Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 354.92
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

Holtan találták a németországi Hessen tartomány pénzügyminiszterét

Holtan találták a németországi Hessen tartomány pénzügyminiszterét, a hatóságok szerint Thomas Schäfer öngyilkos lett. A tartományi kormány miniszterelnökének vasárnapi nyilatkozata szerint a tárcavezetőt a koronavírus-járvány körüli gondok kergették a halálba.

Koronavírus: felháborodást okozott Németországban az Adidas és a Deichmann döntése

Széles körben felháborodást okozott Németországban két óriásvállalat, a sportszereket gyártó Adidas és a cipőkkel kereskedő Deichmann azon döntése, hogy a korornavírus-járvány miatt egyelőre nem fizetik ki bezárt üzleteik bérleti díját, a két céget az alkancellár is élesen bírálta egy vasárnapi lapinterjúban.

Kétségbeesetten figyelmeztetnek a katasztrófára: romba dől Európa egyik legerősebb országának autógyártása és ez másoknak is fájni fog

Egyszerűen nem tud talpra állni a brit autóipar, a legfrissebb statisztikák szerint tovább csökkent a legyártott autók száma a szigetországban februárban. Az iparági szereplők már régóta kongatják a vészharangot, a koronavírus-járvány miatt most mégis minden korábbinál kétségbeesettebb figyelmeztetéssel álltak elő. Hatalmas zuhanás várható a szektorban és az állam hathatós támogatása nélkül aligha sikerülhet a kilábalás, ez pedig katasztrofális hír az Európai Unió számára is.

Tényleg 2000 milliárd forintot kap Magyarország Brüsszeltől a koronavírus miatt?

Pénteken az Európai Parlament is megszavazta az Unió 37 milliárd eurós mentőcsomagját, mely a koronavírus elleni védekezésre és a gazdasági károk enyhítésére szolgál. A keretből elvileg 5,6 milliárd euró jut Magyarországra, de a tényleges forrás ennél lényegesen kevesebb lesz, hiszen a pénzt már elköltötte a kormány nagyrészt.

Égeti a pénzt a Volkswagen, elbocsátások jöhetnek

Elbocsátások jöhetnek a Volkswagennél, ha a koronavírus miatt kialakult krízishelyzet nem javul, mivel az autógyártó továbbra is heti 2 milliárd eurót költ, nyilatkozta Herbert Diess, a cég vezére a ZDF-nek.

A koronavírus járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak az Appeninn-re

Az Appeninn ma hajnalban a közgyűlési előterjesztései mellett a társaság tavalyi számait is közzétette. A cég a koronavírus járvánnyal kapcsolatban kiemelte, hogy az Appeninn Vagyonkezelő Holding, valamint leányvállalatai működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelenlegi bérlői állomány megközelítőleg 5-15 százaléka esik azon üzletágak alá, amelyeknek a kormányrendeletek miatt be kellett zárnia, így átmeneti bevétel kieséssel számolnak.

Olasz meló: kiszállhat a vagyonbiztosításokból a CIG Pannónia

A CIG Pannóniától „békeidőben” elvárható több mint 2 milliárd forintos nyereség helyett 641 millió forintos veszteséggel zárta a biztosító 2019-et, amely kétségtelenül a társaság sötét éve volt a vagyonbiztosítási érdekeltség olaszországi veszteségei miatt. A negyedik negyedév 287 millió forintos mínuszt hozott a csoportnak, ráadásul az utolsó hónapokban újabb nagy kárigények merültek fel a vagyonbiztosítóval szemben. Miközben az életbiztosítási tevékenység nem kiugró mértékű, de elfogadható növekedést produkált, az eddig 2,4 milliárd forintba kerülő olasz események áldozatát, a vagyonbiztosítási tevékenységet a megszüntetett tevékenységek közé sorolták át, magyar és lengyel portfólióit értékesítheti is a társaság.

Ideiglenes állami támogatásokhoz juthatnak az európai vállalatok

Ideiglenesen elérhető állami támogatási lehetőségekre vonatkozó keretszabályozást tett közzé az Európai Bizottság a koronavírus-járvány által okozott gazdasági változásokra reagálva. Az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a tagállamok támogatást nyújtsanak a koronavírus-járvány miatt nehézségekkel küzdő KKV-k és nagyvállalatok számára. A Deloitte szakértői foglalták össze a vissza nem térítendő támogatás, adóintézkedések, garanciatámogatás és kamattámogatás részleteit.

Délutánra talált magára a forint, megint 350 felé közelít az euró

Lassan kijelenthetjük, hogy megvetette a lábát 350 felett az euró-forint jegyzés, a csütörtöki napot is kismértékű gyengüléssel kezdi a magyar deviza, így 354 közelében van a jegyzés. Közben a dollár most épp megint gyengül, lassan 1,10 felé közelít az euróval szembeni jegyzés.

Úgy gyengült 350-ig a forint, hogy igazán még meg sem támadták a spekulánsok

Alig változott a forint piacán a pozícionáltság az utóbbi hetekben, vagyis a gyengülést nem lehet a külföldi spekulánsok támadásával magyarázni – derül ki az MNB kedden megjelent friss ábrakészletéből. Az utóbbi egy hónapban minimálisan még csökkent is a forint gyengülésére fogadó pozíciók állománya, ez is azt támasztja alá, hogy most nem a pozíciók, hanem a nemzetközi hangulat lökték új mélypontra a magyar devizát.

Erősödik a forint: már 352 alatt az euróval szemben

A keddi nap második felében ismét gyengült a forint az euróval szemben, így nem sokáig tartottunk ki a 350-es szint környékén. Sőt, az MNB kamatdöntése után átmenetileg 358-nál is járt a jegyzés, amivel a múlt heti történelmi mélypontot közelítette 360-nál. A jegybank mai repotendere után erősödni kezdett a forint, de igaz ez a régiós devizák mozgására is, ugyanis a dollár elkezdett gyengülni a fiskális élénkítő csomag elfogadásával kapcsolatos várakozások miatt.

Surányi György a koronavírus-válságról: A kezelés egy lehetséges iránya

„Vannak pillanatok, amikor higgadt, hideg fejjel végrehajtott, határozott, széles összefogáson alapuló döntésekre van szükség. Ez nyilvánvalóan ilyen pillanat.” Ezzel a gondolattal indítottam hozzászólásomat 2008. október 8-án a Nemzeti Csúcson. Ma sem kezdeném másként, annak ellenére sem, hogy akkor javaslataimra nem volt kellő nyitottság. Mégis - bár a makrogazdasági környezet nem összehasonlítható - ezúttal is elengedhetetlen az összefogás és a szakítás a már korábban is idejétmúlt tabukkal.

Koronavírus: Németországban még csak a járvány elején járunk

Németország még mindig a koronavírus-járvány elején tart, és még nem lehet pontosan látni a vírus terjedésének lassítására tett intézkedések hatását - mondta a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője szerdán Berlinben.

Történelmi tabuk dőlnek le – Sosem látott lépéseket hozott a koronavírus

Napról napra sorakoznak a „történelmi” és a „sosem látott” kifejezések, folyamatosan újabb és újabb tabuk dőlnek le. A jegybankok részben a 2008-2009-es tapasztalatokból okulva minden eszközt bevetnek, hogy tompítsák a gazdaság visszaesését és lerövidítsék a recessziót. Emellett minden eddiginél nagyobb költségvetési élénkítő csomagok formálódnak világszerte. A legnagyobb tabu, a monetáris finanszírozás tilalma egyelőre nem dőlt le, de erősen inog. A nehéz helyzetben a jegybankok teremtik majd elő a szükséges pluszforrásokat.

Németország: lassulni kezdett a járvány terjedése, 33 ezer regisztrált fertőzött

Németországban átlépte a 30 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint szerda délelőtt 32 991 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 3935-tel - 13,5 százalékkal - több az egy nappal korábbi 29 056-nál. Eközben a Benelux államokban is tovább nőtt a fertőzöttek száma.

Koronavírus: brutális fizetésemelést kapnak az egészségügyi dolgozók Szlovéniában

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét - jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden, amikor ismertette a kabinetnek a járvány okozta nehézségek ellensúlyozására indított gazdaságélénkítő csomagját. A járvány ideje alatt az egészségügyi dolgozók, a polgári védelmi szervezetek és más kulcsfontosságú szolgálatok 10 és 200 százalék közötti illetménykiegészítést kapnak.

Nagyot ütöttek a forinton - Megint közeledünk a 360-as euróhoz

Délelőtt a 350-es szinthez "tapadt" az euró jegyzése a bankközi forintpiacon, aztán kora délután gyengülni kezdett 352-ig, majd az MNB felől délután 3 óra után érkezett jelzésekre hirtelen nagy ütést kapott a forint: átmenetileg 357-ig zuhant az euróval szemben.

Délutánra a forint is elindult a lejtőn - 355 felett az euró

Gyengüléssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, így továbbra is jóval 350 felett jár az euró jegyzése. Persze még nem értük el a múlt heti 360 közeli szintet, de láthatóan ideges a piac, komoly kilengések vannak az árfolyamban. A hét elején a régiós versenytársakhoz képest jelentősen felülteljesítő a forint.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR