Dollár árfolyam (USD/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Dollár statisztikák, mutatók
nyitó: 308.17
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Dollár árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Dollár hírek

A koronavírus lökte új történelmi mélypontra a forintot

A többi feltörekvő piaci deviza napok óta tartó vesszőfutásával párhuzamosan a forint új történelmi mélypontra esett péntek reggel az euróval szemben. Most 340,6-nál volt a csúcs az árfolyamban, onnan egyelőre kicsit korrigál a forint.

Hatalmasat zakózott a dollár – A Fednek is reagálnia kell a koronavírusra?

Jelentős gyengüléssel fejezte be a csütörtöki napot a dollár, és ez egyelőre péntek reggel is folytatódik. Így ismét 1,10 fölött jár az euróval szembeni jegyzés. Az éles fordulatot elsősorban az amerikai kamatvágási várakozások erősödése okozta, a piac ma szinte biztos lazítást áraz március közepére elsősorban a koronavírus miatti piaci pániknak köszönhetően.

Egyhetes mélypontra esett a forint

A koronavírus Európára gyakorolt intenzívebb hatása és technikai elemzési tényezők együtteseként napok óta folyamatosan esik az euró a dollárral szemben, így a dollárindex közel 3 éves új csúcsra ért. Közben idehaza az MNB felől tegnap hallott piaci információk újra gyengítették a forintot és az euróval szemben már közelítjük a történelmi mélypontot. A szárnyaló dollárral szemben új 19 éves mélypontra bukott a magyar fizetőeszköz.

Négyhetes csúcsra ugrott a forint – Meddig tarthat a lendület?

A „minden eszközt kész vagyunk bevetni az árstabilitás eléréséért” MNB-üzenet megfordította a forint esését múlt csütörtökön, csaknem 6 egységgel erősödött azóta az euróval, bő 4 egységgel a dollárral szemben, de nyilván sokakat az érdekel, hogy meddig erősödhet még a forint. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához ismét a technikai elemzés eszközeihez nyúltunk, ami azt mutatja, hogy néhány egységnyi forinterősödés még benne van a levegőben.

Kifulladt a forint - Ennyi volt a nagy erősödés?

Reggel 8-kor még 338-nál álldogált az euró jegyzése a bankközi piacon, aztán délelőtt több hullámban jelentős forinterősödés alakult ki 335,5-ig, amiben inkább egy londoni konferenciabeszélgetés üzenete és a forint gyengülésére játszó pozíciók zárása játszik szerepet, és csak kisebb hatása lehetett az árfolyamra a várt feletti GDP-növekedési adatnak és a Pénzügyminisztérium által levágott idei GDP-prognózisnak.

Történelmi pillanat: 340 forint felett az euró

Még a négyhavi mélypontra bukó euróval szemben sem tud talpra állni a forint, hiszen szerda délelőtt is 339 körül ingadozott az árfolyam, aztán kora délután új történelmi mélypontra esett a magyar fizetőeszköz és 5 óra környékén meghaladta a kurzus a 340-es szintet. Rosszul áll tehát a forint szénája és ebben a helyzetben érkezik majd csütörtök reggel a friss magyar inflációs adat, ami a Portfolio friss elemzői konszenzusa szerint jó eséllyel Európa-bajnok érték lehet és magasabb, mint az MNB toleranciasávjának teteje.

Sosem volt ennyire gyenge a forint - meddig zuhanhat még?

Azzal, hogy múlt pénteken meggyőzően áttörte a forint az euróval szemben a 11 éves trendvonalat, jelentős tér nyílt ki felfelé az EURHUF előtt és amint akkor előrevetítettük: pusztán technikai elemzési alapon könnyen elképzelhető 1-2 hetes távon a 350 körüli euró. Természetesen ezt a kilátást alapvetően átírná az, ha a következő hónapok inflációs adatai, vagy a márciusban megjelenő inflációs jelentés következtései lépésre késztetnék a Magyar Nemzeti Bankot, azaz elmozdulna a monetáris szigorítás felé.

Visszatérés az aranysztenderdhez? Megvan Trump embere, aki felteheti a koronát az elnökségére

Hamarosan Judy Shelton lehet a Fed Nyíltpiaci Bizottságának új tagja, ha a Szenátus jóváhagyja a jelölését. Ha pedig rajta múlik, akkor lehet, hogy bevezetik a világpénzt és visszatérünk az aranysztenderdhez, legalábbis az eddigi munkássága alapján ezt képviseli. Persze az is benne van, hogy újabb éles fordulatot vesz, és szépen belesimul a jegybanki többségbe. A Feden belül ő lehet „az elnök embere”, aki végre beteljesíti Trump álmát a gyengébb dollárról.

Szenved ma a forint, megint a történelmi mélypont küszöbén

A hétfő délutáni hullámszerű erősödés nyomán hétfőn és kedden este is 334 közelében járt a forint az euróval szemben, szerda reggel óta azonban folyamatosan gyengül, sőt délutánra ez már esésnek tűnik, hiszen 336 felett jár az árfolyam.

Hirtelen nagyon belevettek a forintba

A pénteki mérsékelt gyengülés után hétfő délelőtt tovább ütötték a forintot, így 337-es árfolyamnál nagyon közel került a történelmi mélypontjához az euróval szemben. Aztán délután hirtelen jelentős forinterősödés indult a Magyar Nemzeti Bank váratlan döntésére.

Gyengül a forint, újra kulcsszint felett az euró

Hajnalban már kis gyengülés látszott a forint euróval szembeni árfolyamában a 330 feletti zónában, aztán kora délután ütöttek egyet a magyar fizetőeszközön, így az euró jegyzések ismét a kulcsfontosságúnak tartott 331-es szint fölé lendült.

Átlépte a kritikus szintet a forint, majd hirtelen erőre kapott

A keddi és szerdai forintgyengülés után ma reggel a technikai elemzési szempontból fontos 331-as szint fölé lendült az euró árfolyama, így úgy tűnt, hogy egy újabb forintgyengülési hullám indult el. Aztán déltól határozott forinterősödés kezdődött.

Ezekben az órákban dől el a forint sorsa

A 331-es fontos technikai szint közelében billeg szerda délelőtt a forint árfolyama az euróval szemben és ma-holnap eldőlhet, hogy újraindul a gyengülő trendje, vagy csak egy „szokásos” technikai alakzatot látunk és ebből határozott forinterősödés indul el.

Esés után 330 körül stabilizálódott a forint

A hétfőn tesztelt 328-as technikai akadályról látványosan lepattant a kedd délelőtti eséssel a forint, hiszen átmenetileg 331-ig ugrott az euró a romló külpiaci hangulatban és az MNB monetáris politikai bejelentéseire várva. Aztán a délutáni kereskedés során a kilengések mértéke csillapodott a forint piacán és az euróval szemben 330 körül stabilizálódott az árfolyam.

Itt a trendforduló a forintnál?

A csütörtöki kereskedés során egyértelműen áttörte a forint a 9 hónapos gyengülő trendvonalat az euróval szemben, ez pedig úgy tűnik, hogy megnyitott az utat a további forinterősödés előtt. Közben viszont a dollárral szemben még nem törte át a másfél éves gyengülő trendvonalat a forint, sőt ma inkább visszagyengült. Nem egyértelmű tehát a technikai elemzési kép abban, hogy a forint rövid távon merre felé tart. Az előrehozott brit választások ma éjjeltől várható eredménye akár el is döntheti a kérdést, ha az a feltörekvő piaci devizák széles körére is kihatna a piaci hangulatváltozáson keresztül.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR