Föld alól a felhők fölé: itt az év egyik legjobb befektetése!

Föld alól a felhők fölé: itt az év egyik legjobb befektetése!

A tavalyi likviditási krízisekkel és kriptotőzsde-csődökkel tarkított zuhanórepülés után úgy tűnik, hogy kezd magára találni a bitcoinnal az élen a kriptopiac - olyannyira, hogy egyelőre az egyik legjobban teljesítő globális eszközről beszélhetünk a legjelentősebb coin esetében. Bár a kilátásokat alapvetően befolyásoló körülmények nélkül tudott óriásit ralizni az elmúlt bő két hétben a bitcoin, az egyre nagyobb optimizmus mentén szektorspecifikus mozgolódásokról és különféle grandiózus megnyilvánulásokról már be tudunk számolni.

Mutatjuk, kik buktak óriásit az FTX kriptotőzsde csődjén

Mutatjuk, kik buktak óriásit az FTX kriptotőzsde csődjén

Többek között a milliárdos kockázati tőkebefektető Peter Thiel, az NFL irányító Tom Brady és a befektetőguru Kevin O'Leary neve is szerepel egy új csődbírósági dokumentumban, amelyet az FTX kriptotőzsde összeomlásával kapcsolatban nyújtottak be. Ez az első alkalom, hogy Thiel nyilvánosan kapcsolatba került a tőzsdével.

Rekordmértékű óvadék fejében kerülhet házi őrizetbe az összeomlott kriptotőzsde ex-vezére

Rekordmértékű óvadék fejében kerülhet házi őrizetbe az összeomlott kriptotőzsde ex-vezére

Ahogy arról tegnap a Portfolio is beszámolt, a Bahama-szigetekről az Egyesült Államokba szállították át az FTX kriptotőzsde csalással és sikkasztással vádolt társalapítóját, Sam Bankman-Friedet. A Bloomberg információ szerint ezt követően a New York-i bíróságon mintegy 250 millió dolláros óvadékot hagytak jóvá, amely az egyik legnagyobb összegnek számít az USA történetében, azonban ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen ennyit kellene letennie Bankman Friednek, akit tavaly még a világ egyik leggazdagabb embereként tartottak számon. Állításai szerint azonban mostanra mindössze 100 ezer dolláros vagyonnal rendelkezhet.

Kiderült, hogyan nyúlta le titokban a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje az ügyfelek pénzét: beírták a

Kiderült, hogyan nyúlta le titokban a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje az ügyfelek pénzét: beírták a "végtelen pénz" kódot

2020 közepén az FTX vezető informatikusa titkos változtatást hajtott végre a kriptopénz tőzsde szoftverén: úgy módosította a kódot, hogy az Alameda Research, az FTX alapítójának, Sam Bankman-Friednek a tulajdonában lévő fedezeti alapot mentesítse a kereskedési platform egy olyan funkciója alól, amely automatikusan eladta volna az Alameda eszközeit, ha túl sok kölcsönzött pénzt veszít - értesült a Reuters.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jaksity György: Kilépés az Európai Unióból. Megéri?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.