Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Wti index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DB WTI statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 87.87
Előző záró ár: 86.54
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 87.67
Napi maximum: 88.47
Éves minimum: 62.49 2021-12-02
Éves maximum: 129.35 2022-03-08
Történelmi minimum: 0.01 2020-04-21
Történelmi maximum: 145.31 2008-07-03
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.8716892289582%
Árfolyamváltozás 6 hó: -16.876380751129%
Árfolyamváltozás 12 hó: 11.091142490372%
Adatlap
Wti
Kijelzés módja (Ticker) WTI
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Wti árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Wti hírek

Rövid szünet után folytatódik a visszapattanás a tőzsdéken

A hét elején részben a túladottság miatt, részben pedig a gyengülő dollárnak köszönhetően komoly rali alakult ki a tőzsdéken, ennek azonban a megtorpanását láttuk tegnap. Egyrészt a kedvezőtlen gazdasági adatok volt szó Európában, az USA-ban pedig a jegybank képviselőinek szigorú üzenetei rontották a hangulatot. Mindazonáltal úgy látszik, hogy csak átmeneti volt a tegnapi megtorpanás, hiszen az ázsiai tőzsdéken jó hangulatban telt ma a kereskedés és az európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a nap.

A nap eleji ijedség után fordultak az amerikai tőzsdék

Az USA-ban nemrég kedvező munkaerőpiaci adatokat közöltek, de talán a legfontosabb piacbefolyásoló esemény az OPEC-ülés volt ma, a tagországok képviselői 2020 márciusa óta először találkoztak személyesen - a legfrissebb előzetes értesüléseknek megfelelően nagy mértékben, napi 2 millió hordóval vágják vissza a kitermelést az olajhatalmak. Az Európai Bizottság elnöke emellett korábban bejelentette, hogy átmeneti gázár sapkára tesz javaslatot, amely addig lenne hatályban, amíg az EU ki nem dolgoz egy új gázpiaci indexet - a hírre első reakcióra ütöttek egyet a forinton, illetve az európai gáztőzsdén beesett a gázár. Az európai tőzsdék szerdán jellemzően estek, a vezető amerikai részvényindexek nagyjából stagnáltak.

Megszületett a döntés: drasztikus mértékben csökkenti a kitermelést az olajkartell

Egy hét alatt 13, csak az elmúlt három napban 9 százalékot emelkedett az olaj ára, a rali nem véletlen, a befektetők arra készültek, hogy a nagy olajkitermelő országok évek óta nem látott mértékben vágják vissza kitermelésüket. Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy a kínálat szűkítése napi néhány százezer hordónyi lesz, ami inkább csak jelképes, jelzés értékű lépés lett volna, később azonban az OPEC-országok képviselőitől szivárgó információk alapján már napi 500 ezer, majd egymillió hordós csökkentésre lehetett számítani, a mai OPEC+-ülés előtt azonban már a napi 2 millió hordós termeléscsökkentés is az asztalon volt. Végül a nagy kőolajkitermelők arról állapodtak meg, hogy az előzetes híreszteléseknek megfelelően napi 2 millió hordóval csökkentik a kitermelést - írja a Wall Street Journal.

Nagyon szép zárás a tengerentúlon

A tegnapi nap után ma is kitart a jó hangulat a tőzsdéken, Európában és Amerikában is pluszban zártak a vezető részvényindexek. Idehaza is jó volt a hangulat, a forint erősödése mellett a magyar tőzsde is jól teljesített.

Nem lett meg az 1000 pont, de így is komoly volt a felpattanás Amerikában

Komoly mínuszban indult a hét a tőzsdéken, a vezető börzék mellett a magyar tőzsde is lejjebb került, a nyitást követően azonban fokozatosan javult a hangulat, délutánra pedig pluszba fordultak az európai részvényindexek, így a magyar tőzsde is. Amerikában szintén kedvező hangulatban indult a kereskedés, mind 3 vezető index szép pluszban nyitott. A nemzetközi hangulat javulásához hozzájárul a dollár gyengülése is, miután a nemrég publikált ISM beszerzési-menedzser index kedvezőtlen képet fest az amerikai gazdaság alakulásáról, valamint a piac már a foglalkoztatottság növekedésének mérséklődését is árazhatja, amely egyike a Fed által legközelebbről figyelt mutatóknak.

Durván visszavághatják a termelést, ugrik az olajár

Tegnap érkezett a hír, hogy egyes korábbi feltételezéseknél jelentősebb mértékben tervezi a termelés csökkentését az OPEC+ az olajárcsökkenés megállítása érdekében. A tagországok képviselői 2020 márciusa óta most szerdán fognak először találkozni személyesen, a termelés visszavágásáról szóló hírekre az olajárak hevesen reagáltak.

Zuhanórepülésben a tőzsdék, csúnya bukóban zárt Amerika

A korrekció nem tartott sokáig a tőzsdéken, miután a dollár negatív irányú korrekciójának ellenére az európai és amerikai piacok egyaránt komoly mínuszban zárták a napot. Az európai tőzsdéket továbbá nyomás alatt tartotta az energiapiaci helyzet is, mivel már 4 szivárgást is észleltek az Északi Áramlat 1 vezetéken.

Fordulat a tőzsdéken, szép emelkedés az amerikai részvénypiacokon

A negatív gázpiaci hírek és a megugró gázár miatt nagy eséssel indult a nap az európai tőzsdéken majd a nyitástól távolodva egyre nagyobb mínuszok alakultak ki. Ezek után viszont hirtelen javulni kezdett a hangulat, miután a Bank of England közölte, hogy "a szükséges mértékben" kötvényeket vásárol a rendezett piaci viszonyok helyreállítása érdekében. A napok óta tartó folyamatos esés után jött a fordulat az amerikai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közel 2 százalék pluszban fejezték be a szerdai kereskedést.

Vegyes zárás az amerikai indexeknél

A dollár negatív irányú korrekciójának következtében enyhülni látszik a piacokra nehezedő nyomás, Európában és Amerikában is emelkednek a vezető részvényindexek. Ma tartotta kamatdöntő ülését az MNB, ahol a döntéshozók 125 bázispontos kamatemelésről határoztak, valamint bejelentésre került, hogy lezárásra került a kamatemelési ciklus.

Kedvezőtlen adatok érkeztek, folytatódik az esés a tőzsdéken

A múlt heti tőzsdei esés után folytatódik a rossz hangulatú kereskedés a piacokon. A legfrissebb hír, hogy a vártnál nagyobbat esett a német Ifo gazdasági hangulatindex szeptemberben, emellett csökkentette világgazdasági növekedési előrejelzését az OECD, Németországra pedig egyenesen recessziót vetítettek előre a jövő évre vonatkozóan. Háborús fronton is vannak fejlemények, közös hadgyakorlatba kezdett ugyanis ma Dél-Korea és az Egyesült Államok haditengerészete az ázsiai ország keleti partjainál, egy nappal az újabb észak-koreai rakétakísérletet követően. Bizonytalan volt hétfőn a hangulat a kontinens börzéin és a tengerentúlon is.

Betettek a kamatemelések és az erős dollár: kilenc hónapos mélyponton az olaj

Az olajárak hétfőn már második napja csökkentek, mivel a kamatlábak emelkedése miatt várható globális recesszió miatt csökkenő üzemanyagkereslet miatt félnek a piaci szereplők, és mivel a dollár erősödése korlátozza a nem dollárban fizető fogyasztók nyersolajvásárlási lehetőségeit.

Hajrázott Amerika, de csak a szépítésre volt elég

Kifejezetten rossz hangulatú kereskedést láthattunk ma az európai tőzsdéken, ennek több oka is volt: délelőtt érkezett meg az eurozóna befektetésimenedzser-indexe, ami alapján tovább gyengült az euróövezet gazdasági teljesítménye, emellett szintén feszültséget okozott az újabb orosz szankciók lehetősége, az olajár-plafon bevezetését lengették be tegnap egy ENSZ-találkozón. Amerikában is az eladók diktáltak pénteken, a kerekedés utolsó szakaszában hiába láthattunk nagyobb hajrát, ez csak a szépítésre volt elég, a meghatározó részvényindexek 1,6-1,8 százalékot veszítettek az értékükből.

Durván büntetik az olajcégeket, a háború előtti szinten az olajár

Eszközosztálytól függetlenül masszív esés van ma a tőzsdéken, ez alól az olaj sem képez kivételt, mellyel párhuzamosan az olajcégek papírjait is jelentősen megütötték a befektetők. A mai eséssel az olajár a háború előtti szintre került.

Nem sikerült a szépítés, mínuszban zárt Amerika

Tegnap történt a hét egyik legjobban várt eseménye, ugyanis az amerikai jegybank kamatdöntő ülést tartott, ahol 75 bázisponttal emelték az irányadó kamatsávot. Bár ez megegyezett a konszenzussal, mégis voltak olyan üzenetek a jegybank részéről, amelyek miatt csúnyán lefordultak a piacok, ilyen volt például a GDP-prognózis jelentős visszavágása, illetve az a kijelentés, hogy a kamatok még jövőre is magasak maradhatnak, és majd csak 2024-ben mérséklődhetnek. Végezetül Jerome Powell jegybankelnök kijelentette: nem számít, mit mutat a dot plot, a jegybank addig fogja emelni a kamatot, amíg az infláció nem mérséklődik – erre az üzenetre aztán még inkább beindult az esés a piacon tegnap. Az ázsiai piacok ezek után lekövették az amerikai tőzsdei mozgásokat, és Európában is hasonlóan nagy mínuszokat lehetett látni a nap első részében, majd valamelyest javult a hangulat.

Csúnya lefordulást hozott Powell kemény üzenete a kamatokról

Ma reggel Vlagyimir Putyin elrendelte a részleges mozgósítást Oroszországban, ennek hatására pedig ismét felerősödni látszott a pánik a nemzetközi piacokon, Európában mínuszban nyitottak a vezető börzék, azonban a reggeli órák esését követően délutánra pluszba fordultak a tőzsdék. Ez főként annak következtében alakult így, hogy az orosz elnök bejelentésére előzetesen tegnap került volna sor, így már az előz nap beárazták a befektetők a rosszabbik forgatókönyvet. A Fed kamadöntő ülése után csúnyán elromlott a hangulat, a Fed ugyanis egyértelművé tette: a kamatemelés során a határ a csillagos ég, akadály egy szál se.

A piaci döbbenet közepette a Fed ma bevihet egy még nagyobb ütést

Jerome Powell amerikai jegybankelnök augusztus végi beszéde és az augusztusi, meglepő amerikai inflációs adat után a befektetők rádöbbentek, hogy az infláció elleni harc vége messzebb lehet, mint gondolták. A döbbenet a dollár további erősödése és a kötvényhozamok emelkedésének formájában jelentkezett. Ma jócskán rásegíthet erre a folyamatra a Fed kamatdöntésével és a frissen publikált előrejelzésével, amelyeket magyar idő szerint este 8-kor ismerünk meg.

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdéken, esett Amerika

Európában a nyitást követően lefordultak a vezető börzék, és a zárásig nem is javult a hangulat, valamint Amerikában is mínuszban zártak a vezető részvényindexek. A holnapi napon érkezik a hét legfontosabb eseménye, a Fed kamatdöntő ülése, ahol akár 100 bázispontos kamatemelésre is sor kerülhet, ami jelentősen felerősítené a recessziós félelmeket, emellett pedig Vlagyimir Putyin ma esti bejelentése előtt érezhetően aggódnak a befektetők.

Meglódultak a tech papírok, pozitív lett a zárás az USA-ban

Kivárásra játszanak a befektetők a hét elején, hiszen szerdán ismét az egész világ szeme a Fedre szegeződik, hiszen kamatdöntő ülést tart a jegybank. Ennek megfelelően inkább csak óvatos mozgásokat lehet látni a nemzetközi piacokon, az európai összkép vegyes volt ma, és az Egyesült Államokban is felemás mozgásokat lehet látni a kereskedési idő nagy részében, majd a zárás felé szép pluszok alakultak ki. Ami a hazai piacot illeti, a hétvége nagy hazai bejelentése volt, hogy a kormány meghosszabbította az árstopokat, ami negatív az OTP vagy a Mol szempontjából is, ennek ellenére ma emelkedtek az árfolyamok, részben azért, mert a befektetők az elmúlt napokban már beárazták a negatív hatások egy részét, másrészt a biztos rossz valamivel jobb, mint a bizonytalanság.

Kicsit szépített Amerika, de maradt még a mínuszból

A hét első felében jelentősen elromlott a hangulat a nemzetközi piacokon, egészen pontosan a csalódást keltő keddi amerikai inflációs adat volt, ami miatt durva esést láttunk világszerte a tőzsdéken, hiszen ez tovább táplálta az agresszív kamatemelésekkel kapcsolatos várakozásokat. Keddtől kezdve tehát egy folyamatos esést lehet látni a tőzsdéken, és továbbra sem tűnik úgy, hogy enyhülne a nyomás, ráadásul tegnap az IMF és a Világbank is borús előrejelzéseket közölt a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban. A negatív hírárammal együtt a tőzsdék is jelentősen esnek, az európai piacok is mínuszban indították a napot, majd a nyitástól távolodva egyre lejjebb kerültek a vezető indexek, az USA-ban pedig szintén jelentős esést lehet ma látni.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra