Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni

Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni

A fiatal felnőttek első önálló bankszámlája általában egy diákszámla. Ezek a konstrukciók kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztálynak készültek, az ő igényeiket és lehetőségeiket figyelembe véve lettek kialakítva. Bármelyik banknál választjuk is ezt a számlatípust, biztosan kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint egy hagyományos lakossági folyószámla esetén, ettől függetlenül az egyéni szempontok szerint érdemes mérlegelni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

Milyen életkorban nyissunk a gyereknek diákszámlát?

Milyen életkorban nyissunk a gyereknek diákszámlát?

Az egyetemi felvételi ponthatárokat hamarosan kihirdetik, ezért időszerű áttekinteni a bankok diákszámla-kínálatát. Sokan maradnak ugyanannál a banknál, ahol az első számlájukat megnyitották, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

MBH Bank: Az idén 4% alatti lehet az átlagos infláció

MBH Bank: Az idén 4% alatti lehet az átlagos infláció

Az idén 2,7 százalékos gazdasági növekedésre számítanak az MBH Bank szakértői, akik ma tették közzé negyedévente frissülő előrejelzésüket. A lakossági fogyasztás fokozatos élénkülése húzza a gazdaságot, ám az ipari fellendülés várat magára. Jövőre már a beruházások is pörgetik a gazdaságot, ezért 4% feletti bővülést várnak a közgazdászok.

MBH: indul az Otthonfelújítási Program - Mire éri meg elkölteni az otthonfelújítási milliókat?

MBH: indul az Otthonfelújítási Program - Mire éri meg elkölteni az otthonfelújítási milliókat?

A hazai lakóépületek legalább 80 százaléka 1990 előtt épült, a lakásállomány nagyjából 40 százaléka pedig energetikai szempontból rossz kategóriába sorolható, a lakóingatlanok energiahatékonyságának javítása indokolt – hangsúlyozták az MBH Bank szakértői az Otthonfelújítási program indulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. A program során mintegy 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése valósulhat meg a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított 108 milliárd forintnyi forrásból. Az Otthonfelújítási Program fókuszában a családi házak, a Kádár-kockák lesznek, a felújítási munkálatok középpontjában a homlokzati és födémszigetelés, a nyílászárók cseréje és a fűtési rendszer korszerűsítése lesznek. Az MBH a programhoz kapcsolódó új hiteltermékeket is kidolgozott.

Kiderült, mi a legfontosabb, amikor személyi kölcsönt veszünk fel

Kiderült, mi a legfontosabb, amikor személyi kölcsönt veszünk fel

Az utóbbi időszakban folyamatosan nő a személyi kölcsön igénylések száma Magyarországon, tavaly 12%-kal többen vettek fel ilyen típusú hitelt, mint 2022-ben. Ez is mutatja, hogy a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelenthet segítséget váratlan vagy kisebb-nagyobb tervezett kiadások esetén. A Pénzcentrum kutatásában többek között arra kerestük a választ, hogy mik azok a szempontok, amelyek a személyi kölcsön felvétele mellett szólnak, és milyen az ideális igénylési folyamat. A beérkező válaszok alapján az alacsony kamatok és a rugalmas pénzügyi konstrukció mellett a banki és a digitális ügyintézés lehetősége is meghatározó tényezők a hiteligénylés során.

Nagyot nőtt az MBH Bank, megtette hatását a Fundamenta felvásárlása is

Nagyot nőtt az MBH Bank, megtette hatását a Fundamenta felvásárlása is

A bankszektor átlagát jelentősen meghaladó mértékben, 14,5%-kal gyarapodott az elmúlt egy évben az MBH Bank hitel- és 18%-kal a betétállománya, ezen belül kiemelkedett az első negyedév, amelyben először jelentek meg a Fundamenta mérlegtételei a teljes csoport számai között. A lakáskassza nélkül számított számviteli nyereség 49,1 milliárd, a korrigált adózott eredmény 79,3 milliárd forint lett, utóbbi 13%-kal elmarad a tavalyi első negyedévestől, miután a kamateredmény már csökkent.

Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Sokat vár a hazai agrofood-szektor a vidékfejlesztési forrásoktól, amely jelentős támogatást jelent az ágazat megújulásában és az így megvalósuló fejlesztésektől évekig tartó versenyképességi javulást remélnek az ágazati szereplők. Bonyolítja a helyzetet, hogy sem a mezőgazdaság egésze, sem az élelmiszeripar nincs igazán jó bőrben manapság – még ha felkészült és eredményes szereplőket találhatunk is.

Itt az ideje élelmiszeripari beruházásokba kezdeni

Itt az ideje élelmiszeripari beruházásokba kezdeni

Jelentős lépést tehet előre a hamarosan érkező pályázati források segítségével a magyar élelmiszerágazat, amely komoly történelmi és piaci zavaroktól szenvedett az elmúlt száz évben – mondta el Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián. Az előadást követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői szerint valóban sokat számít az érkező forrástömeg, és fontos lenne a projektelőkészítő munka során elkerülni a buktatókat.

Hitelezési fordulat előtt a kereskedelmi bankok

Hitelezési fordulat előtt a kereskedelmi bankok

A bankrendszer kész a hitelezésre, a képessége és a készsége is megvan erre. Összességében pozitív a kép a vállalati hitelpiacon, a kiskereskedelem bővülése, az új autók eladásának növekedése, a jegybanki alapkamat csökkenése, a reálbérek növekedése be fog gyűrűzni a vállalati oldalon, a vállalati hitelkereslet nőni fog - fejtette ki Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese Hitelezés 2024 konferenciánkon.

Hat banknál vehető fel lakáshitel 10% önerővel

Hat banknál vehető fel lakáshitel 10% önerővel

Január 1-je óta a lakásfedezet forgalmi értékének akár a 90%-ára is felvehetnek jelzáloghitelt azok, akiknek még nem volt eddig lakástulajdonuk, és még nem töltötték be a 41. életévüket. Részletesen itt írtunk a változásról, a friss hírek szerint pedig hat banknál érhető el a hitel.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.