Új funkcióval bővül a Wise

Új funkcióval bővül a Wise

Új kamatfizető terméket vezet be a Wise fintech gyökerű neobank: a funkció segítségével az ügyfelek a Wise-számlájukon euróban, angol fontban és amerikai dollárban tartott pénzükkel termelhetnek hozamot. A szolgáltatás a Wise leányvállalatán, a TINV Europe AS-en keresztül érhető el – közölte a társaság.

Végre megjött a Revolut jelentése: szélsebesen nőttek, de épphogy nyereségesek lettek

Végre megjött a Revolut jelentése: szélsebesen nőttek, de épphogy nyereségesek lettek

Nyereséges volt a Revolut működése 2022-ben: 7,2 millió dolláros eredményt értek el, ami jelentősen elmaradt az egy évvel korábbitól. Ugyanakkor a fintech gyökerű bank szélsebesen nőtt tovább: a bevétele 1,1 milliárd dollárra nőtt, ami 45%-os növekedést jelent a 2021-es 786 millió dollárhoz képest. 2022 végére közel 10 millióval nőtt, 26,2 millió főre a bank ügyfélszáma, a fizetős csomagot használó ügyfelek száma 55%-kal emelkedett, jelentősen nőtt az előfizetésekből, a bankközi jutalékokból származó bevételük. A 2023-as évre vonatkozóan már 2 milliárd dolláros bevételre számítanak.

Két nagy újdonság jöhet a Revolutnál

Két nagy újdonság jöhet a Revolutnál

A Revolut immár több mint 10 millió lakossági ügyféllel rendelkezik a KKE-régióban, Magyarországon pedig átlépte az 1 millió ügyfeles határt - derül ki a társaság közleményéből. A fintech gyökerű neobank Litvániában (465 000 lakossági ügyfél), ahol a Revolut Bank Europe székhelye található, jelzáloghitellel foglalkozó csapat létrehozásán dolgozik, Lengyelországban (2,9 millió ügyfél) pedig egy BNPL-terméket már be is vezettek.

Új magyar bank tört be az 1000 milliárdosok ligájába (Interjú)

Új magyar bank tört be az 1000 milliárdosok ligájába (Interjú)

Történetében először 1000 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel zárta a tavalyi évet a Gránit Bank, ezzel az elmúlt évtized leggyorsabban növekvő hitelintézete volt. Az osztalék helyett a további növekedés mellett tették le a voksukat a tulajdonosok is a keddi éves közgyűlésen, amelynek apropóján a bank elnök-vezérigazgatója nyilatkozott a Portfolio-nak. Hegedüs Évát a társaság tevékenységi körének bővítése és tőzsdei tervei mellett a bankpiac és a hitelezés aktuális kilátásairól is kérdeztük, a bank sajtótájékoztatójáról szóló beszámolónk itt olvasható.

Elárulta a magyar Revolut vezetője: közel 1 millió  ügyféllel rendelkeznek már Magyarországon!

Elárulta a magyar Revolut vezetője: közel 1 millió ügyféllel rendelkeznek már Magyarországon!

A Revolut már több mint 900 ezer felhasználóval rendelkezik itthon, a 2,5 éve alapított helyi irodában már több mint 30-an dolgoznak, és jelenleg a kifejezetten a magyar piacra tervezett termékek bevezetésére összpontosítanak - árulta el Léder Tamás, a fintech gyökerekkel rendelkező digitális bank vezetője lapunknak. A társaság már hat európai országban kínál fedezetlen hiteleket, a szakember kijelentette: "határozottan lát potenciált a hiteltermékekben Magyarországon". Jövő csütörtöki Financial IT konferenciánk előadójával a szuperapp-tervekről, a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségekről és a Revolut stratégiai céljairól is beszélgettünk.

Vadiúj funkciót vezet be a Revolut

Vadiúj funkciót vezet be a Revolut

A Revolut üzenetküldő funkciót indított, amellyel a Revolut ügyfelei az Egyesült Királyságban és az EGT-ben cseveghetnek egymással, valamint vicces gifeket és matricákat oszthatnak meg, miközben pénzt küldenek és kérnek - derül ki a Revolut közleményéből.

Őrület a világmegmentő befektetéseknél: úgy veszik a papírokat, mintha nem lenne holnap

Őrület a világmegmentő befektetéseknél: úgy veszik a papírokat, mintha nem lenne holnap

Az ESG-szempontok már régóta formálják a befektetések világát. A mozgalom és a köré épült intézményrendszer sikere egyelőre ugyan vita tárgya, ám pénzügyi súlya vitathatatlan, és számtalan gazdasági szektorban van erős befolyása. A fintech cégek mindig úttörők voltak a fejlesztésekben, ráadásul a célközönségük egy jelentős része éppen ahhoz a korosztályhoz tartozik, amelyik leginkább szem előtt tartja a környezetvédelmi és szociális értékeket. A pénzügyi innovátorok így különösen fontos szerepet tölthetnek be a befektetési tevékenység ESG-kritériumok szerinti átalakításában.

Újabb felsővezető távozik a Revoluttól

Újabb felsővezető távozik a Revoluttól

Deirdre Halligan, a Revolut egyik újabb felsővezetője alig néhány héttel azután mondott le posztjáról, hogy Nikolay Storonsky vezérigazgató a Financial Conduct Authority-t a cég brit banki engedélyének megkésettségéért marasztalta el - írja a Finextra.

"Not great, not terrible" - így áll a hazai bankok digitalizációja

A hazai pénzintézeti digitalizációnál évről-évre látható fejlődés, de az elvárások is folyamatosan nőnek fogyasztói oldalról, s még van mit eltanulni a neobankoktól - nyilatkozta Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs Igazgatóságának vezetője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcatjének csütörtöki adásában.

Tényleg megfordult a hadiszerencse Ukrajnában? Mi történik?

Tényleg megfordult a hadiszerencse Ukrajnában? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének hétfői adása. A műsor első felében Huszák Dánielt, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzőjét kérdeztük arról, hogy Oroszország hogyan áll az Ukrajnával szembeni háborúban, ugyanis a háborús helyzetről egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg a napokban. A podcast második felében a rohamosan növekvő neobankról, az N26-ról lesz szó, ahol a pénzügyi felügyeleti szervek hiányosságokat tártak fel egy ellenőrzés során. A témával kapcsolatban Tonács Attila, lapunk Pénzügy rovatának elemzője volt a Checklist vendége.

Tényleg rendezte sorait az orosz hadsereg Ukrajnában?

Tényleg rendezte sorait az orosz hadsereg Ukrajnában?

Ma délután 5 óra körül jön a Checklist, a Portfolio napi podcastjének hétfői adása. A mai adás első részében arra keressük a választ, hogy hogyan áll orosz hadsereg Ukrajnában, a háborús helyzetről ugyanis egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg a napokban. Arról, hogy milyen dinamikák jellemzik jelenleg a harcokat, Huszák Dánielt, a Portfolio globál rovatának vezető elemzőjét kérdezzük. A műsor második részében a dinamikusan növekvő, egyre népszerűbb neobankról, az N26-ról lesz szó, ami a Revolut nagy versenytársa lehet a jövőben, és ahol nemrég a pénzügyi felügyeleti szervek hiányosságokat tártak fel egy vizsgálat során. Ahogy a beszélgetésből kiderül, ez nem is olyan ritka a fintech-világában.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.