Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?
Podcast

Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?

Portfolio
Akármit is gondolunk a húsfogyasztásról, tény, hogy klímavédelmi, egészségügyi, állatjóléti szempontok miatt egyre inkább terjed a húsmentes, vagy legalábbis több növényi alapanyagot felhasználó étrend, különösen a fiatalabbak körében. A világ még sokáig, talán soha nem lesz vegetáriánus, de a változatos, a növényekre nagyobb hangsúlyt fektető étkezés az egészségünknek és a bolygónak is jót tenne a szakértők szerint.

Az elmúlt években egyre-másra érkeznek az olyan hírek, amelyek jól jelzik, hogy mennyire átalakulóban van a húsfogyasztás társadalmi megítélése Nyugat-Európában. Mindezek arra engednek következtetni, hogy

különösen a fiatalok körében lényegesen kisebb hangsúllyal szerepel a mindennapokban a húsfogyasztás, és egyre gyakoribb a vegetáriánus étrend vagy a vegán szemléletmód.

A háttérben alapvetően a környezetvédelmi megfontolások állnak, de szerepet játszanak egészségügyi, állatjóléti, sőt, időnként spirituális szempontok is.

Felmerül a kérdés, hogy múló divatról, vagy egy tartós trend kezdetéről van-e szó.

KÖVESS MINKET

Képes gyökeresen átalakulni az étkezési kultúránk a klímavédelem, az egészségtudatosság és az állattartás megítélésének változása miatt, vagy inkább csak a hangsúlyok tolódnak el némileg? Mennyire a jóléti, nyugati társadalmak elitjének szokásrendszere ez? És főleg: mikor hódíthat teret mindez Magyarországon, ahol a hús még mindig az étkezés elengedhetetlen és központi eleme.

Erről beszélgetett az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Braunmüller Lajos szerkesztő Sziráki Zsófia dietetikussal, okleveles táplálkozástudományi szakemberrel és Vadovics Edinával a GreenDependent Intézet szakmai vezetőjével.

Fotó: Getty Images

további epizódok
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!