Üzlet

Állami támogatás: máris kapkodnak az elektromos autók után

Portfolio
Az állam 1,5 millió forintos támogatást ad minden teljesen elektromos hajtású autóra. Ezzel azoknak az új autót vásárolni szándékozóknak a környezettudatosságát díjazzák, akik hajlandóak az egyelőre borsosabb árú, de nulla károsanyag-kibocsátású, olcsóbban üzemeltethető autókat megvenni. A forgalmazók máris élénkülő érdeklődésről számoltak be, ugyanakkor az értékesítésen ez még nem látszik, hiszen a pályázatok még elbírálás alatt állnak.
Magyarországon is egyre többen gurulnak kizárólag elektromos hajtású autókkal az utakon, de a kormányzati akaratnál lassabban cserélődik nulla károsanyag-kibocsátásúra a hazai autópark. A kritikus tömeg eléréshez más országokhoz hasonlóan a tisztán elektromos hajtást nem csak a nyilvános töltőinfrastruktúra kiépítésével, hanem közvetlen állami vásárlási támogatással, 1,5 millió forinttal támogatja a kormány.

A pályázatokat október 27. óta lehet benyújtani az állami támogatásra, legkésőbb pedig jövő év június elsejéig kell beérkezniük. A forgalmazók a pályázati időszak kezdete óta élénkülő keresletről adtak számot, ugyanakkor ez még a forgalomba helyezéseken nem látszik. A Porsche Hungaria, a Volkswagen importőre megkeresésünkre elmondta:

A pályázati lehetőség meghirdetése előtt már tapasztalható volt fokozottabb érdeklődés és várakozás az ügyfelek részéről, a korábbi időszakhoz képest érzékelhető volt az ajánlatkérések számának ugrásszerű növekedése.

A Nissan importőre is hasonlókról számolt be:

Az állami támogatás a honlapunkon és a szalonokban is megtöbbszörözte az érdeklődést. Jelen pillanatban egy kezdeti stádiumnál járunk. Ez azt jelenti, hogy sok érdeklődő kezdte el körbe járni a témát és információt gyűjteni. Természetesen a komoly érdeklődők száma is megugrott, az első 1,5 hónap tapasztalt aktivitás alapján a 2017-es év kiemelkedőnek várható elektromos autó értékesítés terén.

A KIA forgalmazójánál is megnőtt az érdeklődés a tisztán elektromos meghajtású autók iránt, de azt is hozzátették, hogy az értékesítési darabszám növekedésének mérhetőségéhez hosszabb időtávra van még szükség. A BMW Magyarország pedig arról nyilatkozott lapunknak, hogy az állami támogatás pozitív hatása már érezhető, de ez egyelőre még a forgalombahelyezéseken nem látszik, tekintettel arra, hogy kb. 20 db kérvény van folyamatban különböző státusszal.

A megjelenést támogatta a Porsche Hungaria.

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nő tőzsde