskedés végén kaptak erőre az amerikai tőzsdék

Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, míg a részvénypiacok hangulatára a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A magyar tőzsde emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, míg a Waberer's árfolyama hatalmasat emelkedett. A tengerentúli tőzsdék mérsékelt emelkedést teljesítettek a szerdai kereskedésben.

Mínuszban végezték a kereskedést az amerikai tőzsdék

A kezdeti emelkedésüket ledolgozva felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek a keddi kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde eséssel zárta a keddi napot. A tengerentúli tőzsdék is lejjebb kerültek a keddi kereskedésben.

Az újabb nagy mentőcsomag reménye fűtötte az amerikai tőzsdéket

Hétfőn az ázsiai tőzsdék többsége lejjebb került, miután az USA-Kína közti feszültség árnyékot vetett a részvénypiacokra, eközben viszont az arany árfolyama új történelmi csúcsra emelkedett. Az európai tőzsdék mérsékelt mínuszban zártak, akárcsak a BUX. Ezzel párhuzamosan azonban a vezető amerikai tőzsdéken  mérsékelt emelkedést láttunk, miközben a technológiai jelegű papírok piacán nagy emelkedés történt. Az fűtötte a reménykedést, hogy már ma bejelenthetik az újabb 1000 milliárd dolláros amerikai költségvetési mentőcsomagot, amiből az állástalanná vált emberek kapnának juttatást és így a gazdaság újabb keresleti támogatást.

Estek az amerikai tőzsdék, csúnyán elbántak az Intel részvényeivel

Az Amerika és Kína közötti feszültség nyomot hagyott a pénteki tőzsdei kereskedésen, az európai részvénypiacok gyengén teljesítettek a hét utolsó kereskedési napján, az irányadó amerikai indexek pedig több hete először mínuszos hetet zártak. A vállalati gyorsjelentések sem segítettek a hangulatgon, az Intel részvényei 16 százalékot zuhantak pénteken.

A tech- és kiskercégek miatt estek az amerikai tőzsdék

Ázsiában felemásan teljesítettek a tőzsdék csütörtökön, míg a japán tőzsdén ünnep miatt nem volt kereskedés. Az európai tőzsdék korábbi emelkedése elolvadt délutánra, a BUX erősödése azonban kitartott a zárásig. A tengerentúli tőzsdéken mérsékelt esést volt kezdetben, ami aztán begyorsult, ez részben a vártnál gyengébb munkanélküliségi adatoknak tudható be.

A vírusválság kitörése óta nem zárt ilyen magasan az S&P500

Ázsiában az irányadó részvényindexek többsége lejjebb került szerdán, 1 százalék feletti erősödésével a kivételt a sanghaji börze jelentette, a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. Európában lejjebb kerültek a tőzsdék szerdán, a BUX a korábbi emelkedése után lefordult és végül mínuszban zárt a kereskedést. A tengerentúli tőzsdék viszont mérsékelten emelkedni tudtak amellett is, hogy legalább tucatnyi tagállamban tovább romlott a koronavírus-helyzet és ez a további korlátozások irányába mutat, igaz közben a pártok továbbra is egyeztetnek egy újabb gigantikus költségvetési élénkítő csomagról, ami segíthet a munkanélküliek tömegein. Az S&P500 részvényindex ma a járvány amerikai kitörése és a részvénypiaci eladási hullám kezdete óta nem zárt ennyire magasan.

Pluszban zárt a Dow és az S&P, de a Nasdaq nem tudott szépíteni

A kedden felpattantak az irányadó európai részvényindexek, miután a befektetők kedvezően fogadták az uniós csúcson elért megállapodást. A magyar tőzsde emelkedéssel zárt, a BUX-ot ma az MNB újabb kamatcsökkentése is segítette. A tengerentúli tőzsdék közül a Dow és az S&P500 is emelkedik a keddi kereskedésben, miután a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyeltek.

Megállíthatatlan a Nasdaq szárnyalása - Itt az újabb történelmi csúcs

Ázsiában vegyesen teljesítettek hétfőn az irányadó részvényindexek, Európában a korábbi esést ledolgozva emelkedtek a tőzsdék hétfőn, a befektetők az vállalati gyorsjelentések mellett az EU-csúcsra figyeltek. Az amerikai tőzsdék kívétel nélkül emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést, a részvényindexek közül a legjobb telesítményt a Nasdaq nyújtotta, amely új történelmi csúcson tudott zárni.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR