Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 339.08
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

A koronavírus lökte új történelmi mélypontra a forintot

A többi feltörekvő piaci deviza napok óta tartó vesszőfutásával párhuzamosan a forint új történelmi mélypontra esett péntek reggel az euróval szemben. Most 340,6-nál volt a csúcs az árfolyamban, onnan egyelőre kicsit korrigál a forint.

Hatalmasat zakózott a dollár – A Fednek is reagálnia kell a koronavírusra?

Jelentős gyengüléssel fejezte be a csütörtöki napot a dollár, és ez egyelőre péntek reggel is folytatódik. Így ismét 1,10 fölött jár az euróval szembeni jegyzés. Az éles fordulatot elsősorban az amerikai kamatvágási várakozások erősödése okozta, a piac ma szinte biztos lazítást áraz március közepére elsősorban a koronavírus miatti piaci pániknak köszönhetően.

Hozta a kötelezőt az Erste, szépen nő a bank

Az Erste Csoport közel 1,47 milliárd eurós nettó eredményel zárta 2019-et, ez 18 százalékkal kisebb eredmény, mint 2018-ban. Az egész éves eredmény a Reuters elemzői konszenzusában szereplőnek megfelelően alakult. A bankcsoport betét- és hitelállománya 7 százalékkal hízott, az összes bevételi ágon növekedést értek el - derül ki a bankcsoport tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentéséből. A csoport 2020-ra 10 százalékos tőkearányos  megtérülést tűzött ki célul, és idén Magyarországon is bevezetik a George digitális platformot.

Itt a friss jelentés a nyugdíjakról: Magyarországon az átlagnál is rosszabb a helyzet

Tíz vizsgált európai ország felnőtt lakossága közel felének egyáltalán nincs önálló nyugdíjmegtakarítása. Magyarországon az átlagnál még rosszabb is a helyzet. Az ilyen termékekkel nem rendelkezők túlnyomó többsége ugyanakkor érdeklődést mutat a nyugdíjkiegészítés célú megtakarítások iránt – derül ki egy friss európai felmérésből, amelyben a MABISZ is részt vett. A nyugdíjfelmérést részletesen is bemutatja Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője a Portfolio csütörtöki Biztosítás 2020 konferenciáján.

Káosz a szomszédban: sorsdöntő pillanat előtt Szlovákia

Szlovákiában holnap parlamenti választást tartanak, és egyelőre megjósolhatatlan, hogy milyen összetételű lesz a kormány. Az új kabinetnek rögtön nehézségekkel kell szembenéznie: a szlovák gazdaság növekedési kilátásai rövid távon romlottak, hosszú távon pedig a strukturális reformok hiánya képezhet akadályt a fejlődés előtt. A gazdaság szerkezete extrém módon egészségtelen: az egyenlőtlenség kirívó, a túlságosan nyílt gazdaság pedig fokozottan ki van téve a külső sokkoknak. Szlovákia potenciális GDP-növekedése 3%, ezt a szintet pedig csak a humántőkébe, a kutatásfejlesztésbe történő beruházásokkal lehetne áttörni. Erre eddig sem volt politikai akarat, az új kormány pedig vélhetően annyira heterogén lesz, hogy esélye sem lesz átfogó reformokat véghezvinni.

Belehúzott a forint, távolodik a 340-től

Az utóbbi napok gyengülése után történelmi mélypontja közelében kezdte a csütörtöki kereskedést a forint, dáltuán azonban sikerült 339 alatt maradnia az euróval szemben.

Devizahitelek: nagy horderejű döntést hozott a Kúria

Devizaalapú kölcsönszerződés esetén tisztességtelen a folyósítási jutalék felszámítása, mert nem beazonosítható az ellenszolgáltatás – döntött a Kúria gazdasági tanácsa egy egyedi ügyben meghozott határozatában, visszautalva elsőfokra az ügyet. Első olvasatra a döntés komoly kérdéseket vet fel az összes korábbi devizahitelszerződés (sőt, általában a kölcsönök) folyósítási jutalékáról.

Két megyét szúrt ki magának az Európai Unió

Az európai régiók kevesebb mint 10 százaléka, körülbelül 100 statisztikai térség részesülhet az Európai Bizottság számításai szerint a méltányos klímaátállást szolgáló alap forrásaiból - írja a Bruxinfo. Magyarországon két kedvezményezettje lesz a 92 millió eurós uniós támogatási keretnek: a Heves megyében található Mátrai Erőmű és a Baranya-megyei cementgyár, továbbá hulladékfeldolgozó üzem. Brüsszel szerdán az országjelentésekkel egyidőben közzétette „zöld” ajánlatát is a tagállamok számára.

Egyelőre csúzlival lövöldöz a forint támadóira az MNB

Érezhetően megdrágult a forint shortolása az utóbbi hetekben, de nem biztos, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy megfordítsa az eddigi gyengülő trendet. Ráadásul mióta a jegybank észbe kapott és próbál határt szabni a gyengülésnek, azóta a nemzetközi környezet is a feltörekvő devizák ellen fordult, így szembeszélben még nehezebb komoly erősödésbe fordulnia a forintnak.

Már a 340-es lélektani határ felé tart a forint - Ma meglesz az új mélypont?

Az utóbbi napokban elsősorban a romló nemzetközi hangulatnak köszönhetően gyengült ismét a forint, így lassan a 340-es szint kerül ismét veszélybe. A rossz hír, hogy most hiába várunk az MNB újabb jelzésére, amíg nem csillapodik a globális kockázatkerülés, addig nehéz lesz visszafordulni innen.

Rekord hátán rekord a Mercedesnél - A kecskeméti gyár tele van megrendelésekkel

A Mercedes-Benz továbbra is mindent kiprésel a kecskeméti gyárából, közel 190 ezer autó gördült le a gyártósorról tavaly, ennek köszönhetően a vállalat árbevétele 3,7 milliárd euróra emelkedett, amely új rekordot jelentett. Az értékesítési számokra sem lehet panasza a németeknek, a személyautók eladása messze duplázódott néhány év leforgása alatt Magyarországon, így a Mercedes-Benz már negyedik éve vezeti a prémium szegmens eladási listáját.

Nagyot ment a Masterplast tavaly: jóval a cél felett az adózott eredmény (2.)

Erős évet zárt a Masterplast, 2019-ben a vállalat hozta a menedzsment által az év elején kitűzött bevétel-és EBITDA-célokat, az adózott eredmény szintjén pedig felül is teljesítette a tervet. A negyedik negyedévben a bevétel egyszámjegyű emelkedése mellett profitszinten kétszámjegyű növekedésről számolt be a cég, ami a profitabilitás javulását jelzi. A vezetőség pozitív építőipari környezettel számol a folyó évre is, ami megalapozhatja a további növekedést – derül ki a cég kedden, piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből.

Jól tűri a forint az újabb amerikai szakadást

Az MNB mai kamatdöntési közleménye után a napi csúcsig erősödött a forint az euróval szemben, aztán ahogy egyre romlott az amerikai piacokon is a hangulat a koronavírus terjedése miatt, úgy esett a forint is. Estére 338,7-ig emelkedett az euró jegyzése és amellett sem emelkedett tovább, hogy közben az amerikai részvényindexek ma is hatalmas esést produkáltak a nagyfokú menedékkeresés mellett.

Aggódnak a német exportőrök az olasz koronavírus helyzet miatt

A német kereskedelmi és iparkamara (DIHK) arra figyelmeztetett kedden, hogy az elsősorban Olaszország északi részén megjelent járvány az ország ipari központját sújtja, és ez további bizonytalanságot szül a német exportálók körében. Közben a Fiat Chrysler azt közölte, hogy a koronavírus olaszországi megjelenése egyelőre nem befolyásolja a helyi járműgyártását.

Kétszámjegyű béremelést jelentett be a Suzuki

Átlagosan 12%-kal emeli  dolgozói bérét idén a Magyar Suzuki Zrt., az esztergomi gyár fizikai dolgozóinak átlagbére 13,4%-kal nő január elsejétől visszamenőlegesen - közölte a vállalat kommunikációs vezetője a mai napon.

Itt az MNB kamatdöntése!

A várakozásoknak megfelelően sem a 0,9%-os alapkamaton, sem a valódi monetáris eszközként működő kamatfolyosó határain nem változtatott mai kamatdöntő ülésén a monetáris tanács. Így holnaptól az egynapos betéti kamatláb -0,05%-on, a hitelkamat pedig 0,9%-on marad.

Így terítheti le Olaszországot a koronavírus: egész Európa beleremeghet

Észak-Olaszországban elszabadult a koronavírus, emiatt pedig több települést is teljes karantén alá vontak. Rosszabb helyen fel sem üthette volna a fejét a járvány: az olasz gazdasági növekedés évek óta nem indul be, miközben a GDP-arányos államadósság 134%-os szinten áll. A minimális növekedésük egyedüli motorja az északi országrész, azon belül is az ország ipari és pénzügyi központja, Milánó, amely az olaszországi járvány epicentrumának tekinthető. Ha a koronavírus megveti a lábát az országrészben, akkor nem látszik, hogy miként nem lesz ebből recesszió, hiszen az ipari termelés már eddig is csökkent. De ha ki is lábalnak a vírus okozta krízishelyzetből, egyelőre semmi jele nincs annak, hogy az olasz gazdaság a belátható időn belül talpra áll. A probléma felett nem hunyhatunk szemet: Olaszország ugyanis elég nagy ahhoz, hogy összeomlása akár az eurózónát is megrázza.

Nem lélegezhet fel a forint 340 közelében

A dollár erősödésével párhuzamosan komoly kockázatkerülés indult el a piacokon hétfőn a koronavírussal kapcsolatos félelmek hatására. Ez pedig a forint esetében is gyengülést hozott, ahogy a többi feltörekvő piaci deviza is rosszul indította a napot.

Az olasz bajnokságban első, az olasz tőzsdén utolsó a Juventus

Nagyot esett a Juventus részvényárfolyama, a koronavírussal kapcsolatos hírek miatt zuhanó olasz tőzsde leggyengébben teljesítő komponense a futball klub. A koronavírus hatással lehet a Juventusra is, hiszen a múlt hétvégén már futball meccseket kellet elhalasztani. A klubbot működtető cég legfrissebb gyorsjelentésében veszteségről számolt be.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR