Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 360.75
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

Ki tud bújni holnap a csapdahelyzetből az MNB?

Hosszú hetek óta láthatóan csapdahelyzetbe került az MNB, hiszen a célsáv tetejéig emelkedő infláció és a vártnál nagyobb gazdasági visszaesés problémái között kellene lavíroznia. A keddi kamatdöntés legnagyobb kérdése az lesz, melyik mellett teszi le a garast a Monetáris Tanács, hiszen egyszerre nehezen tud szigorítani és lazítani is. A választás elsősorban a kommunikációban jelenhet meg, a kamatkondíciók várhatóan az eddigi szinten maradnak majd. Emellett érkezik a jegybank új GDP- és inflációs előrejelzése, melyet szintén kiemelten várnak az elemzők és a befektetők.

Az EKB szép csendben elhalkítja csodafegyverét, amellyel megmentette a csődtől Európát

Az Európai Központi bank hónapról hónapra egyre kevesebb államkötvényt vásárol az eurózóna országokban, augusztusban már kevesebb, mint 60 milliárd euró volt a felvásárolt összeg. Ez jelentős csökkenés a májusi 155 milliárdos csúcshoz képest, és a program indulása óta ez a második legkisebb vásárlás. A csökkenést több tényező is magyarázza, így nem számít meglepőnek. Arra viszont nem számíthatunk, hogy az EKB az 1350 milliárd eurós keret fennmaradó részét (906 milliárd) nem fogja kihasználni.

Nagy deviza- és árupiaci körkép - online előadás

Újra nagyobb gyengülésen ment át a forint mind az euróval, mind a dollárral szemben, ráadásul ez régiós összevetésben is szemmel látható volt. A nyári látványos dollárgyengülés és a nemesfémek szárnyalása az elmúlt hetekben alábbhagyott, de a piac nagyobb része a trend folytatódását várja. Ebből kifolyólag érdemes megnézni, hogy mi várhat ránk ősszel, valamint milyen jó beszállási pontokat lehet találni? Ha érdekel egy elemzéssel, ötletekkel teli előadás, akkor a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma neked szól.

Kiszivárogtak az olasz gazdasági tervek

Olaszország arra számít, hogy a koronavírus által sújtott gazdaság jövőre több mint 5% -kal növekszik, miután 2020-ban 9%-os visszaesést könyvel el - mondta két kormányzati forrás vasárnap a Reuters hírügynökségnek. A korményzati prognózis nem sokat változott április óta: akkor 8%-os visszaesés után 4,7%-os jövő évi korrekciót vártak.

Eséssel zárták a hetet az amerikai tőzsdék, idegesek voltak a befektetők

Az európai koronavírus-járvány jelentős felerősödése és a Spanyolországban, Franciaországban, Angliában szaporodó helyi lezárások miatt borongóssá vált a tőzsdei befektetetői hangulat már az európai piacok nyitva tartása során is, mérsékelt mínuszban zártak a vezető indexek. Aztán a nyitást követően szinte folyamatosan estek az amerikai tőzsdék is részben az európai aggodalmak, részben az amerikai tech-szektorban újraindult eladói hullám miatt, részben amiatt, mert még mindig bizonytalanság van az amerikai újabb költségvetési élénkítő csomag méretéről és indulásáról. Ezek nyomán péntek este 1% körüli mínuszban zártak a vezető részvényindexek.

Frekvenciákért indulna a Digi, de nehezített pályát lát maga előtt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden a honlapján véleményezésre nyilvánossá tette a 900 megahertzes, és az 1800 megahertzes frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró jogosultságok árverési eljárásának dokumentációtervezetét, előkészítve a frekvenciaárverést. A Digi ma jelezte kifogását: nehezítik a társaság indulását a 900 és az 1500 meghertzes frekvenciaárverésen a tender eljárási szabályai a kedden közzétett tervezet alapján - közölte a Digi az MTI-vel pénteken.

Új szuperszámítógépes rendeletre tett javaslatot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság egy európai, nagy teljesítményű számítástechnikai közös vállalkozásról szóló új rendeletre tett javaslatot annak érdekében, hogy fenntartsa és előmozdítsa Európa vezető szerepét a szuper-számítástechnika és a kvantuminformatika területén - közölte Thierry Breton belső piacért felelős biztos Brüsszelben pénteken.

Nagyon sokba kerülhet Európának a német-orosz konfliktus

Első ránézésre sem egyszerű, a mélyebb áttekintés nyomán pedig bonyolult összefüggések látszódnak az Északi Áramlat 2 gázvezeték körüli konfliktus hátterében, melyek messze túlmutatnak a puszta energiapolitikai megfontolásokon. Ahogyan a Deutsche Welle is fogalmaz, annak ellenére, hogy Angela Merkel német kancellár régóta azt állítja, hogy a Nord Stream 2 "tisztán kereskedelmi" projekt, a gázvezeték építésének ügye mindig is több volt ennél. Cikkünkben igyekszünk összefoglalni az Európa, Oroszország és az Egyesült Államok között is feszültséget okozó ügy főbb vonatkozásait.

Megint elindult a lejtőn a forint

Minimális erősödés után a 360-as lélektani határnál kezdi a pénteki napot a forint az euróval szemben. A következő időszak nagy kérdése az lesz, hogy sikerül-e visszakapaszkodni ez alá a magyar devizának, vagy tartósan berendezkedünk a 360 feletti árfolyamra.

Esik tovább a forint, 361 felett az euró

Hajnalban már volt egy kis forintgyengülés, aztán a délelőtti és kora délutáni kereskedésben ez folytatódott, az euróval szembeni jegyzések így 361 fölé emelkedtek a borongós nemzetközi befektetői hangulatban, a Fed tegnap esti kamatdöntése után meglóduló dollár mellett. 361,6 felett már bő öthavi forintmélypontról beszélhetnénk.

Több mint 7 milliárd forintos üzembővítés jön Miskolcon

Egy hétmilliárd forintot meghaladó beruházás részeként több mint 50 százalékkal növeli gyártókapacitását a Sanofi gyógyszergyár csanyikvölgyi előretöltött fecskendőket gyártó üzeme. Ezzel jelentősen javul a betegek hozzáférése a vállalat véralvadást gátló készítményéhez. Az összesen több mint 22 millió eurós fejlesztés 4 millió euró közvetlen állami támogatással valósul meg.

Az autógyártók rémálma, amire legyintett a politika, most mégis tízezer milliárdos kiesést okozhat

Csupán pár hete maradt az Egyesült Királyságnak arra, hogy tető alá hozza azt a régóta áhított szabadkereskedelmi egyezményt, amelynek köszönhetően elkerülhetnék a megállapodás nélküli kizuhanást az Európai Unióból. A gond csak az, hogy politikai játszmák egész sorozata miatt került elképesztő közelségbe a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása, így hiába törekednek a britek egyezségre, nagyon nehéz lesz egy mindkét fél számára megnyugtató megállapodás elérése. Ez pedig borzasztóan rossz hír az autóipar számára, amelynek szereplői kétségbeesetten igyekeznek még az utolsó pillanatokban is felhívni a politikusok figyelmét arra, mekkora károkat okozhat a megállapodás nélküli Brexit Európa egyik legfontosabb ágazatának, amely már így is rengeteget szenvedett az elmúlt hónapokban.

Bűvös határnál az Orbán-kormány EU-s pénzosztása, de még mindig rengeteg pénz van a tarsolyában

Egy-két napon belül eléri a kormány a kerek 10 ezer milliárd forintos szintet a hazai pályázati nyerteseknek megítélt EU-támogatások terén, ami már bő 1000 milliárddal több, mint amekkora kerettel eredetileg lehetett kalkulálni, de aki még pályázna, ne aggódjon, mert még mindig további 1500 milliárd forint vár még elosztásra – derül ki a Portfolio vizsgálatából. Mindez azt jelenti, hogy bár naptárilag már a 2014-2020-as fejlesztési ciklus végénél vagyunk, a pénzosztás terén még egyáltalán nem. Ebben persze hatalmas szerepe van annak, hogy a kormány az eredetileg tervezett 310-es euróhoz képest most már 350-es árfolyam mellett oszthatja el a pénzeket, így a koronavírus-válság miatti itthoni gazdaságélénkítés nagy részét a gyenge forint miatt képződő többlet forrásokból finanszírozza meg.

Újra nyereséges a Zara anyacége

A JP Morgan szerint kezd visszaállni a divatáruk iránti kereslet Európában - mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a vártnál is nagyobb profitot tudott realizálni a májustól júliusig tartó negyedév során a többek között a Zarát és Bershkát tulajdonló spanyol Inditex Group. Teljesen azonban még nincs kint a gödörből a ruházati vállalat, az egy évvel korábbihoz képest ugyanis 31 százalékot esett az értékesítés, ez leginkább annak tudható be, hogy a koronavírus hatására eddig távol maradtak a városközpontok plázáitól a vásárlók.

Próbál tovább kapaszkodni a forint – Maradt még benne szufla?

Kedd reggel megpróbált tovább erősödni a forint az euróval szemben, így 357 körül indul a magyar deviza napja. A nemzetközi piacon elsősorban a Fed holnap esti döntésére figyelnek a befektetők, az pedig az euró-dollár árfolyamon keresztül a forint sorsát is befolyásolhatja.

Sokadszorra is megpróbálkozik a fallal a forint

A múlt héten többször és még ma délelőtt is megpróbálkozott a 356,5 körüli technikai akadályon átjutva erősödni a forint az euróval szemben, de ez ma sem sikerült, így újra esett és átmenetileg 358 fölé lendültek a jegyzések a romló külpiaci hangulat mellett. Aztán délután vissza tudott erősödni délután a magyar fizetőeszköz és újra elkezdte tesztelni a fontos technikai akadályt.

Újraindult a BMW-k gyártása Münchenben - Hat hét leállás után

A BMW Group müncheni gyárában minden készen áll a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 tömegtermelésének beindításához. A hat héten át tartó, intenzív átalakítási munkálatok után az üzem mintegy 5 000 munkatársa visszatért a gyártósorokhoz és ismét beindult az új autók sorozatgyártása – írta a vállalat.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR