Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

USA dollár árfolyam (USD/HUF)

USD/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 297.1355
Előző záró ár: 297.035
Napi átlagár: 297.11910734575
180 napos átlagár: 300.13714963673
360 napos átlagár: 303.78819384721
Napi minimum: 296.47
Napi maximum: 297.7215
Éves minimum: 289.11 2020-08-06
Éves maximum: 329.187 2020-05-14
Történelmi minimum: 89.72 1993-06-15
Történelmi maximum: 341.3065 2020-04-03
Árfolyamváltozás 1 hó: -2.8800677470667%
Árfolyamváltozás 3 hó: -1.8374394818156%
Árfolyamváltozás 12 hó: -8.2270756929275%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
USD/HUF Spot
ISIN XC000A0C37A0
Kijelzés módja (Ticker) USDHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az USD/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

USD/HUF Spot hírek

Mindent visznek a kriptodevizák - Mutatjuk, mivel lehetett idén sok pénzt keresni

Áprilisban is folytatódott a globális rali a tőkepiacokon, általánosságban elmondható, hogy a tavaly év végén megnyitott részvény-, nyersanyag- és kriptodeviza-pozíciókon szépen lehetett keresni, kevés olyan fontosabb tőzsdei instrumentum van, amelynek esett volna idén az ára, közéjük tartozik az arany és az ezüst, néhány mezőgazdasági nyersanyag és a hosszú amerikai állampapírok.

Megtáltosodott a forint, 300 alá bukott a dollár árfolyama

Jó a részvénypiaci hangulat Európában és a gazdasági újranyitás újabb lépése jött ma el Magyarországon (nevelési-oktatási intézmények egy része nyitása), a héten pedig a teraszok is megnyithatnak, mindez pedig gyorsabb gazdasági talpraállásként relatív előnyt jelenthet a régióban, mégis folytatódott reggel a forint gyengélkedése az euróval szemben. Igaz, közben az euró is erősödik a járványkezelés haladása mellett, így a dollárral szemben másfél hónap után újra átlépték felfelé a jegyzések az 1,20-as kulcsszintet. Aztán a délelőtt második felében egyszercsak erőre kapott a forint különösebb hír nélkül és az euróval szembeni jegyzések a 360 közeli szintre süllyedtek.

Egyre félelmetesebb Amerikának a kínai digitális jegybankpénz

Joe Biden kormánya aggódva figyeli a kínai digitális jegybankpénz fejlődését, a kínai jegybank (PBOC) alelnöke, Li Bo szerint azonban Kína célja a digitális jüannal nem a dollár vagy más devizanemek kiszorítása a nemzetközi elszámolási egység funkcióból, a digitális jegybankpénzt belföldi használatra szánják - írja a Bloomberg. Jövő februárban, a téli olimpián viszont már akár külföldiek is használhatba vehetik a digitális jüant.

Esik a forint és újra 360 felett az euró

Péntek reggel óta esik a forint, némileg kilógva a régiós devizák közül is és így az euróval szembeni jegyzések a 361-es szintig emelkedtek, ahol utoljára másfél hete járt az árfolyam. Ez még egyértelműbbé teszi, hogy a március második felében elindult, 3 hétig tartó forint menetelésnek már vége.

Kína kezében az USA elleni pénzügyi fegyver lehet a bitcoin a milliárdos szerint

Peter Thiel, a PayPal társalapítója elmondása szerint kripto-, és bitcoin párti, azonban a szakember szerint a kriptodeviza alááshatja az Egyesült Államokat pozícióját. Thiel egy kerekasztal beszélgetés keretében sürgette az amerikai kormányt, hogy fontolja meg a kriptodevizák magasabb szintű regulációját.

Fogadkozik a Fed: nem emelnek kamatot, amíg nem lesz látható a kilábalás

Egészen addig fenntartja a jelenlegi laza monetáris politikáját a Fed, amíg nem látják teljesnek a gazdaság kilábalását – olvasható az amerikai jegybank legutóbbi ülésének jegyzőkönyvében. A döntéshozók egyelőre fogadkoznak, hogy nem az előrejelzésekre, hanem a konkrét adatokra fognak hagyatkozni.

Még tovább erősödött a forint, de miért? - Összeszedtük a lényeget

A forint pénteken újabb fél százalékkal 362,5 körülig erősödött az euróval szemben, így a keddi MNB-döntés óta már mintegy 4 egységgel jutott közelebb a 360-as szinthez. Úgy látjuk, hogy a napokban kibontakozott forinterősödésben több fundamentális és technikai tényező játszhat fontos szerepet.

Itt a Fed várva várt döntése - Ugrik az euró, de hatalmas a csapkodás

A vártnak megfelelően nem változtatott a kamatokon a Fed kétnapos ülésén, és az eszközvásárlási program is az eddigi ütemben folytatódik. Hamarosan jön Jerome Powell sajtótájékoztatója, ahol a jegybank elnöke további információkkal jöhet. Elsősorban az utóbbi hetek hozamemelkedése és az inflációs kilátások erősödése aggasztja a befektetőket, ezekre a Fednek is reagálnia kellene.

Akár a forint sorsát is eldöntheti az esti amerikai lépés

A héten a Fed kamatdöntő ülését várják leginkább a befektetők, a szerda esti közleményben és a sajtótájékoztatón az lesz a legnagyobb kérdés, mit reagál a jegybank a hosszú hozamok emelkedésére és az inflációs kilátások erősödésére. Ez pedig akár az utóbbi időben rekordközelbe gyengült forintra is hatással lehet, hiszen a dollár reakciója bármerre is elmozdíthatja az euró-forint árfolyamot is.

Elkerülte ma a forint az új történelmi mélypontot – Miért és mit jelent az MNB bejelentése?

A tegnap estére elért négyhavi mélypontról – ami egyúttal nagyon közel volt már a történelmi mélyponthoz és félő volt, hogy egy magas inflációs adat újabb ütést jelentene számára – délelőtt határozott forinterősödés bontakozott ki a dollár gyengülése és az európai részvénypiaci szárnyalás miatt. Ezt végül a vártnak megfelelő inflációs adat sem fordította vissza és délután az MNB bejelentései sem mozgatták meg érdemben a forintpiacot, mert nem beszélhetünk további monetáris lazításról.

Erősödéssel kezdte a napot a forint

Az elmúlt napokban a kedvezőtlen járványadatok és az inflációs félelmek kedvezőtlenül hatottak a forintra, és egyre közelebb került a történelmi mélypont. A ma reggeli percekben egyelőre erősödést láttunk. A fő kérdés, hogy a nap folyamán merre indul tovább.

A dollár és a járvány kezében a forint sorsa – Most kell lépnie a jegybanknak?

Az elmúlt napokban újra vészesen közelítette történelmi mélypontját a forint az euróval szemben, belátható távolságba került a 370-es árfolyam. Most nem elsősorban magyar tényezők miatt van nyomás az árfolyamon, az egyre romló járványhelyzet és a globális piaci folyamatok mozgatják a magyar devizát a többi régiós fizetőeszközhöz hasonlóan. A tavalyi tapasztalatok alapján azonban könnyen lehet, hogy már kezd kellemetlenné válni a forintgyengülés az MNB számára, akár lépéskényszerbe is kerülhet a jegybank a következő hónapokban.

Megint ütöttek egyet a forinton a dollár erősödésére - Hajszálra a történelmi mélypont

Egyszerre két lényeges fundamentális tényező is hozzájárult a forint utóbbi napokban látott gyengüléséhez, egyrészt az amerikai kötvényhozam emelkedés, másrészt a magyar járványügyi korlátozások, és ezek együtt oda vezettek, hogy ma délelőttt 367 közelében már új négyhavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy alig 1%-nyira vagyunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszélhessünk. Tegnap este azt is megnéztük, hogy milyen szintekre kell figyelni a 370 feletti zónában technikai elemzési alapon.

CBDC: államosított bitcoin vagy villanyhelikopter?

A legtöbb ország jegybankját foglalkoztatja a digitális jegybankpénz bevezetésének gondolata. De mi is lenne ez, mire szolgálna, hol tartanak a kutatások? Mi a helyzet a jogi környezettel? Egyáltalán, mire jó ez a jegybankoknak?

Idei mélypontra ütötték a forintot – Irány az új történelmi mélypont?

A koronavírus-járvány harmadik hullámának magyarországi berobbanása és az egyébként is borongósabb nemzetközi befektetői környezet együtt fontos sávokból lökte ki a forintot a gyengülés irányába és hétfőn kora estére új idei mélypontra bukott 364 felett a forint az euróval szemben. A technikai elemzési kép rövid távon további forintesés felé mutat és az egyik elemzési eszköz szerint most a forint eddigi történelmi mélypontjának újratesztelése várható, egy ilyen újratesztelési kísérletből pedig kialakulhat új mélypont is. Egy másik elemzési eszköz szerint a 370 feletti zónában a kerek 400-as szint kerül a célkeresztbe. Mindezzel párhuzamosan a forint dollárral szembeni árfolyamában is kifejezetten fontos fejlemények zajlanak, azokra is kitérünk.

A „láthatatlan kéz” továbbra is megtartja a forintot – Kedden dönt az MNB

Kereken két hete minden forintgyengülési hullám elhal egy nagyon szűk, mindössze 40 filléres sávban az euróval szemben kissé 360 alatt, amelyen belül csak egyetlen figyelemre méltó technikai szintet találunk, így mindenképpen furcsa, ami a bankközi forintpiacon történik. A keddi MNB kamatdöntés, illetve a hozzá társított jegybanki üzenetek talán kimozdítják majd ebből a szűk kereskedési sávból a forintot, igaz a ma közzétett elemzői felmérésünk nem vetít előre változást a kamatok terén.

Ritkán látunk olyat a forintnál, mint ami az elmúlt két hétben megtörtént

Szokatlan, amit a forint euróval szembeni árfolyamában az utóbbi két hét során megfigyelhettünk, hiszen ma reggelre már sorozatban a tizedik egymást követő alkalommal pattant le az árfolyam arról a 359,3-359,5-ös ellenállási zónáról a forinterősödés irányába, ami nem is számított eredetileg erős zónának. Megnéztük, hogy mi lehet ennek az oka és azt is, hogy milyen árfolyam szintekre kell figyelni a következő hetekben.

Visszagyengült a forint, pedig közel állt a kitöréshez

Utoljára 2019. január-április között volt egy olyan időszak, amikor a forint az euróval szemben a 200 napos mozgóátlag alatt járt tartósan és ma reggel még reális lehetőségnek látszott, hogy most ez újra megtörténjen. Pénteken délelőtt aztán esni kezdett a forint, így ennek esélye csekélyre süllyedt és a péntek délutáni fontos amerikai munkaerőpiaci adat után látott árfolyammozgás (újbóli gyengülés) is azt mutatja, hogy inkább a gyengülés felé haladhat a forint jövő héten.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR