Milliós tételben is lehet jó bort készíteni: a lényeg a stabilan magas minőségen van

Milliós tételben is lehet jó bort készíteni: a lényeg a stabilan magas minőségen van

"Fontos feladatnak tekintjük megértetni a fogyasztóval, hogy az alacsonyabb árfekvésű, nagyobb volumenben készülő bor is lehet finom és minőségi. A milliós tételben készülő francia champagne-ok esetében a nagy mennyiség senkit nem rettent el: remélem eljutunk egyszer ide a magyar borok esetében is"  – mondta a Portfolio-nak Soltész Gergő, az egyik legnagyobb magyar borászatnak számító Ostoros Családi Pincészet tulajdonos-ügyvezetője. A cégnél  jelentős fejlesztések zajlanak, a hiányzó munkaerőt masszív gépesítéssel próbálják pótolni. Nem véletlenül: rendkívüli ütemben növekszik az eladott palackok száma, de érdemi változást tapasztalnak a magyarok kedvenc fajtáinál is. Az idei évi berlini borverseny aranyérme után, két hete az egyik legrangosabb francia borverseny legjobb fehérborának választották az Irsai Olivér borukat 96 ponttal.

Itt a lista - Ez Eger tíz legolcsóbb és legdrágább utcája

Itt a lista - Ez Eger tíz legolcsóbb és legdrágább utcája

Korábbi cikkeinkben már bemutattuk azokat a budapesti utcákat, ahol 2021-ben a legmagasabb, és azokat is, ahol a legalacsonyabb árakon cseréltek gazdát a lakások. Emellett Magyarország legdrágább, illetve legolcsóbb községeiről is készítettünk top10-es listát. Most viszont egy ennél is részletesebb, 18 részes cikksorozattal készültünk, ahol a KSH Ingatlanadattár, Magyarországi lakásárak, 2005-2021 kiadványa alapján megmutatjuk az összes megyeszékhely legolcsóbb és legdrágább utcáját. Aktuális, 9. részünkben Eger legdrágább utcái és Eger legolcsóbb utcái kerültek terítékre.

Jelentős fejlesztés indul az észak-magyarországi megyeszékhelyen

Jelentős fejlesztés indul az észak-magyarországi megyeszékhelyen

Jelentős fejlesztésekre készül az egyházi fenntartásban lévő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Egerben - vette észre az Építészfórum az európai közbeszerzési értesítőben. A felhívás szerint megújul az egyetem főépülete, a Líceum, valamint több már meglévő oktatás épület, továbbá új sportcsarnokot, az Almagyar-dombi campuson pedig egy új, körülbelül 12 ezer négyzetméternyi oktatási épületet és kollégiumot építenek.

Romlott a levegő minősége Magyarország északkeleti részén

Romlott a levegő minősége Magyarország északkeleti részén

Tovább romlott a levegőminőség északkeleten a magas szálló por koncentráció miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ térképe alapján csütörtökön már nemcsak Putnok, hanem Sajószentpéter levegőjét is veszélyesnek minősítették. Kazincbarcikán és Miskolcon egészségtelen a levegőminőség.

Példátlan járatbővítést hajtott végre a MÁV Eger és Budapest között

Példátlan járatbővítést hajtott végre a MÁV Eger és Budapest között

A több mint 200 milliárd forintból megújított Rákos-Hatvan vasútvonalnak is köszönhetően példátlan járatbővítést hajtott végre a MÁV Eger és Budapest között, hiszen az eddigi kétóránként helyett most már óránként indulnak járatok, és a gyorsvonati pótjegy is kivezetésre került - hívta fel a figyelmet a változásokra az egri vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón a társaság elnök-vezérigazgatója.

Nagy döntést hozott a Bosch, Eger és környéke örülhet

A megváltozott piaci feltételek miatt a Bosch átszervezi kormányoszlop üzletágát Európában, a gyártás a jövőben a vendôme-i (Franciaország) és az egri telephelyen koncentrálódik - közölte a Robert Bosch Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Újabb 2 milliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újabb csaknem kétmilliárd forintból folytatódik az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztése - jelentette be a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a beruházás minapi programbemutató sajtótájékoztatóján és alapkőletételi ünnepségén Egerben.

Ezt a 6 éttermet ki kell próbálnod, ha Kelet-Magyarországon jársz

Bár az ország gasztronómiai súlypontja vitathatatlanul Budapestet jelenti, évek óta egyértelmű, hogy a Balaton szélesebb környezete, és a nyugati megyék is fejlődnek az éttermek színvonalában. De mi a helyzet Borsodban vagy Hevesben? Hat olyan éttermet mutatunk, amiért érdemes egy kicsit utazni is.

Hét magyar város pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre

Hét város: Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Gödöllő, Eger és Debrecen küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre - közölte a Kultúráért Felelős Államtitkárság csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a pályázati határidő december 20-án délben járt le.

Új Gozsdu Udvar nyílik Egerben, beszállnak a sztárborászatok is

Izgalmas fejlesztésekkel találkozhat az, aki mostanában az Egri borvidékre utazik. A pincészetek egyre magasabb szinten kapcsolódnak rá a (bor)turizmusra, a kevésbé ismert borászatoknál is találni kiemelkedő tételeket, az ágazat legnagyobb helyi szereplői pedig egyre inkább kilépnek a tömegtermelés árnyékából. A fejlődést leginkább az mutatja, hogy a Szépasszony-völgybe folyamatosan költöznek be a neves borászok, ahol egy új gasztro-kulturális-turisztikai központot hoznak létre. Ezzel pedig a magasabb minőség is egyre inkább helyet kaphat a magyar borkultúra emblematikus helyszínén.

Négyszer többe kerül az M25 autóút építése

Négyszer többe kerül az M25 autóút építése

Tavaly decemberben még 6,5 milliárd forintban határozta meg a kormány az M25-ös autóút építési költségét. A héten a Magyar Közlönyben megjelent határozatával 18,8 milliárd forinttal megemelte a költséget, így bruttó 25,3 milliárd forint lett az építés teljes költsége. A cikkre reagált a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.