Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

EUR/USD árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EUR/USD Spot statisztikák, mutatók
Nyitó ár: 1.171925
Előző záró ár: 1.172095
Napi átlagár: 1.1707619403725
180 napos átlagár: 1.192398220676
360 napos átlagár: 1.1961925111526
Napi minimum: 1.1685
Napi maximum: 1.172795
Éves minimum: 1.160355 2020-11-04
Éves maximum: 1.23492 2021-01-06
Történelmi minimum: 0.9854 2002-12-02
Történelmi maximum: 1.6031 2008-07-15
Árfolyamváltozás 1 hó: -0.26887781800546%
Árfolyamváltozás 3 hó: -0.65897090357415%
Árfolyamváltozás 12 hó: 0.7560388549815%
Devizakeresztek
HUF CHF EUR USD GBP JPY
HUF
CHF
EUR
USD
GBP
JPY
Adatlap
EUR/USD Spot
ISIN EU0009652759
Kijelzés módja (Ticker) EURUSD
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Forex International
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon az EUR/USD Spot árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

EUR/USD Spot hírek

Ütik tovább a forintot, közelítünk a 360-as euróhoz

A Moody’s felőli péntek éjjeli magyar felminősítés és a kedvező hétfői nemzetközi kockázati étvágy ellenére is tovább esett a hétfői kereskedésben a forint, az euró árfolyama 358 fölé ugrott, ami nyolchetes forintmélypontot jelent. Így gyakorlatilag megtorpanás nélkül haladt tovább egy rendkívül erős technikai akadályon az árfolyam és közelítik az euróval szembeni jegyzések a 360-as szintet. A jelek szerint a gyorsuló infláció mellett is lassuló MNB kamatemelés múlt keddi bejelentése tartósan aláássa a forint erejét és így kezd leválni a régiós tendenciákról a forint árfolyama.

Képtelen magára találni a forint - Hol lesz a lejtő alja?

Egy hét alatt egy százalékkal, egy hónap alatt pedig 2,3 százalékkal gyengült a forint az euróval szemben, amivel alulteljesítő volt a régióban. A magyar deviza vesszőfutása egyelőre nem ért véget, a pénteki napot már 356 felett kezdi a jegyzés.

Mintaszerűen visszapattant a forint a 7 hetes mélypontonjáról

Az MNB keddi kamatemelése után szerdán jókora forintgyengülés volt, de ez nem folytatódott este amellett sem, hogy a vártnál keményebb hangvételű üzeneteket küldött a Fed-elnök az eszközvásárlási program leállításával kapcsolatban. Csütörtökön reggel, majd kora délután is volt egy hirtelen forintesés, utóbbi a váratlan török kamatvágással is összefügghetett, amelynek nyomán az euró jegyzései 356,5-ig emelkedtek. Ez héthetes forintmélypontot jelentett, azonban több szempontból is egy nagyon fontos technikai szint volt az árfolyamban, és erről mintaszerűen újra erősödni kezdett.

Évek óta nem fogadtak ilyen kevesen a forint ellen, mégsem tud erősödni – Csalódást okozott a keddi kamatemelés?

Majdnem ötéves mélypontra esett a forint elleni külföldi spekulatív pozíciók állománya, ennek ellenére a magyar deviza nem tud erősödni, sőt hathetes mélypontra esett az euróval szemben. Úgy tűnik, hogy a befektetők számára csalódás lehet a keddi 15 bázispontos kamatemelés, a jegybank ugyanis úgy csökkentette felére a szigorítás ütemét, hogy közben a korábbinál magasabb inflációval és továbbra is felfelé mutató kockázatokkal számol.

Nagyot erősödött a dollár a Fed üzenetére

Felemásan értékelték a befektetők az MNB keddi kamatdöntését: először a vártnál kisebb kamatemelés hatására esett a forint, majd a likviditás kiszívásának ígérete visszaerősítette a magyar fizetőeszközt. Ez azonban nem tartott sokáig: szerdán újra esni kezdett a forint és délután 355 felett új hathetes mélypontra bukott az euróval szemben. Este a Fed kamatdöntése borzolta némileg a kedélyeket, Jerome Powell szigort előre vetítő üzenetének hatására a dollár jelentős mértékben erősödött az euróval szemben.

Öthetes mélypontra küldték a forintot a rossz nemzetközi hangulatban

A forint már a múlt hét második felében is határozottan gyengült, heti és egyúttal öthetes mélyponton zárt péntek este, aztán hétfőn a jelentősen romló nemzetközi befektetői hangulatban tovább esett. Az euró jegyzései egy átmeneti délelőtti forinterősödési kísérlet után délután a 354-es szintet is meghaladták. A forint árfolyamát több tényező között az is lényegesen befolyásolja, hogy mit gondolnak a befektetők a keddi újabb MNB kamatdöntésről, azaz konkrétan arról, hogy milyen mértékű újabb kametemelésre számítanak.

Csúnyán fejeződött be a forint hete

Szerdán még 349 alá bukott az euró jegyzése, de itt elfogyott a forint ereje, aztán csütörtökön 351-ig, pénteken estére pedig már 353 fölé ugrott az euró árfolyama (heti és egyúttal öthetes mélypont), azaz csúnyán fejeződött be a forint hete.

Csúnyán megütötték a forintot a hét végére - Mi történt?

Főként csütörtökön és pénteken jelentősen gyengült a forint és heti mélypontján, 353-nál zárt az euróval szemben. Összeszedtük a főbb okokat, hogy mi válthatta ki ezt a mozgást és öt főbb tényezőt találtunk. Frissítés: cikkünk eredeti verziójában négy tényezőt soroltunk, fel de kiegészítésként egy ötödik lényeges tényezőre is rávilágítunk.

Estére sem jött meg a forint ereje, csúnya, ami ma történt

A gigantikus, két nap alatt összesen 4,4 milliárd eurónyi nemzetközi devizakötvény-kibocsátásunk végülis eddig nem különösebben mozgatta meg a forint árfolyamát, ma délutánra azonban már határozott gyengülésbe kezdett, és újra 350 fölé került ez euró/forint jegyzés.

Újra nekilódult a forint 350 alatt

Szerda reggelre újra 350-ig gyengült a forint az euróval szemben, vagyis a magyar deviza nem tudott sokáig a lélektanilag fontos szint alatt maradni. Az euró-dollár árfolyamban sem látszik komoly elmozdulás, 1,18 körül jár a jegyzés egy ideje.

Megint elakadt a forint menetelése

A hétfő délelőtti magyar pénzügyi bejelentése (ÁKK, MNB) erősíteni tudták a forintot, kora estére 349-ig süllyedt az euró, de ott megint elakadt a menetelése, mert hirtelen 350 fölé lökték az árfolyamot és kedd délelőtt is a kerek szint körül hullámzik az árfolyam.

Újabb fordulat a forint piacán, már ismét 350 alatt az euró

A stabil kezdés után pénteken reggel erősödni próbált a forint, az euró jegyzései 350-ig süllyedtek, de itt hirtelen irányt váltott az árfolyam és rövid idő alatt 351 fölé ugrottak a jegyzések. Aztán a délutáni kereskedésben újabb hirtelen irányváltás történt, ezúttal az erősödése irányába és így az euró jegyzései visszasüllyedtek a 350 alatti tartományba.

Kiderült, mi okozta a tegnapi forintgyengülést - az MNB is közbeszólt

Érezhetően gyengült szerdán a forint az euróval szemben, visszaemelkedett 350 fölé a jegyzés. Ennek megint a likviditással kapcsolatos piaci feszültségek voltak a fő okai. Erre reagálva az MNB jelezte a piaci szereplőknek, hogy kész a szükséges eurólikviditást rendelkezésre bocsátani – olvasható a Commerzbank csütörtök reggeli anyagában. A bank szakembere szerint a befektetők most a két hét múlva esedékes szeptemberi kamatdöntésre fókuszálnak, árgus szemekkel lesik, mit reagál a jegybank az infláció ismételt emelkedésére.

Erősödéssel próbálkozik a forint

Hosszabb ideig 350 alatt oldalazott a forint az euróval szemben, azonban az elmúlt napokban már úgy tűnt, nincs további szufla benne az erősödésre. Sőt, kedden már inkább a gyengülés felé mozdult el a magyar deviza, szerdán pedig az inflációs adat után egyértelműen gyengült, áttörve a 350-es szintet is.

Megint elkezdett gyengülni a forint

Reggel még úgy tűnt, hogy van még lendület a forintban és akár egyéves csúcsára is erősödhet, de délhez közeledve elkezdett gyengülni, így megint lefordult a 347-es szint közeléből az euróval szemben. Ez az elmúlt napokban a sokadik ilyen fordulat, így ez növeli az esélyét, hogy trendszerű fordulat készül a forint árfolyamában a gyengülés felé. A befektetők elsősorban a holnap reggeli magyar inflációs adatra és az EKB csütörtöki kamatdöntésére figyelnek, melyek meghatározhatják a hangulatot.

Van még tovább a forintnak a világbajnoki cím után?

Komoly menetelés után fut neki a forint a következő időszaknak, a magyar deviza augusztusban egyenesen a legjobb volt a világon. Kérdés, hogy innen meddig lehet még benne szufla, a héten elsősorban az augusztusi inflációs adat és az EKB kamatdöntése határozhatja meg a magyar deviza sorsát.

Van még tovább a forintnak a világbajnoki cím után?

Komoly menetelés után fut neki a forint a következő időszaknak, a magyar deviza augusztusban egyenesen a legjobb volt a világon. Kérdés, hogy innen meddig lehet még benne szufla, a héten elsősorban az augusztusi inflációs adat és az EKB kamatdöntése határozhatja meg a magyar deviza sorsát.

A világ legerősebb devizája lett a forint az MNB lépései után

Az egész világ legjobb teljesítményét produkálta augusztusban a forint, elsősorban az MNB kamatemeléseinek köszönhetően fordult élesen a hangulat a magyar deviza piacán. Ráadásul ritkán látunk tőle ilyet, az elmúlt tíz évben csak ötször volt jobb hónapja a forintnak. De meddig tarthat ki ez a tendencia? 350 alatt van még tér az erősödésre?

Mikor indul meg végre valamerre a forint? Amerikai adatra várnak ma a befektetők

Péntek reggel sincs egyelőre komoly mozgás a forint piacán, így továbbra is 350 alatt jár az euró jegyzése, de ott elakadt a további javulás. Ma elsősorban a délután érkező amerikai munkaerőpiaci adatra figyelnek a befektetők, ez elsősorban a dollár árfolyamán keresztül befolyásolhatja a devizapiaci hangulatot.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR