CIGPANNONIA árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
CIGPANNONIA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
CIGPANNONIA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
CIGPANNONIA statisztikák, mutatók
nyitó: 182.5
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
CIGPANNONIA adatlap
Teljes név:CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Rövid név:CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Szektor:Biztosítás
Elérhetőség:1033 Budapest, Flórián tér 1.
Telefonszám:+36 1-244-5858
Fax:+36 1-577-2021
Web:www.cig.eu
Befektetői kapcsolattartó:Dr. Al Saidi Leila
Befektetői kapcsolattartó mail:investor.relations@cig.eu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-70-372-5138
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Virágh Gabriella)
Tevékenység:A Társaságot 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven, amely működését 2008-ban kezdte meg, majd részvényeinek tőzsdére történő bevezetését követően - 2010 őszétől - CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven folytatja magyarországi tevékenységét. A Társaság termékei és szolgáltatásai az ügyfelek különböző élethelyzetéből fakadó igényeire kínálnak megoldásokat, és a felelősen gondolkodó munkaadók számára is lehetőséget nyújtanak a munkavállalóikról való gondoskodásra. Vezető terméke a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosítás, és a nyugdíjbiztosítás, de emellett "hagyományos" életbiztosítást, kegyeleti, kockázati és vegyes életbiztosítást, továbbá egészségbiztosítást is kínál ügyfeleinek. Vagyonbiztosítással foglalkozó leányvállalata több európai országban is jelen van határon átnyúló szolgáltatásai révén, amely üzleti stratégiájának megfelelően olyan réspiacokra koncentrál, ahol az ügyfeleknek versenyképes termékeket tud fejleszteni, és azokat megfelelő hatékonysággal tudja értékesíteni.
Részvénytulajdonosok:

Opus Global Nyrt. (24,85%, 23 466 020 részvény)

VINTON Vagyonkezelő Kft. (13,08%, 12 359 462 részvény)

KAPTÁR Befektetési Zrt. (5,35%, 5 050 000 részvény)

Dr. MÓRICZ Gábor (5,29%, 5 000 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. KIRÁLY Mária (elnök)
BARTA Miklós
Dr. KÁDÁR Gabriella
HORVÁTH Gergely Domonkos
Dr. BOGDÁNFFY Péter
Dr. FEDÁK István János
Vállalatvezetés:Dr. KÁDÁR Gabriella (vezérigazgató); BARTA Miklós (általános vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. BAYER József (elnök); PAPP István
Dr. CZAKÓ Erzsébet
BOROS István
VEISZ Ákos
TIMA János
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:33 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):94 428 260
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2010-11-08
Első kereskedési nap:2010-11-08
Az oldalon a CIGPANNONIA árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
CIGPANNONIA hírek

Vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus

Felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagokat szeretne visszahívni a CIG Pannóniánál az Opus Global, hogy újakat válasszon helyettük a biztosító közgyűlése.

Megkaptuk a meglepő választ, miért szakít az MKB Bank a CIG Pannóniával

Megkérdeztük az MKB Bankot, miért döntött úgy, hogy 6 hónapos felmondási idővel, azaz idén év végével megszünteti értékesítési együttműködését a CIG Pannóniával, amelynek az új életbiztosítási szerződései tavaly 18%-ban a banki értékesítésből származtak. A bank válasza alapján a háttérben a CIG ügyfélkiszolgálásával és az ügyfélélménnyel kapcsolatos kifogások állhatnak.

Félmilliárdot kell még betolni a CIG Pannónia leánycégébe

Az MNB elfogadta a CIG EMABIT biztosító szavatolótőke-helyzetének rendezésére benyújtott helyreállítási tervét. A biztosítónak a jelenlegihez képest további ötszázmillió forintnyi többlettőkét kell biztosítania működéséhez. A tőkemegfelelés helyreállításához – más intézkedések mellett – szükséges kiegészítő szavatolótőke-elem bevonását ugyanakkor a CIG EMABIT kérelmére egy másik határozatában már jóvá is hagyta a jegybank.

Felmondta az MKB a CIG Pannóniával kötött együttműködését

Idén év végével megszűnhet az együttműködés a CIG Pannónia és az MKB Bank között. A döntés érzékenyen érintheti a biztosítót, hiszen új életbiztosítási szerződéseinek 18%-át hozta tavaly a banki csatorna. Az együttműködés felmondásának okával és az MKB-Pannónia Alapkezelőnél várható esetleges változásokkal kapcsolatban megkerestük a bankot.

Alaptőkét emel a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlési felhatalmazás alapján 6 milliárd 326 millió 693 ezer 420 forinttal emeli alaptőkéjét, aminek eredményeképpen a társaság alaptőkéje 9 milliárd 442 millió 826 ezer forintra növekszik - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Megérkezett a magyar biztosítók rangsora: profitgyárosok és surranópályások a listán

Négy nagy biztosító hozta tavaly a magyar biztosítási szektor 76 milliárd forintos nyereségének a kétharmadát, közülük továbbra is az Allianz és az Aegon a legnagyobb profitgyáros – derült ki a 2019-es éves beszámolókból. A biztosítási adó ellenére a nem-életbiztosításokon közel másfélszer annyit keresett a szektor, mint az életbiztosításokon. A díjbevételek szempontjából továbbra is az Allianz a piacvezető, az életbiztosításokban azonban a Posta Biztosító megelőzte tavaly az évtizedek óta piacvezető NN-t. Igaz, csak egy "surranópályán", az egyszeri díjas termékekkel, a korrigált adatok szerint hatalmas a holland tulajdonú biztosító fölénye.

A koronavírus elintézte, ami évtizedekig nem ment: áttörés az életbiztosításoknál Magyarországon

Néhány hónapja még elképzelhetetlen lett volna, hogy tömegesen adjanak el Magyarországon online csatornákon életbiztosításokat, a koronavírus miatti bezárkózás leple alatt viszont szinte az összes nagyobb biztosító gőzerővel digitalizálni kezdett és pár hét alatt az internetre költöztették a teljes értékesítési rendszerüket. Bár most, hogy újranyit a világ, valószínűleg a személyes találkozók is visszatérnek, a sosem látott ütemben felgyorsult digitalizáció által megnyitott kapuk teljesen új eladási módszereket, termékeket hozhatnak a magyar biztosítói piacra. Megkérdeztük a nagyobb, Magyarországon is működő biztosítókat, milyen fejlesztések történtek náluk a koronavírus hatására.

Nem muzsikál rosszul a lecsupaszított CIG Pannónia

Mintegy 15%-os díjbevétel-növekedéssel és 25%-os adózás előtti eredménynövekedéssel zárta 2020 első negyedévét a CIG Pannónia, amely az olaszországi veszteségek miatt vagyon- és felelősségbiztosításbiztosítási üzletága nélkül folytatja tevékenységét. Az új értékítés ugyan visszaesett, ám ez még nem a koronavírussal, hanem az egy évvel korábbi egyszeri tételekkel magyarázható.

Teljesen átírta a koronavírus a biztosításokat: egy ősrégi hiedelem dőlt meg

Néhány hónapja még a legtöbb biztosító úgy vélte, hogy lehetetlen digitálisan életbiztosításokat eladni, a koronavírus miatti bezárkózás viszont ezt a paradigmát is megdöntötte. Az ügyfeleknek kényelmesebb és gyorsabb, otthon, a kanapéjukból videóchatelve szerzédést kötni, a biztosító embereinek pedig nem kell kilométereket utazniuk ahhoz, hogy ügyfeleikkel találkozzanak. A CIG Pannónia volt az egyik első biztosító Magyarországon, amely a szerződéskötés folyamatát end-to-end (az igényfelmérőtől a kötvény átadásáig) digitalizálta; Sallai Linda, a biztosító innovációs és digitalizációs igazgatója bemutatta nekünk, hogy működik a megoldás.

Három hónapot kapott még a CIG az MNB-től

Az MNB döntése szerint május helyett legkésőbb augusztus elejéig kell teljesítenie a CIG EMABIT biztosítónak a szavatolótőke-helyzetének rendezésére hivatott tervet. A határidő meghosszabbítását az indokolja, hogy a biztosító által már beadott helyreállítási terv egyes adatait még ki kell egészíteni - közölte a felügyelet.

Új korszak küszöbén a CIG Pannónia?

Eddigi bejelentései alapján belátható időn belül tisztán életbiztosítóként folytatná tevékenységét a CIG Pannónia, visszatérve ezzel a társaság egy évtizeddel ezelőtti gyökereihez. Mivel középtávon várhatóan az életbiztosítási tevékenység fogja meghatározni a biztosítócsoport növekedési pályáját, megnéztük, milyen számokat produkál ez az üzletág.

Új intézkedéseket vezetett be a CIG a koronavírus miatt

A CIG Pannónia intézkedéseket hozott, illetve hajtott végre a COVID-19 járvány előidézte rendkívüli helyzet hatásainak ellensúlyozására, egyrészt a munkavállalóik védelme, másrészt az értékesítés fenntartása érdekében - olvasható a társaság közleményében.

Elmondta az Opus, hogy hat az idei évére a koronavírus

Közzétette éves beszámolóját az Opus Global, amelyből kiderül, hogy 210 milliárd forintos árbevétel mellett 24 milliárd forintos EBITDA-val zárta a 2019-es évet a társaság. Az üzemi eredmény és az adózott eredmény szintjén veszteséges lett a cég egy jelentős értékcsökkenés elkönyvelése miatt. A koronavírus hatásával kapcsolatban a társaság azt közölte, hogy jelentős, de nem kritikus hatása van a cégre az eseményeknek.

Lefújta közgyűlését a CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte, hogy 2020. április 17-ére kitűzött éves rendes közgyűlése nem kerül megtartásra.

Megveszi az Aegon a CIG EMABIT magyarországi tevékenységeit

Ahogy korábban már jelezte a CIG Pannónia, kiszáll a nem-életbiztosítási piacról érdekeltségét, a CIG EMABIT-ot sújtó olaszországi veszteségek és a leányvállalat tőkegondjai miatt. A több mint 100 ezer szerződéssel és 6 milliárdos állománydíjjal bíró magyarországi állományokat a ma reggeli bejelentés szerint az Aegon veszi át ismeretlen áron. Az Aegon nem először üzletetel a CIG EMABIT-tal.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR