FONTOS Bréking: kamatot emelt a Fed, de a bankválság miatt lehet, hogy most utoljára
Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Angol font árfolyam (GBP/HUF)

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
GBP/HUF Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 440.09577249
Előző záró ár: 441.14632655
Napi átlagár: 442.14531969699
180 napos átlagár: 457.09084557983
360 napos átlagár: 459.40616349893
Napi minimum: 437.1957629
Napi maximum: 446.78714891
Éves minimum: 419.48595414 2023-03-01
Éves maximum: 502.89449461 2022-10-13
Történelmi minimum: 196.75 2020-09-25
Történelmi maximum: 502.89449461 2022-10-13
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.2676528488899%
Árfolyamváltozás 6 hó: -5.4239320255389%
Árfolyamváltozás 12 hó: -1.1653042157543%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
GBP/HUF Spot
Kijelzés módja (Ticker) GBPHUF
Kereskedés pénzneme HUF
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a GBP/HUF Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

GBP/HUF Spot hírek

Itt a jegybank döntése, mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Az amerikai jegybank kamatdöntésére vártak ma egész nap a befektetők, a döntés nem okozott nagy meglepetést, a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelték meg az irányadó kamatot, a kamatsáv ezzel 4,75-5%-ra nőtt. Rövidesen sajtótájékoztatót tart Jerome Powell, a befektetők erre várnak most.

Döntött a Fed, mi történik a devizapiacon?

Kedden jókora erősödéssel 389-ig jutott a forint az euróval szemben, aztán egy szerda délelőtti átmeneti esés után még tovább erősödött 388 körülig, és itt egy kulcsszintbe ütközött a magyar fizetőeszköz. Ma este 7-kor a Fed kamatdöntése, illetve a kamatpálya előrejelzése, majd fél 8-tól a kamatdöntési sajtótájékoztató különösen fontos lesz az amerikai banki bedőlések után, és az információk akár nagy piaci mozgásokat is hozhatnak.

Európa után a Wall Streetet is a vevők uralták

Az elmúlt hetekben látott negatív tőzsdei hangulat után tegnap már inkább egy kisebb hangulatjavulás látszott a piacokon, ami részben annak is köszönhető volt, hogy a svájci UBS hétvégén bejelentette, hogy megvásárolja a problémákkal küzdő Credit Suisse-t egy sürgősségi mentőakció keretében. A bankválsággal kapcsolatos befektetői aggodalmak enyhülése pozitívan hatott a tőzsdékre, így Európában ma is folytatódott az emelkedés, elsősorban a bankrészvények vezetésével, de az Egyesült Államokban is erőt mutatnak a vezető indexek.

Így menthetnénk meg a magyar nyugdíjrendszert

A nyugdíjcélú megtakarítások elsődleges ösztönzésére jelenleg a személyi jövedelemadó jóváírás szolgál, amelynek vonzereje a 2014-es bevezetés óta, a jóváírás kilenc éve változatlan összeghatára miatt drasztikusan csökkent. Az adójóváírás mellett vagy helyett célszerű megfontolni olyan normatív állami támogatás bevezetését, amely különösen a hosszú távú megtakarítások magyar pénz- és tőkepiaci eszközökben történő elhelyezését támogatná.

Szinte már szárnyal a forint, egyre távolabb a 400-as szint

Eséssel kezdte a hétfői napot a forint a svájci bankmentés miatt nagyon borús nemzetközi befektetői hangulatban, így az euró jegyzései 402 felett is jártak, de aztán ahogy világszerte gyorsan fordult a hangulat, a forintnál is megtörtént ez. Aztán ahogy tovább javult délután a hangulat, szinte már szárnyalásba váltott a magyar fizetőeszköz a magas kamattartalom segítségével, így kora estésre 395-ig süllyedt az euró jegyzése.

Ideges mozgások a tőzsdéken, most éppen felfelé vezet az út

Tegnap este bejelentésre került, hogy a UBS kormányzati közvetítéssel megállapodott a Credit Suisse megvásárlásáról, emellett a CS-mentés és egyéb bankok körüli aggodalmak piaci hatásainak csillapítására vasárnap este a világ hat nagy jegybankja bejelentette, hogy napi gyakoriságúra sűrítik a dolláralapú likviditásnyújtási tendereket. A bejelentések úgy tűnt, hogy nem tudják megnyugtatni a befektetőket, miután ázsiai után az európai kereskedés első óráiban is a bankrészvények vezették az esést. A délelőtti órák óta azonban fokozatosan javul a hangulat a tőzsdéken, a nap korábbi részében látott eséseknek pedig már nyoma sincs.

Mindennap áldozatul esik egy magyar család a csalók ármánykodásának - Itt az MNB aduásza a fenyegetések ellen

Átfogó oktatási programot indított az ügyfelek digitális tudatosságának fejlesztése érdekében az MNB, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI és az ORFK. A program tavaly ősszel indult, és most került sor a fejlemények áttekintésére. A kezdeményezéshez az online csalások növekedése és a helyzet súlyosbodása miatt az Igazságügyi Minisztérium is csatlakozott. A kommunikációs kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a lakossági és a kkv ügyfeleket fenyegető csalók legújabb módszereire és a védekezési lehetőségekre.

Megütötték a tőzsdéket: egyre csúnyább, ami történik

Határozott pluszban nyitottak a vezető európai börzék, délutánra azonban látványosan elfogyott a lendület, és mínuszba fordultak a tőzsdék, délután pedig Amerikában is lefelé vették az irányt a vezető börzék. A bankszektor ismét nyomás alá került, különösen a regionális bankok részvényei, a napokban mentőövet kapó First Republic ismét nagyot zuhant.

398 alatt a forint

Szerda után csütörtökön is járt 400 felett az euró árfolyama, majd estére visszakanyarodott alá. Az amerikai bankcsődök és az európai pénzügyi szektor problémái miatt továbbra is feszült a hangulat a piacon, így maradhat a lélektani határ körül az árfolyam, akár tartósan 400 feletti euró is jöhet. Pénteken a kezdeti erősödés nem tartott sokáig, kora délutánra megint lejtőre került a forint.

Letették a Schneider Electric 16 milliárdos karbonsemleges okosgyárának alapkövét

A Schneider Electric francia elektronikai vállalat 16 milliárd forintos beruházása nyomán a következő években 500 új munkahely jön létre Dunavecsén - jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a cég új, klímasemlegesen működő okosgyárának ünnepélyes alapkőletételén arról számolt be, hogy ez már a francia vállalat ötödik magyarországi üzeme lesz, ahol középfeszültségű eszközöket fognak előállítani elektromos elosztóberendezésekhez. A gyár neve Duna Smart Power Systems lesz, amelyben a termelés várhatóan 2024-ben indulhat el. „Magyarországnak kitüntetett szerepe van abban az üzleti stratégiában, amit a Schneider Electric megvalósít” – emelte ki az ünnepségen Frederic Godemel, a cég energiarendszerekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Pattan a 401-es euróról a forint az EKB döntése után

Reggel erősödni próbált a forint az euróval szemben, de nem tartott sokáig a menetelés, nap közben a 400-as lélektani szintet is átvitte az árfolyam, az EKB döntése utáni gyors kilengésből azonban erősödésbe kezdett a hazai fizetőeszköz, így a 400-as szint is messzebb került a nap végére.

Újabb bankot menthetnek ki, reagálnak a tőzsdék

A Silicon Valley Bank múlt heti csődje után ma is folytatódik a turbulens kereskedés a világ tőzsdéin, a vezető európai indexek ma reggel felpattantak a hírre, miszerint a Credit Suisse mentőövet kap, de napközben látványosan lendületet vesztettek, hogy aztán mégis jelentős pluszban zárják a napot. A magyar tőzsdén lejtmenet bontakozott ki csütörtökön, bepótolva a tegnapi kereskedési szünetet. A nap egyik legfontosabb eseménye az EKB kamatdöntő ülése és Christine Lagarde jegybankelnök tájékoztatója volt, az EKB az előzetes várakozásoknak megfelelően 50 bázispontos kamatemelést jelentett be.

Ami a tengerentúli helyzetet illeti, egyelőre nagy optimizmussal zsákolják a befektetők a részvényeket, de mint megtanulhattuk az elmúlt napok mozgásaiból, ez még nem feltétlenül azt jelenti, hogy végig a vevők maradnak majd fölényben. Fűti az otimizmust a hír, hogy a JPMorgan Chase és a Morgan Stanley is éppen tárgyalásokat folytathat a bajba jutott First Republic Bank esetleges tőkeinjekciójáról.

Csúnyán alakult a nap a tőzsdéken, de Amerika végül elkerülte a súlyos mínuszokat

Komoly emelkedéssel zártak tegnap az amerikai és európai piacok, de ennek vége: az európai indexek mély visszaeséssel zártak és a tengerentúlon is megjelentek a mínuszok. A Credit Suisse történelmi mélypontra került. A magyar tőzsde a március 15-i ünnep miatt ma nem tart nyitva, és fontos adatközlést sem várunk idehaza. Nem úgy külföldön, ahol az EU-ból, az USA-ból is konjunktúraadatok érkeztek, a legfontosabb piacmozgató tényezők viszont ma is az amerikai bankrendszerről szóló hírek lehetnek. Emellett a piac már készülhet a holnap EKB-kamatdöntésre is.

Rákapcsolt a forint, de aztán megint visszaütötték

Ritkán látható zuhanással zárta a hétfői napot a forint az euróval szemben 394 körül az amerikai bankszektorral kapcsolatos aggodalmak miatt és kedden délelőtt további forintesés alakult ki 396-ig, majd jött egy nagyobb forinterősödés, de ez elakadt 388 körül, és 390 fölé visszagyengült. A délutáni amerikai inflációs adat a vártnak megfelelő lett, ami a dollárnál nem okozott komolyabb kilengést, és egyúttal a piaci szereplők továbbra is azon tanakodnak, hogy a Fed mit lép az inflációs és a pénzügyi stabilitási kockázatok együttese mellett, így várhatóan továbbra is ez a dilemma rángatja majd a részvény-, kötvény- és devizaárfolyamokat világszerte.

Jó volt a hangulat kedden a tőzsdéken

Hétfőn elképesztően turbulens napot láthattunk a piacokon az amerikai Silicon Valley Bank bedőlése után, összességében végül úgy néz ki, hogy fölénybe kerülhetett az a narratíva, hogy a bank bedőlése miatt a Fed szüneteltetheti a kamatemeléseket, vagy legalább lassíthat azok ütemén, esetleg nyáron már vághat is, ezen narratíva mentén viszonylag jó napot zártak az amerikai tőzsdék, ma pedig Európában is jó hangulatú volt a kereskedés a tegnapi meredek esések után. Az amerikai tőzsdék is emelkedtek kedden.

Látványos csapkodás volt az amerikai tőzsdéken, de végül az eladók kerekedtek felül

Az SVB bedőlése után rendkívül gyorsan kezdtek változni az események. Míg pénteken a tőzsdék jelentős mínuszban zártak egy esetleges bankválságtól való félelem miatt, addig az amerikai határidős indexek komoly emelkedés vetítettek előre a mai napra, miután a kamatemelési várakozások jelentősen lecsökkentek. Eközben az SVB után az amerikai szabályozó hatóságok vasárnap bezárták a New York-i székhelyű Signature Bankot, a kriptoipar egyik nagy hitelezőjét, hogy megakadályozzák a bankválság terjedését. Az események gyors változásával együtt a tőzsdéket is rángatták ma: korábban még úgy tűnt, hogy enyhülhet ma a tőzsdékre nehezedő nyomás, de végül Európában nagyon csúnya esés alakult ki, főleg a bankpapírokat ütötték meg a befektetők. Nap közben a magyar tőzsde egész jól tartotta magát, de délutánra elengedték az OTP-t és a Molt, mindkét papír árfolyama beszakadt. Eközben az amerikai tőzsdéken leginkább csapkodás látszott: mindkét irányba láttunk nagyobb elmozdulásokat, de végül a három vezető indexből kettő lefordult a zárásra.

Nehéz szívvel vett búcsút egy videóban dolgozóitól a csődbe ment bank vezére

Greg Becker, az SVB Financial Group vezérigazgatója pénteken videoüzenetet küldött a dolgozóknak, amelyben elismerte a Silicon Valley Bank összeomlásához vezető "hihetetlenül nehéz" 48 órát – számol be a hírről a Reuters. Az amerikai pénzintézetet időközben az S&P és a Moody’s is leminősítette, a bankcsőd miatt a brit jegybank is lépéseket fontolgat a brit leánybank ügyében.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra