A zöld programokat díjazzuk - Megvannak a 2023-as döntőbe jutott vállalatok
Üzlet

A zöld programokat díjazzuk - Megvannak a 2023-as döntőbe jutott vállalatok

Portfolio
Szeptember 12-én a Green Awards legjobb „zöld” projektjeit díjazzuk a Sustainable World konferencián. Mind az 5 kategóriájában elkészült a legjobb pályázatokból álló "shortlist", közülük a zsűri jövő hét kedden jelenti be a győzteseket. A díj támogatóit megkérdeztük a pályázatokról, a döntési folyamatokról.

A második alkalommal meghirdetett Green Awards pályázatunk során azon jelentkezőket vártuk, akik büszkék a vállalat tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára vagy innovációjára. Összesen 5 kategóriában érkeztek a legfenntarthatóbb kezdeményezések:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata
  2. Az Év Zöld Kkv-ja
  3. Az Év Zöld Innovációja
  4. Az Év Zöld Befektetése
  5. Az Év Jó Ügye

A díj mögött álló főtámogató az MBH Bank volt, Szege György, a bank ESG és fenntarthatósági vezetője a díjazás kapcsán elmondta, hogy:

A zsűri tagjainak, ahogy az előző években is, úgy idén is rendkívül nehéz dolga volt, mivel számtalan jobbnál jobb pályázat érkezett. A választás nehézségét az jelentette, hogy minden egyes pályázat más-más témában közelíti meg a fenntarthatóság fogalmát, tehát nem volt két azonos pályázat, ezért az lett volna a legjobb, ha mindegyiket támogatjuk, ezzel is ösztönözve a kezdeményezéseket és megismertetve azok a nagyközönséggel.

"A zsűritagokat is abban az értelemben osztotta meg a sok, kiváló pályázat, hogy voltak kategóriák, ahol minimális szavazattal nyert egyik vagy másik versenyző. Ez is azt bizonyította, hogy nehéz volt a döntés. A beérkezett pályázatok között sok olyan volt, ami az energiahatékonyságot, megtakarítást célozta vagy korunk egyik legfontosabb problémájára, a vízvédelemre hívta fel a figyelmet. Összességében idén is jelentős számú pályázat érkezett be és öröm volt egy szűkebb körben megvitatni, hogy kit, miért helyezünk előtérbe” - tette hozzá a vezető.

Zsűrizés, kiválasztás

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott,

így összesen 15 pályázati anyag maradt versenyben.

Ők lesznek azok, akik közül a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a Green Awards díjátadó keretében a győzteseket is kihirdetjük.

"A 2023-as Green Awards díjra érkezett pályázatok száma is azt mutatja, hogy a fenntarthatóság kérdése kiemelten foglalkoztatja a vállalatokat mérettől és tevékenységi körtől függetlenül. Mind az öt kategóriában voltak olyan szakmailag kiemelkedő, környezetvédelmi és társadalmi szempontból is hasznos pályaművek, amelyek mögött tetten érhető volt a befektetett munka és a fenntarthatóságot, mint mérvadó szempontot figyelembe vevő hosszú távú, tudatos pénzügyi döntés is - mondta el Nagy Gréta, a Dandelion Kft. ügyvezetője.

A kiválasztásnál szempont volt, hogy a vállalások már teljesült programokra, ne ígéretekre vonatkozzanak. Ahogy az is, hogy az adott projekt a szűkebb vagy tágabb közösségek vagy a környezet védelme szempontból mennyire hasznos, illetve az ötlet maga mennyire implementálható akár szélesebb alkalmazási körben is.

"Azok, akik végül a shortlistbe kerültek, majd aztán kategóriagyőztesként elnyerték a zsűri szavazatát is, mindannyian előremutató, inspiráló úttörői a hazai fenntarthatósági gyakorlatnak. Külön öröm, hogy mindezen vállalatok köre méretüket, profiljukat, hátterüket tekintve is kifejezetten színes, ezáltal még több érintett szervezetet inspirálhatnak a fenntarthatósági vállalások elindításában" - tette hozzá.

A zsűri tagjai

Sávoly-Hatta Anita, a PwC Hungary partnere elmondta, hogy izgatottan várják az idei Green Awards díjátadót, hiszen rendkívül változatos pályázatok érkeztek:

"A fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatként a PwC nem csak saját működését illetően törekszik felelős működésre, de szakértelmünkkel a piac valamennyi szereplőjét erre ösztönözzük és ebben segítjük.

A pályázatok értékelésekor az adott projekt környezeti hasznosságán túl kiemelt figyelmet fordítottunk a társadalmi elérés mértékére és a már elért eredményekre.

"Egyúttal azt is vizsgáltuk, hogy milyen további megvalósítási lehetőségeket rejt, hogy még szélesebb körű hatást eredményezzen. Értelemszerűen nehéz volt összehasonlítani a különböző szektorokból érkező megoldásokat, de a hosszú távú fenntarthatóság, mint vezérelv segített bennünket a nyertesek kiválasztásában - mondta el Sávoly-Hatta Anita, a PwC Hungary partnere.

Díjátadó, konferencia és a legjobbak közé jutott vállalatok

A Sustainable World konferencián szeptember 12-én összesen 8 szekcióban olyan témákkal foglalkozunk, mint a zöld gazdaság, a zöld finanszírozás, az ESG gyakorlatok, a megújuló energia, a zöld infrastuktúra, a greenwashing nélküli marketingkommunikáció, a zöld agrárium és a jövőbemutató vállalati megoldások.

A több, mint 60 előadóval zajló szakmai programot követően rendezzük meg a Green Awards díjátadót, ahol a shortlistesek, illetve a közülük kiválasztott győzteseket bemutatjuk, illetve átadjuk a díjakat.

Az idei év shortlistesei, akik közül a nyerteseket kiválasztotta a zsűri:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata: Audi Hungaria, Szegedi Vízmű, Tesco-Global Áruházak
  2. Az Év Zöld Kkv-ja: Equinox International Kft., Irota EcoLodge, Szelence Ipari Megoldások Kft.
  3. Az Év Zöld Innovációja: Agroloop Hungary Kft., E-Flag Kft., Magyar Földgáztároló - Akvamarin projekt
  4. Az Év Zöld Befektetése: Greenstic Europe, Lehel Radiátorgyár cégcsoport, Lurdix Kft. - Zoldhirek
  5. Az Év Jó Ügye: Diageo - CALL-Action, Hifl ylabs és Microcomp - Celo platform, K&H - Hűsítő ligetek program

A Portfolio Csoport nevében gratulálunk a legjobbak közé jutott vállalatoknak.

FRISSÍTÉS: a nyertesekről ebben a cikkben számoltunk be:

A konferencia idén új helyszínen, a Millenáris Nemzeti Táncszínházában lesz megtartva, a résztvevők odajutásában, a fenntartható közlekedésben, a GreenGo lesz a partnerünk.

Címlapkép forrása: Sergey Isaev via Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam