BUX index értéke

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BUX ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
BUX kötéslista
Idő Ár Darab Érték
BUX statisztikák, mutatók
nyitó: 32074.76
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Az oldalon a BUX árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
BUX hírek

Zuhanás után fellélegzés az európai tőzsdéken

Az európai tőzsdék a tegnapi esést követően felfelé korrigálnak és emelkedett a nyitás után a DAX, a CAC és a FTSE is. Komoly esésen vannak túl az amerikai piacok, miután tegnap június óta nem látott mértékben estek a nagy indexek: a Dow Jones 3,4 százalékot, az S&P 500 3,5 százalékot, míg a Nasdaq 3,7 százalékot. Az esés mögött a járványhelyzet európai és amerikai súlyosbodása áll elsősorban, de a közelgő elnökválasztás is növeli a bizonytalanságot. Az ázsiai indexekre is átragadt a rossz hangulat, többségében mínuszba kerültek, de például a sanghaji index emelkedni tudott.

Több mint 900 pontot esett a Dow, június óta nem volt ilyen

Ismét csúnya esést látunk a tőzsdéken, amely elsősorban annak tudható be, hogy a járványhelyzet egyre súlyosabb Európában és az Egyesült Államokban is. Németországban szigorú korlátozásokról döntött a kormány, az európai és az amerikai tőzsdék is nagyot estek ma.

Masszív korrekció a tőzsdéken – Meddig tarthat még a zuhanás?

Az elmúlt napokban begyorsult az esés a világ tőzsdéin, a korrekciót elsősorban a járványhelyzet romlása okozta, egyre több piaci szereplő árazza azt, hogy a járvány tartósan velünk marad, gazdasági hatása pedig az újabb korlátozó intézkedésekkel a korábban vártnál hosszabban tartó és súlyosabb lehet. Csak hab a tortán, hogy hamarosan elnökválasztást tartanak az Egyesült Államokban, az eseménnyel kapcsolatos bizonytalanság is nyomás alatt tartja a tőzsdéket. Megnéztük, mik az okai az esésnek, és meddig tarthat a lejtmenet a fontosabb részvényindexekben.

Mi jöhet ősszel a hazai és európai részvénypiacon? - online előadás MA

Az őszkezdet szokás szerint gyengébb tőzsdei teljesítményt hozott a nemzetközi tőzsdéken, az erősödő koronavírus félelmek, valamint az amerikai elnökválasztás finise miatti kockázatok kerültek előtérbe. A bizonytalanság pedig nem kedvez az árfolyamoknak, így ennek is köszönhetően közel két hete lefelé araszolgatnak a tőzsdék. Hogy meddig tarthat még ez a kockázatkerülő hangulat, milyen részvényeket érdemes figyelőlistára venni a hazai, illetve az európai börzéken? Ebben segít a Portfolio Trader elemző, ötletelő élő online webináriuma.

Nehéz nap volt tegnap a tőzsdéken: Ez még csak a kezdet?

A tegnapi nap nagy esést hozott Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A koronavírus járvány egyre súlyosabb, és a közeledő amerikai elnökválasztás is bizonytalanságot okoz a piacokon. A stimulus tekintetében sincs megállapodás, és ezzel kapcsolatban a piacok idegesen reagálnak a hírekre. A héten pörög fel a gyorsjelentési szezon, és tegnap tette közzé az eredményét az SAP. A szoftvercég menedzsmentje szerint 2023-ig nehézségekkel néznek szembe, melyre a cég árfolyama 22 százalék eséssel reagált. A gyorsjelentési szezonból sok kérdésre választ kaphatunk majd, de fennáll a veszélye, hogy végleg elveszik a V alakú recesszió esélye, és nagyobb esés bontakozik ki a tőzsdéken.

650 pontos eséssel fejezte be a napot a Dow Jones index

Alaposan elromlott a hangulat a világ tőzsdéin, amely részben a koronavírusos esetszámok növekedésének tudható be, az USA-ban az elmúlt két nap rekord új esetszámokat jelentettek, de Franciaországban is csúcson járt a napi új fertőzöttek száma a hétvégén, a spanyolok pedig szükségállapotot hirdettek. Elsősorban a járványhelyzet romlásának betudhatóan csúnya esést láttunk ma az európai tőzsdéken, a DAX kifejezetten gyengén teljesített ma, amely részben magyarázható az SAP zuhanásával. A rossz nemzetközi hangulat Amerikára is átragadt, a nyitástól távodolodva pedig egyre csúnyább esést látunk a tengerentúli tőzsdéken is, a Dow a kereskedés egy szakaszában több mint 950 pontot veszített az értékéből, záráskor azonban már csak 650 pontos pontos esést mutatott.

Miért romlott el a hangulat a tőzsdéken?

Közel egy hét múlva, november 3-án tartják az elnökválasztást az Egyesült Államokban, a választás kimenetele egyelőre bizonytalan, mert bár a demokrata kihívó, Joe Biden előnye relatíve nagy, ha a reprezentatív közvélemény-kutatásokat nézzük, akkor november 3-án sima Joe Biden-győzelem jöhet, azonban sok múlik azon, hogyan szerepelnek a republikánusok és a demokraták a csatatér-államokban, és a rejtőzködő (Trump-)szavazók is megfordíthatják a küzdelmet. A piaci szereplők nagy része volatilis napokra számít a tőkepiacokon, sokan fedezékbe vonulhatnak, ennek is betudható a részvénypiaci esés.

Tovább romlott a járványhelyzet az Egyesült Államokban és Európában is, több országban újabb korlátozó intézkedéseket vezettek be. Az USA-ban és Franciaországban is új rekordszinten a napi új fertőzöttek száma, Spanyolországban vészhelyzetet hirdettek ki.

Továbbra is sok a bizonytalanság a következő körös amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatban, nem közeledett a demokraták és a republikánusok álláspontja, nagy valószínűséggel már csak az elnökválasztást követően jöhet megegyezés.

Folytatódik a Brexit-saga: továbbra sincs megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság között, ezért szerdáig Londonban marad Michel Barnier az EU főtárgyalója. 

A hangulaton nem javít, hogy az egyik legnagyobb európai technológiai vállalat, az SAP 2023-ig kihívásokkal számol, és drámai átalakulást lát a piacán. A vállalat  valamivel a várakozások alatt teljesített a harmadik negyedévben, és törölte a középtávú, marzsokra vonatkozó előrejelzését.

Kis emelkedésre futotta a Wall Streetnek a költségvetési élénkítésről és a gyógyszer engedélyről szóló hírek mellett

A borongós európai részvénypiaci hangulat után Amerikában hullámzó kereskedés után végül kis pluszban tudtak zárni a vezető indexek, amelyben szerepet játszottak a költségvetési élénkítésről és a vakcináról szóló hírek. A befektetők közben készültek a magyar idő szerint péntek hajnalban sorra kerülő újabb és egyúttal utolsó Trump-Biden elnökjelölti vitára is.

Mi fog történni a Waberer'snél az Indotek beszállásával?

Az Indotek 24 százalékos részesedést szerez a Waberer'sben, a tranzakció része az is, hogy az eladó Mid Europa Partners (MEP) vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészére. Ezzel, és a fuvarozó cég jövőjével kapcsolatban írt elemzést a Concorde.

Pluszos zárás az amerikai tőzsdéken

A keddi kereskedés folyamán a befektetői légkört leginkább az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások határozták meg. Európában a mérsékelten eső nyitást követően felfelé kapaszkodtak az indexek, a koradélutáni órákra azonban alábbhagyott a lendület, több ország börzéje is átfordult, eredménytelenül kereste az irányt Európa. Az Egyesült Államokban kifejezetten pozitív hangulatban indult kedden a kereskedés, napközben 1 százalékos pluszban is jártak az irányadó indexek, végül a napot fél százalék körüli pluszokkal fejezték be.

Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Attól függettlenül, hogy a magyar tőzsdén jellemzően oldalazást láttunk az elmúlt időszakban, a hazai nagypapírok ismét izgalmas szintekre kerültek, így mi megvizsgáltuk a technikai képet. Elsőre a legizgalmasabbnak talán a Mol tűnik, amely kitört a hónapok óta tartó csökkenő trendből, részben a cég sajátrészvény-vásárlásainak köszönhetően.

Beszakat a Dow a kereskedés végén, 410 pontos mínusz lett a vége

Hétfőn az ázsiai tőzsdéken részben vakcinahíreknek köszönhetöen jó volt a hangulat, Kínát leszámítva, ahol a várakozásoktól elmaradó GDP adat érkezett. Az európai tőzsdék korábbi jelentősebb emelkedése teljes mértékben elolvadt délutánra, a magyar tőzsde azonban felülteljesítő volt. Az amerikai tőzsdék viszont komoly mínuszban végzett a kereskedés végére.

Vegyes zárás Amerikában

Európában kimondottan jó hangulatban zajlott ma a kereskedés, a legtöbb vezető ország börzéje erősödéssel zárta a hetet. Amerikában is jól indult a hét utolsó kereskedési napja, a Pfizer bejelentésének és a kiskereskedelmi forgalom kedvező alakulásának köszönhetően mindhárom vezető amerikai index pluszban nyitott. A kezdeti lendület ugyanakkor elfogyott a nap végére, eltérően zárták a hetet a vezető részvényindexek.

Jobb lett a zárás Amerikában, mint ahogy az elején kinézett

Csúnya esést láttunk csütörtökön az európai tőzsdéken, a hangulatra a koronavírus terjedése miatti aggodalmak nyomták rá a bélyegüket, hiszen a járvány terjedése miatt egyre több országban vezetnek be korlátozó intézkedéseket, Franciaországban például szerdán ismét kihirdették az egészségügyi rendkívüli állapotot. Az amerikai tőzsdék is lefelé vették az irányt csütörtökön, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett az újabb fiskális csomaggal kapcsolatos bizonytalanság, és a vegyes gyorsjelentések aggasztják a piaci szereplőket. A kereskedés vége felé sikerült valamennyit ledolgozni a nap közbeni lefordulásból.

Egyre rosszabb a hangulat Amerikában

Emelkedéssel nyitottak ma az amerikai indexek a tegnapi esést követően, de aztán elromlott a hangulat a tengerentúlon. Európában a reggeli iránykeresést követően sok ingadozás zajlott és a nap végén is vegyes a kép, a DAX enyhe pluszban, a FTSE mínuszban. A BUX ellenben jól tartotta magát és 0,52 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

150 pontos mínuszban zárt a Dow

Ázsiában vegyes volt a kereskedés képe kedden, Európában esést láttunk a vezető indexeken, miután a kedvezőtlen makrogazdsasági adatok mellett a Johnson & Johnson bejelentette, hogy felfüggeszti a koronavírus vakcinájának tesztelését, ezek pedig negatívan hatottak a piacok hangulatára. Az amerikai tőzsdék lefordultak kedden, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.

Jó a hangulat, emelkedéssel fejezték be a hetet az amerikai tőzsdék

Ázsiában kifejezetten jó hangulatban telt a pénteki kereskedés, Európában azonban mérsékelt elmozdulást láttunk, a magyar tőzsde kis mínuszban zárt. A tengerentúli tőzsdék ezzel szemben emelkednek, a jó hangulatot az újabb körös gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos remények fűtik.

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék

Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a kereskedés képe csütörtökön azt követően, hogy Donald Trump újabb gazdaságélénkítő lépéseket helyezett kilátásba, miután egy nappal előtte még lefújta a mentőcsomaggal kapcsolatos tárgyalásokat. Európában zömmel emelkedést láttunk, a magyar tőzsde pluszban zárt. A tengerentúli tőzsdék is felfelé kapaszkodtak a csütörtöki kereskedésben.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR