Euro árfolyam (EUR/HUF)

|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 328.99
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Euro hírek

Meglódult a forint és közelít a falhoz

Fokozatosan erősödik a forint az MNB ma délutáni - meglepetés nélküli - kamatdöntése után és így kora estére már 329 közelébe süllyedt az euró jegyzése, amire hat hete nem volt példa. Ezzel egyébként egyre jobban megközelítette az árfolyam azt a zónát, ami technikai elemzési alapon első körben megállíthatja a forint menetelését. A dollárral szemben egyébként már el is akadt ez a menetelés, igaz ebben a megállapodás nélküli Brexit esélyének jelentős csökkenése, a dollár általános világpiaci gyengülése is szerepet játszik.

Öt hete nem volt ilyen: 330-nál az euró

A hétvégi brit fejlemények hatására csökkent a megállapodás nélküli október végi Brexit esélye, ez pedig kicsit javította a kockázati étvágyat a világban és ez részben a forintot is segítette a hét első kereskedési napján. Így az euróval szemben 330-nál öthetes, a dollárral szemben 296-nál kéthavi csúcs közelében jár a magyar fizetőeszköz.

Itt az újabb jóslat: jövőre 350 közelébe gyengül a forint

Egy év múlva 348-as euró-forint árfolyamot jósolnak a Societé Generale elemzői, akik pénteken tették közzé legfrissebb anyagukat Magyarországról. A francia bank szakértői szerint egy általános negatív hangulat mellett az MNB további lazítása sújthatja a forintot.

Most kiderül, hogy hat a gyenge forint a hazai cégekre

Hamarosan kezdődik a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon a hazai cégeknél is, a nagyágyúk október végétől teszik közzé legfrissebb számaikat. Összegyűjtöttük, mik a legfontosabb tényezők, amik mozgathatták a nagy hazai tőzsdei cégek eredményét a negyedévben.

Belehúzott a forint, lassan a 330 az új célpont

A csütörtökön látott erősödését folytatja ma is a forint, ha a hétvégén összejön a Brexit-alku, akkor szeptember közepe óta először láthatunk 330 alatti euróárfolyamot. Egyelőre a nemzetközi devizapiacon is a szavazást várják, ami majd további irányt adhat a kereskedésnek.

Rákapcsolt a forint hétfő délelőttre

Kora reggel még minimális gyengülést láttunk a forint piacán, délelőttre azonban erősödésbe kapcsolt a magyar deviza, így lassan a 331-et közelíti az euróval szemben.

Elfogyott a forint ereje

Az elmúlt napokban elsősorban a nemzetközi hangulat javulásából profitált a magyar deviza, péntek estére viszont elfogyott a forint ereje, az euróval szembeni jegyzés 332 közelében ragadt.

Erősödött a forint

Csütörtök délelőtt az erősödés felé mozdult a forint az euróval szemben, sikerült eltávolodni a 334-es szinttől, délután pedig tovább menetelt a hazai deviza.

334 fölé gyengült a forint

Hétfőn újra a gyengülés felé mozdult a forint az euróval szemben, az átmeneti visszakapaszkodás nem tartott sokáig. A reggel megjelent inflációs adat a monetáris politika mozgásterét növelte, de végül csak órákkal a statisztika közlése után indult felfelé az euró árfolyama.

Íme, ami megmentette az eurót az összeomlástól – Merre tovább?

Védeni az eurót válság idején (Safeguarding the Euro in Times of Crisis) címmel Klaus Regling, az Európai Stabilitási Mechanizmus (European Stability Mechanism, ESM) ügyvezető igazgatója (képünkön) megírta az intézmény történetét és a könyv megjelenésének alkalmával Pierre Gramegna luxemburgi pénzügyminiszterrel (az ESM székhelye Luxemburgban van) együtt a történeti áttekintés mellett a jövendő lehetőségeiről és feladatairól is véleményt mondtak.

Magyarország európai gyökerei eltéphetetlenek, ez az életbiztosításunk

Politikailag elképzelhető olyan forgatókönyv, hogy reális veszély legyen Magyarország kilépése az Európai Unióból, azonban gazdaságilag-társadalmilag annyira integrálódtunk a kontinensbe, hogy ezek a szálak eltéphetetlenek – mondta a Portfolionak adott interjújában Jaksity György. A Concorde Értékpapír Zrt. elnöke szerint húsz év múlva talán már nem emlegetik velünk egy mondatban a lehetséges államcsődöt, de eurónk lehet, hogy még akkor sem lesz.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR