Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

USA dollár árfolyam (USD/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
USD/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 348.9
Előző záró ár: 348.4005
Napi átlagár: 349.25298595934
180 napos átlagár: 381.95151276789
360 napos átlagár: 381.51041078464
Napi minimum: 347.64
Napi maximum: 351.5545
Éves minimum: 328.8165 2022-03-31
Éves maximum: 449.995 2022-10-13
Történelmi minimum: 89.72 1993-06-15
Történelmi maximum: 449.995 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.8036922209696%
Árfolyamváltozás 6 hó: -19.062271317559%
Árfolyamváltozás 12 hó: 5.8273291699067%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
USD/HUF Spot
ISIN XC000A0C37A0
Kijelzés módja (Ticker) USDHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az USD/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

USD/HUF Spot hírek

Jó formában zárták az első negyedévet az amerikai tőzsdék

Európa után az amerikai tőzsdéken is jó hangulatban telt a pénteki a kereskedés, miután a PCE inflációs mutató az inflációs nyomás további mérséklődésére utalt az Egyesült Államokban. A tegnapi esést követően a magyar tőzsdének is jó napja volt, az emelkedést a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol részvényei vezették.

Teljes fordulatot vett a forint

A péntek délelőtti megbicsaklást követően gyors erősödésbe kezdett a forint. Ennek nyomán délután a 380-as szint alá került a forint euróval szembeni árfolyama és az esti órákban itt stabilizálódott a kurzus.

Remek hangulatban zártak az amerikai tőzsdék, meneteltek a tech papírok

Kiváló hangulatban zajlott a kereskedés Európában és Amerikában is folytatódott az emelkedés a tőzsdéken. Érkeztek fontos adatok, amik fűtötték a részvénypiaci optimizmust: Amerikában az új munkanélküli segélykérelmek száma minimálisan a várt felett alakult az előző héten, emellett pedig az amerikai gazdasági növekedése is a vártnál kisebb lehet. Ezek mind a további kamatemelések esélyét csökkentő fejlemények, ennek örülhetnek a befektetők.

A hazai piacokon emellett érdemes lehet figyelemmel követni a Mol árfolyamának alakulását, miután tegnap este a kormány rendkívüli különadó-módosításról döntött. A nyitást követően az olajcég papírjai több mint 2 százalékos mínuszban is voltak, délutánra azonban javult a kép és már emelkedik az olajcég árfolyama.

Betört 380 alá a forint, közel egyéves csúcson a dollárral szemben

Szerdán átmenetileg 380 alatt is járt a forint az euróval szemben, azonban nem tudott tartósan ott maradni. Így továbbra is ezzel a lélektani határral birkózik a magyar deviza, a csütörtöki napot ismét 380 fölött kezdte, de a kora esti órákban ismét megcélozta a 380 alatti szintet. Mindeközben közel egyéves csúcson van a forint a dollárral szemben.

Kiváló volt a hangulat a tőzsdéken, jól teljesítettek a bankok és a techcégek

Európában szép pluszban zártak a vezető részvényindexek, és a nemzetközi hangulatnak megfelelően ezúttal a magyar tőzsde is jól teljesített. Amerikában szintén pluszban zártak a tőzsdék, köszönhetően a bankokkal kapcsolatos aggodalmak enyhülésének. Az emelkedést a technológiai szektor részvényei vezették.

Rángatják a forintot

Kedden megint nagyot erősödött a forint az euróval szemben, így a 380-as szintet kezdte tesztelni. Kérdés, hogy innen maradt-e még erő benne ahhoz, hogy tartósan átvigye ezt a szintet is. A befektetők elsősorban a nemzetközi hírekre figyelnek ismét, az MNB tegnap nem okozott meglepetést. Késő délutánra mégis elillant a forint ereje.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Gazdasági események tekintetében ma itthon leginkább az MNB kamatdöntő ülésére, és az azt követő háttérbeszélgetésekre figyelnek a befektetők, ráadásul a Monetáris Tanács ezúttal a friss inflációs- és GDP-előrejelzésről is tárgyal. Az előzetes várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatkondíciókat az MNB Monetáris Tanácsa, így az alapkamat továbbra is 13 százalék, a kamatfolyosó két széle pedig 12,5, illetve 25 százalék maradt. Ami pedig a mai részvénypiaci hangulatot illeti, az európai piacokon leginkább oldalazást lehet látni, a magyar tőzsde sokáig a mezőnyből kiemelkedve remekül teljesített többek között a Mol és a Waberer's szárnyalásának köszönhetően, a kamatdöntés után azonban az OTP beesése miatt mérséklődött a plusz a BUX indexnél. Amerikában is inkább negatív volt a hangulat.

Falba ütközött a forinterősödés

A mai kamatdöntés előtt erősödött a forint, és miután a kamatok tartása nem okozott meglepetést, így ezt követően is stabil maradt.

Vegyesen zárt Amerika, miközben enyhült a bankpiaci feszültség

Európában és Amerikában is kedvező hangulatban telik a kereskedés, különösen jól teljesítenek a bankszektor részvényei, az emelkedést pedig a pénteki aggodalmakat követően a Deutsche Bank részvényei vezetik. Különösebb esemény nem áll a hirtelen hangulatváltozás mögött, az elmúlt napok esését követően azonban már időszerű volt a korrekció a bankrészvényeknél, emellett a hangulatjavulás annak is köszönhető, hogy bejelentésre került, hogy az USA 30. legnagyobb kereskedelmi bankja, az észak-karolinai székhelyű First Citizens vásárolja meg a Silicon Valley Bankot (SVB) annak fizetésképtelenné válása után.

Megbillent estére a forint

A reggeli erősödési kísérlet gyorsan kifulladt a forintnál, aztán napközben 385-386 körül hullámzott az euróval szemben, majd estére 387 fölé lendült az árfolyam.

Csúnya mínuszban zártak az európai tőzsdék, több mint 5 százalékot zuhant az OTP

Ismét megütötték pénteken az európai tőzsdéket, a hangulatromlás hátterében pedig ezúttal is a bankszektor állt, miután a Deutsche Bank részvényeinek piacán eladási hullám bontakozott ki, ami lehúzta a többi szektortársat is. A bankszektorral kapcsolatos aggodalmak háttérbe szorították azt, hogy egyébként mind a francia, mind a német, mind az eurózónás beszerzésimenedzser-indexek a vártnál jobban alakultak februárban a mai adatközlések szerint. Az amerikai részvénypiacokon már jobb volt a hangulat, a vezető indexek pluszban zárták a hét utolsó kereskedési napját.  

Nagy esésből próbál feltápászkodni a forint

Csütörtök estig hatalmas, mintegy 20 egységnyi forintszárnyalás következett be az euróval szemben hétfő reggelhez képest, a Fed-döntés miatt hanyatló dollárral szemben pedig ez közel 30 egységet is elért, de aztán a csütörtök este érkezett, elvileg kedvező EU-forrásos hír után is gyengüléssel kezdett pénteken a forint. Ezután pedig a délelőtti kereskedésben szakadni kezdett a forint a meredeken romló külpiaci hangulatban, mert megint komoly aggodalmak törtek elő az európai bankszektorral kapcsolatban, ez pedig háttérbe szorította az egyébként vártnál kedvezőbb februári beszerzésimenedzser-indexekkel kapcsolatos adatközléseket is. A piac fókuszába most a Deutsche Bank került, amelynek részvényárfolyama 10% feletti mínuszba zuhant, a csődkockázat elleni biztosításának ára pedig rekordmértékben ugrott tegnap és ma még tovább emelkedett. A délutáni kereskedésben kissé javult a külpiaci hangulat és a forint is valamelyest erősödni tudott.

Egy időre megbicsaklott, ám végül pluszban zárt Amerika

Gazdasági események tekintetében ma valamelyest felborzolhatta a kedélyeket, hogy a svájci jegybank az erősödő inflációs nyomásra hivatkozva 50 bázisponttal 1,5 százalékra, 2008 novembere óta a legmagasabbra emelte meg az irányadó kamatot a bankrendszer mostanában látott nehézségeinek ellenére.

Tegnap volt az amerikai jegybank kamatdöntő ülése, amit a mostanában látott bankcsődök miatt kiemelt figyelem övezett, a Fed végül az előzetes várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatszintet. A piac által várt módon alakuló döntés után Jerome Powell jegybankelnök úgy fogalmazott, hogy már nem feltétlenül lesz szükség további kamatemelésekre, a bankválság miatt ugyanis maguktól szigorodnak a pénzügyi feltételek. Azt viszont hozzátette még az elnök, hogy kamatvágásra nem számítanak a Fednél, ez nem része az alapforgatókönyvnek, vélhetően ennek is köszönhetően a nap végére lefordultak a tengerentúli tőzsdék, ez hatással lehet az európai piaci hangulatra is, ahol szintén rosszul teljesítenek a vezető börzék. A tengerentúlon ezzel szemben nagy emelkedést láthatunk a tőzsdéken.

Valósággal rákapcsolt a forint

Tovább erősödik csütörtökön a forint az euróval szemben miután a tegnapi Fed-döntés után a dollár komoly esésben van. A magyar deviza számára kedvező hír az euró erősödése, hiszen a kockázatvállalás növekedését jelzi. Az euróval szemben 10 napos, a dollár ellenében 3 hetes forintcsúcsról beszélhetünk.

Itt a jegybank döntése, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Az amerikai jegybank kamatdöntésére vártak ma egész nap a befektetők, a döntés nem okozott nagy meglepetést, a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelték meg az irányadó kamatot, a kamatsáv ezzel 4,75-5%-ra nőtt. Éppen sajtótájékoztatót tart Jerome Powell, a befektetők erre figyelnek és reagálnak.

Döntött a Fed, mi történik a devizapiacon?

Kedden jókora erősödéssel 389-ig jutott a forint az euróval szemben, aztán egy szerda délelőtti átmeneti esés után még tovább erősödött 388 körülig, és itt egy kulcsszintbe ütközött a magyar fizetőeszköz. Ma este a Fed kamatdöntésére, a kamatpálya előrejelzésére, illetve a kamatdöntési sajtótájékoztatóra figyelnek a piacok, az információk nagy piaci mozgásokat okoznak.

Európa után a Wall Streetet is a vevők uralták

Az elmúlt hetekben látott negatív tőzsdei hangulat után tegnap már inkább egy kisebb hangulatjavulás látszott a piacokon, ami részben annak is köszönhető volt, hogy a svájci UBS hétvégén bejelentette, hogy megvásárolja a problémákkal küzdő Credit Suisse-t egy sürgősségi mentőakció keretében. A bankválsággal kapcsolatos befektetői aggodalmak enyhülése pozitívan hatott a tőzsdékre, így Európában ma is folytatódott az emelkedés, elsősorban a bankrészvények vezetésével, de az Egyesült Államokban is erőt mutatnak a vezető indexek.

Ritkán látható szárnyalásban a forint

Komoly erősödést mutat kedden a forint, fokozatosan kapaszkodott az euróval szemben, délután pedig már a 390-es szintet is áttörte. A mostanihoz hasonló, bő másfél százalékos javulás ritka a magyar deviza piacán.

Szinte már szárnyal a forint, egyre távolabb a 400-as szint

Eséssel kezdte a hétfői napot a forint a svájci bankmentés miatt nagyon borús nemzetközi befektetői hangulatban, így az euró jegyzései 402 felett is jártak, de aztán ahogy világszerte gyorsan fordult a hangulat, a forintnál is megtörtént ez. Aztán ahogy tovább javult délután a hangulat, szinte már szárnyalásba váltott a magyar fizetőeszköz a magas kamattartalom segítségével, így kora estésre 395-ig süllyedt az euró jegyzése.

Ideges mozgások a tőzsdéken, most éppen felfelé vezet az út

Tegnap este bejelentésre került, hogy a UBS kormányzati közvetítéssel megállapodott a Credit Suisse megvásárlásáról, emellett a CS-mentés és egyéb bankok körüli aggodalmak piaci hatásainak csillapítására vasárnap este a világ hat nagy jegybankja bejelentette, hogy napi gyakoriságúra sűrítik a dolláralapú likviditásnyújtási tendereket. A bejelentések úgy tűnt, hogy nem tudják megnyugtatni a befektetőket, miután ázsiai után az európai kereskedés első óráiban is a bankrészvények vezették az esést. A délelőtti órák óta azonban fokozatosan javul a hangulat a tőzsdéken, a nap korábbi részében látott eséseknek pedig már nyoma sincs.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra