Csúnyán megütötték a Teslát

Csúnyán megütötték a Teslát

Több mint 8 százalékos mínuszban zártak csütörtökön a Tesla részvényei, miután a cég két hónappal elhalasztja a régóta várt Robotaxi bemutatását. Az eredetileg augusztus 8-ra tervezett eseményt októberre tolták, hogy a projekten dolgozó csapatoknak több időt biztosítsanak a prototípusok elkészítésére - számolt be a CNBC.

Gyűlnek a viharfelhők a Tesla felett

Gyűlnek a viharfelhők a Tesla felett

A Tesla várhatóan ismét gyenge eladásokról számol majd be a második negyedévre vonatkozóan, ami már a második egymást követő csökkenést jelentheti az elektromos autógyártó esetében. Az elemzők becslése szerint a vállalat 441 019 elektromos járművet adhatott el ebben az időszakban, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi adatokhoz képest - tudósított a Bloomberg.

Újabb nagy dobást jelentett be a Starlink

Újabb nagy dobást jelentett be a Starlink

A Comcast vállalati szolgáltatási egysége bejelentette, hogy stratégiai megállapodást kötött a SpaceX Starlink cégével. Az együttműködés célja, hogy műholdas internetkapcsolatot biztosítsanak azoknak az üzleti ügyfeleknek, akik korlátozott hálózati hozzáféréssel rendelkező régiókban működnek.

Baljós tanulmány érkezett: bajban az ózonréteg?

Baljós tanulmány érkezett: bajban az ózonréteg?

Amerikai kutatók szerint a visszatérő műholdak alumínium-oxid részecskéi roncsolják az ózonréteget, ami súlyos környezeti problémát jelent. A SpaceX Starlink-műholdjai különösen érintettek az ügyben, a kutatók szerint szabályozási lépések szükségesek a helyzet kezelésére - írja a HVG.

Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Berobbant a mesterséges intelligencia, elszálltak a tech-óriások árfolyamai, új történelmi csúcson a vezető tőzsdék - ebben a környezetben egyáltalán nem meglepő, hogy a legnagyobb behemótok brutális fizetéssel csalogatják magukhoz a legjobb munkaerőt. De azért nem minden arany, ami fénylik: széleskörű kirúgási hullám indult meg tavaly a technológiai szektorban, ami ezeket a gigászokat is jócskán érinti.

Öveket becsatolni, indulhat a Tesla-rakéta!

Öveket becsatolni, indulhat a Tesla-rakéta!

Hosszú hetek óta az szolgáltatta a legfőbb témát a Tesla háza táján, hogy vajon a cég részvényesei megszavazzák-e Elon Musk gigantikus kompenzációs csomagját. Az események aggasztották a befektetőket is, hiszen a tét pedig sokak szerint az volt, hogy ha Musk nem kapja meg a részvényesek jóváhagyását és így az összeget, akkor ott hagyja a Teslát és helyette inkább az xAI-ra és az X-re koncentrál majd. Musk nemrég azonban arról posztolt, hogy a részvényesek jóváhagyták a kifizetést, ezt követően pedig ki is lőtt a Tesla árfolyama. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan is mutat most a technikai kép a Tesla esetében.

Ilyen még nem volt, húszezer milliárd forintos kifizetést kaphat Elon Musk

Ilyen még nem volt, húszezer milliárd forintos kifizetést kaphat Elon Musk

Hetek óta megy a huzavona azzal kapcsolatban, hogy Elon Musk megkapja-e az 56 milliárd dolláros, vagyis jelenlegi árfolyamon 20 500 milliárd forintnak megfelelő összegű kompenzációs csomagját, amihez szükség van a részvényesek beleegyezésére is. A szavazás megvolt, Musk pedig arról posztolt, hogy a részvényesek nagy része a kifizetés jóváhagyásáról döntött, írja a Reuters.

Valami eltört Elon Musknál

Valami eltört Elon Musknál

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében a mesterséges intelligencia mobiltelefonjaiba építését bejelentő Apple-ről és az emiatt fenyegetőző Elon Muskról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető elemzőjét. A második blokkban pedig Futó Pétertől, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjétől tudakoltuk, hogy miért nem az V. kerületben a legdrágább már lakást vásárolni.

Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél

Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél

Tegnap tartotta az Apple nagy tech eseményét, a Worldwide Developers Conference-t, amin többek között bemutatta mesterséges intelligencia stratégiáját, amelynek része volt, hogy megállapodást kötött az OpenAI-jal arról, hogy a ChatGPT-t integrálják a legújabb iPhone-okba. A hírnek nem mindenki örült, Elon Musk rögtön aggodalmát fejezte ki.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.