Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

EUR/USD árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/USD Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 1.17713
Előző záró ár: 1.177065
Napi átlagár: 1.176997122851
180 napos átlagár: 1.2000721985809
360 napos átlagár: 1.2018354826719
Napi minimum: 1.17544
Napi maximum: 1.17864
Éves minimum: 1.1541 2020-07-23
Éves maximum: 1.23492 2021-01-06
Történelmi minimum: 0.9854 2002-12-02
Történelmi maximum: 1.6031 2008-07-15
Árfolyamváltozás 1 hó: -1.4158647202191%
Árfolyamváltozás 3 hó: -3.259967289374%
Árfolyamváltozás 12 hó: 1.7254342753435%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/USD Spot
ISIN EU0009652759
Kijelzés módja (Ticker) EURUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/USD Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/USD Spot hírek

Csúnya, amit a forint művel - Heti mélypontra ütötték, 360 felett az euró

A csütörtöki határozott forinterősödéssel átmenetileg 357-nél is járt az euró, de aztán megtorpant a forint, péntek reggel óta pedig több hullámban összességében megint jelentős forintesés következett be, kilógva a régiós devizák mezőnyéből is. Késő délutánra 360 felett heti mélypontra ütötték a forintot, így fontos technikai szinthez ért az árfolyam. A mai forintesés azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban megerősítette: késhetnek az EU-s pénzek és addig tisztán magyar költségvetési forrásokból akarja megoldani a helyzet áthidalását a kormány. Közben a piac azt találgatja, hogy az MNB milyen ütemű kamatemelést hajt végre jövő kedden, amely a jegybank szerint jelzésértékű lesz a következő hónapok lépései kapcsán.

Meglódult a forint, de aztán beleütközött egy falba

Már reggel erősödéssel kezdte a napot a forint, aztán délutánig több hullámban összességében határozott erősödést produkált, így a jegyzések átmenetileg a 357-es szintig jutottak, de itt elakadt a forint lendülete. Mindez egyúttal azt jelenti, hogy a 360-as régiótól el tudott távolodni a magyar fuzetőeszköz, és két lényeges technikai szinten is át tudott jutni, de egy harmadik technikai szint egyelőre megállította a menetelést. A magyar deviza piacán a befektetők elsősorban az MNB jövő keddi kamatdöntő ülésére figyelnek, mellyel kapcsolatban ma reggel ismét erős üzeneteket fogalmazott meg Virág Barnabás alelnök a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban.

360-ig esett a forint, és elérkezett egy fontos szinthez

Hétfő reggel a borongós piaci hangulatban 2,5 havi mélypontra bukott a forint az euróval szemben 360,4-nél, és innen egész nap nem tudott igazán szépíteni: estére szintén 360-ig esett vissza. Ezzel elért egy fontos szinthez az árfolyam, amelynek elméletileg segítenie kellene a forint visszaerősödését. Kérdés, hogy ilyen borús külpiaci hangulatban és az EU-pénzek körüli bizonytalanság mellett sikerül-e visszakapaszkodnia kicsit, miközben jön az EKB kamatdöntő ülése, majd lassan az MNB júliusi döntésére készülhetnek a befektetők.

Megint ütöttek egyet a forinton, 360-nál az euró

Péntek reggel továbbra is 360 közelében jár a forint az euróval szemben. Tegnap egy hajszálra volt ettől a lélektani határtól a jegyzés, de végül nem vitte át, azonban továbbra sem menekült meg a magyar deviza, hiszen bármikor jöhet egy újabb gyengülő hullám.

Képtelen visszakapaszkodni a forint – Már semmi sem menti meg a 360-tól?

Az elmúlt napokban ismét érezhető gyengülésen van túl a forint az euróval szemben, már a 360-at közelíti a jegyzés, ami tegnap kéthónapos mélypontot jelentett. Közben a dollár 1,18 körül ingadozik az euróval szemben, ott sincs igazán nagy mozgás a közelmúlt dollárerősödése után.

Rákapcsolt a dollár, esik tovább a forint

Az utóbbi hetek hektikus mozgásai után 355 körül beragadt az euró-forint árfolyam, eljött a szokásos nyári uborkaszezon. A következő időszakban elsősorban a jegybankok mozgathatják a hangulatot, az mozdíthatja ki innen a forintot is.

Megsegítette a betonfal a forintot, amiről látványosan lepattant az erősödés irányába

Pénteken jelentős erősödést mutat a forint a bankközi piacon azután, hogy csütörtökön kéthavi mélypontra bukott az euróval szemben 358,6-nál. Ez a szint egy fontos technikai szint volt, így érthető, hogy erről elsőre látványosan lepattant az árfolyam, azaz ugrott a forint. Ebben szerepe lehet a ma már határozottan javuló nemzetközi részvénypiaci hangulatnak is.

Kéthavi mélypontról próbál talpra állni a forint

A délután első feléig kéthavi mélypontja közelében ragadt a forint az euróval szemben a borongós nemzetközi részvénypiaci hangulat, a dollár ereje, a váratlanul magas magyar infláció és a magyar EU-pénzek folyósítása körüli bizonytalanság együtteseként, aztán a délután második felében kicsit erősödni tudott.

Kéthavi mélypontra ütötték a forintot a kamatemelési ígéretek mellett is – Merre tovább?

A keddi és főként a szerdai forintesés figyelemre méltó volt, mert fontos szinten esett át a forint és kicsit a régiós tendenciákból is kilógott, mindezzel pedig két hónapja nem látott gyenge szintre került a magyar fizetőeszköz az euróval szemben a 360-as szint közelében. Mindez azután történt, hogy hétfőn és kedden is megígérte a Magyar Nemzeti Bank vezetése a folytatódó kamatemelési sorozatot és meghatározó jelentőségű júliusi döntést vetített előre, így a piaci kamatemelési várakozások is tovább emelkedtek. A látszólag furcsa forintesés mögött röviden összefoglaljuk a főbb okokat és azt is, hogy technikai elemzési alapon melyik szintekre kell nagyon figyelni.

Folytatódik a forint vesszőfutása a meglepő inflációs adat után

Csütörtök reggel 358 fölé gyengült a forint az euróval szemben, ezzel folytatódik az elmúlt napok tendenciája, melyben a magyar deviza esik. Ráadásul érezhető alulteljesítésről is beszélhetünk a forint esetében, a hét elején még 350 közelében volt az euró jegyzése.

Tovább esik a forint, 357-nél az euró

Az elmúlt napokban elsősorban a dollár erősödésével párhuzamosan gyengült a forint, így ma már nem a 350-es lélektani határ áttörése a cél, hanem az, hogy ne távolodjon el onnan nagyon felfelé a jegyzés. Holnap reggel érkezik a júniusi inflációs adat, ami kulcsfontosságú lehet a magyar deviza szempontjából is a következő napokban.

Ütöttek egyet a forinton, majd kéthetes mélypontnál marad az újabb MNB-üzenet mellett is

A stabil kezdés után délelőtt gyors ütemben gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések 354 fölé ugrottak, ami kéthetes forintmélypontot jelentett, majd a nap hátralévő részében amellett sem tudott érdemben újra erősödni, hogy ma is megígérte az MNB alelnöke: folyamatos kamatemelési lépésekkel leszorítják az inflációt a célhoz. Ezt egy olyan sajtótájékoztatón mondta, amelyen bejelentették a jegybank új, zöld fókuszú monetáris politikai lépéseit, amelyek 200-200 milliárd forintnyi forrást pumpálnak majd a gazdaságba. Előtte váratlanul közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György jegybankelnök, amelyen szintén szóba került az árstabilitás fontossága. A forint következő napokbeli mozgását a csütörtök reggel érkező júniusi inflációs adat határozhatja meg, a szakértők előzetesen az áremelkedés enyhülésére számítanak.

Teljesen visszagyengült a forint a jegybanki üzenet mellett is

Az MNB alelnöke hétfő reggel azt közölte, hogy a lehető leghatározottabban kívánnak fellépni az inflációs kockázatok ellen és a júliusi újabb kamatemelés meghatározó jelentőségű lesz az egész kamatemelési ciklusra, amely jelzésekre egy órán keresztül határozott erősödéssel reagált a forint. Ez a mozgás azonban gyorsan elakadt 350,5-nél és már délelőtt gyengült a forint, délutánra pedig teljesen elvesztette frissen szerzett erejét.

Egészen elképesztő, amit a lakáshitelekkel művel a magyar lakosság

Harmadik egymást követő hónapban döntött új csúcsot a magyar lakosság lakáscélú hitelfelvétele májusban, és rekord összeg került át forintszámlákról devizaszámlákra, vélhetően a bekövetkezett forinterősödés miatt – mutatják az MNB friss adatai. A vállalati hitelezés gyengébb, a fogyasztási hitelezés erősebb formáját mutatta a tavasz utolsó hónapjában.

Hirtelen meglódult a forint

Az utóbbi napok árfolyammozgása alapján az látszik, hogy a forint lendülete teljesen kifulladt a keddi kamatemelés és inflációs üzenetek mellett is: az euróval szembeni jegyzések napok óta csak rövid időre tudtak a 350 alatti tartományba jutni az euróval szemben. Pénteken reggel 351 felett folytatódott a kereskedés, aztán kora délutánra 352 fölé lendült az árfolyam, onnan viszont egy határozott erősödés indult el. A délutáni amerikai lakossági inflációs mutató csak minimális dollárgyengülést hozott, de ez most éppen segített a gyengélkedő forintnak.

Évek óta nem volt ilyen jó helyzetben a forint, a 340-et is simán megcélozhatja

Továbbra is kifejezetten alacsony a forint elleni spekulatív pozíciók állománya, utoljára majdnem négy éve értékelték a külföldi befektetők ennyire pozitívan a magyar devizát – derül ki az MNB szokásos ábrakészletéből. Komolyabb fordulópontot jelenthet az MNB kedden elindított kamatemelési ciklusa, ami a forintnak is meghozhatja az áttörést.

Éles fordulat a forintnál, kifulladt az MNB-lépés utáni szárnyalás

A kedden bejelentett MNB kamatemelés és az akár havonta várható további lépések jelentős forinterősödést váltottak ki kedden estig, ami szerdán délelelőtt folytatódott egészen 348-ig. Aztán kora délután éles fordulat történt, a jegyzések rövid idő alatt visszaemelkedtek 350-ig.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR