Euro árfolyam (EUR/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Euro statisztikák, mutatók
nyitó: 345.01
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon az Euro árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Euro hírek

Hatalmas az érdeklődés, tolonganak a magyar zöld kötvényért

Több mint 7 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a befektetőktől a magyar zöld kötvényre kedden, így a hozam is lejjebb került az előzetes indikációhoz képest. Magyarország várhatóan 1,5 milliárd euró értékben bocsát majd ki papírokat.

Ellenáll a forint, nem adja fel az erősödést

A múlt héten látott erősödés a pünkösdi ünnepen is folytatódott a forint piacán, kedd reggel azonban kis megtorpanás látszik, 345 körül egy kis pihenőt tart a magyar deviza. Nem csak a forint, hanem a régiós devizák is kicsattanó erőben vannak, és az euró is nagy menetelésen van túl.

Goldman: a dollár lehet a gazdaság újraindításának vesztese

Az amerikai dollár gyengülésére számít a Goldman Sachs azzal párhuzamosan, ahogy fokozatosan újraindulnak a gazdaságok. Az amerikai befektetési bank szakemberei szerint a norvég korona lehet a következő hónapok nyertese.

Szép csendben szárnyal a forint, amíg mi pihenünk

Folytatja múlt héten kezdett erősödését a forint pünkösdhétfőn is, már 345 alatt járunk az euróval szemben. A sikeres kitörés után várható volt, hogy további tér nyílik meg az erősödésre, ezt látjuk most az alacsony likviditású kereskedésben.

Évek óta nem kaszált ekkorát az MNB – Mit csináltak az aranytartalékkal?

Rég nem látott nyereséget ért el 2019-ben az MNB, így lehetősége volt 250 milliárd forintot osztalékként befizetni a költségvetésbe. A napokban megjelent a jegybank éves jelentése, amiből a részletek is kiderülnek: elsősorban az aranytartalékon realizált egyszeri profit tette ezt lehetővé, de a kamateredményben is folytatódott a pozitív tendencia.

Németország állami támogatást adna az autóvásárlásokra

Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.

A földgázpiacot is elintézte a koronavírus - Jöhetnek a negatív gázárak

A földgáz lehet a következő energiahordozó, melynek piacán a koronavírus-járvány közvetett hatására negatív tartományba kerülhetnek az árak. A villamosenergia- és az olajpiacok után az európai gázpiacokon is egyre nagyobbnak tűnik annak esélye, hogy nulla alatti árak alakulnak ki, miután a járványhelyzet tovább gyengítette a keresletet és fokozta az amúgy is fennálló túlkínálatot.

Lyukat ütöttek Magyarország legerősebb páncélján, és csak most jön a neheze

A szolgáltatások külkereskedelmi forgalma stabilan hozzájárult az exporttöbblethez az elmúlt időszakban. Különösen akkortól vált ez látványossá, amikor a termék-külkereskedelem aktívuma apadni kezdett. A koronavírus-járvánnyal terhelt időszak azonban a szolgáltatásokból származó stabil többletet is rombolni fogja, ami már látszik is az első negyedéves adatokon.

Mi történt a magyar motor- és autógyártóknál? - Szép csendben bődületes osztalékokat fizetnek

A globális kereslet lassulása és a sokasodó kihívások ellenére összességében jó évet zártak a meghatározó magyar motor- és autógyártók 2019-ben. A közzétett éves beszámolókból kiderült, a győri Audi-gyár és a kecskeméti Mercedes-gyár korábban soha nem látott árbevételt ért el, de nem lehetett oka a panaszra az esztergomi Suzuki-gyár menedzsmentjének sem. A meghatározó költségek megugrása miatt ugyan több helyen csökkent, vagy nem változott a profitabilitás, így is érdemi profitot tudott realizálni a szereplők többsége. Ezt az idilli állapotot zúzta darabokra a koronavírus váratlan megjelenése. A járvány megfékezése érdekében hozott rendkívül szigorú korlátozások fájdalmas hatással voltak a hazai operációk, az egyes cégcsoportok működésére. Vélhetően utóbbiak szorult helyzete is fontos szerepet játszik abban, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben hatalmas osztalékot fizet az Audi Hungaria, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és az Opel Szentgotthárd az anyavállalatának.

Koronavírus: 300 milliárd eurót is mozgósíthat az Európai Bizottság fizetőképesség-támogatási eszköze

Akár 300 milliárd euró magántőkét mozgósíthat az Európai Bizottság fizetőképesség-támogatási új eszköze, amely révén a koronavírus-járvány által leginkább érintett ágazatokban, régiókban és országokban sürgős támogatást tudnak nyújtani az amúgy életképes, ámde a járvány miatt súlyos veszteségeket elszenvedő európai vállalatoknak.

Nagyot megy ma a forint - Itt a kitörés?

Reggel még 350 közelében járt a forint, majd a nap második felére 348 alá erősödött vissza, amivel végre van esélye az erős támaszt letörni. Közben az euró is nagyot megy a dollárral szemben.

Olyan témáról is indít nemzeti konzultációt Orbán Viktor, ami nincs is benne a nagy EU-s tervben

Legfeljebb 30 éves futamidejű kötvények közös kibocsátásával finanszírozná az Európai Unió a szerdán bejelentett, a koronavírus-válság hatásait enyhítő 750 milliárd eurós helyreállítási alapot – ezt Orbán Viktor kormányfő is elismerte a ma reggeli rádióinterjúban, de közben azt is bejelentette, hogy többek között a Soros György által javasolt, az EU által most már világosan elvetetett, lejárat nélküli kötvényről kérdezik meg az emberek véleményét a most induló újabb nemzeti konzultációban.

Nem tágítanak a forintot támadó spekulánsok – De akkor mitől erősödik?

Az utóbbi egy hónapban is alig csökkent a külföldi befektetők forint elleni spekulatív pozíciója – derül ki az MNB friss ábrakészletéből. Ennek ellenére a magyar deviza felülteljesítette a régiós versenytársait, stabilan 350 környékére erősödött az euróval szemben. Ennek oka elsősorban az, hogy már nem a magyar alapkamat a legalacsonyabb, miközben az MNB emelt a rövid kamatokon, a régió többi jegybankja éppen ellenkező utat járt be.

Osztalék után esik a Graphisoft Park

Összességében jó a hangulat a magyar tőzsdén, a blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a BUX komponensei közül azonban hatalmasat estek a Graphisoft Park részvényei csütörtökön, ami nem véletlen, mivel a Graphisoft Park részvényei ma forognak először az osztalékszelvény nélkül. Az osztalékfizetéssel korrigálva a cég papírjai 1,9 százalékos emelkedést mutatnának.

Franciaország is megszólalt a gigantikus EU-s gazdasági helyreállítási alapról

Franciaország reméli, hogy júliusig a 27 uniós tagállam meg tud állapodni a koronavírus-járvány okozta válság miatt szükséges 750 milliárd eurós uniós gazdasági helyreállítási alap létrehozásáról, még ha a tárgyalások nehéznek is ígérkeznek az elképzelést nem támogató országokkal - jelezte szerdán a francia elnökség.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR