Dollár árfolyam (USD/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Dollár statisztikák, mutatók
nyitó: 310.03
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Dollár árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Dollár hírek

Meglódult a forint a javuló részvénypiaci hangulatban

A délután második felében elkezdett határozottan javulni az amerikai részvénypiaci hangulat, ahogy a hajnali elnökválasztási vitát újraértékelték a befektetők és ezzel párhuzamosan elkezdett esni a dollár az euróval szemben. Mindez jót tett a régiós devizák között a forintnak is, amely kora estére 363-ig ugrott az euróval szemben.

Történelmi mélypontja közelében hullámzik a forint

Alig 1%-ra, 365,5 körül ingadozik a forint az euróval szemben a kedd esti kereskedésben a bankközi piacon, miután a délutáni órákban intenzíven erősödött, majd visszagyengült. A jelek szerint a lengyel zloty erősödése csak ideig-óráig tudja támogatni a forintot, miközben a török líra mai új történelmi mélypontja inkább a forintot is a gyengülés felé húzza.

Ütik a forintot: átlendült a 366-on

Hiába az MNB kamatemelése, hiába Magyarország hitelminősítői kilátásjavítása, a befektetők szabályosan szétverik a forintot ma este, már több 366 forintot kell adni egy euróért.

Hiába az MNB kamatemelése és a részvénypiaci jókedv, ma is ütötték a forintot

Reggel még stabilan kezdett a forint az euróval szemben a Moody’s felőli váratlan pénteki döntés után (pozitív kilátás a hitelbesoroláshoz), de aztán ahogy a török lírát ütni kezdték, úgy a forint is egyre jobban szenvedett az egyébként kifejezetten jó nemzetközi részvénypiaci hangulat mellett is. Az euró jegyzései így estére 366-ig emelkedtek, csaknem oda, ahonnan elindult a forint erősödése az MNB múlt heti váratlan kamatemelése hatására.

Gyengülő forint, eső nemesfémárak. Mi lesz a folytatás? - online előadás MA

Újra nagyobb gyengülésen ment át a forint mind az euróval, mind a dollárral szemben, ráadásul ez régiós összevetésben is szemmel látható volt. A nyári látványos dollárgyengülés és a nemesfémek szárnyalása az elmúlt időszakban teljesen alábbhagyott, de a piac nagyobb része a trend folytatódását várja. Ebből kifolyólag érdemes megnézni, hogy mi várhat ránk még ősszel, valamint milyen jó beszállási pontokat lehet találni? Ha érdekel egy elemzéssel, ötletekkel teli előadás, akkor a Portfolio Trader élő online elemző webináriuma neked szól.

Ide-oda rángatják a forintot a csendes MNB-kamatemelés után

Az MNB csütörtöki csendes kamatemelése mérsékelt forinterősödést váltott ki ma reggelig: 362-ig jutott a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, azóta 362-364 között szokatlanul széles sávban hirtelen irányváltások mellett mozog az árfolyam. Az, hogy nincs igazi lendület a forintban ma sem, összefügghet azzal, hogy újra fokozottan borongós az európai részvénypiaci hangulat, mivel több országban (Franciaország, Lengyelország, Bulgária) rekord számú új fertőzöttet találtak, ami az üzleti kilátásokat jelentősen rontja, illetve Madrid környékét le akarja zárni a kormány a járvány fékezése érdekében.

Sokadszorra is megpróbálkozik a fallal a forint

A múlt héten többször és még ma délelőtt is megpróbálkozott a 356,5 körüli technikai akadályon átjutva erősödni a forint az euróval szemben, de ez ma sem sikerült, így újra esett és átmenetileg 358 fölé lendültek a jegyzések a romló külpiaci hangulat mellett. Aztán délután vissza tudott erősödni délután a magyar fizetőeszköz és újra elkezdte tesztelni a fontos technikai akadályt.

Esik a forint az MNB-üzenet után – Merre tovább?

A délelőtti hullámvölgy után délután határozottan gyengülni kezdett a forint az egyébként is jó formában lévő euróval szemben. A forint esése mögött az MNB elnökének hétfői üzenete mellett az is szerepet játszhat, hogy a régiós devizák is gyengültek kicsit.

Nagyon rákapcsolt délutánra a forint

Az elmúlt napokban látott forintesés kezd kifulladni, a jelek szerint a 356,5 körüli ellenállás megfogta az EURHUF emelkedését és más technikai jel is afelé mutatott, hogy rövid távon jöhet egy kis forinterősödés. A mai napon ez eddig így is alakult, a délutáni órákban már 355 alá is benézett a magyar fizetőeszköz.

Amerikai dollár: A temetésemről szóló hírek könnyen tévesnek bizonyulhatnak (egyelőre)

Kevés vonzóbb téma van manapság a jövendőmondók és modern delphoi jósok köreiben, mint az amerikai dollár hamarosan várható összeomlása, kulcsvaluta szerepének elvesztése. Ez a több évtizede újra és újra várt és jövendölt esemény, mely eddig sem következett be és véleményem szerint még sokáig nem is fog bekövetkezni, noha a dollár évtizedes távlatban zajló tartós gyengülését a történelem és a makroökonómia is megindokolja. Még a professzionális elemzők és közgazdászok írásaiban, nyilatkozataiban is gyakran előfordul a téma meglehetősen felszínes, ugyanakkor bombasztikusan izgalmas kezelése. Ráadásul a legtöbb esetben keverednek a rövidtávú (monetáris politika lépései és változásai, költségvetési és fizetési mérleg helyzet, vagy éppen a konjunktúra alakulása) és a hosszú távú, évtizedekben mérhető folyamatok (az USA világhatalmi és - gazdasági helyzetének változása és ennek hatása az amerikai fizetőeszközre és világgazdasági szerepére, értékelésére).


Az írás szerzője Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke.

Hamarosan itt az iskolakezdés – Három fontos kérdést érdemes tisztázni a befektetőknek

Már csak egy hét van hátra a szeptemberi iskolakezdésig, és a szeptember az az időszak, amikor a befektetők is visszajönnek a szabadságról, és a tőzsdei forgalom is felpörög. A SocGen azt ajánlja a befektetőknek, hogy élvezzék a nyarat, amelynek a vége igencsak forró volt, és a hőmérséklet emelkedésével a tőzsdei eszközárak is emelkedtek a „mindenrali”-ban. Ahhoz, hogy megértsük, mi volt a mozgatórugója a tőzsdei árfolyamemelkedésnek, és hogy az iskolakezdés után merre mehet majd a fontosabb eszközök árfolyama, az elemzőház szerint három fontos kérdést érdemes körbejárni.

Megijedt az euró az 1,20-tól, ez segített a forintnak is

Bő kétéves csúcsra, az 1,20-as szint közelébe ugrott kedden délután az euró a dollárral szemben és ma délelőtt is ennek közelében járt. Majd innen jött a fordulat, ami a forintnak is segített.

Az összeomlás szélén táncol Törökország – Van még innen visszaút?

Ismét komoly piaci nyomás alá került Törökország, a líra csütörtökön új történelmi mélypontra zuhant a dollárral szemben. A befektetők egyre jobban aggódnak a devizatartalék elolvadása miatt, vélhetően csak egy kamatemelés fékezné meg a deviza esését, de attól egyelőre vonakodnak a török hatóságok.

Csúnyán odacsaptak a forintnak délutánra

Még múlt héten sikerült a forintnak egy bő féléves trendvonalon átmennie az euróval szemben, ami elvileg lendületet adhatott volna a további erősödéséhez, de közben egy újabb technikai akadály előtt megtorpant. Közben az euró a július végén látott nagy erősödéséből sokat megőrzött a dollárral szemben amellett is, hogy pénteken és hétfőn korrekció történt a legfontosabb devizapárban.

Áttörte a falat a forint és egyéves csúcsra ért a dollárral szemben

A dollárral szemben már múlt héten áttört egy fontos technikai akadályt a forint és mára egyéves csúcsára ért, az euróval szemben pedig a tegnapi nappal tört át egy technikai falat és így pénteken további lendületet vett, így egyhavi csúcsra kapaszkodott. Közben a török líra mellett az orosz rubel napok óta csúnyán esik, az orosz fizetőeszköz hónapok óta nem volt ilyen gyenge a vezető devizákkal szemben.

345-ig ugrott a forint a Fed döntése után

A forint az elmúlt hetekben erősödött az euróval szemben, immár tartósan 350 alatt van. Szerda estére pedig a 345-ös szintet is elérte az euróval szemben.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR