Az emberek egészsége a tét, nagy bajok vannak a szomszédban

Az emberek egészsége a tét, nagy bajok vannak a szomszédban

Az EU-n belül Szlovákiában az egyik legmagasabb azon halálesetek aránya, amelyek oka megelőzhető és kezelhető lett volna, miközben a nem fertőző betegségek megelőzésére fordított kiadások továbbra is a legalacsonyabbak között vannak az országban.  

Döntött a WHO: rákkeltő lehet az egyik gyakran használt édesítőszer

Döntött a WHO: rákkeltő lehet az egyik gyakran használt édesítőszer

A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó közös szakértői bizottsága (JECFA) ma közzétette legfrissebb listáját a lehetséges rákkeltő anyagokról. A korábban már megjelent előrejelzésnek megfelelően, az aszpartám is felkerült erre a listára, az IARC az aszpartámot az emberre nézve lehetséges rákkeltőnek minősítette.

Felejtsd el az edzőtermet és a fogyókúrát, itt a gyógyszer, amitől egy csapásra lefogysz

Felejtsd el az edzőtermet és a fogyókúrát, itt a gyógyszer, amitől egy csapásra lefogysz

Csodagyógyszerként emlegetnek világszerte egy elhízás elleni készítményt, a klinikai vizsgálatok szerint már egyetlen adag 15%-os testsúlyvesztést eredményez. Mindez szép és jó, csakhogy a gyártó is elismeri: ha valaki leáll a gyógyszerrel, hamar visszaszedi a leadott felesleget, sőt, akár még többet is. Úgy tűnik, nemcsak egy egész életre függővé tesz, de meg is kérik az árát.

Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?

Tényleg lemondunk idővel a húsevésről?

Akármit is gondolunk a húsfogyasztásról, tény, hogy klímavédelmi, egészségügyi, állatjóléti szempontok miatt egyre inkább terjed a húsmentes, vagy legalábbis több növényi alapanyagot felhasználó étrend, különösen a fiatalabbak körében. A világ még sokáig, talán soha nem lesz vegetáriánus, de a változatos, a növényekre nagyobb hangsúlyt fektető étkezés az egészségünknek és a bolygónak is jót tenne a szakértők szerint.

Ezt kell enni a memória megmentéséhez

Ezt kell enni a memória megmentéséhez

A flavonolok képesek lassítani a memória hanyatlását egy friss kutatás szerint - írja az Infostart. A zöldségekben, gyümölcsökben, teában és kávéban megtalálható flavonolok fogyasztása számszerűsíthető eredményt ad: akik a legtöbbet fogyasztják ezekből, azoknál 0,4 egységgel lassabban következett be memóriaromlás, mint azoknál, akik a vizsgált csoportban a legkevesebb flavonolt fogyasztották.

Kimondták a mítoszromboló tudósok: valójában ennyi vizet kell inni egy nap

Kimondták a mítoszromboló tudósok: valójában ennyi vizet kell inni egy nap

Nem világos, hogy pontosan honnan ered az a mítosz, miszerint az embereknek napi nyolc pohár vizet kell inniuk, de az állítást egy mostani kutatással cáfolnák meg a tudósok. Egy nemrég megjelent tanulmányban minden eddiginél pontosabb becslést adtak azzal kapcsolatban, hány pohár vizet érdemes inni a mindennapokban – derült ki a sciencealert.com cikkéből.

Minimális ráfordítással 4-6 évvel tovább élhetünk

Minimális ráfordítással 4-6 évvel tovább élhetünk

Negyven éves kor felett már tudatosan tervezni kell a hosszú és egészséges életért, de már apró változtatásokkal is javítható az életminőség. Sőt, a megfelelő táplálkozással és rendszeres mozgással akár 4-6 évvel növelhetők a várható életkilátások - hívták fel a figyelmet a Dr. Rose Magánkórház professzorai és főorvosai egy kerekasztal beszélgetés keretében.

Hiánypótló segítséget kaptak az idősek

Hiánypótló segítséget kaptak az idősek

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

Kiderül, mennyi ételt dobtak ki a járvány alatt a magyarok

Kiderül, mennyi ételt dobtak ki a járvány alatt a magyarok

Évente fejenként 65 kg élelmiszerhulladékot termel a lakosság Magyarországon. A kukában landoló ételek legalább felének nem kéne erre a sorsra jutnia, ha nagyobb figyelmet fordítanánk rá, hogy ne pazaroljuk az élelmiszert. Mint mindenben, a koronavírus járvány a vásárlási, táplálkozási és hulladékkezelési szokásainkban is változást hozott. Már csak az a kérdés, több vagy kevesebb élelmiszert pazarlunk el a pandémia hatására, és hogy ez a változás tartós lesz-e. Ennek kapcsán készít felmérést a Pénzcentrum.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.