Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Angol font árfolyam (GBP/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
GBP/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 466.75609728
Előző záró ár: 467.33395116
Napi átlagár: 466.93671749539
180 napos átlagár: 445.89988654565
360 napos átlagár: 433.81418011166
Napi minimum: 466.43703327
Napi maximum: 467.73153456
Éves minimum: 403.93634931 2021-09-02
Éves maximum: 484.72819018 2022-03-07
Történelmi minimum: 196.75 2020-09-25
Történelmi maximum: 484.72819018 2022-03-07
Árfolyamváltozás 1 hó: 2.4122433867602%
Árfolyamváltozás 6 hó: 6.9308458547236%
Árfolyamváltozás 12 hó: 13.958104879005%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
GBP/HUF Spot
Kijelzés módja (Ticker) GBPHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a GBP/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

GBP/HUF Spot hírek

Ott folytatja a forint, ahol a múlt héten abbahagyta, 402-nél az euró

Hétfő reggelre sem tudott jelentősen erősödni a forint az euróval szemben, így ma reggel továbbra is 400 körül járt a jegyzés. Egyelőre nem is látszik, mitől tudna jelentősen erősödni a magyar deviza, vagy ha látszik is, akkor sincs kilátásban, hogy az bekövetkezik.

Jó hangulatban indul a hét a tőzsdéken

A hét első napján az iránykeresésé lehet a főszerep, Ázsiában vegyes a hangulat, Európában jó hangulatban indult a kereskedés, az amerikai tőzsdék ma Függetlenség Napja miatt zárva tartanak.

Nehezen indult be, de a vége szép lett a Wall Stereeten

Tegnap mínuszban zártak a vezető amerikai részvényindexek, az esés ma úgy nézett ki tovább folytatódik, az európai tőzsdéken azonban a nyitást követően némileg javult a hangulat, és Amerikában sem láthatunk nagy elmozdulást.

Itt a szomorú toplista: nem csak a régió, hanem az egész világ egyik leggyengébb láncszeme lett a forint

Az utóbbi hetekben a forint egyre fájdalmasabban elszakadt a régiós versenytársaktól, mostanra azonban nem csak Kelet-Közép-Európa, hanem az egész világ egyik leggyengébb devizája lett. Egy év alatt csak a török líra és az argentin peso esett nagyobbat, az utolsó három hónapban pedig a chilei devizát leszámítva nem találni gyengébbet a forintnál.

Már vége is a mini ralinak, folytatódott az esés a tőzsdéken

Tegnap vegyesen zártak a vezető amerikai részvényindexek, ma reggel azonban gyorsulni látszik az esés, a mérsékelt ázsiai elmozdulások után jelentősnek mondható mínuszokkal indult a nap Európában. A nap végére fokozódott az esés, az USA-ban pedig 1970 óta nem volt olyan rossz első félév, mint most.

A semmiből tűnt fel a fintech sztár, amely a szuperbankot is a felhőbe repíti

A Thought Machine egy 2014-ben alapított fintech startup, mely szédítő fejlődési utat járt be eddig: mára mintegy 2,7 milliárd dollárra értékelik a befektetői, és számos nemzetközi nagyágyú mellett a szuperbank felhő alapú rendszerét is a londoni fintech szállítja majd. Megnéztük, mit érdemes tudni a Thought Machine-ről és a felhő alapú, cloud native banki alaprendszeréről.

Egyszerűbb és gyorsabb londoni utalás jöhet a cégeknek Magyarországon

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. Egy felvásárlás most további segítséget nyújthat a cégeknek a devizaátutalások intézésében.

Nem tudták az amerikai tőzsdék, merre menjenek

A tegnapi napot jelentős mínuszban zárták a vezető amerikai részvényindexek. Az esés folytatódott: az ázsiai tőzsdék után az európai és amerikai börzék is mínuszban nyitottak, a hangulatromlás betudható a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi index adatoknak. Végül az amerikai indexek vegyesen zártak.

Kapaszkodik tovább a forint a tegnapi kamatemelés után

Erősödött tegnap a forint az MNB meglepő kamatdöntésére, ugyanakkor továbbra sem távolodott el jelentősen a 400-as lélektani határtól. A monetáris politika bonyolult eszköztárának megszüntetése várhatóan nem is hoz majd tartós fordulatot, hiszen nem ez volt az elsődleges oka a magyar deviza gyengélkedésének.

Csúnya lett a vége: leütötték az amerikai indexeket

Mérsékelt elmozdulással zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. Az ázsiai tőzsdék ma reggel emelkedtek, és Európában is jó hangulatban telik a kereskedés, szintén pluszban nyitottak a vezető amerikai részvényindexek is, napközben viszont már mínuszokat látunk. Az esti órákra aztán a mínuszok tovább híztak, a zárás pedig egészen csúnya lett.

Az MNB kamatemelése 400 alá vitte a forintot

Hétfőn új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, átmenetileg 404 felett is járt az euró jegyzése. Innen kedd reggel nem talált magára a magyar deviza, egészen a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntéséig. A kamtadöntés ismertetésére azonnal hirtelen erősödésnek indult a magyar fizetőeszköz, majd azt követően hullámvasútra került. Késő délutánra összességében jelentősen erősítette a magyar devizát az MNB szigorítása, illetve az, hogy a jegybank tovább fogja emelni a kamatot.

Mínuszban zártak az amerikai indexek

Mostanában ritkának mondható emelkedő hetet zártak az amerikai tőzsdék múlt héten, miután némiképp enyhültek a befektetők kamatemelésekkel kapcsolatos várakozásai. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy ezen a héten is kitart, hiszen az európai tőzsdéken emelkedéssel indult a nap, azonban a nyitástól távolodva elkezdték visszaadni a korai emelkedés egy részét a vezető indexek, és végül vegyes lett a zárás. Az USA-ban is átmenetileg bizonytalanság jellemezte a tőzsdéket, de itt végül mínuszban zártak az indexek.

Adószabálysértés miatt nyomoznak a Wise vezérigazgatója ellen

A 3,9 milliárd font (4,8 milliárd dollár) piaci kapitalizációjú Wise fintech cég vezérigazgatója ellen vizsgálatot indítottak az Egyesült Királyság szabályozó hatóságai, miután az adóhatóságok megállapították, hogy nem fizette be a több mint 720 000 font értékű adószámlát.

Szép pluszokban zártak az amerikai indexek

A reggel iránykereséssel indult az európai tőzsdéken, a nap során azonban egyre jobban erősödtek a vezető börzék, a jó hangulat a zárásra is kitartott. A csütörtöki naphoz hasonlóan folytatódott az emelkedés a tengerentúlon is, az amerikai indexek végül 3% feletti pluszban zártak.

Ma épp a svájci frankkal szemben van történelmi mélyponton a forint

Kismértékű gyengüléssel kezdte a hét utolsó munkanapját a forint az euróval szemben, így 400 körül indult reggel a jegyzés. Hamar a 400-as szint fölé is kerültünk, és a nap folyamán nem is tért vissza ez alá az árfolyam. A svájci frank erősödése közben azt eredményezte, hogy az alpesi devizával szemben a forint új történelmi mélypontra került, itt is a 400-as szintet kell megszoknunk.

Fordulatos nap végén pluszban az amerikai tőzsdék

A keddi nagy emelkedést követően szerdán már újra nagyobb esés körvonalazódott az európai és az amerikai tőzsdéken, végül azonban a tegnapi amerikai jegybankelnöki beszéd fordulatot hozott, Powell beszéde után napon belül élesen felfelé kanyarodtak az amerikai benchmarkok, a nap végére már csak minimális mínuszban zártak. A reggeli nyitást megelőzően iránykeresés látszott a tőzsdéken, az európai nyitást követően azonban elromlott hangulat, és jelentős mínuszba kerültek a vezető európai börzék. Délutánra valamelyest javult a nemzetközi hangulat, az európai tőzsdék ennek ellenére mínuszban zártak, Amerikában pedig napon belül több fordulatot is láttunk, de végül pluszban fejezték be a napot a vezető indexek.

Megint itt a 400-as euró - Mi ütött a forintba?

Csütörtökön ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben a romló nemzetközi hangulatban a dollár erősödése mellett. Ebben közrejátszhatott az, hogy az MNB nem emelte tovább az irányadó kamatot, illetve Nyugat-Európából csalódást keltő beszerzési menedzserindexek jelentek meg.

Rángatják az amerikai tőzsdéket, nagy a csata a bikák és a medvék között

Újra alaposan megnőtt a volatilitás a világ tőzsdéin, ez látszik ma az amerikai piacon is, a vezető részvényindexek a hétfői szünet után kedden nagyot emelkedtek, ma viszont a nap elején már újra lefordulás körvonalazódott, de aztán megjöttek a vevők, és visszahúzták a vezető benchmarkokat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra