Új szereplők a hazai ingatlanpiacon - Ezek voltak a legfontosabb májusi kinevezések

Új szereplők a hazai ingatlanpiacon - Ezek voltak a legfontosabb májusi kinevezések

Az év első hónapjaihoz képest csendesebb volt a május az ingatlanpiac személyi változásai terén, ugyanakkor néhány új kinevezés az elmúlt hónapban is történt. A Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletágánál Veronika Themerson mostantól a vállalat környezetvédelmi igazgatója, míg az egészség és biztonság területért felelős igazgató Mircea Bosie lett. A Cushman & Wakefield csapatához csatlakozott Lakatos Anna, az Avison Young magyarországi irodájának irodabérbeadási csapatát pedig Rainer-Micsinyei Erika és Szombati Károly erősíti.

Fontos személyi változásokkal indult 2022 a hazai ingatlanpiacon

Fontos személyi változásokkal indult 2022 a hazai ingatlanpiacon

Eseménydúsan indult 2022 a hazai ingatlanpiacon, fontos pozícióváltások történtek. Új kollégákkal bővítette csapatát a Cushman & Wakefiled. Koczeth Tamás, Technical Property Manager, míg Váczi Anna, Junior Management Accountant pozícióban csatlakozott a céghez. A CBRE a retail csapatát bővítette, melynek során Sréter Éva csatlakozott a céghez. A JLL új üzletágat indított, melynek élére Pál Tamást nevezték ki. A GTC-nél pedig Yovav Carmi, az igazgatótanács elnöke lemondott pozíciójáról. Emellett a Horizon Development, Mazsaroff Kata távozása után, Bihari Mátét nevezte ki a cég bérbeadási és értékesítési igazgatójának.

Íme az év legnagyobb tranzakciói a hazai ingatlanpiacon

Íme az év legnagyobb tranzakciói a hazai ingatlanpiacon

Fordulatos éven van túl a hazai ingatlanpiac. Az év elején a gazdaság még a lezárásoktól volt megdermedve, azonban nyárra a korlátozások feloldásával nem csak a bárokban, de a gazdaságban is újraindult az élet. Az ingatlanpiacon a hullámzó évet hatalmas tranzakciók tarkították - több százezer négyzetméter és több milliárd forint cserélt gazdát idén. Az év utolsó napján számba vettük, hogy melyek is voltak az év legnagyobb irodai vagy befektetési tranzakciói.

Újabb budapesti ingatlanból szállt ki az Adventum

Újabb budapesti ingatlanból szállt ki az Adventum

A budapesti székhelyű Adventum Zrt. az általa kezelt Adventum TRIUM Ingatlan Alap portfóliójának újabb elemét értékesítette: a Máriássy 5 irodaházat és a hozzá tartozó fejlesztési területet. Tavaly novemberben a társaság a Buda Square és a Margit Palace irodaházakat értékesítette.

Hol épül Budapesten belül a legtöbb iroda?

Hol épül Budapesten belül a legtöbb iroda?

A budapesti irodaállomány jelentős része a 2008-as válság előtt épült fel, majd 2009 után gyengébb évek következtek. Az utóbbi években azonban ismét felerősödött a fejlesztési kedv, így a mostani és a következő évek időszaka valószínűleg egy újabb irodaépítési hullámként kerül majd be a hazai piac történetébe. Hogy mit jelent ez számokban, azt a Cushman & Wakefield elemzése alapján mutatjuk be.

Hol van Budapest környékén a legtöbb raktár? - Íme a fejlesztők által leginkább kedvelt területek

Hol van Budapest környékén a legtöbb raktár? - Íme a fejlesztők által leginkább kedvelt területek

Míg a BRF rendszerint átfogóan mutatja be az ipari ingatlanok piacának alakulását, addig a Cushman & Wakefield legújabb elemzése négy részre bontotta a Budapest környéki területeket. A négy égtáj alapján lehatárolt térségekben 2020 utolsó negyedévét nézve egyesével vizsgálta meg az állomány méretét, az aktuális fejlesztések volumenét és az üresedési rátát.

Igenis túlzásba lehet vinni a home office-t

Igenis túlzásba lehet vinni a home office-t

Nehezen lehetne elképzelni egy olyan világot, ahol egyáltalán nem lesz szükség az irodákra, így talán valószínűbb, hogy más formában, minőségben, vagy akár lokációban lesz ezekre szükség. A közös munkára és ötletelésre szolgáló helyek várhatóan nagyobb hangsúlyt kapnak, éppen azért, mert várhatóan nem marad fent ilyen nagy arányban a home office, mint amit most látunk. Az irodai és otthoni munkavégzés egyensúlyát foglalták össze a Futureal-csoport megbízásából a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield és a JLL szakértői.

Megnyílt az eMAG első plázában lévő üzlete

Megnyílt az eMAG első plázában lévő üzlete

A hibrid kereskedelemre történő áttérés részeként, mely során a kereskedő mind online mind offline elérhető, az eMAG megnyitotta első 300 négyzetméteres bevásárlóközpontban lévő üzletét a NEPI Rockcastle tulajdonában lévő budapesti Mammutban - szerepel a Cushman&Wakefield közleményében.

Felgyorsultak az események: észre sem vettük, mennyire átalakította a vásárlási szokásainkat a járvány

A koronavírus-járvány az országok többségében a kiskereskedelmi mutatók erős romlásához vezetett, a visszaesés mértékében azonban nagy különbségek vannak. A Cushman & Wakefield online konferenciáján meghívott szakértők beszéltek arról, hogyan érintette a hazai kiskereskedelmet a járvány, milyen megoldások segíthetnek a mielőbbi kilábalásban és hogyan fogunk vásárolni egy, öt, vagy akár tíz év múlva.

Nincs jó helyzetben a retail piac: ennyivel kevesebbet költhetnek idén a magyarok az üzletekben

Visszaesés a fogyasztásban, a legtöbb üzlet forgalmában, és az egész gazdaságban - röviden ezekre lehet számítani a következő hónapokban és az egész 2020-as évben. Vajon hogyan hatott a járványhelyzet a retail piaci tranzakciókra és futó projektekre? Hogyan alakultak a bérleti díjak az év első hónapjaiban? - Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Cushman & Wakefield legújabb elemzése.

Így gyakorolnak nyomást a tulajdonosokra a legnagyobbak: egyszerűen megtagadják a bérleti díjak fizetését

Így gyakorolnak nyomást a tulajdonosokra a legnagyobbak: egyszerűen megtagadják a bérleti díjak fizetését

A koronavírus utáni időszakban vélhetően a bírósági tárgyalásoknak is megnő a száma, folyamatos a harc ugyanis a retail bérlők és az ingatlantulajdonosok között a bérleti díj kifizetése miatt. A legnagyobb üzletláncok nem hajlandóak kifizetni a havi díjat, a tulajdonosok pedig lényegében tehetetlenek. Ha a jelenlegi helyzet elhúzódik, az sem kizárt, hogy a szerződések újratárgyalására lesz szükség a kiskereskedelmi ingatlanok piacán - derül ki a Cushman&Wakefield retail piaci heti összefoglalójából.

Ennyibe kerülnek most a városszéli épületeink

Ennyibe kerülnek most a városszéli épületeink

A budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipariingatlan-állománya mostanra elérte a 2 286 970 négyzetmétert, az üresedési ráta pedig minimálisan, 2,8 százalékra emelkedett. A magas kereslet miatt azonban a kiadó területek havi bérleti díjai elérték a 4,75-4,85 eurót négyzetméterenként - derül ki a Cushman & Wakefield legújabb elemzéséből.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.