Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Brent index értéke

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DB Brent statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 0
Nyitó ár: 66.97
Előző záró ár: 64.4
Napi átlagár:
180 napos átlagár: 0
360 napos átlagár: 0
Napi minimum: 67.54
Napi maximum: 69.58
Éves minimum: 15.55 2020-04-22
Éves maximum: 52.51 2020-03-05
Történelmi minimum: 9.1 1998-12-10
Történelmi maximum: 143.95 2008-07-03
Forgalom (db):
Forgalom:
Árfolyamváltozás 1 hó: 1.067168863779%
Árfolyamváltozás 3 hó: 67.185877466251%
Árfolyamváltozás 12 hó: 67.185877466251%
Adatlap
Brent
Kijelzés módja (Ticker) BRENT
Kereskedés pénzneme USD
Az adatok forrása: Deutsche Bank Commodity Indication
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a DB Brent árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

DB Brent hírek

Itt a nagy meglepetés, jöhetnek a még magasabb olajárak

Tegnap tartotta szokásos havi találkozóját az olajkartell, ahol a legtöbb elemző előzetesen arra számított, hogy a tagországok megemelik majd a kitermelésüket az olajár január óta mutatott erős teljesítménye miatt. Emellett azt is várták, hogy Szaúd-Arábia felhagy áprilistól korábban önkéntesen vállalt további jelentős megszorításaival. Ehhez képest óriási meglepetésre a becsültnél jóval kisebb termelésnövelésben állapodtak meg az olajnagyhatalmak, és a szaúdiak is egy hónappal meghosszabbították a vállalásukat. Az olajárak így nagyobb raliba kezdtek, és ez az üzemanyagárakra is negatívan hathat majd.

Emelkedett a benzin ára a hazai kutakon

Pénteken változott az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 3 forinttal nőtt, míg a gázolaj ára változatlan maradt.

Kilőtt az olajár, meglephetik a világot az olajnagyhatalmak

Nagyot ralizik ma az olajár, mivel úgy tűnik, hogy mégsem emelheti meg a termelését az olajkartell áprilisban a korábban várt napi 500 ezer hordóval, és Szaúd-Arábia is meghosszabbíthatja egy hónappal az önkéntesen vállalt nap 1 millió hordós megszorítást. A döntés még nem végleges, de egyelőre érik a nagy meglepetés.

Péntektől ismét drágul a benzin a hazai kutakon

Pénteken változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 3 forinttal nő, míg a gázolaj ára változatlan marad.

Jelentősen drágult a benzin a hazai kutakon

Szerdán változott az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 2 forinttal, míg a benzin literenkénti átlagára 6 forinttal nőtt.

Vékony jégen táncol az olajpiac, kritikus döntések befolyásolhatják a helyzetet

Az olajkartell március 4-én, csütörtökön fog összeülni ismét, hogy megtárgyalja a következő lépéseket az olajkitermeléssel kapcsolatban. Alapvetően további lazítások várhatóak, hiszen az olajár kiválóan teljesített az elmúlt hetekben, de egy hirtelen túl nagy emelés megviselheti a továbbra is sérülékeny piacot.

Emelkedett az üzemanyagok ára a hazai kutakon

Pénteken változott az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 2 forinttal, míg a benzin literenkénti átlagára 3 forinttal nőtt.

Hogyan látja a jövőt a Mol? Mekkora lesz az osztalék?

A Mol ma reggel tette közzé aktualizált hosszútávú stratégiáját, amelyhez prezentációt is készítettek, ebből többek között kiderül, hogy mit vár a Mol a vállalat szempontjából fontos inputokkal, és a vállalat eredményével kapcsolatban. Összegyűjtöttük a prezentációból a befektetők számára legfontosabb sarokszámokat.

Jelentősen drágultak az üzemanyagok a hazai kutakon

Szerdán változott az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a benzin literenkénti átlagára 6 forinttal nőtt.

Jelentősen drágulnak az üzemanyagok szerdától

Szerdán változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a benzin literenkénti átlagára 6 forinttal nő.

Goldman Sachs: a korábban vártnál is durvább és gyorsabb lehet az olajár emelkedése

A neves befektetési bank, a Goldman Sachs szerint még hamarabb, még magasabb olajárak jöhetnek, mint azt korábban sejteni lehetett. Ennek oka, hogy a globális olajkereslet visszapattanásával nem biztos, hogy lépést tud majd tartani a kínálat növekedése, beleértve az olajkartelltől érkező termelést is. Emiatt elképzelhető, hogy már a következő negyedévben 70 dolláros olajárak lesznek, ami az azt követő három hónapban még feljebb kúszhat.

Az egész világ az inflációtól retteg - De miért nem lódultak meg az árak Magyarországon?

Hetek óta az infláció a legkomolyabb félelem a világban, egyre több jel mutat abba az irányba, hogy 2021-ben rég nem látott áremelkedés jöhet. Néhány helyen már januárban megjelentek ennek a jelei, Magyarországon viszont első ránézésre semmi nem történt, a decemberi 2,7 százalékkal megegyező volt az áremelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Persze, ha a világban tartós lesz az emelkedő trend, az alól mi sem tudjuk kivonni magunkat, a várakozások szerint tavasszal meglódulhat a pénzromlás üteme.

Alig tért magához a világ a koronavírus-válságból, máris jöhet az újabb pofon

Több elemzőház és befektető is felhívta már a figyelmet arra az elmúlt időszakban, hogy kezdetét vehette egy újabb nagy árupiaci szuperciklus, amelynek legfőbb jellemzője a nyersanyagok és más termékek árának markáns, több éves emelkedése. Az elmúlt évtizedben több szektor is szenvedett, köztük a bányaipar is az alacsony árak miatt, de az olajpiac sem járt sokkal jobban, most azonban ismét egy izgalmas, áremelkedéssel jellemezhető periódus következhet, amelyet nem csak a gazdasági kilábalás, hanem az energiaátmenet igényei is hajthatnak, ami fölfelé tolhatja a réz, a platina vagy éppen az olaj árát.

Az extrém időjárás már az amerikai olajtermelést is teljesen hazavágta

Az extrém időjárás az Egyesült Államokban már az olajiparban is fennakadásokat okoz, a napi termelés több mint negyede esik ki a nagy fagyok miatt. Ez főleg annak köszönhető, hogy a leginkább sújtott Texasban található az ország egyik legnagyobb, olajban gazdag területe, a Permi-medence. Az ítéletidő az áramellátásban és a földgáz piacán is komoly problémákat okoz. Ez önmagában fölfelé hajtaná az olajárakat, ugyanakkor több tényező miatt esés látható a Brent és a WTI esetében is.

A világ legnagyobb olajexportőre emelné termelését, belengett az olajár

Szaúd-Arábia, a világ legnagyobb olajexportőre, a Wall Street Journal értesülései szerint azt tervezi, hogy megemeli a termelését a következő hónapokban. Az olajkartell legnagyobb tagja még januárban okozott nagy meglepetést azzal, hogy bejelentette, hogy önkéntes alapon napi 1 millió hordóval csökkenti a produktumát februárban és márciusban. Most azonban az olajárak gyors emelkedése után némileg enyhíthet ezeken a megszorításokon.

Katasztrofális hiány alakulhat ki az olajpiacon, egyesek már kongatják a vészharangot

Kevesen gondolták volna néhány hónapja, amikor történelmi mélységekbe esett az olajár, hogy ennyire hamar magára talál majd a fekete arany, pedig már 60 dollár fölé kúszott szépen csendben a bokrok alatt. A piaci szereplők arra számítanak, hogy az év második felében jelentősen élénkülhet a globális kereslet, miközben a kínálat ehhez csak lassabban lesz képes hozzáigazodni. Az amerikai Energia Információs Ügynökség nem számít emelkedésre idén, de egyes szereplők, köztük nagy befektetési bankok is, a jelenleginél is magasabb árakat vizionálnak az év végéig. Mások pedig már egyenesen a vészharangot kongatják, és strukturális problémákra hívják fel a figyelmet, amik akár katasztrofális mértékű hiányhoz is vezethetnek, és akár 100 dollár fölötti olajárakhoz.

Keresleti és kínálati sokk okozott történelmi veszteséget az olajiparban

2020-ra történetük egyik legrosszabb éveként nézhetnek vissza a világ legnagyobb olajcégei, egyszerre érte keresleti és kínálati sokk az iparág vállalatait, a zuhanó olajárak, a meredeken visszaeső kereslet masszív veszteséget okozott a supermajor olajvállalatoknak. A kilátások azonban nem rosszak, az olajár jóval magasabb szinten áll most, mint tavaly tavasszal, az iparág vállalatai hatékonyabbá váltak, a bevételek emelkedésével meredeken bővülhet a supermajor olajvállalatok profitja. A részvényárfolyamok esésével főként az európai olajcégek papírjai forognak vonzó árazáson.

A Mol ma a magyar tőzsde egyik legjobbja, zsákolják a befektetők

Ma kifejezetten erős teljesítményt nyújt a Mol részvénye, amely már több mint 2 százalékot emelkedett, és a legforgalmasabb papír a BÉT-en. Ennek több okai s van, egyrészt az elmúlt időszakban kiválóan teljesít az olaj, és a Brent árfolyama már a koronavírus-járvány előtti szinteken áll. Másrészt ehhez szorosan kapcsolódva egyes országokban már kedvezőbb képet mutatnak a koronavírusos adatok, és enyhítettek a lezárásokon. Végül a technikai kép továbbra is emelkedő trendet mutat.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR