Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Angol font árfolyam (GBP/HUF)

GBP/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 405.9952404
Előző záró ár: 406.09634595
Napi átlagár: 405.88938008932
180 napos átlagár: 392.97007142173
360 napos átlagár: 393.2090478495
Napi minimum: 405.04920062
Napi maximum: 406.58334736
Éves minimum: 0 2020-09-25
Éves maximum: 1000000 2020-06-29
Történelmi minimum: 0 2005-10-30
Történelmi maximum: 1000000 2020-06-29
Árfolyamváltozás 1 hó: -0.45172283068723%
Árfolyamváltozás 3 hó: -0.45172283068723%
Árfolyamváltozás 12 hó: -0.45172283068723%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
GBP/HUF Spot
Kijelzés módja (Ticker) GBPHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a GBP/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

GBP/HUF Spot hírek

Visszagyengült 360 fölé a forint – Hogyan tovább innen?

Hétfőn megint 360 fölé gyengült a forint az euróval szemben, vagyis újabb kitörési kísérlet halt el. Ha szerencsénk van, akkor itt tud stabilizálódni a forint, ha nincs, akkor további gyengülés jöhet. A következő napokban továbbra is elsősorban az uniós vétóval kapcsolatos hírek mozgathatják a hangulatot, emellett a nemzetközi hangulatra lesz érdemes figyelni.

Visszahúzták 360 alá a forintot, ott is tud maradni?

Csütörtökön nagyot erősödött a forint, így ismét 360 alá esett az euró jegyzése. Ma reggel azonban ismét fordulat látszik, vagyis nem biztos, hogy tartós lesz a javulás, továbbra is a lélektani szint körül ingadozhat a magyar deviza.

360 felett indul a forint napja, kevés dolog szól az erősödés mellett

A szerdai gyengülés után továbbra is 360 felett jár a forint az euróval szemben, egyelőre kevés dolog szól amellett, hogy vissza tudna kapaszkodni a lélektani szint alá a magyar deviza. Persze komolyabb gyengülés sem látszik még kibontakozni, ma elsősorban az EU-csúcsról érkező híreket lesz érdemes figyelni.

Péntek reggel kiderülhet, hogy van-e a Brexit-megállapodás

Péntek reggel magyar idő szerint 8 órakor kerül sorra az EU-tagállamok állandó brüsszeli nagyköveteinek újabb ülése és ennek napirendjéhez hozzáadták azt a pontot, miszerint az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló csapata tájékoztatja a nagyköveteket az aktuális állásról. Egy jogi indoik miatt egyébként november 23-ig, azaz jövő hétfőig egyébként is meg kellene születnie a megállapodásnak.

Egyre csúnyábban esik a forint a magyar vétó után

Kishíján 360-ig gyengült vissza a forint az euróval szemben azt követően, hogy a magyar kormány megvétózta a hétéves uniós költségvetést és a helyreállítási alapot. A következő napok még biztosan az európai költségvetési vitáról szólnak majd, ez határozhatja meg a forint sorsát. Ma kora délután pedig az MNB kamatdöntése, illetve az azt követő közlemény lehet piacmozgató hatású.

Úgy tűnik, elfogyott a forint lendülete

Péntek reggel 355 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, aztán délelőtt a vártnál erősebb magyar GDP-adat után is kissé gyengült, a 356-os szintig vissza emelkedtek a jegyzések. Az, hogy sorozatban már negyedik egymást követő nap nem volt érdemi további erősödés, arra utal, hogy elfogyott a forint lendülete, a 370-es szint közeléből való 15 egységnyi erősödés után "megpihen" az árfolyam. A jövő heti - magyar szempontból kiemelten fontos - uniós tagállami döntések előtt ez a befektetők részéről kiváró hangulatra is utalhat. Elvileg kedden dől el az Általános Ügyek Tanácsában, hogy a három uniós rendeletből a magyar és a lengyel kormány vétóz-e és ha igen, akkor mit.

Szép csendben újabb csúcsra kapaszkodott a forint a devizakötvény-kibocsátás árnyékában

Csütörtökön is folytatódott a forint lassú, fokozatos - igaz kilengések melletti - erősödése, az euróval szembeni jegyzések kédő délutánra 354 közelébe ereszkedtek, ahol utoljára 2,5 hónapja járt a magyar fizetőeszköz. A forint erősödését az is táplálhatja, hogy ma két újabb devizakötvény-kibocsátást zavart le nagy sikerrel a magyar állam, hiszen hatalmas befektetői érdeklődés mutatkozott a papírok iránt és ez javítja a magyar eszközök megítélését.

Bő kéthavi csúcsról fordult a forint

Az utóbbi napok erősödése után sem fulladt ki a forint, a jelek szerint van még erő a magyar devizában. Szerda reggel már 355 közelében járt a magyar deviza az euróval szemben, amivel egy hét alatt már bő 2%-os erősödést mutat.

Megint rákapcsolt a forint, egyre távolabb a 360-as euró

Továbbra is a 360-as lélektani határtól próbálna eltávolodni a forint az euróval szemben, ma az inflációs adat még alig volt hatással az árfolyamra, délután viszont elindult az újabb forinterősödés. A nemzetközi piacon a török líra a hétfői szárnyalás után hamar újra lejtőre került, a jelek szerint fogytán a piac türelme az új gazdaságpolitikai vezetés felé.

Próbál tovább kapaszkodni a forint, távolodna a 360-tól

Erősödéssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, a magyar deviza próbál eltávolodni a 360-as lélektani határtól azt követően, hogy történelmi mélypont közeléből jött vissza. A következő napokban a holnap reggeli inflációs adat és a pénteki GDP-statisztika határozhatja meg a hangulatot, emellett az amerikai elnökválasztást követő jogi csatározásra és a koronavírus globális terjedésére lesz érdemes figyelni.

Kifulladni látszik a forint tegnapi szárnyalása

Ritkán látható erősödést mutatott csütörtökön a forint az euróval szemben, napközben volt olyan pillanat, amikor 1,5%-os erősödésben volt a magyar deviza. Már este látszottak annak jelei, hogy nem lesz örökké fenntartható a szárnyalás, péntek reggel pedig további gyengüléssel kezdett a magyar deviza.

Miért szárnyal ma a forint? Egyelőre mindenki csak találgat

Tovább erősödött csütörtök délig a forint az euróval szemben, már 360 alá is benézett az árfolyam, amire 3 hete nem volt példa. Az utóbbi napokban elsősorban az amerikai elnökválasztási eredmények befolyásolták a piaci hangulatot, és azon keresztül a forint árfolyamát is. Joe Biden egyre biztosabbnak tűnő győzelme azért van jótékony hatással van a forintra is, mert egyrészt erősödik a kockázati étvágy, másrészt a Biden-győzelem gyengíti a dollárt, ez pedig most is jót tesz a forintnak.

Nem vágta negatívba a kamatot a Bank of England, de sikerült meglepnie a piacot

A vártnál nagyobb mértékben, 150 milliárd fonttal emelte mennyiségi enyhítési programjának célösszegét a Bank of England. A brit jegybank monetáris tanácsa csütörtökön közölte azt is, hogy kamatdöntő ülésén érvényben hagyta a rekordmélységű, 0,10 százalékos alapkamatot.

Szárnyal a forint a jó hangulatban

A múlt héten még rekordközelben lévő euró-forint árfolyam után kicsit enyhült a nyomás a magyar devizán, de most 366 körül elakadni látszik az erősödés. A következő napokban egyértelműen az amerikai elnökválasztás és az arra adott piaci reakciók mozgathatják majd a forint árfolyamát is, a globális kockázatvállalási hajlandóság döntheti el az irányt.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR