Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 365.90
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

Szépen visszajött a forint a kora délutáni pofonból

Jelentős erősödéssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben, a javuló nemzetközi befektetői hangulatban, illetve Orbán Viktor kormányfő ma délre várt bejlentései előtti bizakodás hatására. Aztán a bejelentések hatására hritelen nagyot ütöttek a forinton az euróval szemben 362-ről 366-ig, persze a gyengülésben szerepe lehetett egy trendvonalnak is. Mindenesetre a délutáni órákban szépen fokozatosan visszaerősödött a forint.

Azonnal egymilliárd eurót kapnak a kkv-k az EU-ban, hogy túléljék a válságot

Az Európai Bizottság 1 milliárd eurót szabadított fel az Európai Stratégiai Beruházási Alapból (ESBA), amely kezességvállalásként szolgál majd az Európai Beruházási Bank Csoport részét képező Európai Beruházási Alap (EBA) számára. Ez a forrás lehetővé teszi majd az EBA számára olyan különleges kezességvállalás kibocsátását, amellyel a bankokat és más hitelezőket arra ösztönözhet, hogy legalább 100 000, a koronavírus-világjárvány gazdasági hatása által sújtott európai kkv és kis méretű, közepes piaci tőkeértékű vállalat számára likviditást biztosítsanak. Az így rendelkezésre bocsátható finanszírozás becsült összege 8 milliárd euró.

Új "Marshall-tervet" javasol az Európai Unió megerősítésére Ursula von der Leyen

A második világháború utáni nyugat-európai újjáépítést szolgáló Marshall-tervhez hasonló nagyszabású gazdaságfejlesztési program szükséges a koronavírus-járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió (EU) megerősítéséhez - írta az Európai Bizottság elnöke a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban. Ursula von der Leyen vendégkommentárja alapján az elképzelés mindenekelőtt a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló közös költségvetés újratervezését jelenti.

És akkor Magyarország keringőre hívta a hitelminősítőket, a lehető legrosszabbkor

Még nem lehet értékelni a magyar koronavírus-mentőcsomagot, hiszen nem tudjuk, hogy milyen intézkedésekkel igyekszik a kormány ellensúlyozni a járvány miatti mély recessziót. Azt azonban tudjuk az eddigi közlések alapján, hogy a forrásszerzés egy része követi a magyar kormány korábban már alkalmazott, nem szokványos (unortodox) irányvonalát. A kérdés már csak az, hogy mit fognak szólni ehhez a hitelminősítők és a piaci szereplők.

Itt az EU-s pénz, hol az EU-s pénz a magyar koronavírus válság alatt?

Az elmúlt napok egyik kiemelt belpolitikai vitatémája az, hogy vajon az Európai Unió nyújt-e valós segítséget Magyarországnak a koronavírus okozta válság kezelésére. A Fidesz politikusai ezt vehemensen tagadják. Az Európai Bizottság (EB) 2000 milliárd forintos támogatásról beszél, és hivatalos levélben kérte a magyar kormány felelős minisztereit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Bizottság szakszolgálataival, hogy megbeszéljék a részleteket.

Kilenc pontos javaslatcsomaggal állt elő a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Azonnali intézkedéseket kér a kormánytól 9 pontos javaslatcsomagjában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), ezek a bérleti díjakra, közmunkaprogramra, az építőipari munkákra és állami, önkormányzati beruházásokra, egy munkaerő mobilitási alap felállítására, a munkabérre vonatkozó végrehajtási szabályokra, a KATA-ra, a német "Kurzarbeit" átvételére és a vállalkozások kárenyhítésére vonatkoznak.

Gyengül a forint, 367 felett jár az euróval szemben

Az esti órákban 367 felett jár a forint jegyzése az euróval szemben, péntek reggel még 363 körül kezdte a napot a magyar deviza azt követően, hogy tegnap 360 körül megtorpant.  Az MNB szerdán bejelentett lépésének első hatása tehát kifulladni látszik, egyelőre nem tudni, hogy hosszabb távon mit tud tenni a jegybank, illetve a piac hogyan értelmezi majd az üzeneteit.

Újabb példátlan csomaggal állt elő Brüsszel, és ezzel ellőtte az összes puskaporát

Egy jövendőbeli európai munkanélküliségi viszontbiztosítási rendszer előfutárának tekinthető az a 100 milliárd eurós munkahelyvédelmi alap, amelyet csütörtökön jelentett be az Európai Bizottság és két másik intézkedéssel lényegében az is kijelenthető, hogy minden puskaporát ellőtte a testület a 2014-2020-as uniós büdzséből, amivel segíthetné a tagállamokat a koronavírus válság elleni küzdelemben – írja összefoglalójában a Bruxinfo. Az egyik szerint a még nem elköltött kohéziós politikai források felhasználásánál teljes szabadkezet adnának a kormányoknak, és közben a tagállamok egészségügyi védekezését segítő 3 milliárd eurós szükséghelyzeti támogató eszközt is létrehoznak.

Egyre több kisvállalkozás kénytelen felfüggeszteni a munkáját az építkezéseknél

Elképesztően gyorsan változik minden a jelenlegi helyzetben, az új bejelentések, a szigorodó járványügyi intézkedések egyik napról a másikra tudják felforgatni akár egy teljes iparág működését. Mindeközben mindenki igyekszik alakalmazkodni és a legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetéből, nincs ez másként az építőipari szereplőkkel sem. Amiből pedig a legjobbat kell kihozniuk az nem más, mint a döcögős nemzetközi szállítmányozás, a forint euró árfolyam és az országok közötti munkaerőáramlás megszűnése. Az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) heti jelentéséből kiderül többek között, hogy a kisvállalkozásoknál már akadoznak a munkálatok és lelassult a teljesítésigazolások kiadása is.

Bojár Gábor: Súlyosabb lehet ez a válság, mint a 2008-as

A koronavírus-járványra hivatkozva a Graphisoft Park lefújta a korábban meghirdetett aukciót, aminek keretében 33 millió eurót fordított volna saját részvény vásárlásra, ehelyett 30 millió euró osztalék kifizetését javasolja a társaság. Az aukció ma lett volna, ennek kapcsán beszéltünk Bojár Gáborral, a Graphisoft Park elnökével a meghiúsult tranzakcióról, osztalékfizetésről, válságkezelésről és a koronavírus lehetséges hatásairól.

A járvány gazdasági kockázata jelentős, de fel lehet rá készülni

A korábban moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) tavaly helyezte át tevékenységei túlnyomó részét Budapestre: az új székhely a bank részéről nyitás az európai országok és piacok felé, ugyanakkor fontos kihívást is jelent a pénzügyi intézet számára. Mindezeken túl a költözés után néhány hónappal a pénzügyi intézetnek még nagyobb kihívással kell szembenéznie. Jozef Kollár, az NBB európai működéséért felelős vezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy milyen lépéseket kellett tenniük a vírusveszély miatt és hogyan alakulhat át a globális gazdaság. Az elmúlt hónapok fejleményeiről és a bank átalakulásáról is kérdeztük a szakértőt.

Jó időre elintézhette az alacsony áramárakat a koronavírus-járvány

Jelentősen visszavetette az európai villamosenergia-igényeket és az áramtőzsdei árfolyamokat a koronavírus-járvány, illetve az arra adott reakciók. A vírushelyzet energiapiaci kereslet-kínálat szempontjából is meghatározó lefutásával kapcsolatos várakozások jelenleg meglehetősen bizonytalanok, de a keresletet és az árakat a következő hónapokban még biztosan nyomás alatt tarthatja a járvány.

Megérkezett az EU csomagja, amellyel megvédenék a munkahelyeket

Az Európai Bizottság bővíti a koronavírus hatásait mérséklő lépéseit azzal, hogy javaslatot tesz a SURE elnevezésű, 100 milliárd eurós szolidaritási eszköz létrehozására annak érdekében, hogy segítse a munkavállalókat jövedelmük megtartásában és a vállalkozásokat fennmaradásukban - jelentette be tegnap az Európai Bizottság. Javasolja továbbá, hogy az összes rendelkezésre álló strukturális alapot a koronavírusra adott válaszlépésekre csoportosítsák át.

Már a 360 is túl nagy falat volt a forintnak

Szerdán szokatlanul nagy utat járt be a forint az euróval szemben: a nap első felében előbb komoly zuhanást láttunk egészen 370 közelébe, majd délután háromkor az MNB bejelentette, hogy egy új egyhetes betéti eszközzel gyakorlatilag jelentős kamatemelést hajt végre. Ez rögtön megfordította a szélirányt, a forint komoly szárnyalásba kapcsolt.

Csődeljárást kezdeményezett a német Vapiano

Csődeljárást kezdeményezett a német Vapiano, azt követően, hogy a koronavírus járvány miatt megnövekedett likviditási szükségletre a cég nem tudott megoldást találni. Az árfolyam gyakorlatilag összeomlott, a cég papírjai több mint 60 százalékot zuhantak ma.

Zsiday Viktor megmondja, miért gyengül a forint

A forintgyengülés kapcsán új poszttal jelentkezett blogján Zsiday Viktor. A befektetési szakember szerint az elmúlt napokban látványosan elvált a forint árfolyama a régiós devizáktól, aminek nem gazdasági, hanem politikai okai lehetnek elsősorban.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR