Sikeres tőkeemelés a Vertikal Groupnál

Sikeres tőkeemelés a Vertikal Groupnál

Eredményes jegyzési időszakot követően tőkét emelt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, környezetgazdálkodással foglalkozó Vertikal Group. A társaság közel 94,8 millió darab új részvényt bocsát ki, mintegy 928 millió forint összkibocsátási érték mellett - áll a cég közelményébne.

Elstartoltak az új indexek a magyar tőzsdén!

Elstartoltak az új indexek a magyar tőzsdén!

Elindult a Budapesti Értéktőzsde XTEND indexe, amely az Xtend platformon jelen lévő kibocsátós részvényeinek teljesítményét tükrözi, napi számítás mellett. Emellett pedig a közép-európai piacokat lekövető CETOP index is elstartolt. - áll a BÉT közelményében.

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Gloster: mindent átformál a mesterséges intelligencia, aki nem lesz egy kicsit techcég, az nem fog túlélni

Fülöp-szigeteki irodát nyit a Gloster, és hosszú távú cél, hogy az Egyesült Államok szoftverpiacán is megjelenjen – mondta el a kis hardvergyártóból nemzetközi informatikai szolgáltatóvá fejlődött vállalat alapító tulajdonosa és elnöke, Szekeres Viktor a Portfolio-nak adott interjúban. A Gloster részvényeivel a mai naptól a BÉT standard kategóriájában lehet kereskedni, és nem zárja ki a cégvezető, hogy a jövőben külföldi részvénykibocsátásra is sor kerülhet. A 2025-ös stratégia teljesítése jól halad, és további akvizíciók jöhetnek, többek között mesterséges intelligencia cégeket is vizsgál a vállalat – nyilatkozta a cégvezér.

Tőzsdére lépett Balogh Petya cége

Tőzsdére lépett Balogh Petya cége

Újabb kibocsátó debütált a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformján, a BÉT Xtenden: az angyalbefektető Balogh Petya által alapított és vezetett startupok számára forrást biztosító STRT Holding tőzsdére lépését sikeres zártkörű tőkeemelés előzte meg, amelynek keretében összesen 1,15 milliárd forint tőkét vont be a társaság.

Gyorsítósávon a Gloster:

Gyorsítósávon a Gloster: "Látjuk mindig azokat a lépéseket, amiket érdemes meglépni "

Rekordösszegű szórakoztatóipari megrendelés, előkelő IT-toplistás helyezés, új vállalatfejlesztési program, kilátások – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Szekeres Viktor, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend kategóriájában forgó Gloster igazgatósági elnöke a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.

Így lehetne vonzóvá tenni az építőipari szakmunkákat a fiatalok számára

Így lehetne vonzóvá tenni az építőipari szakmunkákat a fiatalok számára

Az elmúlt egy évben jelentősen visszaesett az építőipar teljesítménye, ami nem csoda: a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt mind az állami, mind a magánberuházások száma drasztikusan visszaesett. Újra megjelent a szektorban a rég nem látott körbetartozás jelensége, amit további jogszabályi módosításokkal lehetne csak kordában tartani. Az állandósult munkaerőhiányon magas színvonalú szakképzési centrumok létrehozásával, és ha szükséges, ázsiai vendégmunkásokkal lehetne enyhíteni, a jelenlegi munkaerőpiaci állapot miatt már beruházások is veszélybe kerültek. Nem szokványos, hogy egy hazai építőipari KKV kilépjen a tőzsdére, de az Épduferr számára meghozta a sikert, legnagyobb projektjeik elnyerésében is fontos tényező volt a tőzsdei jelenlét nyújtotta magasabb reputáció. A Portfolio Palkovics Milánt, az Épduferr Nyrt. igazgatóságának elnökét kérdezte az építőipart érintő legfontosabb kihívásokról, a tőzsdére lépés részleteiről és az új, a napokban alapított innovatív energiatárolási megoldást fejlesztő vállalkozásukról.

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Az idei év elejétől már euró-alapú működésre állt át az OXO Tecnologies Holding, most pedig arról is döntés született, hogy a cégcsoport a székhelyét is Hollandiába költözteti át. Oszkó Pétert, az igazgatóség elnökét a döntés hátteréről, külföldi tőzsdei bevezetésről, a magyarországi korai fázisú befektetésiről és a külföldi terjeszkedés stratégiai terveiről kérdezte a Portfolio.

Tőzsdére készül a STRT Holding

Tőzsdére készül a STRT Holding

A Budapesti Értéktőzsdén keresztül teremtené meg a startup-finanszírozás lehetőségét a magántőke számára a STRT Holding - jelentette be a befektetési társaság szerdai rendezvényén Balogh Péter ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy a tavaly alapított cég régiós szinten is vezető szerepre tör a kezdő vállalkozások támogatásában: A STRT-hoz eddig csaknem 30 befektető társult körülbelül 350 millió forinttal.

Erre a magyar cégre már Warren Buffett sem mondana nemet

Erre a magyar cégre már Warren Buffett sem mondana nemet

Újabb céggel bővült idén a BÉT Xtend portfóliója, a Chameleon Smart Home Nyrt. okosotthon megoldásokat fejlesztő cég a Hiventures segítségével tette meg a startupok életében szokatlanul nagy lépést, amely más induló vállalkozások számára is példaként szolgálhat. A smart home megoldások az energiaválság hatására teljesen más megvilágításba kerültek, és a szegmensben óriási robbanás tapasztalható. A vállalat hiánypótló hardvereket és szoftvereket fejleszt, amelyekkel a magyar piacon kívül a régiós országokban és már Kanadában is jelen vannak. A Portfolio Szarvas Pétert, a cég igazgatótanácsának elnökét, illetve Szluha Dénest, a Hiventures startup üzletágvezetőjét kérdezte az okosotthon megoldások piaci lehetőségeiről, a tőzsdei bevezetés előnyeiről és a növekedési kilátásokról.

Xtend-rekord: soha nem lépett ennyi kkv a magyar tőzsdére egy év alatt

Xtend-rekord: soha nem lépett ennyi kkv a magyar tőzsdére egy év alatt

A BÉT Xtend piacára lépett, összesen 22 társaság közül 12 tavaly jutott el a tőzsdei bevezetésig, ami a Navigator Investments menedzsmentje szerint nemcsak a kkv-k tőzsde iránti növekvő érdeklődését mutatja jól, de nemzetgazdasági szinten is meghatározó, ha egy ország kkv-szektora is részesül azokból az előnyökből, amit a tőkepiaci jelenlét, a nyilvános működési forma jelent. A BÉT Legek mai díjátadóján a társaság kapta „Az év kijelölt tanácsadója a BÉT Xtend piacon” díjat, aminek apropóján Jutasi Zoltánt az igazgatóság elnökét, és Pallag Róbert befektetési és üzletfejlesztési igazgatót kérdezte a Portfolio, mik azok a területek, amiben leginkább támogatásra szorulnak a cégek, mennyi ideig tart a piacra lépésre való felkészülés, és mennyire kell forrásszűkével számolnia a piaci szereplőknek.

Hamarosan bevezetésre kerülnek a Navigator Investments új részvényei

Hamarosan bevezetésre kerülnek a Navigator Investments új részvényei

A Navigator Investments a BÉT oldalán tájékoztatta a befektetőket, hogy a vállalat 2022. október 28-i alaptőke-emelésével kibocsátott 17 505 darab új, egyenként 1000 forint névértékű, dematerializált törzsrészvénye a Keler Zrt. által 2022. december 29-én kerül előállításra, majd jóváírásra a jogosultak értékapírszámláin.

Új papír érkezett a BÉT-re: tovább folytatódik a zöld energia sikersztorija?

Új papír érkezett a BÉT-re: tovább folytatódik a zöld energia sikersztorija?

November 30-án kezdődött meg a kereskedés a BÉT Xtend piacán az ASTRASUN Solar Nyrt. részvényeivel, amelyet 1998-ban alapított az azóta is meghatározó tulajdonos Keresztes Attila. Kezdetben az élelmiszeripari szektort célozták meg, 2014-től viszont a fókuszt a megújuló energiára helyezték át. A társaság elsősorban naperőművek tervezésével, kivitelezésével, üzemeltetésével és karbantartásával, valamint a napelemekhez kapcsolódó beruházásokkal, fejlesztésekkel foglalkozik – portfóliójában jelentős szerepe van a külföldi erőműveknek. A Portfolio a tőzsdei bevezetés kapcsán kérdezte az alapító-tulajdonost a tervekről és a hosszú távú lehetőségekről.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.