Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Wti index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DB WTI statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 73.97
Előző záró ár: 73.32
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 74.59
Napi maximum: 75.73
Éves minimum: 34.09 2020-11-02
Éves maximum: 77 2021-07-06
Történelmi minimum: 0.01 2020-04-21
Történelmi maximum: 145.31 2008-07-03
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 6.7248908296943%
Árfolyamváltozás 3 hó: 22.608695652174%
Árfolyamváltozás 12 hó: 81.350482315113%
Adatlap
Wti
Kijelzés módja (Ticker) WTI
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Wti árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Wti hírek

Folytatódhat itthon a kínzó üzemanyagár-emelkedés: hároméves csúcsra ugrott a fontos kőolaj jegyzése

Arról, hogy szerdától a benzin literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a gázolaj literenkénti átlagára 9 forinttal nő és így utóbbi történelmi csúcsra drágul, már hétfőn délelőtt beszámoltunk. Azóta azonban a nemzetközi kőolaj-tőzsdéken további áremelkedés következett be, ami afelé mutat, hogy akár pénteken további áremelkedés lesz itthon a kutakon. Az Európában irányadó Brent típusú kőolajfajta novemberi ára ugyanis csaknem 80 dollárra, 3 éve nem látott csúcsra ugrott keresleti és kínálati okok miatt egyaránt.

Jövőre már annyi olajat fogyaszthat a világ, mint a koronavírus-járvány előtt

A koronavírus-járvány újabb fellángolása miatt csökkentette a globális olajkereslet idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), amely ugyanakkor az OPEC-hez hasonlóan arra számít, hogy az olajfogyasztás jövőre eléri a koronavírus-járvány előtti szintet.

Nagy mennyiségű olajra leltek Kínában

Kína tegnap bejelentette, hogy a Daqing olajmezőn jelentős mennyiségű palaolajat találtak. A várható készletek akár 1,27 milliárd tonnára is rúgnak, közölte a kínai Hszinhua hírügynökség.

Hullámvasútra ültek ma az amerikai tőzsdék, de megúszták az esést

Kedvezőtlen hangulat uralkodott csütörtökön a világ tőzsdéin, a Fed tegnap este publikált jegyzőkönyvét követően ismét a közelgő amerikai jegybanki szigorítás került a befektetők fókuszába. Az európai részvénypiacokon jelentős mínuszok bontakoztak ki, a BUX is esett a hét utolsó hazai kereskedési napján és az amerikai tőzsdék is mínusszal nyitottak. A tengerentúlon azonban fordult a hangulat, és látványos hullámzás vette kezdetét.

Nem csak a tőzsdék, az olaj is kapott ma egy pofont

Nem csak a tőzsdéken, de az olaj piacán is masszív esés bontakozott ki a mai kereskedésben a Fed jelzéseit követően, ami növekedési félelmeket és ezáltal a nyersanyagpiaci kereslet alakulásával kapcsolatos aggodalmakat eredményezett.

A Fehér Ház a kínálat növelésére kéri az OPEC-et - Esik az olajár

Esni kezdett szerdán az olaj ára, miután a CNBC arról számolt be, hogy a Fehér Ház felszólítja az OPEC-et és olajtermelő szövetségeseit, hogy növeljék a termelést a növekvő benzinárak elleni küzdelem érdekében. A Biden-adminisztráció aggodalmait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a növekvő infláció kisiklathatja a Covid-19 okozta válságból való gazdasági talpra állást.

Október óta a legnagyobb heti esést szenvedheti el az olajár

Az amerikai nyersolaj határidős jegyzése október vége óta a legnagyobb heti esését könyvelheti el, mivel az árak nyomás alá kerültek azok után, hogy a legfontosabb fogyasztók utazási korlátozásokat vezettek be a koronavírus delta változatának terjedése miatt. A másik oldalon viszont a közel-keleti feszültségek növekedése padlót adott a piacnak.

Miközben mindenki az inflációtól fél, ezek a magyar alapok sokat kerestek rajta

Érdemes volt idén eddig nagyobb kockázatot vállalni, aki részvény, nyersanyagalapba fektetett, közel 20% vagy a feletti hozamnak is örülhet. Különösen az járt jól eddig, aki bízott abban, hogy meglódulnak a nyersanyagalapok az inflációs félelmek hatására. A legnagyobb lakossági, forintos alapok hozama egyelőre nem ilyen meggyőző, de azért ott is vannak szépen teljesítők. Az OTP Supra azonban tovább gyengélkedik, az alap árfolyama a tavaly tavasszal látott alacsony szintnél jár.

IMF: Jobb év lehet 2022, mint azt eddig vártuk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az előző, áprilisi előrejelzéséhez hasonló idei globális gazdasági növekedést vár kedden ismertetett legfrissebb felülvizsgált jelentésében, miközben több ország és térség GDP-növekedését fölfelé, illetve lefelé módosította. Magyarországgal nem foglalkozik a jelentés.

Bő egyhavi mélypontra ütötték az olajat, több ok miatt fordult a kocka

Több mint hat százalékkal csökkent, így másfél havi mélypontra került a kőolaj világpiaci ára azután, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamait és szövetségeseiket, köztük Oroszországot magában foglaló, OPEC+ néven emlegetett csoport vasárnap megállapodott a kitermelés növeléséről. A befektetők attól tartanak, hogy túlkínálat alakul ki az olajpiacokon, miközben számos országban újra fellángolt a koronavírus-járvány.

Kiegyeztek a nagyhatalmak, a befektetők meg alaposan megütötték az olajat

Az olajnagyhatalmak vasárnap sikeresen megegyeztek egymással arról, hogy a még meglévő 5,8 millió hordónyi megszorítást 2022 szeptemberéig fokozatosan kivezetik. A termelés növelése pedig augusztusban folytatódik. Emellett ma alaposan elromlott a tőzsdei hangulat, amelyben megütötték az olajat is a befektetők, akik igyekeznek szabadulni minden kockázatos eszköztől. A hosszabb távú kilátások azonban egészen más képet festenek, mint a mai pánikhangulat.

Megszületett a várva várt döntés az olajról

A világgazdaság fellendülésének fényében kitermelésük jelentős növelésében állapodtak meg az OPEC+ csoport országainak szakminiszterei vasárnap tartott online tanácskozásukon.

Az olajkereslet erőteljes fellendülésére számít az OPEC

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) továbbra is arra számít, hogy a globális olajkereslet erőteljesen emelkedik az év második felében, és jövőre visszatér a koronavírus-járvány előtti szintekre a világ olajfelhasználása, Kína és India növekedésének köszönhetően.

Marakodnak a nagyhatalmak, megszólaltak az elemzőházak az olajárakkal kapcsolatban

Július elején tartotta meg szokásos havi találkozóját az olajkartell, ahol előzetesen arra lehetett számítani, hogy további lazítások jönnek majd, és ennek eredményeként még több olaj érkezhet a piacra. A tárgyalások azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakultak, és végül megállapodás nélkül értek véget. Mindeközben pedig a nagyobb elemzőházak is közzétették friss kilátásaikat az olajárakkal kapcsolatban.

Eldurvult a vita a nagyhatalmak között, akár szét is eshet az olajkartell

Az olajkartell július elején is összeült, hogy megtartsa szokásos havi találkozóját, ahol előzetesen arra lehetett számítani, hogy további lazítások jönnek majd, és ennek eredményeként még több olaj érkezhet a piacra. Erre pedig égető szükség is lenne, hiszen a világgazdaság kezd felpörögni, és beindult a nyári turistaszezon is. A termelés növelése mellett azonban a tárgyalások részét képezi a tagországok között érvényben lévő koordinációs szerződés meghosszabbítása is. Az Egyesült Arab Emírségek pedig bejelentette, hogy ők erre bizony nem hajlandóak a jelenlegi feltételek mellett. A megállapodás hiánya azonban azzal is járhat, hogy végül mégsem érkezik több olaj a piacra vagy akár az együttműködés felbomlását is eredményezheti. Egyelőre tehát teljes a bizonytalanság az olajpiacon, a tárgyalások pedig tovább folytatódnak.

Elszálltak a nyersanyagárak, folytatódik az őrület az árupiacokon

Az árupiacokon hatalmas emelkedés zajlott le idén. A legtöbb ide tartozó határidős terméket magában foglaló Commodities Research Bureau (CRB) index az év első felében 28%-kal került feljebb és szerdán sokadszorra ért el egy kitörés során új 2021-es csúcsot. Az árupiaci eszközosztály hosszútávon csak most kezdte el emelkedő trendjét, amennyiben úgy gondoljuk, hogy az évtizedes távlatban lévő csökkenő trendben tényleg meg is történt a fordulat. Az idei emelkedésről jónéhány eszköz levált - akár átmenetileg, akár végleg. Mégis van öt olyan termék a piacon, amelyek vagy szintén új 2021-es maximumra kerültek, vagy a technikai elemzés szempontjából nagyon jól néznek ki. Ezek közül kettő az ún. soft commodity-k közül kerültek ki, három pedig energiahordozó. Emiatt nem mondható az, hogy egyoldalú és túlzottan fókuszált lenne a trend, mégis érdemes megnézni, hogy melyek tartoznak a vezetők közé és mit várhatunk tőlük.

Évek óta nem volt ilyen magas az olajár, egyre erősebb az üzemanyagkereslet

Már évek óta nem volt ilyen magasan az olajár, az Amerikában irányadó WTI típus 2018 októberében volt legutoljára 70 dollár fölött. A mai kereskedésben ugyan csak egy pillanatra érintette ezt a szintet az árfolyam, de jól jelzi, hogy ismét növekszik a globális olaj- és üzemanyagkereslet.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR