Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Wti index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DB WTI statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 64.17
Előző záró ár: 61.55
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 64.49
Napi maximum: 66.4
Éves minimum: 0.01 2020-04-21
Éves maximum: 47.46 2020-03-05
Történelmi minimum: 0.01 2020-04-21
Történelmi maximum: 145.31 2008-07-03
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.6347424042272%
Árfolyamváltozás 3 hó: 69.419212771814%
Árfolyamváltozás 12 hó: 69.419212771814%
Adatlap
Wti
Kijelzés módja (Ticker) WTI
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a DB WTI árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

DB WTI hírek

Itt a nagy meglepetés, jöhetnek a még magasabb olajárak

Tegnap tartotta szokásos havi találkozóját az olajkartell, ahol a legtöbb elemző előzetesen arra számított, hogy a tagországok megemelik majd a kitermelésüket az olajár január óta mutatott erős teljesítménye miatt. Emellett azt is várták, hogy Szaúd-Arábia felhagy áprilistól korábban önkéntesen vállalt további jelentős megszorításaival. Ehhez képest óriási meglepetésre a becsültnél jóval kisebb termelésnövelésben állapodtak meg az olajnagyhatalmak, és a szaúdiak is egy hónappal meghosszabbították a vállalásukat. Az olajárak így nagyobb raliba kezdtek, és ez az üzemanyagárakra is negatívan hathat majd.

Az extrém időjárás már az amerikai olajtermelést is teljesen hazavágta

Az extrém időjárás az Egyesült Államokban már az olajiparban is fennakadásokat okoz, a napi termelés több mint negyede esik ki a nagy fagyok miatt. Ez főleg annak köszönhető, hogy a leginkább sújtott Texasban található az ország egyik legnagyobb, olajban gazdag területe, a Permi-medence. Az ítéletidő az áramellátásban és a földgáz piacán is komoly problémákat okoz. Ez önmagában fölfelé hajtaná az olajárakat, ugyanakkor több tényező miatt esés látható a Brent és a WTI esetében is.

A világ legnagyobb olajexportőre emelné termelését, belengett az olajár

Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb olajexportőre, a Wall Street Journal értesülései szerint azt tervezi, hogy megemeli a termelését a következő hónapokban. Az olajkartell legnagyobb tagja még januárban okozott nagy meglepetést azzal, hogy bejelentette, hogy önkéntes alapon napi 1 millió hordóval csökkenti a produktumát februárban és márciusban. Most azonban az olajárak gyors emelkedése után némileg enyhíthet ezeken a megszorításokon.

Katasztrofális hiány alakulhat ki az olajpiacon, egyesek már kongatják a vészharangot

Kevesen gondolták volna néhány hónapja, amikor történelmi mélységekbe esett az olajár, hogy ennyire hamar magára talál majd a fekete arany, pedig már 60 dollár fölé kúszott szépen csendben a bokrok alatt. A piaci szereplők arra számítanak, hogy az év második felében jelentősen élénkülhet a globális kereslet, miközben a kínálat ehhez csak lassabban lesz képes hozzáigazodni. Az amerikai Energia Információs Ügynökség nem számít emelkedésre idén, de egyes szereplők, köztük nagy befektetési bankok is, a jelenleginél is magasabb árakat vizionálnak az év végéig. Mások pedig már egyenesen a vészharangot kongatják, és strukturális problémákra hívják fel a figyelmet, amik akár katasztrofális mértékű hiányhoz is vezethetnek, és akár 100 dollár fölötti olajárakhoz.

Tépik a Mol és a Richter részvényét

Kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 1,5 százalékos pluszban tartózkodik. Kiemelkedik a blue chipek közül a Mol és a Richter, komoly emelkedést láthatunk mindkét nagyvállalat papírjánál.

Keresleti és kínálati sokk okozott történelmi veszteséget az olajiparban

2020-ra történetük egyik legrosszabb éveként nézhetnek vissza a világ legnagyobb olajcégei, egyszerre érte keresleti és kínálati sokk az iparág vállalatait, a zuhanó olajárak, a meredeken visszaeső kereslet masszív veszteséget okozott a supermajor olajvállalatoknak. A kilátások azonban nem rosszak, az olajár jóval magasabb szinten áll most, mint tavaly tavasszal, az iparág vállalatai hatékonyabbá váltak, a bevételek emelkedésével meredeken bővülhet a supermajor olajvállalatok profitja. A részvényárfolyamok esésével főként az európai olajcégek papírjai forognak vonzó árazáson.

Erős pluszban zárt Amerika

Az ázsiai tőzsdéken ma leginkább rossz hangulatban telt a kereskedés, Európában óvatos emelkedéssel indult a nap, a késődélutáni órákban azonban már komolyabb pluszokat is láthatunk. A befektetők feszült figyelemmel kísérhetik a Brexit-helyzet alakulását, a britek ugyanis a karácsonyi megállapodás technikai és politikai szintű átírását is követelhetik - ha erre nem hajlandó Brüsszel, akkor akár kész egyoldalúan is lépni London egy tegnap nyilvánosságra hozott levél szerint. Egyelőre nem mutat nyitottságot az Európai Bizottság arra, hogy a csak néhány hete kialkudott Brexit kereskedelmi megállapodás északír szabályozási részéhez máris hozzányúljanak, várhatóan a jövő héten egyeztet majd London és Brüsszel az északír  protokoll ügyében. Mindemellett fontos hír még a britek háza tájáról, hogy a várakozásoknak megfelelően nem módosította a 0,1 százalékos alapkamatot a Bank of England monetáris tanácsa. Kedvező piacnyitást láthatunk a tengerentúlon, mindhárom vezető index pluszban zárta a kereskedést.

Hatalmas veszteséget jelentett a BP, esik az árfolyam

Ma tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a BP, amely az elemzői várakozásoknál jóval nagyobb veszteséget jelentett a tavalyi évre. A társaság vezetője, Bernard Looney szerint ez volt karrierjének legnehezebb éve. A társaság optimistább az idei kilátásokkal kapcsolatban, és úgy látja, hogy normalizálódhat az olajkereslet és az LNG árak is emelkedhetnek. Emellett az olajóriás igyekszik a megújuló energiák területén is fejlődni.

IMF: a második félévben lendülhet bele a gazdaság

Az év második felében lendületbe jöhet a világgazdasági növekedés, köszönhetően a gazdaságösztönző költségvetési és jegybanki monetáris intézkedéseknek, illetve a tömeges oltások megkezdésének a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden kiadott, World Economic Outlook (WEO) felülvizsgált prognózisa szerint.

Az amerikai olajcégek járhatnak a legjobban Szaúd-Arábia meghökkentő lépése után

A múlt héten nagy meglepetésre Szaúd-Arábia bejelentette, hogy önként csökkenti az olajkitermelését napi 1 millió hordóval, ami után nagyot ralizott az az olaj árfolyama. A lépés legnagyobb nyertesei pedig az amerikai palaolaj cégek lehetnek, amelyek ezzel igazi mentőövet kaptak, még ha nem is ez volt elsősorban az olajnagyhatalom célja.

Tavaly ezek voltak a legrosszabb befektetések, idén fordulhat a kocka

Tavaly az egész év tekintetében az olajipar és az energetika volt az egyik legrosszabbul teljesítő gazdasági szektor. Számos vállalat részvényének az árfolyama lefeleződött vagy még rosszabbul alakult, így nem véletlen, hogy a leggyengébb szereplők listáján többnyire olajipari társaságok találhatóak. Ellenben az idei kilátások már egyáltalán nem tűnnek annyira rossznak iparági szempontból, ha valóban működni fognak a hatékony koronavírus-vakcinák és jól halad az oltási folyamat is. Emiatt a legtöbb olajtársaság vezetője már mérsékelten optimista az olajárakat és a tőkeberuházásokat illetően is, és az elemzők is bizakodóak néhány vállalat esetében. Megnéztük, hogy melyek lehetnek a tavalyi évben legrosszabbul teljesítő olajcégek közül azok, amelyek ígéretesnek tűnnek, és akár nagyot is mehetnek idén vagy a következő években.

Összeülnek ma az olajnagyhatalmak - Mi lesz az olaj sorsa idén?

Ma tartja meg havi ülését az olajkartell, ahol eldöntik majd, hogy hogyan alakítják kitermelésüket a tagországok februártól kezdődően. A szervezet főtitkára, Mohammad Barkindo azonban már előzetesen kiadott egy közleményt, amelyben többek között arra is figyelmeztetett, hogy a jövő év első felében még számos lefelé mutató kockázat lesz az olajkereslet tekintetében, bár a kilátások biztatóak. Az OPEC szerint idén közel 6 millió hordóval nőhet a napi olajkitermelés a világgazdaság kilábalásával párhuzamosan.

Hollywoodba illő befektetési sztorik és egy kaotikus nap története: Ilyen volt, amikor negatív lett az olaj ára (TOP10 sztori - 10.)

Áprilisban olyan esemény történt, amire még valószínűleg évekig, ha nem évtizedekig fognak emlékezni a befektetők, egy rövid időre negatívvá vált az olaj ára. Ez nem csak egy ritka esemény volt, hanem olyasmi, ami azelőtt még soha nem fordult elő az olaj történelmében, így valószínűleg tankönyvi példa is lehet arra, hogy a tőzsdéken valóban bármi előfordulhat. Egyeseknek ez volt élete napja és olyan nyereséget értek el pár óra alatt, amiről a legtöbben csak álmodoznak, de olyanok is voltak, akik elveszítették a vagyonukat. Az olajra mindig is jellemzőek voltak a drámai kilengések, de a negatív olajár eddig nem volt benne a pakliban. Érdemes sorra venni, hogy mi is vezetett ehhez a drámai naphoz és mi történt a kereskedés alatt, hiszen valóban történelmi eseményről van szó. Bemutatunk egy sikertörténetet és egy horrorsztorit, mindkettő megfilmesítésért kiált, végül levonjuk a tanulságokat.

Őrült nap a nyersanyagpiacon, esik az olaj, elszállt az ezüst ára

Kifejezetten őrült napja van ma a nyersanyagpiacoknak, az ezüst nagyot ralizik ma, de az arany ára is emelkedett. Ez főleg az új pénzügyi mentőcsomag elfogadásának köszönhető az Egyesült Államokban, amely 900 milliárd dollárral segíti majd az állampolgárokat és a kisvállalatokat, de a légitársaságokat is. Emellett új koronavírus törzs bukkant fel Londonban és környékén, ami sokkal fertőzőbb lehet az eddigieknél, amire további szigorítással reagált már számos ország a britekkel szemben. Ez pedig az olajpiacon okozott jelentősebb áresést a reggeli kereskedésben.

Meg lehet még lepni a befektetőket a koronavírus-járvány után? Mutatunk pár ötletet

Természetesen az idei év legnagyobb negatív meglepetését, a koronavírus-járványt elég nehéz lenne túllicitálni jövőre, de azért bőven akadnak olyan forgatókönyvek még, amik, ha bekövetkeznek, akkor igen komoly meglepetésként érheti a befektetőket és megmozgathatja a piacokat is. Ezek között szép számmal vannak politikai jellegű eshetőségek is, mint a jövő januári georgiai szenátusi választások, vagy Joe Biden esetleges lemondása, de az is benne van a pakliban, hogy szétesik az olajkartell, ami mostanában egyébként sem az olajozott működéséről volt híres.

Március óta nem volt ilyen magas az olaj ára, 50 dollár felett egy hordó

Az olajárak a kedvező koronavírus-vakcinával kapcsolatos hírek miatt indultak meg, nem régen a brit gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Pfizer és a BioNtech közös vakcináját, tegnap pedig Kanada is zöld utat adott neki és hamarosan jöhet az amerikai engedély is. Ez és a korábbi magas, 90 százalék feletti hatékonysággal kapcsolatos hírek győzhették meg a befektetőket, hogy a világgazdaság a legjobb úton halad a normalizálódás felé. Ez pedig felfelé hajtja az olajárakat is, hiszen a gazdasági kilábalással együtt jelentősen, és a vártnál hamarabb nőhet meg az olajkereslet is.

A hatékony koronavírus-vakcina ellenére sem fog megugrani az olajkereslet egyhamar

John Hofmeister, a Shell Oil korábbi elnöke szerint még akár egy évet is igénybe vehet, mire visszatérnek a koronavírus-járvány előtt megszokott olajfogyasztási szintek. Megváltoztak az utazási szokásaink, beleértve a nyaralást, a munkahelyi közlekedést és a repülést is, amik nem fognak csettintésre megváltozni. Emiatt pedig a hatékony koronavírus vakcina sem fog gyökeres fordulatot hozni, meglátása szerint azonban jóval magasabb olajár lenne szükséges ahhoz, hogy az iparág egészsége a helyére kerüljön, és megtérüljenek a nagyobb befektetést igénylő projektek.

Két tűz közé került az olajkartell, nehéz döntések jöhetnek

Ma kezdődik az OPEC+ kétnapos találkozója, amelynek keretein belül megvitatják a tagországok, hogy hogyan alakítsák majd jövő évi termelésüket. A korábbi tervek szerint még enyhítettek volna a kitermelési korlátozásokon az olajkartell tagjai, de a koronavírus-járvány újbóli súlyosbodása miatt egyelőre valószínűbbnek tűnik, hogy elhalasztják a januári kitermelésnövelést az országok. Másrészt a palaolajtermelők aktivitása is nőtt az elmúlt hetekben, ami szintén aggodalomra adhat okot az OPEC+ kitermelőinek, hiszen egy esetleges túlkínálat lefelé nyomhatja az árakat.

Nyolc hónapos csúcson az olajár

Nyolc hónapos csúcsra emelkedett az olaj árfolyama a mai kereskedésben, miután a ma publikált amerikai olajtartalék-adatok nem várt csökkenést mutattak. Mindezt a vakcinahírekkel fűtött olajpiaci rali hátán, a piaci szereplők ugyanis az olajkereslet fellendülésében reménykednek.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR