Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

USA dollár árfolyam (USD/HUF)

USD/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 312.66
Előző záró ár: 312.413
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 310.75955577324
360 napos átlagár: 304.17891288791
Napi minimum: 311.914
Napi maximum: 312.007
Éves minimum: 282.7625 2021-06-01
Éves maximum: 330.869 2021-11-23
Történelmi minimum: 89.72 1993-06-15
Történelmi maximum: 341.3065 2020-04-03
Árfolyamváltozás 1 hó: -3.9564071230392%
Árfolyamváltozás 3 hó: 2.5771266466161%
Árfolyamváltozás 12 hó: 4.7065723765794%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
USD/HUF Spot
ISIN XC000A0C37A0
Kijelzés módja (Ticker) USDHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az USD/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

USD/HUF Spot hírek

Javul a hangulat, emelkednek az európai tőzsdék

A múlt hét végi heves lefordulás után ma reggel az OTP és a Richter vezetésével felfelé indult el a magyar tőzsde. Az amerikai börzékről nem érkeznek ma impulzusok, Martin Luther King-nap miatt az amerikai tőzsdéken nem lesz ma kereskedés.

Rossz a hangulat a tőzsdéken, esnek a vezető indexek

A hét második felére megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután csütörtökön a Federal Reserve tisztviselőinek újabb szigorú megjegyzései megerősítették azokat a várakozásokat, hogy az amerikai kamatlábak már márciusban emelkedhetnek, és a piacok a monetáris feltételek szigorodására készülnek. Lael Brainard, a Fed kormányzója csütörtökön lett a legújabb és egyben legidősebb amerikai jegybankár, aki jelezte, hogy az infláció leküzdése érdekében márciusban kamatemelésre kerül sor. Ezek után az európai tőzsdéken is rossz hangulatban telt a kereskedés pénteken, és az USA-ban is mínuszban vannak a vezető indexek. Mindeközben az Egyesült Államokban elstartolt a gyorsjelentési szezon, amely eddig vegyes számokat hozott a nagybankoktól, a legjelentősebb árfolyamreakció a JP Morgannél látszik, amely nagyot esett a jelentés után.

Eséssel zártak az amerikai tőzsdék

A tegnapi emelkedés után ma mérsékelt hangulatromlás látszott a világ tőzsdéin, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat és az európai tőzsdék nagyrésze pluszba lendült. Az Amerikai részvényindexek a napot eséssel zárták, a technológiai szektor papírjait adták, a Nasdaq 2,5 százalékkal került lejjebb. A befektetők a járványügyi statisztikák mellett elsősorban az inflációs adatokat figyelik.

Ralizott az OTP, kitartott a jó hangulat a tengerententúlon is

Kimondottan jó hangulatú kereskedést láthattunk ma Európa vezető tőzsdéin, a magyar tőzsde is jól teljesített. Talán az egész hét legjobban várt makroadata az amerikai inflációs adat volt, ami ma délután érkezett meg, és amely szerint decemberben 7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban. Bár ez 40 éves csúcsnak számít, de megegyezett az elemzők által várt értékkel, így nem okozott meglepetést és kitart az emelkedés az európai tőzsdéken, és az USA-ban is kedvező jelenleg a hangulat.

Felhúzta a Fed-elnök optimizmusa a tőzsdéket

Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap is jelentős esést lehetett látni az Egyesült Államokban, mielőtt korrigáltak volna a vezető indexek és ma reggel az ázsiai tőzsdék is gyengén teljesítettek. A rossz piaci hangulat elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az infláció megfékezését tűzte ki célul, ami azt jelenti, hogy hamarosan kamatemelést hajthat végre a jegybank, sőt a válság alatt felvásárolt eszközök eladására utaló jeleket is adtak, és mindkét utóbbi lépés kedvezőtlen a kockázatos eszközök, köztük a részvények számára is. Ami a mai napot illeti, a vezető európai indexek visszapattantak, Jerome Powell pedig olyan optimista beszédet tartott az amerikai szenátus előtt, hogy a részvényeket is vették a szigorítási ígéret ellenére.

Átment a falon a forint, közel a következő akadály

Az év eleji pozíció felvételek és a további jegybanki kamatemelések már hétfőre odáig erősítették a forintot, hogy a 200 napos mozgóátlagot kezdte tesztelni, és a keddi kereskedésben kora délutánra ezen sikeresen át is tudott jutni, aztán kora este Jerome Powell Fed-elnök beszédének üzenetei mellett még tovább erősödött és így új háromhavi csúcsra ért kissé 357 alatti árfolyammal.

Visszapattantak az amerikai indexek a csúnya mínuszokból - épp a legrosszabbkor csengettek ki

A Fed vártnál gyorsabb kamatemelésével kapcsolatos aggodalmak alapvetően rányomják a bélyeget a tőkepiacokra a tengerentúlon és Európában is, ennél fogva többnyire rossz hangulatú kereskedést láthattunk ma, elsősorban a tech-túlsúlyos Nasdaq volt komoly mínuszban. Szerdán egyébként fontos inflációs adatok jönnek majd az USA-ból, amire a befektetők a Fed monetáris politikája miatt kiemelten figyelnek, hiszen a globális hangulatot is meghatározhatják a jegybank lépései. Emellett fontos szinthez érkezett a mai eséssel a bitcoin is, feszülten figyelhetik az esetleges letörést vagy a visszapattanást a befektetők. Az amerikai piacokon végül visszapattanást láttunk, a napon belüli komoly mínuszok eltűntek, vegyes zárás volt.

Begyújtotta a rakétákat a forint – Mi történt az év elején?

Nagy lendülettel kezdte a 2022-es évet a forint, alig egy hét alatt 3 százalékkal erősödött az euróval szemben, amivel ledolgozta tavaly összeszedett hátrányát. A néhány hete látott 370 feletti szintek után sokaknak meglepő lehet a magyar deviza száguldása. De meddig tarthat ez? Milyen forintárfolyammal számolhatunk idén?

A végére romlott el a hangulat a Wall Streeten

A Fed vártnál gyorsabb kamatemelésével kapcsolatos aggodalmak napok óta rányomják a bélyegüket a kereskedésre, napközben a bizonytalanság érződött az irányadó tőzsdéken, amit az új csúcsra emelkedő európai inflációs adat, a vártnál gyengébb amerikai munkaerőpiaci statisztika és az amerikai államkötvényhozamok további emelkedése sem segített. Az európai indexek jellemzően csökkennek a hét utolsó kereskedési napján és az amerikai indexek is lefordultak a kezdeti iránykeresés után.

Esett Amerika

Az elmúlt időszakban kifejezetten jó volt a hangulat a tőzsdéken, viszont tegnap este az USA-ban nagyot estek a vezető indexek azt követően, hogy nyilvánosságra hozták az amerikai jegybank decemberi ülésének jegyzőkönyvét, amiből kiderült, hogy a Fed a vártnál korábban emelhet kamatot az infláció megfékezésére, ami általánosságban kedvezőtlen a kockázatos eszközök számára. A Nasdaq Composite index például több mint 3 százalékot esett szerdán, amire már 11 hónapja nem volt példa, és ma reggel az ázsiai tőzsdéken is rossz volt a hangulat, valamint Európában is estek a vezető indexek. Az amerikai tőzsdéken nem mutattak határozott irányt a kereskedés kezdetén, később kissé emelkedtek, a hangulatot azonban James Bullard, Fed-döntéshozó elrontotta.

Nem volt erő az amerikai tőzsdékben

Az elmúlt időszakban alapvetően pozitív volt a hangulat a tőzsdéken, viszont tegnap az Egyesült Államokban már látszott egy kisebb hangulatromlást azt követően, hogy a kötvényhozamok a második egymást követően napon emelkedtek, ami alapvetően az olyan növekedési részvényeknek kedvezőtlen, mint például a nagy amerikai technológiai cégek papírjai. Mai nap folyamán az európai tőzsdéken inkább az iránykeresés volt jellemző, az Egyesült Államokban pedig továbbra is gyengélkedtek a technológiai részvények, ami az indexek szintjén is meglátszott.

Repülőrajttal kezdte az évet a forint - Miért és merre tovább?

Szerdán is folytatódott a forint szárnyalása az euróval szemben, így az idei első három kereskedési nap alatt 9 egységgel, azaz kb. 2,4%-kal ugrott a magyar fizetőeszköz, hiszen délután a 361-es szintet is megjárta az árfolyam. Ezzel egy szeptember óta megfigyelhető forintgyengülési trendvonal is látványosan megtört.

Történelmi csúcsok az amerikai tőzsdéken

Kitart a jó hangulat a világ tőzsdéin, kedden emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai részvényindexek, és az amerikaiak is felfelé kapaszkodnak, a Dow Jones és az S&P 500 is rekordot állított be.

Csúcsdöntéssel indul az év az amerikai tőzsdén

Az ünnepi hetek alatt nem érkezett sok adatközlés a magyar és a világgazdaságból, de ezen a héten már újra felpörögnek az események. Európában kifejezetten jó hangulatú kereskedést láthattunk hétfőn, a BUX index a legjobbak között teljesített. A tengerentúli tőzsdéken csúcsdöntést hozott az év első kereskedési napja, a Dow index történelmi rekordon zárt.

Visszaütötték a forintot az év utolsó napján

Szilveszter napjának reggel még még kis erősödést mutatott a forint az euróval szemben, így a jegyzések 368,5 körülig süllyedtek, aztán elkezdett esni a forint és megint közel került a 370-es szinthez. Ma kevés impulzust kap most a forint külföldről, mert például a legtöbb tőzsde már zárva van az év vége miatt és egyébként is alacsony lehet a likviditás a bankközi piacon, ami felnagyítja a kilengések mértékét.

Eldőlt, hol búcsúztatta a 2021-es évet a forint

Kerek számot adott meg a december 31-i euró/forint középárfolyamnak a Magyar Nemzeti Bank, mégpedig a 369-es számot. Ez azt jelenti, hogy minden idők leggyengébb árfolyamával búcsúzik a 2021-es évtől a forint.

Lefordultak a történelmi csúcsról a vezető tőzsdék

A szerdán kialakult történelmi csúcsról lefordultak a csütrötöki kereskedésben a vezető amerikai tőzsdék és mérsékelt mínuszban zártak. A magyar BUX-index egyébként a legtöbb tőzsdéhez hasonlóan ma volt nyitva utoljára, és határozott emelkedéssel zárt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra