Miért éri meg szűrőcsomagot, egészségügyi juttatást adni a dolgozóknak?

Miért éri meg szűrőcsomagot, egészségügyi juttatást adni a dolgozóknak?

A megfelelő munkaerő megtalálása komoly kihívást jelent a cégek számára. Egy friss, különféle üzleti szektorok 394 döntéshozójának és HR-vezetőjének részvételével készült kutatás szerint a válaszadók 79%-a úgy gondolja, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jó munkaerő megtartására, ennek egyik eszköze pedig a vonzó juttatási csomag. 2022-ben a leginkább kínált jóléti juttatás között szerepelnek a különböző egészségügyi programok. A Dr. Rose Magánkórház segítségével jártunk utána, milyen lehetőségei vannak a cégeknek, ha ezzel szeretnék vonzóbbá tenni a munkahelyet a dolgozóik számára.

Soha nem gyógyultak még ennyien magánkórházakban Magyarországon

Soha nem gyógyultak még ennyien magánkórházakban Magyarországon

Robbanásszerűen nő a magánellátó intézmények száma, senki nem látja, hol van ennek a mennyiségi gyarapodásnak a vége. Ezt a folyamatot elsősorban az állami ellátásból kiszoruló, egyre nagyobb kereslet generálja. De vajon van-e akkora fizetőképes kereslet, hogy az egyre dráguló magánklinikákat eltartsa?  Dr. Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak arról beszélt, mindenki meg akar gyógyulni, ha valaki nem kapja meg a kezelést a közellátásban, szükség esetén akár elkezd spórolni, hogy privát szolgáltatóhoz tudjon fordulni. Egyre nő azon páciensek száma is, akik a műtéti beavatkozásokat is inkább magánintézményekben szeretnék lebonyolítani. A szakember kitért arra is, amióta érvényben van a jogállási törvény, és amikor éppen nincs felmondási tilalom, a korábbinál sokkal több szakdolgozó jelentkezik hozzájuk, ugyanakkor nem könnyű igazán jó szakembereket találni.

Itt az újabb bizonyíték, hogy nagy átalakulásban van a magyar egészségügy

Itt az újabb bizonyíték, hogy nagy átalakulásban van a magyar egészségügy

Megváltozott az egészségügy Magyarországon, a hálapénz kivezetésének és az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének köszönhetően. A szereplők alkalmazkodnak, így a betegek is, és még többen keresik fel a magánklinikákat - hangzott el a Dr. Rose pénteki sajtóbeszélgetésén. A Budapest belvárosában működő intézmény 30%-os növekedést tud felmutatni idén és teljes kapacitáson pörögnek.

Lesújtó állapotban a magyarok egészségi állapota – Komoly problémákat okoz a túlsúly

Lesújtó állapotban a magyarok egészségi állapota – Komoly problémákat okoz a túlsúly

Világszerte egyre nagyobb népegészségügyi problémát jelent az elhízás. Az Eurostat adataiból kiderül, 2019-ben az Európai Unió lakosságának fele küzdött túlsúllyal, Magyarországon pedig a helyzet ennél is rosszabb: a magyarok közel 60%-a számít elhízottnak a testtömeg-index alapján. A túlsúly komoly egészségügyi problémákat okoz, többszörösére emelheti a súlyos krónikus betegségek – például magas vérnyomás, cukorbetegség, különböző daganatos betegségek – kialakulásának kockázatát. Számtalan lehetőség áll azok előtt, akik fogyni szeretnének, ezek közül az egyik a gyomorballon terápia, amelyet Dr. Fuszek Péter, a Dr. Rose Magánkórház gasztroenterológusának elmondása szerint leginkább a 40 év körüliek vesznek igénybe.

Állami várólista helyett a magánegészségügyet választják a magyarok

Állami várólista helyett a magánegészségügyet választják a magyarok

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott beavatkozások miatt a műtéti várólisták jelentősen nőttek. Nem meglepő tehát, hogy a betegek egy része az állami ellátás helyett a magánegészségügyet választotta. A Dr. Rose Magánkórház idén januárban 100%-os növekedést tapasztalt az ortopédiai műtétek számát tekintve 2020. azonos időszakához képest, és a júniusi beavatkozások száma is több mint kétszer annyi volt, mint tavaly ilyenkor. Prof. Dr. Hangody László ortopéd-traumatológus szakorvos szerint ugyanakkor kérdés, hogy vajon megmarad-e ez a fokozott érdeklődés a magánszektor irányában, a Portfolio-nak úgy fogalmazott, valószínűnek tartja, hogy fél-egy év múlva a betegek egy része visszatér majd az állami ellátórendszerhez, ugyanakkor a magánszolgáltatókat választók aránya nagyobb lesz, mint a járvány előtt volt.

Átestél a covidon? Azonnal fordulj orvoshoz, ha ezektől a tünetektől szenvedsz

Átestél a covidon? Azonnal fordulj orvoshoz, ha ezektől a tünetektől szenvedsz

A koronavírus sok esetben nem tűnik el nyomtalanul, van, hogy a tünetek hosszú távon fennmaradnak, vagy épp a fertőzés után bizonyos idővel - akár 12 héttel később - egészen új tünetek jelentkeznek. Ebben az esetben beszélhetünk poszt-covid szindrómáról. Hogy pontosan hány embert érint, azt egyelőre nem lehet tudni, a WHO idén februárban még úgy becsülte, a covidon átesett betegek 10%-a szenvedhet a poszt-covid szindrómától, ugyanakkor bizonyos kutatások szerint ennél több, akár a koronavírus-fertőzöttek 30%-a is érintett lehet. Szakértők segítségével jártuk körbe, mégis milyen esetekben érdemes orvoshoz fordulni, milyen tünetekkel és szövődményekkel találkoznak leginkább a magyarországi privátszolgáltatók, és hogy nagyjából mennyit kell most várni a különböző poszt-covid vizsgálatokra.

Rengeteg magyar életét lehetne megmenteni – Kulcsfontosságú a megelőzés

Rengeteg magyar életét lehetne megmenteni – Kulcsfontosságú a megelőzés

Lesújtó a magyarok egészségügyi állapota, a szívkoszorúér-betegségek és agyi érbetegségek vezető halálokként szerepelnek a statisztikákban. Magyarországon több mint 3 millióan szenvednek magasvérnyomás-betegségben, ami az egyik fő hajlamosító tényező a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában. A kulcs a megelőzés lenne, a megoldást a rendszeres szűrővizsgálatok jelentik. A járványhelyzet egyik következménye, hogy az emberek többsége halogatja az esedékes vizsgálatokat, mert nem szeretne felesleges kockázatot vállalni. Pedig óriási veszélynek teszi ki magát, aki nem jut időben megfelelő kezeléshez. Az pedig, hogy a szív-és érrendszeri problémák csak az idősebbeket érinti, tévhit. A Dr. Rose Magánkórház szakorvosai kiemelték, bizonyos esetekben már a húszas-harmincas korosztálynak is évente javasolt egy átfogó vizsgálat.

Ez is a koronavírus-járvány hatása: új szolgáltatások, növekvő kereslet a magánegészségügyben

Ez is a koronavírus-járvány hatása: új szolgáltatások, növekvő kereslet a magánegészségügyben

A COVID-19 első hulláma után jelentősen nőtt a betegforgalom, a növekedés pedig azóta is tart – mondta a Portfolio-nak Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója, hozzátéve, 2020-ban növelték az ellátási kapacitásaikat, új szolgáltatásokat kínálnak, amelyekre nagy kereslet mutatkozik, például a COVID-19-en már átesettek kivizsgálására és kezelésére, felnőttek és gyermekek részére egyaránt. A magánszolgáltató idén is folytatja a fejlesztéseket, több mint 600 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Az ügyvezetővel többek között arról beszélgettünk, milyen volt a tavalyi év és mire számítanak 2021-ben.

Koronavírus és egészségügyi törvény: kivárnak a magyar magánszolgáltatók

Koronavírus és egészségügyi törvény: kivárnak a magyar magánszolgáltatók

Nagyon különböző utak és stratégiák jellemzik a hazai magánegészségügyi szektort, és ez jelen pillanatban a piac talán legnagyobb erőssége – összegezte Lantos Csaba az általa moderált tulajdonosi-cégvezetői panelbeszélgetés tanulságát a Portfolio mai Private Health Forumán, amelyen a koronavírus hatásairól, az orvosok jogállásáról szóló törvényről és az akvizíciós lehetőségekről is szó volt.

Ritkán látott dolog történt a magyar magánegészségügyben - Első kézből adunk rá magyarázatot

Ritkán látott dolog történt a magyar magánegészségügyben - Első kézből adunk rá magyarázatot

Gyorsuló árbevétel-növekedés, de több év után először csökkenő nyereségek, egyre több beruházás és bővülő munkaerő, ami csak drágul és drágul - olvasható ki a Portfolio minden évben elkészülő és ezért már hagyományosnak mondható, a magánegészségügyi piac legutóbbi teljes, 2019-es üzleti évének elemzéséből, amelyet azonban ezúttal különleges módon készítettünk el. Megkerestük ugyanis a legnagyobb hazai szolgáltatók vezetőit és tulajdonosait, hogy értékeljék néhány mondatban a 2019-es évet. A válaszokból az is kiolvasható, hogy mennyire zajlott aktívan a konszolidációs folyamat az előző évben és hol voltak érdekes változások.

Kiderült, hány koronavírusos beteget szűrtek ki a magánklinikák

Kiderült, hány koronavírusos beteget szűrtek ki a magánklinikák

Május 4-én hivatalosan is újraindult az egészségügy, másfél hónapos szünet után - ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek - több fontos területen újraindult az ellátás. Az új eljárásrend értelmében azonban bizonyos vizsgálatokhoz, beavatkozásokhoz negatív COVID19-teszt bemutatása szükséges. Ennek apropóján a Pénzcentrum megkeresett nyolc privát szolgáltatót és megkérdezte, nőtt-e az érdeklődés a magán szektorban a tesztek iránt, valamint hogy mely tesztet keresik inkább a páciensek, a szerológiai vagy a PCR-vizsgálatot? Arra is rákérdeztek, a magánklinikákon végzett tesztek hány százaléka mutatott pozitív eredményt.

Magyarok ezreinek életén segíthet az Európában elsőként nálunk alkalmazott új technológia - Exkluzív interjú

Április utolsó napjaiban egy új endoszkópos gerincsebészeti módszerrel műtötte meg két betegét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvoscsoportja. A Dél-Koreából elsajátított technika annyira új, hogy Európában az OKITI orvosai alkalmazták először. Az új beavatkozásnak köszönhetően a gerincműtéten átesett betegeket akár már egy nap után haza lehet engedni. A műtét előkészületeiről, jelentőségéről, előnyeiről, várható elterjedéséről, magyarországi jövőjéről beszélgettünk az intézet munkatársaival. Hármas interjú Óváry Csaba főigazgatóval, Banczerowski Péter professzorral, idegsebészeti szakmai igazgatóval és Czigléczki Gáborral, a Gerincsebészeti Osztály orvosával.

A magánklinikákra is követik bevált orvosaikat a betegek

A magánklinikákra is követik bevált orvosaikat a betegek

Egyre nagyobb az igény a magánklinikák szolgáltatásaira, ráadásul a gyakori elképzeléssel ellentétben a páciensek többsége nem külföldről érkezik. A magánszektorba olyan orvosok kellenek, akikért a páciensek hajlandóak fizetni, és a magasabb bérek az orvosok itthon tartásában fontos szerepet játszhatnak - hangzott el az egyik legnagyobb hazai magánkórház szerdai sajtótájékoztatóján.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.