Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

USA dollár árfolyam (USD/HUF)

USD/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 300.825
Előző záró ár: 300.7055
Napi átlagár: 300.77113869975
180 napos átlagár: 297.63630578704
360 napos átlagár: 298.02413718306
Napi minimum: 300.6005
Napi maximum: 300.9905
Éves minimum: 282.7625 2021-06-01
Éves maximum: 316.061 2020-10-30
Történelmi minimum: 89.72 1993-06-15
Történelmi maximum: 341.3065 2020-04-03
Árfolyamváltozás 1 hó: 0.41055042808107%
Árfolyamváltozás 3 hó: -2.8986185829335%
Árfolyamváltozás 12 hó: -1.0251135540781%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
USD/HUF Spot
ISIN XC000A0C37A0
Kijelzés módja (Ticker) USDHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az USD/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

USD/HUF Spot hírek

Ugrik a forint az MNB újabb bejelentései hatására

Az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő e hétre várható csődjével kapcsolatos nagyfokú piaci félelmek világszerte felerősítették a kockázatkerülést és így hétfő estére hathetes mélypontra, 354,5-ig esett a forint, aztán kedden délelőtt a megnyugvás jelei kezdtek megmutatkozni, így erősödni kezdett a forint is. Az MNB délután 2 órási kamatdöntésének hatására azonban új hathetes mélypontra, 355-ig ütötték a forintot, mivel elmaradt a kamatemelés mértéke (15 bázispont) a piac által várttól 25-30 bázispont), igaz 3 órakor kiderült, hogy két másik döntést is hozott még a jegybank. Utóbbiak hírére azonnal erősödni kezdett a forint.

Csúnyán megütötték a forintot a hét végére - Mi történt?

Főként csütörtökön és pénteken jelentősen gyengült a forint és heti mélypontján, 353-nál zárt az euróval szemben. Összeszedtük a főbb okokat, hogy mi válthatta ki ezt a mozgást és öt főbb tényezőt találtunk. Frissítés: cikkünk eredeti verziójában négy tényezőt soroltunk, fel de kiegészítésként egy ötödik lényeges tényezőre is rávilágítunk.

Estére sem jött meg a forint ereje, csúnya, ami ma történt

A gigantikus, két nap alatt összesen 4,4 milliárd eurónyi nemzetközi devizakötvény-kibocsátásunk végülis eddig nem különösebben mozgatta meg a forint árfolyamát, ma délutánra azonban már határozott gyengülésbe kezdett, és újra 350 fölé került ez euró/forint jegyzés.

Megint elakadt a forint menetelése

A hétfő délelőtti magyar pénzügyi bejelentése (ÁKK, MNB) erősíteni tudták a forintot, kora estére 349-ig süllyedt az euró, de ott megint elakadt a menetelése, mert hirtelen 350 fölé lökték az árfolyamot és kedd délelőtt is a kerek szint körül hullámzik az árfolyam.

Meglódult a forint, kéthavi csúcsra ért a dollárral szemben

A Fed elnöke által pénteken keltett erős kockázati étvágy áthúzódott a hétfői kereskedésre is, és ez támogatta a forintot is abban, hogy újra lendületet vegyen és a délutáni kereskedésben 348 körülig erősödjön az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy újra közel került a forint a múlt héten elért tízhetes csúcsához, a dollárral szemben pedig ma kéthavi csúcsra is ért.

Tízhetes csúcsról fordult le a forint, nagy mozgás jöhet pénteken

Az MNB-kamatemelése és az eszközvásárlási program leállítási menetrendjének jelzése tízhetes csúcsra erősítette szerdán a forintot az euróval szemben 347-nél, de csütörtökön erről a gyengülés irányába fordult le az árfolyam, igaz ezzel együtt továbbra is a 350 alatti tartományról beszélünk. Pénteken délután magyar idő szerint 4 órakor kiemelt jelentőségű esemény lesz: beszédet tart a fed elnöke a Jackson Hole-i konferencián, amely akár jelentős devizapiaci kilengéseket is hozhat.

Megállt hathetes csúcsán a forint

Hathetes csúcson, kissé a 350-es szint alatt, kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, aztán hirtelen gyengülni kezdett, de újra visszaerősödött a kerek szintig. A nap további részében is a 350-es szint közvetlen közelében ragadt a forint a vegyesre sikeredett eurózónás beszerzésimenedzser-index adatok mellett.

Miért ijedt meg a piac a Fed üzenetétől és mi várható?

A koronavírus-járvány újbóli erősödése és néhány vártnál gyengébb makroadat már egyébként is törékennyé tette a fejlett részvénypiaci hangulatot, és a Fed szerda esti kamatdöntési jegyzőkönyvének üzenete, miszerint már idén elkezdődhet az eszközvásárlási program visszafogása, csak „rátett erre egy lapáttal”. Mindezek hatására az amerikai, majd ázsiai, illetve európai részvénypiacokon intenzív esés kezdődött, a menedékkeresés jegyében pedig kilenchavi csúcsra erősödött a dollár, a fejlett piaci hosszú kötvényhozamok süllyedtek. De miért ijedt meg ennyire a piac és mi várható a Fed-től? Ezt foglaljuk össze röviden az eseményeket tágabb kontextusba helyezve.

Még mindig óvatos a Fed, pedig a dollár már ugrásra kész

Egyelőre nehéz megmondani, milyen hatásai lehetnek a gazdaságra a koronavírus-fertőzések megugrásának – mondta kedden Jerome Powell amerikai jegybankelnök. A Fed továbbra is óvatos a szigorítást illetően, pedig a dollár már kezdené beárazni a lépést, tegnap öthónapos csúcsra erősödött.

Öthetes csúcson ragadt a forint, közel a 350-es euró

A vártnál gyengébb kínai makroadatok és az afgán helyzet miatti fokozott bizonytalanság rontotta hétfőn délelőtt a nemzetközi részvénypiaci hangulatot, de ez a forintra most nem hatott: kis erősödéssel indította a hetet és ennek nyomán a déli órákban 351,5 körül öthetes csúcson jár az euróval szemben. A nap további részében aztán meg is őrizte a forint a frissen szerzett erejét.

Itt a Fed döntése, Powell hűti a kedélyeket

A várakozásoknak megfelelően szinten tartotta a kamatot a Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC), ugyanakkor a közleményben az eddiginél erősebb utalást tett a közelgő szigorításra. A jegybank elnöke is azt hangsúlyozta sajtótájékoztatóján, hogy látják a javulást a gazdaságban, de az még nem elég, hogy lépjenek.

Csúnya, amit a forint művel - Heti mélypontra ütötték, 360 felett az euró

A csütörtöki határozott forinterősödéssel átmenetileg 357-nél is járt az euró, de aztán megtorpant a forint, péntek reggel óta pedig több hullámban összességében megint jelentős forintesés következett be, kilógva a régiós devizák mezőnyéből is. Késő délutánra 360 felett heti mélypontra ütötték a forintot, így fontos technikai szinthez ért az árfolyam. A mai forintesés azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban megerősítette: késhetnek az EU-s pénzek és addig tisztán magyar költségvetési forrásokból akarja megoldani a helyzet áthidalását a kormány. Közben a piac azt találgatja, hogy az MNB milyen ütemű kamatemelést hajt végre jövő kedden, amely a jegybank szerint jelzésértékű lesz a következő hónapok lépései kapcsán.

30 éves csúcsra ugrott az amerikai maginfláció

A várt 0,5% helyett 0,9%-os havi alapú teljes fogyasztói áremelkedést mért júniusban az amerikai kereskedelmi tárca, a volatilis élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított maginfláció pedig a várt 0,4% helyett 0,9%-os lett. Az éves alapú teljes infláció 5,4%-osra gyorsult, ami 13 éve a legmagasabb, a maginfláció pedig 4,5%-ra ugrott, amire utoljára 1991 novemberében volt példa.

Kéthavi mélypontról próbál talpra állni a forint

A délután első feléig kéthavi mélypontja közelében ragadt a forint az euróval szemben a borongós nemzetközi részvénypiaci hangulat, a dollár ereje, a váratlanul magas magyar infláció és a magyar EU-pénzek folyósítása körüli bizonytalanság együtteseként, aztán a délután második felében kicsit erősödni tudott.

Teljesen visszagyengült a forint a jegybanki üzenet mellett is

Az MNB alelnöke hétfő reggel azt közölte, hogy a lehető leghatározottabban kívánnak fellépni az inflációs kockázatok ellen és a júliusi újabb kamatemelés meghatározó jelentőségű lesz az egész kamatemelési ciklusra, amely jelzésekre egy órán keresztül határozott erősödéssel reagált a forint. Ez a mozgás azonban gyorsan elakadt 350,5-nél és már délelőtt gyengült a forint, délutánra pedig teljesen elvesztette frissen szerzett erejét.

Ismét gyengül a forint, de nincs nagy mozgás

Erősödés irányába mozdult a forint árfolyama az euróval szemben a reggeli ürákban, miközben a lengyel zloty és a cseh korona és kissé gyengüléssel kezdte a napot, a dollár erősödött az euróval szemben. Délelőtt utána gyengülni kezdett a forint, továbbra is 351 és 352 mozog a jegyzés.

Gyengülésbe kezdett a forint

Erősödéssel kezdi a napot a forint., 8 óra után nem sokkal a magyar deviza jegyzése 350 alá erősödött az euróval szemben, utoljára a hónap elején járt ezen a szinten. Azóta viszont fordulatot látunk, a régiós devizákkal egyetemben a forint is gyengülést mutat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR