Mi a megoldás EU-s forrásszűke mellett? – Ma Miskolcon kiderül
Uniós források

Mi a megoldás EU-s forrásszűke mellett? – Ma Miskolcon kiderül

Portfolio
Bár a 2014-2020-as uniós fejlesztési források 100%-a felett jár már a kiírások volumene és a Magyar Fejlesztési Bank által kezelt visszatérítendő források 87%-át is lekötötték már, de a vállalkozások előtt számos más, az MFB Csoport égisze alatt elérhető finanszírozási lehetőség is nyitva áll. Részben éppen ezekről, illetve a magyar gazdaság, a forint és az ingatlanpiac kilátásairól lesz szó a Portfolio új őszi vidéki rendezvénysorozatán, amely október 30-án Miskolcra, majd november 5-én Debrecenbe, november 12-én pedig Székesfehérvárra látogat.

A Portfolio minden évben szokásos vidéki rendezvénysorozata idén kétszer is megrendezésre kerül, hiszen a tavaszi négy állomásos eseményünk után (Győr, Debrecen, Szeged, Kecskemét) a következő hetekben Miskolcra, Debrecenbe és Székesfehérvárra látogatunk. A célunk most is az, mint mindig: ezeken az ingyenes, de regisztrációköteles eseményeken színvonalas, aktuális gazdasági és pénzügyi információkkal segítsük a helyi vállalatokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban, ezáltal versenyképességük növelésében.

Az esemény időszerűségét az adja, hogy legutóbbi elemzésünk szerint az országnak 7 évre járó EU-források több mint 100%-ára írtak már ki uniós pályázatokat, és közel 70%-át már el is osztották, illetve a Magyar Fejlesztési Bank augusztusi jelzése szerint a vállalkozások számára meghirdetett, európai uniós hitelprogramokra benyújtott és befogadott hitelkérelmek közel 87%-át tette már ki a rendelkezésre álló keretösszegnek, azaz már csak korlátozott lehetőség áll a cégek előtt. Közben a lakosságnak szóló 0%-os uniós energiahatékonysági hitel Pest megyei lábát forráskimerülés miatt fel is függesztették, így már csak az ország többi részének szóló pályázat van nyitva, igaz annál érdemben tovább lazítottak a szabályokon.

A céges visszatérítendő források között egyelőre még elérhető például a KKV Technológia Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18), illetve a digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztést célzó Digitális Jólét Pénzügyi Program Hitelprogram (GINOP-8.2.6-18), valamint a Vállalatok K+F+I Tevékenységének Támogatása Hitel (GINOP-8.1.1-16).

Mindez tehát afelé mutat, hogy a vállalkozások számára nyitva álló kedvezményes uniós finanszírozási lehetőségek nemsokára elfogynak, a 2021-2027-es büdzsé lehetőségei pedig még távol vannak, így sokak számára fontos kérdés a köztes időszakban elérhető források iránya és tartalma. Éppen ezeket, illetve az egészséges vállalatfinanszírozási szerkezet felé való elmozdulás lehetőségeit veszi górcső alá a három őszi rendezvényünk.

Az MFB Csoport ugyanis a saját hitelalapú forrásai mellett az új, 31 milliárd forintos tőkeági segítségének részleteit is bemutatja, amely a generációváltás súlyos problémájában, a felvásárlások finanszírozásában, további a külföldi terjeszkedésben is segíthet, valamint ismerteti a garancianyújtásban rejlő lehetőségeket. Emellett bemutatja a debreceni 10 milliárdos, illetve a székesfehérvári 5 milliárdos városi alapjának részleteit is, amelyek mind-mind rendelkezésére állnak a térségi vállalkozásoknak.

A fenti témák mellett a három őszi rendezvényünk résztvevői a magyar gazdaság, az EU-források, a forint és a régiós ingatlanpiac kilátásairól is képet kaphatnak és a panelbeszélgetésekben gyakorlatorientált tájékoztatást hallhatnak a leggyakrabban felmerülő vállalatfinanszírozási kérdésekről. Emellett BMW tesztvezetésre is lehetősége lesz az érdeklődőknek.

A három őszi rendezvényünk támogatóinknak köszönhetően most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linkeken a jobb felső sarokban található „Jelentkezés” gombra kattintva tudnak megtenni:

Miskolc, 2019. október 30. Népkerti Vigadó

Debrecen, 2019. november 5. Hotel Divinus

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: Portfolio Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum, 2019, Debrecen

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Delta_4_1500