Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 367.96
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

Belehúzott a forint a hét végére, kicsit fellélegezhetünk

A héten nagyon közel járt történelmi mélypontjához a magyar deviza az euróval szemben, péntek délutánra viszont rákapcsolt, így a kritikus szinttől kicsit eltávolodva zárhatja a hetet. Ettől még persze a jövő hét ismét kulcsfontosságú lehet, főleg úgy, hogy jön az amerikai elnökválasztás.  

Jövő héten Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon

Jövő héten Európában, azon belül Magyarországon is felpörög a gyorsjelentési szezon, de Amerikából is érkeznek beszámolók. Hazai szempontból a péntek lesz a legizgalmasabb nap, ekkor jelent többek között az OTP, a Mol, és a Richter.

A kilábalás jeleit mutatja az EU gazdasága, de a második hullám újra ronthat a helyzeten

Az idei harmadik negyedévben 12,7%-kal nőtt a GDP az euróövezetben és 12,1%-kal az EU-ban az előző negyedévhez képest, miközben a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 4,3%-os, illetve 3,9%-os visszaesést láthatunk. Ez azt mutatja, hogy a második negyedév hatalmas visszaeséséhez képest erősödött az európai gazdaság, azonban a járvány előtti békeidőkhöz képest még kedvezőtlenebb a helyzet.

Ugrott egyet a forint, távolabb került a történelmi mélypontjától

Bár a pénteki részvénypiaci kereskedés is borongós hangulatban indult Európában a járvány miatt, de aztán erősödés kezdődött, ami a forintra is átterjedt: ugrott egyet 369-ről az euróval szemben, így kicsit távolodott az eddigi történelmi mélypontjáról.

Kicsit visszagyengült, újból mélypont közelében a forint

Délelőtt nagyon közel járt történelmi mélypontjához a forint az euróval szemben, majd a hangulat javulásával kicsit erősödni kezdett. Ugyanakkor az esti órákban már újra 368 környékén jártak a jegyzések.

Hatalmasat estek az olajtársaságok eredményei, de vannak biztató jelek

Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését az OMV, a Shell és a Repsol is. Az osztrák olajtársaság eredményei csalódást keltőek voltak, míg a Shell és a Repsol a várakozások felett teljesített. A tavalyi hasonló időszakhoz képest azonban még így is óriási volt a csökkenés az eredményeket illetően, de azért akadnak már biztató jelek is: a Shell megemelte az osztalékait, a Repsol is felülteljesített, míg az OMV esetében a líbiai termelés visszatérése lehet kedvező. Ettől függetlenül azért még rengeteg a bizonytalanság a következő hónapokat illetően, hiszen folyamatosan nő a koronavírusos esetek száma és jönnek az újabb korlátozások is.

Újra nyereséges a Volkswagen, de nagyon nehéz lesz 2020

Az év első fele drámai volt a Volkswagen Csoportnál, a harmadik negyedévben azonban már voltak bíztató jelek, az értékesítés, az árbevétel és a profit is jóval kisebb mértékben esett vissza, mint az év első felében, a vállalat tőkehelyzete is stabilabbá vált, a költségcsökkentő és likviditásjavító intézkedések meghozták az eredményüket, ráadásul szeptemberben már nőttek az eladások, vagyis az értékesítésben is látszik egyfajta fordulat.

Meddig eshet a forint, ha átvinné a 370-es szintet az árfolyam?

A koronavírus-járvány második hullámának jelentős felerősödésével és az Európa-szerte szaporodó lezárásokkal, kijárási korlátozásokkal a forint is újabb leértékelési nyomás alá került az utóbbi napokban, így csütörtök reggel már csak fillérekre járunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszéljünk az euróval szemben. Ez 369,5-ös szint felett következne be. Megnéztük hát, hogy milyen fogódzókat találunk a technikai elemzés tárházában a címben feltett kérdésre. Három potenciális árfolyamszintet is megjelölünk a különböző megközelítések alapján.

Nagyon nekilódult a forint, közel az új rekord

Továbbra is 368 felett jár a forint az euróval szemben, ezzel karnyújtásnyira van történelmi mélypontjától a magyar deviza. Közben a nemzetközi piaci hangulat romlik a koronavírus-járvány terjedése és a közelgő amerikai elnökválasztás kockázatai miatt.

A dollár is beleremeghet Trump és Biden öldöklő küzdelmébe

Napokon belül kiderülhet, ki lesz az Egyesült Államok elnöke a következő négy évben, Joe Biden és Donald Trump küzdelme pedig a devizapiacra is hatással lehet. Az elemzők többsége a dollár gyengülésére számít az elnökválasztástól függetlenül, viszont, ha szoros lesz a voksolás eredménye, az megkavarhatja a piacot.

Zuhan az osztrák piac: Esik az Erste, a Raiffeisen és az OMV árfolyama is

A rossz nemzetközi hangulat nyugati szomszédunkat sem kíméli, az osztrák ATX is esik. Az ottani cégek is rendelkeznek érdekeltségekkel más országoknak, elég csak az Erste, a Raiffeisen vagy az OMV-re gondolni, melyeket szintén megviselne egy esetleges teljes európai lezárás. Néhány nagyobb cég már junius közepe óta folyamatosan esik, és közel jár a márciusi mélypontokhoz.

Reménysugarak jelentek meg a legnagyobb német banknál

A piaci várakozásoknál jobb, 309 millió eurós adózás utáni nyereségről számolt be a Deutsche Bank a harmadik negyedévre. A nyereségesség helyreállítását célzó szerkezátalakítás még javában zajlik a banknál, de a menedzsment szerint a munka dandárjával idén év végéig végeznek.

Elfordultak a bankok az irodák finanszírozásától, megvan az új kedvencük

A koronavírus-járvány kitörése után az ipari-logisztikai eszközkategória vált a legvonzóbb hitelkihelyezési területté az ingatlanhiteleken belül a kelet-közép-európai bankok többsége számára - derül ki a KPMG Ingatlanhitelezési Barométere (PLB) legújabb kiadásának eredményeiből. A járvány előtt a leginkább preferált kategória az irodai szegmens volt.

Már kétmillió magyar rendelt külföldről árut - Kína a sláger

Évről évre nő az online vásárlások és a vásárlók száma is Magyarországon, a felnőtt lakosságból 3,3 millióan vásárolnak online és közülük több mint 2 millióan külföldről is, főleg Kínából rendeltek már terméket - derült ki a GKI Digital Magyar Posta felkérésére készített reprezentatív kutatásából.

Megvan, melyik lett a legsikeresebb ingatlantípus - Hatalmasat kaszálhattak, akik jól helyezkedtek ezen a piacon

Az ipari és logisztikai szektor lett 2019 legkeresettebb regionális ingatlantípusa az irodák és lakások után, a szektoron belül azonban nagy kihívást jelent a megfelelő fejlesztési telek megtalálása. Átlagosan a régióban négyzetméterenként 10 és 80 euró között mozognak a telekárak, de a keresett területeken, főleg a nagyvárosok vagy forgalmas közlekedési csomópontok környezetében ez akár a 150 eurót is elérheti - derül ki a Colliers International, CMS és Randstad közös piaci jelentéséből.

Bámulatosan jól tartja magát a forint – Mi lehet mögötte?

Meglepően stabil a forint az utóbbi napokban az euróval szemben amellett is, hogy a vezető tőzsdék tegnap mélyrepülést mutattak, a török líra új történelmi mélypontra bukott és a koronavírusos esetszámok felfutása a gazdasági kilátásokat is rontja. Mindez egyébként nem egyedi eset: a régióban a cseh korona és a lengyel zloty is stabil, noha ott már tényleges kijárási korlátozások is vannak sok régióban. A magyarázat az lehet, hogy a piac ezek gazdasági kilátásokat rontó hatását részben már beárazhatta, de ezzel együtt is benne van a levegőben az, hogy tovább esnek a régiós devizák, így a forint is bármikor új történelmi mélypontra bukhat.

Gyengülő forint, újra lejtőn az olaj. Mi lesz a folytatás? - online előadás MA

Habár idén kevésbé kellett lesni a forint árfolyamát a nyaralás miatti valutaváltás okán, mégis a többség tudta, hogy épp milyen szintek környékén zajlik a kereskedés a hazai fizetőeszközzel az euró és a dollár ellenében. Az őszi-téli nyaralásokkal kapcsolatos attitűd vélhetően nem fog változni a koronavírus miatt, mégis forró téma maradhat a forintárfolyam, mert úgy tűnik, a gyengülés valahogy mindig lendületesebben történik benne, ez pedig több vetületen keresztül is hatással lehet életünkre. Ebből kifolyólag érdemes megnézni, hogy mi várhat ránk még ősszel, valamint milyen jó beszállási pontokat lehet találni? Ha érdekel egy elemzéssel, ötletekkel teli előadás, akkor a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma neked szól.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR