Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 336.80
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Euro hírek

Nincs a forintban erő, 336 felett ragadt az euró

A csütörtöki új történelmi mélypont után kicsit enyhült a nyomás a forinton, de még a pénteki napot is 337 közelében kezdi a magyar deviza az euróval szemben, vagyis nem lélegezhetünk fel. Közben a tegnapi EKB-ülés után a dollár is rákapcsolt, lassan a Fed jövő heti döntésére figyelnek a befektetők.

Mikor legyen magyar euró? Az MNB még tíz évvel elhalasztaná ezt a kérdést

Gyakorlatilag az uniós csatlakozásunk óta időnként felvetődik a kérdés, mikor kellene bevezetnünk az eurót. A hét elején a Magyar Nemzeti Bank egy új szakmai kötetben mutatta be, szerinte milyen feltételeknek kellene még teljesülni, hogy egyszer leválthassuk a forintot. A listán szerepel néhány olyan pont, melyeket ha komolyan veszünk, akkor további évekre elfelejthetjük a csatlakozást, hiszen egyelőre fényévekre vagyunk a teljesítésüktől.

Történelmi mélyponton a forint, kövesd itt az árfolyamok alakulását!

337,50 forintba került egy euró csütörtökön a bankközi devizapiacon, ami a hazai fizetőeszköz új történelmi mélypontja (vagy árfolyamának történelmi csúcsa, megközelítés kérdése). Nemcsak cikkeinkben lehet nyomon követni valós időben a devizapiaci fejleményeket, hanem különböző árfolyamoldalainkon is. Összeszedtük egy helyre ezeket, hogy olvasóink minden információhoz hozzájussanak.

Rekordbírságot kapott a Volkswagen a dízelbotrány miatt

Újabb bírságot kapott a Volkswagen a dízelbotrány miatt, ezúttal Kanadában büntették meg a német autógyártót 196,5 millió kanadai dollárra, ami egyébként a környezetvédelmi témában kirótt bírságok között ottani rekordnak számít, miután a bíróság bűnösnek találta a céget számos dízelkibocsátással kapcsolatos ügyben.

Szenved ma a forint, megint a történelmi mélypont küszöbén

A hétfő délutáni hullámszerű erősödés nyomán hétfőn és kedden este is 334 közelében járt a forint az euróval szemben, szerda reggel óta azonban folyamatosan gyengül, sőt délutánra ez már esésnek tűnik, hiszen 336 felett jár az árfolyam.

Itt az új bankgyilkos: ezzel még a Földet is megmentheted

Egyre népszerűbb Magyarországon a bunq, egy újabb olcsó devizaváltással foglalkozó cég, amely sokadikként érhető el hazánkban a versenytárs Revolut, Transferwise vagy éppen Curve kártyák mellett. Bár az alapkoncepció hasonló, mint a rivális fintecheké, a bunq egy csomó olyan szolgáltatást tartalmaz, ami máshol nem elérhető. Lehet például a bunq-kal fákat ültetni, számlákat megosztani és könyvelni és megtakarítani, de talán sokkal fontosabb ezeknél, hogy a cég banklicenccel is rendelkezik, így sok fintechhel ellentétben 100 ezer euróig biztosítva is van az itt tárolt pénzünk. A bunq egyébként drágább, mint a Revolut díjmentes csomagja, de a legtöbb szolgáltatáson semmilyen limit nincsen. Megnéztük, mit tud a bunq, az új Revolut-Venmo-Monzo hibrid.

Hirtelen nagyon belevettek a forintba

A pénteki mérsékelt gyengülés után hétfő délelőtt tovább ütötték a forintot, így 337-es árfolyamnál nagyon közel került a történelmi mélypontjához az euróval szemben. Aztán délután hirtelen jelentős forinterősödés indult a Magyar Nemzeti Bank váratlan döntésére.

Váratlant lépett az MNB: erre erősödik a forint!

Nem fogadott el ajánlatot a hétfői devizaswap-tenderen az MNB, ezzel 38 milliárd forinttal csökkent az állomány. Az Erste Bank szakemberei szerint ez lehetett a forinterősödést kiváltó ok délután.

Dél-koreai kézbe kerül a készházakat gyártó építőipari vállalat

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alap megállapodást írta alá a német és lengyel készházpiacon vezető pozícióval rendelkező Danwood eladásáról. A vevő Dél-Korea egyik legnagyobb építőipari vállalata, a GS Engineering & Construction.

Matolcsy György: 2022-ben itt lesz az ideje megreformálni az eurót!

A Maastrichti Szerződés harmincadik évfordulója 2022-ben jó alkalmat kínál arra, hogy megreformáljuk az eurózónát, de ehhez egy párbeszédet kell kezdeni – mondta hétfőn Matolcsy György az MNB Lámfalussy Lectures konferenciáján. A jegybank elnöke szerint fontos, hogy ebben a párbeszédben az euróövezeten kívüli tagállamok véleménye is érvényesüljön.

Máris tiltakoznak a Tesla új gigagyára ellen

Egyezségre jutott a Tesla a németországi Brandenburg tartománnyal az első európai gyárának építéséhez kiszemelt terület megvásárlásáról. Sokan örülnek az amerikai autógyártó érkezésének és a vele járó új munkahelyteremtésnek, de az öröm mégsem teljesen felhőtlen, egy kicsi, de hangos csoport máris tiltakozik az új üzem felépítése ellen.

Alig indult el az év, máris Európa legrosszabb devizája a forint – Jön a történelmi mélypont?

Három hét sem telt még el az évből, de az egész világon alig találni a forinténál rosszabb teljesítményt a devizapiacon. Lassan nem az a kérdés, hogy látunk-e új történelmi mélypontot a magyar deviza esetében az euróval szemben, csak az, hogy mikor jön el a pillanat. A jelenlegi szintről alig fél százalék kellene ehhez, így akár a héten korábban sosem tapasztalt euróárfolyamot láthatunk.

Este sem tér magához a forint, 335 közelében az euró

Továbbra is a 330-335-ös sáv az irányadó az euró-forint piacán, a csütörtöki napot is ennek a közepe körül kezdte a magyar deviza. A nap folyamán aztán fokozatosan gyengült a 335-ös sávszél közelébe. Az elmúlt két napban kicsit megpihent a forint a hét elején látott 335-ös szint után, egyelőre további hírekre várnak a befektetők.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR