Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

USA dollár árfolyam (USD/HUF)

USD/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 298.7165
Előző záró ár: 298.75
Napi átlagár: 298.80215083276
180 napos átlagár: 297.45750943694
360 napos átlagár: 297.54280370368
Napi minimum: 297.3415
Napi maximum: 300.649
Éves minimum: 282.7625 2021-06-01
Éves maximum: 318.766 2020-06-30
Történelmi minimum: 89.72 1993-06-15
Történelmi maximum: 341.3065 2020-04-03
Árfolyamváltozás 1 hó: 3.2754299541958%
Árfolyamváltozás 3 hó: 3.0867360582738%
Árfolyamváltozás 12 hó: -2.6479750778816%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
USD/HUF Spot
ISIN XC000A0C37A0
Kijelzés módja (Ticker) USDHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az USD/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

USD/HUF Spot hírek

Megtette az első lépést a Fed, de még sok kérdőjelet hagyott

Úgy fogadta a devizapiac a Fed szerda esti döntését, mintha máris kamatot emelt volna az amerikai jegybank, a dollár azonnal szárnyalásba kapcsolt. Pedig egyelőre nem történt sok minden, csak az eddiginél kevésbé volt laza a közlemény és a sajtótájékoztató hangneme. De akkor most hogyan tovább?

Miért esik a forint? - Így látja egy devizapiaci szakértő

A forint csütörtökön még tovább esett az euróval és különösen a szárnyaló dollárral szemben, miközben amint megírtuk: a kamatemelési várakozások tovább erősödtek a határidős piacon. Megkérdeztünk gyorsan egy devizapiaci szakértőt, hogy ő mit gondol, hogyan látja most a folyamatokat.

Megint löktek egyet a forinton a Fed esti kamatdöntése előtt

A hétfői és keddi mérsékelt forintgyengülés után szerdán délelőtt a 351-351,5 körüli sávban hullámzott a forint az euróval szemben a bankközi piacon, aztán délután volt egy hirtelen gyengülési hullám és 352-ig ugrottak a jegyzések. Közben az euró/dollár árfolyamban egy napja lényegében megszűnt az érdemi mozgás. Ez is mutatja, hogy világszerte kivárnak a befektetők a Fed este 8-kor megjelenő kamatdöntése és a fél 9-kor kezdődő sajtótájékoztatója előtt. Az inflációs kilátások miatt a jegybank reakciója és üzenetei rendkívül fontosak most a globális eszközárak szempontjából is.

A vártnál kevésbé pörgött májusban az amerikai munkaerőpiac

Az előzetesen becsült 650 ezer helyett 559 ezer új munkahelyet teremtett az amerikai gazdaság májusban, viszont a munkanélküliségi ráta a vártnál alacsonyabb volt – derült ki a péntek délután megjelent adatokból. A statisztika közlése után a dollár kicsit gyengülni kezdett az euróval szemben.

Kemény lépés az oroszoktól: kiveszik a dollárt a vagyonalapjukból

Oroszország teljesen leépíti dolláreszközeit a nemzeti vagyonalapból – jelentette be csütörtökön Anton Sziluanov pénzügyminiszter. Ez mintegy 40 milliárd dollárnyi eszköz eladását jelentheti, ami helyett aranyat, jüant és eurót vehetnek.

Meglódult a forint, távolodunk a 350-es eurótól

Stabilan a 348-as, illetve a 285,5-ös szintnél kezdte a hetet a forint az euróval és a dollárral szemben, amiben a mai amerikai munkaszüneti nap mellett annak is szerepe volt, hogy nagyon fontos technikai elemzési vonalakba ütközött mind az EURHUF, mind az USDHUF. Aztán délhez közeledve meglódult a forint és az euró ellenében 347,5-ig, a dollárral szemben 285-ig jutott.

Visszafordult az új csúcsról a forint

Pénteken is folytatódott a forint erősödése és az euróval szemben 348 közelébe is eljutott a magyar fizetőeszköz, ami új kilenchavi csúcs és ahol egy technikai szint miatt éles fordulatot láttunk. A dollárral szemben csaknem kettő éves csúcsról fordult az árfolyam.

Fed: egyre közelebb a digitális dollár

A Fed bejelentette, hogy tovább folynak a munkálatok a digitális dollár bevezetése érdekében, a nyáron megjelenő kutatási anyag tartalmazza majd a további lépéseket – számol be a hírről a CNBC.

Elakadt a forint szárnyalása a 350-es eurónál, tovább emelkedtek a hozamok

A tovább erősödő MNB kamatemelési várakozások, a letört technikai szintekből eredő hullámszerű forintvásárlás és a váratlanul kedvező magyar GDP-adat együttesen még tovább erősítette a kedd délelőtti kereskedésben a forintot. Az euróval szembeni jegyzések átmenetileg 350 alá, a dollárral szembeniek 287 alá is benéztek, így rendre kilenchavi, illetve közel 2 éves csúcsra ugrott a magyar fizetőeszköz, de ezeknél a szinteknél elakadt a forint napok óta tartó szárnyalása és nyugodtabb kereskedés indult.

Eljött a forint nagy napja – Megtörni látszik a hároméves gyengülő trend

A hullámzó nemzetközi befektetői hangulatban is kitartóan erősebb szinteken maradt a forint az utóbbi napokban az euróval szemben, és pénteken délelőtt elkezdte tesztelni a 356-os kulcsfontosságú szintet, ahol egy hároméves forintgyengülési trendvonal húzódik. A déli órákban már ezen is átjutott a forint, így háromhavi csúcsra ért 355,5-nél és ez azt jelenti, hogy megtörni látszik a forint hároméves gyengülő trendje.

Most dől el a forint hosszabb távú sorsa, közel vagyunk egy kulcsfontosságú szinthez

A forint szerdán áttörte az erősödés irányába a 200 napos mozgóátlagot az euróval szemben, és bő 3 éve nem volt olyanra példa, hogy tartósan ezen fontos technikai szint alatt maradjon, így látszólag kinyílt egy nagyobb tér a további erősödése felé. Ha azonban kicsit alaposabban ránézünk a grafikonra, azt is látjuk, hogy valójában nagyon közel van egy újabb, rendkívül erős akadály a forint útjában, és az dönti el a forint hosszabb távú sorsát, hogy ezzel a szinttel mit tud kezdeni.

Mindent visznek a kriptodevizák - Mutatjuk, mivel lehetett idén sok pénzt keresni

Áprilisban is folytatódott a globális rali a tőkepiacokon, általánosságban elmondható, hogy a tavaly év végén megnyitott részvény-, nyersanyag- és kriptodeviza-pozíciókon szépen lehetett keresni, kevés olyan fontosabb tőzsdei instrumentum van, amelynek esett volna idén az ára, közéjük tartozik az arany és az ezüst, néhány mezőgazdasági nyersanyag és a hosszú amerikai állampapírok.

Megtáltosodott a forint, 300 alá bukott a dollár árfolyama

Jó a részvénypiaci hangulat Európában és a gazdasági újranyitás újabb lépése jött ma el Magyarországon (nevelési-oktatási intézmények egy része nyitása), a héten pedig a teraszok is megnyithatnak, mindez pedig gyorsabb gazdasági talpraállásként relatív előnyt jelenthet a régióban, mégis folytatódott reggel a forint gyengélkedése az euróval szemben. Igaz, közben az euró is erősödik a járványkezelés haladása mellett, így a dollárral szemben másfél hónap után újra átlépték felfelé a jegyzések az 1,20-as kulcsszintet. Aztán a délelőtt második felében egyszercsak erőre kapott a forint különösebb hír nélkül és az euróval szembeni jegyzések a 360 közeli szintre süllyedtek.

Egyre félelmetesebb Amerikának a kínai digitális jegybankpénz

Joe Biden kormánya aggódva figyeli a kínai digitális jegybankpénz fejlődését, a kínai jegybank (PBOC) alelnöke, Li Bo szerint azonban Kína célja a digitális jüannal nem a dollár vagy más devizanemek kiszorítása a nemzetközi elszámolási egység funkcióból, a digitális jegybankpénzt belföldi használatra szánják - írja a Bloomberg. Jövő februárban, a téli olimpián viszont már akár külföldiek is használhatba vehetik a digitális jüant.

Esik a forint és újra 360 felett az euró

Péntek reggel óta esik a forint, némileg kilógva a régiós devizák közül is és így az euróval szembeni jegyzések a 361-es szintig emelkedtek, ahol utoljára másfél hete járt az árfolyam. Ez még egyértelműbbé teszi, hogy a március második felében elindult, 3 hétig tartó forint menetelésnek már vége.

Kína kezében az USA elleni pénzügyi fegyver lehet a bitcoin a milliárdos szerint

Peter Thiel, a PayPal társalapítója elmondása szerint kripto-, és bitcoin párti, azonban a szakember szerint a kriptodeviza alááshatja az Egyesült Államokat pozícióját. Thiel egy kerekasztal beszélgetés keretében sürgette az amerikai kormányt, hogy fontolja meg a kriptodevizák magasabb szintű regulációját.

Fogadkozik a Fed: nem emelnek kamatot, amíg nem lesz látható a kilábalás

Egészen addig fenntartja a jelenlegi laza monetáris politikáját a Fed, amíg nem látják teljesnek a gazdaság kilábalását – olvasható az amerikai jegybank legutóbbi ülésének jegyzőkönyvében. A döntéshozók egyelőre fogadkoznak, hogy nem az előrejelzésekre, hanem a konkrét adatokra fognak hagyatkozni.

Még tovább erősödött a forint, de miért? - Összeszedtük a lényeget

A forint pénteken újabb fél százalékkal 362,5 körülig erősödött az euróval szemben, így a keddi MNB-döntés óta már mintegy 4 egységgel jutott közelebb a 360-as szinthez. Úgy látjuk, hogy a napokban kibontakozott forinterősödésben több fundamentális és technikai tényező játszhat fontos szerepet.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR