Dollár árfolyam (USD/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Dollár statisztikák, mutatók
nyitó: 338.63
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Dollár árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Dollár hírek

Elégette a digitális aranyat is a tőzsdei pánik: mi lesz a "jövő fizetőeszközével"?

Bár a héten nagyot emelkedett, összességében nincs nagy szerencséje azoknak, akik arra számítottak, hogy a Bitcoin egyfajta digitális aranyként viselkedik majd, ha egyszer a világ tőzsdéin eluralkodik a pánik: a kriptodeviza eleinte még nagyobbat is esett, mint a legtöbb részvénypiac. Valamennyire számítani lehetett arra, hogy ez lesz, hiszen 2018-ban és 2019-ben mindig nagyobbat zuhant a virtuális pénz értéke, mint a tőzsdék, ha a rettegés eluralkodott a piacokon. Most, hogy kiderült a Bitcoinról, hogy nem lesz sem nemzetközileg elfogadott fizetőeszköz, sem pedig digitális arany, vajon milyen jövőt jósolnak a kriptopénznek? Megnéztük.

Elképesztő: 35 éves mélypontra zuhant az angol font!

Múlt hétfőn még 1,31 felett járt az angol font a dollárral szemben, ma délután pedig már 1,19 alatt, azaz másfél hét leforgása alatt 10%-ot hanyatlott a font a zöldhasúval szemben. Ez 35 éves mélypont, azaz még a Brexit utáni font összeomlás mellett sem volt ilyen gyenge, mint most. Ebben bizonyára szerepe van annak is, hogy a brit kormány tegnap nagy költségvetési mentőcsomagot hirdetett meg, és a háborús időket idéző 20% feletti költségvetési hiány szükségességére célzott a büdzsé felügyeletéért felelős vezető.

All int mondtak a világ jegybankjai, de még nincs vége a partinak

Gyakorlatilag az összes puskaporukat ellőtték a világ nagy jegybankjai azzal, hogy a Fed vasárnap újabb rendkívüli gigantikus kamatvágást és eszközvásárlást jelentett be. Legalábbis kamatpolitikával már nem nagyon tudnak tovább segíteni a koronavírus-járványban megroppant világgazdaságnak. A befektetők épp ettől ijedtek meg: mostanra mindent egy lapra tettek fel a jegybankok, a további gazdaságélénkítésre nagyon limitált a mozgásterük. Néhány eszköz azért még maradt, amiket szükség esetén elő lehet rántani a kalapból, de egyre égetőbb szükség lenne arra, hogy a költségvetési politika is támogassa az erőfeszítéseket.

Durván erősödik a dollár, 20 éves mélypontra bukott vele szemben a forint

Kora reggel óta meredeken erősödik a dollár a főbb fejlett piaci devizákkal szemben amiatt, hogy a legnagyobb piaci szereplőknek is masszív a dollár likviditás iránti igénye, mindez pedig a szenvedő forint mellett azt eredményezte, hogy 20 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

Zuhan a forint, de vajon meddig?

Napok óta az eddigi történelmi mélypont körül billegett a forint az euróval szemben, ma pedig arra a hírre ütöttek rajta nagyot 342-ről 348-ig, hogy az MNB az összes vállalati hitelnél év végéig törlesztési moratóriumot kezdeményezett. Mivel sosem volt még ilyen gyenge a forint, nehéz fogódzót találni arra a kérdésre, hogy meddig zuhanhat a forint, de azért a technikai elemzés ad néhány támpontot.

340-nél hullámzik az euró, karnyújtásnyira a forint történelmi mélypontja

Mivel a forint a megelőző hónapokban relatív sokat gyengült a régiós devizákhoz képest, a tegnapi drámai piaci hangulatromlást viszonylag jól átvészelte, miközben a többi deviza esett. Ma pedig azt látjuk, hogy a hullámzó hangulat, illetve a délutáni újbóli piaci hangulatromlás mellett a forint is gyengélkedik, az euróval szemben  340-nél jár, így nagyon közel van a forint az új történelmi mélypontjától.

Amióta kitört a pánik a világban, a forint a legstabilabb régiós deviza

A piaci hangulatra a vezető tőzsdeindexek a leginkább érzékenyek és mióta azok február 21-től zuhanni kezdtek a koronavírus várható negatív hatásai miatt, a forint számít a legstabilabb devizának a mi régiónkban mind az euróval, mind a dollárral szemben. Ebben persze lényeges szerepe van annak, hogy a megelőző időszakban éppen a forint szenvedte el az egyik legnagyobb gyengülést, így most ahhoz képest nincs további esés, részben a forintgyengülést eddig okozó pozíciók zárása miatt, részben amiatt, hogy a piaci szereplők készülnek az MNB két hét múlva esedékes kamatdöntésére.

Betett a forintnak a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése

Délelőtt még erősödni tudott a forint az euróval szemben 334,5-ig, így csaknem új kéthavi csúcsra ért a koronavírus nemzetközi terjedése mellett is, aztán délután a magyar veszélyhelyezet kormányzati kihirdetésével párhuzamosan esni kezdett és már 336 körül jár a kereskedés.

Szárnyal tovább a forint, de miért?

Fontos technikai szinten esett át tegnap a dollár az újabb amerikai kamatvágással kapcsolatos várakozások mellett, ma pedig tovább hanyatlott, így vele szemben átment egy kulcsfontosságú szinten a forint is. Ez jókora további lendületet adott a magyar fizetőeszköznek is, amely délután már 295-nél, kéthavi csúcson járt a zöldhasúval szemben, az euró ellenében pedig 335-nél. A dollár gyorsan olvadó kamattartalma jelentősen javítja a forint piaci vonzerejét is a befektetők körében, ez is fontos ok lehet a mai szárnyalásban.

Hatalmasat zakózott a dollár – A Fednek is reagálnia kell a koronavírusra?

Jelentős gyengüléssel fejezte be a csütörtöki napot a dollár, és ez egyelőre péntek reggel is folytatódik. Így ismét 1,10 fölött jár az euróval szembeni jegyzés. Az éles fordulatot elsősorban az amerikai kamatvágási várakozások erősödése okozta, a piac ma szinte biztos lazítást áraz március közepére elsősorban a koronavírus miatti piaci pániknak köszönhetően.

Egyhetes mélypontra esett a forint

A koronavírus Európára gyakorolt intenzívebb hatása és technikai elemzési tényezők együtteseként napok óta folyamatosan esik az euró a dollárral szemben, így a dollárindex közel 3 éves új csúcsra ért. Közben idehaza az MNB felől tegnap hallott piaci információk újra gyengítették a forintot és az euróval szemben már közelítjük a történelmi mélypontot. A szárnyaló dollárral szemben új 19 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz.

Négyhetes csúcsra ugrott a forint – Meddig tarthat a lendület?

A „minden eszközt kész vagyunk bevetni az árstabilitás eléréséért” MNB-üzenet megfordította a forint esését múlt csütörtökön, csaknem 6 egységgel erősödött azóta az euróval, bő 4 egységgel a dollárral szemben, de nyilván sokakat az érdekel, hogy meddig erősödhet még a forint. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához ismét a technikai elemzés eszközeihez nyúltunk, ami azt mutatja, hogy néhány egységnyi forinterősödés még benne van a levegőben.

Kifulladt a forint - Ennyi volt a nagy erősödés?

Reggel 8-kor még 338-nál álldogált az euró jegyzése a bankközi piacon, aztán délelőtt több hullámban jelentős forinterősödés alakult ki 335,5-ig, amiben inkább egy londoni konferenciabeszélgetés üzenete és a forint gyengülésére játszó pozíciók zárása játszik szerepet, és csak kisebb hatása lehetett az árfolyamra a várt feletti GDP-növekedési adatnak és a Pénzügyminisztérium által levágott idei GDP-prognózisnak.

Történelmi pillanat: 340 forint felett az euró

Még a négyhavi mélypontra bukó euróval szemben sem tud talpra állni a forint, hiszen szerda délelőtt is 339 körül ingadozott az árfolyam, aztán kora délután új történelmi mélypontra esett a magyar fizetőeszköz és 5 óra környékén meghaladta a kurzus a 340-es szintet. Rosszul áll tehát a forint szénája és ebben a helyzetben érkezik majd csütörtök reggel a friss magyar inflációs adat, ami a Portfolio friss elemzői konszenzusa szerint jó eséllyel Európa-bajnok érték lehet és magasabb, mint az MNB toleranciasávjának teteje.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR