Történelmi esemény jöhet a Google-nél

Történelmi esemény jöhet a Google-nél

A Google előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wiz kiberbiztonsági cég felvásárlásáról, az ügylet értéke elérheti a 23 milliárd dollárt, ezzel a tech-óriás történetének legnagyobb akvizíciója valósulna meg - jelentette vasárnap a The Wall Street Journal. Az ügyet ismerő források szerint az üzlet hamarosan létrejöhet, írta a Cnbc.

Veszélyeket rejt a Google Play? Erre figyelmeztetnek most a szakértők

Veszélyeket rejt a Google Play? Erre figyelmeztetnek most a szakértők

A Zscaler kiberbiztonsági cég május végi jelentése szerint a Google Play áruházban 90 veszélyes programot találtak, amelyeket összesen mintegy 5,5 millió alkalommal töltöttek le Androidos okostelefonokra. A Google az eset után azt nyilatkozta, hogy orvosolták a problémát, azonban egy új jelentés szerint a kártékony szoftverek nem tűntek el az alkalmazás-áruházból – írja a Forbes.

Új módszerrel támadják a hackerek az Androidos okostelefonokat

Új módszerrel támadják a hackerek az Androidos okostelefonokat

A kiberbűnözők és hackercsoportok egy új módszert találtak Android operációs rendszert futtató eszközök feltörésére. A Check Point kiberbiztonsági vállalat kutatói több mint 120 olyan kampányt azonosítottak, amelyek a Rafel RAT nevű nyílt forráskódú rosszindulatú szoftvert használták, hogy adatlopást és zsarolóvírus-támadásokat hajtsanak végre - írja az Android Authority.

Még három évig marad az SAP vezére

Még három évig marad az SAP vezére

Három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát az SAP.

Szenved a Tesla, itt az újabb elbocsátási hullám

Szenved a Tesla, itt az újabb elbocsátási hullám

A Tesla elbocsátások egy újabb körét vitte véghez a szoftverek, szolgáltatások és mérnöki területeken, miközben nyomás alatt áll az eladások csökkenése és az árháború miatt, és új modellek fejlesztésén dolgozik a költségek kontrollálása érdekében.

Felhőszolgáltatót venne az IBM

Felhőszolgáltatót venne az IBM

Az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a HashiCorp nevű felhőszoftver-szolgáltató megvásárlásáról a Wall Street Journal információi szerint.

Elismerte a Google vezére: elfogadhatatlan hibát követtek el

Elismerte a Google vezére: elfogadhatatlan hibát követtek el

Problémásnak, elfogultnak és sértőnek nevezte Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója a cég által fejlesztett Gemini mesterséges intelligencia szoftvert, majd megígérte, hogy dolgozni fognak a technológia fejlesztésén.

Jönnek az elektromos buszflották: így kell átalakítani hozzájuk a depókat

Jönnek az elektromos buszflották: így kell átalakítani hozzájuk a depókat

A buszok esetében sokkal gyorsabban megy végbe az elektrifikáció, mint a személygépjármű szegmensben, minden harmadik tavaly eladott jármű már teljesen elektromos vagy hibrid meghajtású busz volt Európában. Igaz, hogy az eszközök beszerzése és a töltési infrastruktúra kiépítése rengeteg költséggel jár, de számos EU forrás segíti az átállást, az üzemeltetési költségek pedig jelentősen alacsonyabbak lehetnek, mint a dízelüzemű flották esetében. A buszvásárlásokat minden esetben depófejlesztésnek kell megelőznie, a Siemens például olyan komplex depómenedzsment rendszert tud kiépíteni, amely optimalizálja a buszok töltési teljesítményét a hatótáv-igényük függvényében. Az évtizedek óta velünk élő trolikat hosszabb távon a teljesen elektromos eszközök válthatják, de a hidrogéntechnológia is az ajtón kopogtat már, és szintén felzárkózhat az akkumulátoros technológia mellé. A Siemens három telephelyen is szolgál ki elektromos buszokat itthon, de Európa egyik legnagyobb elektromos buszdepó projektje is a vállalathoz kapcsolódik, ahogy számos más világszerte. A Portfolio Szilágyi Norbertet, a Siemens Zrt.  e-mobilitás értékesítési vezetőjét és Négyesi Szilárdot, a vállalat közép-kelet-európai technikai sales support vezetőjét kérdezte az elektromos buszflották üzemeltetésének sajátosságairól, a szükséges infrastruktúra kiépítéséről és a vállalat eddig megvalósult projektjeiről.

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Mire használják a mesterséges intelligenciát a magyar cégek?

Az innováció terén nem jeleskednek a hazai cégek, de a digitális átállást komolyan veszik - közölte a K&H a saját innovációs indexe alapján. A bank három éve méri a hazai közepes és nagyvállalati szektor innovációs aktivitását, a kutatás adataiból képzett innovációs index 2023 második félévében 29 pontra emelkedett, ami ugyan egy ponttal magasabb az előző félévben mért mélypontnál, de még így is az átlagosnál gyengébbnek nevezhető.

Újabb gondok a Teslánál, megint rengeteg autót hívnak vissza

Újabb gondok a Teslánál, megint rengeteg autót hívnak vissza

A Tesla 120 423 járművet hív vissza az Egyesült Államokban, mert a jelenlegi beállítások mentén fennáll a veszélye annak, hogy az utastér ajtajai baleset közben kinyílnak - közölte pénteken az ország közlekedésbiztonsági felügyelete.

Bosszantó hibát javítottak a Windowsban

Bosszantó hibát javítottak a Windowsban

A Microsoft végre javította a Window egyik bosszantó hibáját, amikor a Fájlkezelő automatikusan, bármiféle kérés nélkül megnyílt - szúrta ki a Hvg. 

Már nem elég csak szigetelni az ingatlanokat - szintet lép a spórolás

Már nem elég csak szigetelni az ingatlanokat - szintet lép a spórolás

Évtizedek óta beszélünk arról, hogy az épületeket energiahatékonyabbá kell tennünk, de ennek ellenére a hazai ingatlanok kétharmada pazarló, az üzemeltetők és tulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet az épületenergetikára. Az árak emelkedésével ez a probléma egyre több embert érint, akik elkezdték keresni a spórolási lehetőségeket, arról nem beszélve, hogy a cégek ESG-jelentéseire is egyre több figyelem fordul. A hagyományosnak mondható módszerek mellett, mint a szigetelés vagy a modern hűtési és fűtési rendszer, már olyan szoftveres energiahatékonysági megoldások állnak rendelkezésünkre, amely a spórolás új szintjét hozhatják el. Erről beszélgettünk két vendégünkkel, akik a Grape Solutions szoftverfejlesztő cégtől érkeztek: Németh Norbert értékesítési igazgatóval és Kerekes Sándor tanácsadóval, akinek a szoftveres energetikai megoldások a szakterülete.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.