Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

EUR/USD árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/USD Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 1.14055
Előző záró ár: 1.141465
Napi átlagár: 1.1417398301483
180 napos átlagár: 1.1568806909757
360 napos átlagár: 1.1787728465723
Napi minimum: 1.140015
Napi maximum: 1.14344
Éves minimum: 1.11863 2021-11-24
Éves maximum: 1.227 2021-05-25
Történelmi minimum: 0.9854 2002-12-02
Történelmi maximum: 1.6031 2008-07-15
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.0163896706136%
Árfolyamváltozás 3 hó: -3.4166916981499%
Árfolyamváltozás 12 hó: -5.5145126377697%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/USD Spot
ISIN EU0009652759
Kijelzés módja (Ticker) EURUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/USD Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/USD Spot hírek

Javul a hangulat, emelkednek az európai tőzsdék

A múlt hét végi heves lefordulás után ma reggel az OTP és a Richter vezetésével felfelé indult el a magyar tőzsde. Az amerikai börzékről nem érkeznek ma impulzusok, Martin Luther King-nap miatt az amerikai tőzsdéken nem lesz ma kereskedés.

Rossz a hangulat a tőzsdéken, esnek a vezető indexek

A hét második felére megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután csütörtökön a Federal Reserve tisztviselőinek újabb szigorú megjegyzései megerősítették azokat a várakozásokat, hogy az amerikai kamatlábak már márciusban emelkedhetnek, és a piacok a monetáris feltételek szigorodására készülnek. Lael Brainard, a Fed kormányzója csütörtökön lett a legújabb és egyben legidősebb amerikai jegybankár, aki jelezte, hogy az infláció leküzdése érdekében márciusban kamatemelésre kerül sor. Ezek után az európai tőzsdéken is rossz hangulatban telt a kereskedés pénteken, és az USA-ban is mínuszban vannak a vezető indexek. Mindeközben az Egyesült Államokban elstartolt a gyorsjelentési szezon, amely eddig vegyes számokat hozott a nagybankoktól, a legjelentősebb árfolyamreakció a JP Morgannél látszik, amely nagyot esett a jelentés után.

Megint rájár a rúd a forintra, egyre csúnyább a mai esés

Csütörtökön korrekció jellemezte a forint piacát, az elmúlt másfél hét szárnyalása után megtorpant a magyar deviza. Persze így sincs okunk aggodalomra, hiszen nagyjából 4%-os erősödésben van idén a magyar deviza. Ráadásu8l a dollár tovább gyengül, ami szintén enyhíti a nyomást a forinton.

Eséssel zártak az amerikai tőzsdék

A tegnapi emelkedés után ma mérsékelt hangulatromlás látszott a világ tőzsdéin, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat és az európai tőzsdék nagyrésze pluszba lendült. Az Amerikai részvényindexek a napot eséssel zárták, a technológiai szektor papírjait adták, a Nasdaq 2,5 százalékkal került lejjebb. A befektetők a járványügyi statisztikák mellett elsősorban az inflációs adatokat figyelik.

Ralizott az OTP, kitartott a jó hangulat a tengerententúlon is

Kimondottan jó hangulatú kereskedést láthattunk ma Európa vezető tőzsdéin, a magyar tőzsde is jól teljesített. Talán az egész hét legjobban várt makroadata az amerikai inflációs adat volt, ami ma délután érkezett meg, és amely szerint decemberben 7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban. Bár ez 40 éves csúcsnak számít, de megegyezett az elemzők által várt értékkel, így nem okozott meglepetést és kitart az emelkedés az európai tőzsdéken, és az USA-ban is kedvező jelenleg a hangulat.

Esti rohamra indult a forint: négyhónapos csúcsra szökött az árfolyam

A szerdai kereskedésben is folytatódott a forint újév kezdete óta látható szárnyalása, így az euró jegyzései a 355-ös szintig estek. Ez azt jelenti, hogy másfél hét alatt 15 egységet ugrott a forint és a 200 napos mozgóátlag tegnapi meggyőző letörése után ma két további technikai szint egybeesését jelentő "falon" is átment. Miután a magyar kormányfő bejelentette az élelmiszerár-stopot, a forint új lendületet vett. Mivel a lépés inflációleszorító hatása nem lesz jelentős, ezért valószínű, hogy inkább az euró dollárral szembeni erősödése a fő hajtóerő, ezt az amerikai inflációs adat váltotta ki.

Felhúzta a Fed-elnök optimizmusa a tőzsdéket

Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap is jelentős esést lehetett látni az Egyesült Államokban, mielőtt korrigáltak volna a vezető indexek és ma reggel az ázsiai tőzsdék is gyengén teljesítettek. A rossz piaci hangulat elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az infláció megfékezését tűzte ki célul, ami azt jelenti, hogy hamarosan kamatemelést hajthat végre a jegybank, sőt a válság alatt felvásárolt eszközök eladására utaló jeleket is adtak, és mindkét utóbbi lépés kedvezőtlen a kockázatos eszközök, köztük a részvények számára is. Ami a mai napot illeti, a vezető európai indexek visszapattantak, Jerome Powell pedig olyan optimista beszédet tartott az amerikai szenátus előtt, hogy a részvényeket is vették a szigorítási ígéret ellenére.

Átment a falon a forint, közel a következő akadály

Az év eleji pozíció felvételek és a további jegybanki kamatemelések már hétfőre odáig erősítették a forintot, hogy a 200 napos mozgóátlagot kezdte tesztelni, és a keddi kereskedésben kora délutánra ezen sikeresen át is tudott jutni, aztán kora este Jerome Powell Fed-elnök beszédének üzenetei mellett még tovább erősödött és így új háromhavi csúcsra ért kissé 357 alatti árfolyammal.

Megint rákapcsolt a forint - Át tudja törni a falat?

Erősödéssel kezdett kedd reggel a forint azt követően, hogy tegnap egy technikailag fontos szinten torpant meg a magyar deviza. Most ismét 358-nál jár az euró jegyzése, vagyis akár újra nekifuthat a további javulásnak a forint.

Estére újabb lendületet vett a forint

Minimális gyengüléssel kezdte a hétfői napot a forint az euróval szemben, este viszont újabb lendületet kapott, és már erősödőben van.

Begyújtotta a rakétákat a forint – Mi történt az év elején?

Nagy lendülettel kezdte a 2022-es évet a forint, alig egy hét alatt 3 százalékkal erősödött az euróval szemben, amivel ledolgozta tavaly összeszedett hátrányát. A néhány hete látott 370 feletti szintek után sokaknak meglepő lehet a magyar deviza száguldása. De meddig tarthat ez? Milyen forintárfolyammal számolhatunk idén?

Repülőrajttal kezdte az évet a forint - Miért és merre tovább?

Szerdán is folytatódott a forint szárnyalása az euróval szemben, így az idei első három kereskedési nap alatt 9 egységgel, azaz kb. 2,4%-kal ugrott a magyar fizetőeszköz, hiszen délután a 361-es szintet is megjárta az árfolyam. Ezzel egy szeptember óta megfigyelhető forintgyengülési trendvonal is látványosan megtört.

Nem tud leállni a forint, már 362-nél az euró

Egyértelműen erősödéssel kezdte az évet a forint, kedden annyira belejött, hogy több mint egy százalékot javított. A magyar deviza ma akár folytathatja is a javulást, holnap pedig az MNB újabb kamatdöntésére figyelnek a befektetők.

Száguld a forint, egymás után töri át a falakat

Nagyot erősödött hétfőn a forint az euróval szemben, így ismét próbált eltávolodni a 370-es lélektani szinttől. Kérdés, hogy innen maradt-e még erő a magyar devizában, főleg úgy, hogy a dollár is erősödéssel kezdte az évet.

Szinte szárnyalással kezdi az évet a forint - 2022 már az erősödésről szólhat?

Hétfő reggel minimális gyengüléssel kezdte az évet a forint az euróval szemben, így továbbra is 370 közelében jár a jegyzés. A magyar deviza tavaly 372-nél esett új történelmi mélypontra, onnan továbbra sem sikerült eltávolodnia. Így az idén is bármikor láthatunk még új mélypontot, első lépésben az MNB csütörtöki kamatdöntésére figyelhetnek a befektetők.

Szinte mindenki a forintnak drukkol már – Mi jöhet a történelmi mélypont után?

Tavaly új történelmi mélypontot láttunk a forinttól, majd az év végére is alig távolodott el onnan. Az elemzők viszont szinte kivétel nélkül arra számítanak, hogy 2022-ben kicsit magához tér majd a magyar deviza, amiben az emelkedő kamatok segíthetnek. Ráadásul az évekig tartó kívánatos leértékelődés után már a gazdaságpolitikának sem előnyös a további forintgyengülés, így a korábbinál elszántabbak lehetnek az erősítés irányában.

Visszaütötték a forintot az év utolsó napján

Szilveszter napjának reggel még még kis erősödést mutatott a forint az euróval szemben, így a jegyzések 368,5 körülig süllyedtek, aztán elkezdett esni a forint és megint közel került a 370-es szinthez. Ma kevés impulzust kap most a forint külföldről, mert például a legtöbb tőzsde már zárva van az év vége miatt és egyébként is alacsony lehet a likviditás a bankközi piacon, ami felnagyítja a kilengések mértékét.

Eldőlt, hol búcsúztatta a 2021-es évet a forint

Kerek számot adott meg a december 31-i euró/forint középárfolyamnak a Magyar Nemzeti Bank, mégpedig a 369-es számot. Ez azt jelenti, hogy minden idők leggyengébb árfolyamával búcsúzik a 2021-es évtől a forint.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra