Dollár árfolyam (USD/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Dollár statisztikák, mutatók
nyitó: 304.85
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Dollár hírek

Szenved ma a forint, megint a történelmi mélypont küszöbén

A hétfő délutáni hullámszerű erősödés nyomán hétfőn és kedden este is 334 közelében járt a forint az euróval szemben, szerda reggel óta azonban folyamatosan gyengül, sőt délutánra ez már esésnek tűnik, hiszen 336 felett jár az árfolyam.

Hirtelen nagyon belevettek a forintba

A pénteki mérsékelt gyengülés után hétfő délelőtt tovább ütötték a forintot, így 337-es árfolyamnál nagyon közel került a történelmi mélypontjához az euróval szemben. Aztán délután hirtelen jelentős forinterősödés indult a Magyar Nemzeti Bank váratlan döntésére.

Gyengül a forint, újra kulcsszint felett az euró

Hajnalban már kis gyengülés látszott a forint euróval szembeni árfolyamában a 330 feletti zónában, aztán kora délután ütöttek egyet a magyar fizetőeszközön, így az euró jegyzések ismét a kulcsfontosságúnak tartott 331-es szint fölé lendült.

Átlépte a kritikus szintet a forint, majd hirtelen erőre kapott

A keddi és szerdai forintgyengülés után ma reggel a technikai elemzési szempontból fontos 331-as szint fölé lendült az euró árfolyama, így úgy tűnt, hogy egy újabb forintgyengülési hullám indult el. Aztán déltól határozott forinterősödés kezdődött.

Ezekben az órákban dől el a forint sorsa

A 331-es fontos technikai szint közelében billeg szerda délelőtt a forint árfolyama az euróval szemben és ma-holnap eldőlhet, hogy újraindul a gyengülő trendje, vagy csak egy „szokásos” technikai alakzatot látunk és ebből határozott forinterősödés indul el.

Esés után 330 körül stabilizálódott a forint

A hétfőn tesztelt 328-as technikai akadályról látványosan lepattant a kedd délelőtti eséssel a forint, hiszen átmenetileg 331-ig ugrott az euró a romló külpiaci hangulatban és az MNB monetáris politikai bejelentéseire várva. Aztán a délutáni kereskedés során a kilengések mértéke csillapodott a forint piacán és az euróval szemben 330 körül stabilizálódott az árfolyam.

Itt a trendforduló a forintnál?

A csütörtöki kereskedés során egyértelműen áttörte a forint a 9 hónapos gyengülő trendvonalat az euróval szemben, ez pedig úgy tűnik, hogy megnyitott az utat a további forinterősödés előtt. Közben viszont a dollárral szemben még nem törte át a másfél éves gyengülő trendvonalat a forint, sőt ma inkább visszagyengült. Nem egyértelmű tehát a technikai elemzési kép abban, hogy a forint rövid távon merre felé tart. Az előrehozott brit választások ma éjjeltől várható eredménye akár el is döntheti a kérdést, ha az a feltörekvő piaci devizák széles körére is kihatna a piaci hangulatváltozáson keresztül.

Nekiment a forint a falnak és lepattant róla

Amint azt a technikai elemzés alapján előre valószínűsítettük: elakadt a forint napok óta tartó menetelése az euróval szemben 330-nál és ma már láthatóan a gyengülés felé mozdult el.

Nekiment a falnak és lepattant róla a forint

A pénteki és hétfői meglódulást szerdán délelőtt újabb forinterősödési hullám követte, így az euróval szemben átmenetileg 331 alatt is járt az árfolyam, ahol fontos akadály tornyosult. Erről első körben vissza is pattant a gyengülés irányába a forint. Közben a magyar részvénypiacba is belevettek, így a mai forinterősödés akár valamilyen magyarspecifikus fejlemény is lehet. Ebben persze a vártnál jobb európai szolgáltatói bmi-adatok, a Brexit-kockázatok enyhülése, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás körüli piaci bizakodás is szerepet játszhat. Ma és pénteken elsősorban az Egyesült Államokból jönnek még fontos konjunktúra-adatok, ezek pedig a forintot is újra megmozgathatják a piaci hangulat változtatásán keresztül.

Héthavi csúcsra ugrott a font a nagy Brexit-döntés előtt

Miután kedden két közvélemény-kutatás is megerősítette a kormányzó Konzervatív Párt jelentős, 9-12%-pontos, előnyét az ellenzéki Munkáspárttal szemben a jövő csütörtöki előrehozott brit választásokon, az angol font szerda reggel héthavi csúcsra ugrott mind a dollárral, mind az euróval szemben.

Kapaszkodik tovább a forint, célba vette a 330-at

A pénteki és hétfői látványos forinterősödés oda vezetett, hogy az euróval szemben már csak kettő, a dollárral szemben pedig négy egységre jár az árfolyam a féléves emelkedő trendvonaltól. Ha ezeken is át tudna menni a forint az erősödés irányába, akkor további akár jelentős erősödés is jöhet.

Mitől kell félni 2020-ban a piacokon? Magyarország egykori megmentője elárulta

Rendkívüli gazdasági, politikai és pénzügyi körülményekkel szembesülnek manapság a befektetők, így veszélyes időszakba lép a világ – írta friss 2020-as előrejelzésében Michael Hasenstab, a Franklin Templeton kötvénypiacokért felelős alelnöke. A szakember néhány éve jelentős Magyar kötvényportfóliót épített fel, amivel egyesek szerint az államcsődtől védte meg Magyarországot.

A világ legrosszabb devizái között idén a forint

Mind az euróval, mind a dollárral szemben a világ ötödik legrosszabbul teljesítő devizája jelenleg idén a forint – derül ki a Portfolio 29 leggyakrabban használt devizára kiterjedő gyorsvizsgálatából. A régiós devizák közül a török líra és a román lej van még körülöttünk.

Belevettek a forintba az erős GDP-adat után

Miután kiderült, hogy elkerülte a technikai értelemben vett recessziót a harmadik negyedévben a német gazdaság, nagyon erős magyar GDP-adatot közölt ma reggel a KSH és ennek hírére hirtelen erősödéssel reagált a forint is. Ezzel együtt is még mindig közel jár az árfolyam az euró ellenében a történelmi mélyponthoz.

Veszélyben a dollár dominanciája

A világ devizatartalékának számító amerikai dollár évtizedek óta a világ kedvenc fizetőeszköze volt. Viszont most kifejezetten befolyásos országok akarják a dollár dominanciáját felszámolni - figyelmeztet Anne Karin, a Analyses of Global Security intézet elemzője. A fő indok a dollár trónról való letaszítása mögött az, hogy a dollárban kereskedő országok ezáltal az amerikai igazságszolátatásnak vannak kitéve. A dollár mögül kiválni vágyó befolyásos országok között van Oroszország, Kína, de az Európai Unió is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR