Dollár árfolyam (USD/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Dollár statisztikák, mutatók
nyitó: 309.83
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Dollár árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Dollár hírek

Goldman: a dollár lehet a gazdaság újraindításának vesztese

Az amerikai dollár gyengülésére számít a Goldman Sachs azzal párhuzamosan, ahogy fokozatosan újraindulnak a gazdaságok. Az amerikai befektetési bank szakemberei szerint a norvég korona lehet a következő hónapok nyertese.

Erősödéssel kezd a forint, megint megpróbálkozhat a betonfallal

Kis erősödéssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben amellett, hogy az európai tőzsdéken is jobb kicsit a hangulat. Az euró jegyzése a 350-es szint közelében jár, a fontos technikai szint 348-nál húzódik, így arra lesz érdemes figyelni a héten. Az Európai Bizottság szerdán jelenti be a német-francia 500 milliárd eurós helyreállítási alapra vonatkozó javaslat alapján a saját javaslatát, és ha olyan terv jön ki, ami elfogadhatónak tűnik akár az ellentábor „négy fukar” csoportjának is, az az eurót akár jelentősen erősítheti majd a rákövetkező időszakban.

Estére kapcsolt igazán csak esésbe a forint a romló hangulatban

Este már felhívtuk rá a figyelmet, hogy kulcsfontosságú szinten billeg a forint az euróval szemben és ha lefelé átjut a 348-as szinten, akkor akár 340 közelébe is erősödhet, de a péntek délelőtti fejlemények alapján úgy tűnik: a másik irányba dőlt el a kérdés. Esni kezdett ugyanis a forint a kéthavi csúcsról, illetve erről a 348-as fontos technikai szintről.

Tovább esik a forint Powell szavai után

A második világháború óta minden recessziónál sokkal rosszabb az, amit a koronavírus okozott és nem lesz belőle gyors feltámadás, idő kell hozzá, mire belendül a gazdaság, de ezalatt az idő alatt a vállalatok likviditási válsága szolvencia, azaz fizetőképességi válsággá fajulhat – többek között ezeket az üzeneteket fogalmazta meg egy mai videókonferencia keretében Jerome Powell Fed-elnök. Ezzel tovább rontotta a részvénypiacok egyébként is borongós mai hangulatát. Erre az egyébként is esésben lévő forinton tovább ütöttek: 354 fölé lendült az euró jegyzése a reggeli 351 körülről és így a mai teljesítményével kilóg a forint a régiós folyamatokból.

Itt a világ eddigi legnagyobb short pozíciója, globális dollárhiány alakult ki

Sergio Leone 1964-es, a kritikusok által erősen lenézett, de Clint Eastwood karrierjét berobbantó, közönségsikerré lett spagetti-westernfilmjéhez hasonló jelenleg az amerikai deviza helyzete: olyan dollárhiány alakult ki, hogy sokan talán ölnének is egy maréknyi dollárért. A szakemberek, azaz az elemzők szerint a FED radikális monetáris politikai lazítása, a rendkívüli kamatcsökkentés lényegében a nulla körüli szintre, illetve a most már felső korlát nélküli eszközvásárlási program az amerikai deviza árfolyamának gyengülését hozza majd, a "közönség", azaz a befektetők és más piaci szereplők viszont ezzel ellentétesen folyamatosan a vételi oldalon álltak az elmúlt hetekben. Mi az oka annak, hogy miközben logikus lenne a dollár gyengülése, ennek pont az ellenkezője történt?

Gyilkos folyamatot indított el a koronavírus: mekkora bajba kerülhet Magyarország, ha tényleg beüt a válság?

Komoly kockázatot jelent a feltörekvő országok számára a dollárlikviditás kiszáradása, az utóbbi hetekben látványosan megugrott a dollár iránti kereslet. Ez elsősorban azoknak lehet rossz hír, akiknek jelentős a lejáró dolláradósságuk. Rajtuk segíthetne a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 1000 milliárd dolláros rendelkezésre álló kerete, ennek hatékony felhasználásához azonban az is kellene, hogy a forrást rugalmasabban helyezzék ki – olvasható a JP Morgan elemzésében.

Elakadt a forint erősödése az MNB jelzései után

A jobb nemzetközi befektetői hangulat és az MNB keddi kreatív monetáris szigorítása együtt elvileg segíthet a forintnak abban, hogy a következő napokban az erősödés felé mozduljon el és ebben a technikai elemzés is támogatja. Közben az MNB mai online háttérbeszélgetésének üzenetei csak átmenetileg tudták erősíteni a forintot, de azért az euróval szembeni jegyzések a 360 alatti tartományban maradtak.

Elégette a digitális aranyat is a tőzsdei pánik: mi lesz a "jövő fizetőeszközével"?

Bár a héten nagyot emelkedett, összességében nincs nagy szerencséje azoknak, akik arra számítottak, hogy a Bitcoin egyfajta digitális aranyként viselkedik majd, ha egyszer a világ tőzsdéin eluralkodik a pánik: a kriptodeviza eleinte még nagyobbat is esett, mint a legtöbb részvénypiac. Valamennyire számítani lehetett arra, hogy ez lesz, hiszen 2018-ban és 2019-ben mindig nagyobbat zuhant a virtuális pénz értéke, mint a tőzsdék, ha a rettegés eluralkodott a piacokon. Most, hogy kiderült a Bitcoinról, hogy nem lesz sem nemzetközileg elfogadott fizetőeszköz, sem pedig digitális arany, vajon milyen jövőt jósolnak a kriptopénznek? Megnéztük.

Elképesztő: 35 éves mélypontra zuhant az angol font!

Múlt hétfőn még 1,31 felett járt az angol font a dollárral szemben, ma délután pedig már 1,19 alatt, azaz másfél hét leforgása alatt 10%-ot hanyatlott a font a zöldhasúval szemben. Ez 35 éves mélypont, azaz még a Brexit utáni font összeomlás mellett sem volt ilyen gyenge, mint most. Ebben bizonyára szerepe van annak is, hogy a brit kormány tegnap nagy költségvetési mentőcsomagot hirdetett meg, és a háborús időket idéző 20% feletti költségvetési hiány szükségességére célzott a büdzsé felügyeletéért felelős vezető.

All int mondtak a világ jegybankjai, de még nincs vége a partinak

Gyakorlatilag az összes puskaporukat ellőtték a világ nagy jegybankjai azzal, hogy a Fed vasárnap újabb rendkívüli gigantikus kamatvágást és eszközvásárlást jelentett be. Legalábbis kamatpolitikával már nem nagyon tudnak tovább segíteni a koronavírus-járványban megroppant világgazdaságnak. A befektetők épp ettől ijedtek meg: mostanra mindent egy lapra tettek fel a jegybankok, a további gazdaságélénkítésre nagyon limitált a mozgásterük. Néhány eszköz azért még maradt, amiket szükség esetén elő lehet rántani a kalapból, de egyre égetőbb szükség lenne arra, hogy a költségvetési politika is támogassa az erőfeszítéseket.

Durván erősödik a dollár, 20 éves mélypontra bukott vele szemben a forint

Kora reggel óta meredeken erősödik a dollár a főbb fejlett piaci devizákkal szemben amiatt, hogy a legnagyobb piaci szereplőknek is masszív a dollár likviditás iránti igénye, mindez pedig a szenvedő forint mellett azt eredményezte, hogy 20 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

Zuhan a forint, de vajon meddig?

Napok óta az eddigi történelmi mélypont körül billegett a forint az euróval szemben, ma pedig arra a hírre ütöttek rajta nagyot 342-ről 348-ig, hogy az MNB az összes vállalati hitelnél év végéig törlesztési moratóriumot kezdeményezett. Mivel sosem volt még ilyen gyenge a forint, nehéz fogódzót találni arra a kérdésre, hogy meddig zuhanhat a forint, de azért a technikai elemzés ad néhány támpontot.

340-nél hullámzik az euró, karnyújtásnyira a forint történelmi mélypontja

Mivel a forint a megelőző hónapokban relatív sokat gyengült a régiós devizákhoz képest, a tegnapi drámai piaci hangulatromlást viszonylag jól átvészelte, miközben a többi deviza esett. Ma pedig azt látjuk, hogy a hullámzó hangulat, illetve a délutáni újbóli piaci hangulatromlás mellett a forint is gyengélkedik, az euróval szemben  340-nél jár, így nagyon közel van a forint az új történelmi mélypontjától.

Amióta kitört a pánik a világban, a forint a legstabilabb régiós deviza

A piaci hangulatra a vezető tőzsdeindexek a leginkább érzékenyek és mióta azok február 21-től zuhanni kezdtek a koronavírus várható negatív hatásai miatt, a forint számít a legstabilabb devizának a mi régiónkban mind az euróval, mind a dollárral szemben. Ebben persze lényeges szerepe van annak, hogy a megelőző időszakban éppen a forint szenvedte el az egyik legnagyobb gyengülést, így most ahhoz képest nincs további esés, részben a forintgyengülést eddig okozó pozíciók zárása miatt, részben amiatt, hogy a piaci szereplők készülnek az MNB két hét múlva esedékes kamatdöntésére.

Betett a forintnak a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése

Délelőtt még erősödni tudott a forint az euróval szemben 334,5-ig, így csaknem új kéthavi csúcsra ért a koronavírus nemzetközi terjedése mellett is, aztán délután a magyar veszélyhelyezet kormányzati kihirdetésével párhuzamosan esni kezdett és már 336 körül jár a kereskedés.

Szárnyal tovább a forint, de miért?

Fontos technikai szinten esett át tegnap a dollár az újabb amerikai kamatvágással kapcsolatos várakozások mellett, ma pedig tovább hanyatlott, így vele szemben átment egy kulcsfontosságú szinten a forint is. Ez jókora további lendületet adott a magyar fizetőeszköznek is, amely délután már 295-nél, kéthavi csúcson járt a zöldhasúval szemben, az euró ellenében pedig 335-nél. A dollár gyorsan olvadó kamattartalma jelentősen javítja a forint piaci vonzerejét is a befektetők körében, ez is fontos ok lehet a mai szárnyalásban.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR