Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Duna House árfolyam

Ma: | Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
DUNAHOUSE ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
2 1 778 416
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
424 2 617 1
DUNAHOUSE kötéslista
Idő Ár Darab Érték
DUNAHOUSE statisztikák, mutatók
Kapitalizáció (millió HUF): 14580.45688
Nyitó ár: 418
Előző záró ár: 398
Napi átlagár: 420.398584
180 napos átlagár: 388.532193914
360 napos átlagár: 370.15941174067
Napi minimum: 416
Napi maximum: 426
Éves minimum: 256 2020-04-27
Éves maximum: 450 2021-03-22
Történelmi minimum: 256 2020-04-27
Történelmi maximum: 450 2021-03-22
Forgalom (db): 10166
Forgalom: 4273772
Árfolyamváltozás 1 hó: -7.4418604651163%
Árfolyamváltozás 3 hó: 32.666666666667%
Árfolyamváltozás 12 hó: 32.666666666667%
Adatlap
Duna House
Rating
Értékpapír megnevezése DUNA HOUSE share
Értékpapír kibocsátója DUNA HOUSE HOLDING Public Company Limited by Shares
Részvényfajta Ordinary share
Értékpapír előállítási módja Dematerializált
ISIN HU0000177613
Kijelzés módja (Ticker) DUNAHOUSE
Értékpapír névértéke 5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db) 34 387 870
Osztalékjogosultság Full year
Bevezetési nap 2016-11-11
Első Kereskedési Nap 2016-11-11
Tőzsdei kategória Prime
Kereskedés pénzneme HUF
Bevezetési Ár 3960
Az adatok forrása: Budapest Stock Exchange
Az adatok jellege: késleltetett.

A szolgáltatást legjobb tudásunk szerint nyújtjuk. A szolgáltatás elérhetőségének részbeni vagy teljes hiányáért, késedelméért, pontatlanságáért illetve egyéb zavaráért a Net Média Zrt. csak akkor felel, hogy ha az kifejezetten és kizárólag neki felróható okból következik be. Egyéb okból bekövetkezett szolgáltatás-zavarért a felelősségét kifejezetten kizárja. Kizárja a Net Média zrt. a felelősségét az információhoz való jogosulatlan hozzáférésből vagy az információval való bármilyen egyéb visszaélésből eredő károkért. Az előbbiekben megjelölt, illetve jogszerűen egyébként ki nem zárható egyéb felelősség kivételével ...

Tovább
Az oldalon a Duna House árfolyamalakulását lehet nyomon követni.

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
PORTFOLIO RATING Az átláthatóbb befektetésekért Bővebben
Videóajánló

Videóajánló

További videók
A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Videóajánló

A legjobb befektetés, de hogyan tudsz választani közülük? - ETF kiválasztás
Indexkövető ETF, okos befektetés
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek
Kezdő befektető kalauz

Duna House hírek

Szárnyal ma ez a magyar részvény, komoly hullámvasúton az árfolyam

A Duna House igazgatósága tegnap megtartott ülésén közgyűlési jogkörben meghozta az éves rendes közgyűlés napirendi pontjaira vonatkozó határozatokat, az igazgatóság többek között döntött az osztalékról és a saját részvények vásárlásáról is. Többek között a tegnapi döntésekre is reagálva kimondottan jól kezdte a mai kereskedést a Duna House részvénye.

Döntött a Duna House igazgatósága az osztalékról

A Duna House igazgatósága ma megtartott ülésén közgyűlési jogkörben meghozta az éves rendes közgyűlés napirendi pontjaira vonatkozó határozatokat, az igazgatóság döntött az osztalékról és a saját részvények vásárlásáról.

Valóban 10 százalék feletti lakásár-emelkedés jöhet? - Lehet az 20, de akár 0 százalék is

A napokban körbejárta az ingatlanpiaccal foglalkozó sajtót a Duna House azon elemzése, miszerint a következő évben ismét kétszámjegyű, vagyis 10 százalék feletti lehet a lakásárak emelkedési üteme. Ezzel szemben az Ingatlan.com mai közleménye úgy fogalmaz, hogy a 10 százalékos drágulás már a múlté. Kinek lehet igaza? Mi történik körülöttünk most a lakáspiacon? Nézzük a részleteket!

Rekordokkal indítja az évet a Duna House

A Duna House a szerdai piaczárás után tette közzé előzetes negyedéves számait. Ezek alapján minden core üzletágában rekordszintű negyedéves volumenekkel kezdi az évet a cég, a 2020. évben elért rekordok után a szezonálisan szokásosan gyenge első negyedév mindenkori rekordokat hozott 2021-ben ingatlan-, és hitelközvetítésben egyaránt: a franchise ingatlanközvetítés 36 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 37 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 6 százalékkal bővült év/év alapon.

Tovább szárnyal a lakáspiac - Újabb csúcsot döntött az adásvételek száma

Egy hónapja arról írtunk, hogy az elmúlt tíz évben az idei február volt a legerősebb hónap a hazai lakáspiacon az adásvételek számát tekintve. Most viszont úgy tűnik, hogy a rekord rövid életű volt, a Duna House ugyanis közreadta márciusi Tranzakciószám Becslését, amely szerint országosan 15 630 adásvétel bonyolódott. Ez több mint ezerrel haladja meg a februári csúcsot.

"Nem válságra, hanem hullámvasútra számítunk az építőiparban"

A Portfolio CFO Meetup 2021 eseményen, két, az ingatlanpiachoz kapcsolódó témakör is előkerült: egyrészt az építőiparra, és az egész gazdaságra váró hullámvasútról, másrészt az ingatlanközvetítés és a digitalizáció kapcsolatáról is megtudhattuk a pénzügyi vezetők véleményét.

Pénzügyi csúcsvezetők: szinte érezni az utcán, ahogy égetik a pénzt, de ennek meglesz a böjtje

Egy sor változást hozott az elmúlt időszakban a digitális átállás a cégek életében, voltak az átmenethez könnyebben és nehezebben alkalmazkodó iparágak. A Portfolio CFO Meetup 2021 online rendezvényének záró panelbeszélgetésén a pénzügyi vezetők kifejtették, hogy 2021 után egy volatilis piaci környezetre számítanak, és bár most a korlátlan pénznyomtatás miatt szinte érezni az utcákon, ahogy a kormányok és a vállalatok égetik a pénzt, de nincs ingyen ebéd.

Magyarország legjobb pénzügyi vezetői egy helyen: ingyenes CFO Meetup kedden!

Az ország legjobb pénzügyi-gazdasági vezetőinek járó CFO of the year díj tavalyi díjazottjai is beszélni fognak a Portfolio március 30-ai, keddi online rendezvényén, amelyen közismert hazai vállalatok, illetve tanácsadó- és informatikai cégek vezetői mutatják be a hazai vállalatok CFO-i számára érdekes innovációkat, illetve vázolják üzleti jövőképüket a mostani kihívásokkal teli gazdasági környezetben, nem érdemes lemaradni az eseményről.

Közgyűlést tart a Duna House

2021.április 20-án, kedden 10 órakor tartja éves közgyűlését a Duna House. A közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben a társaság igazgatósága fog dönteni.

50 százalékkal is alulértékelheti a piac a Duna House részvényeit

Interjút adott a Világgazdaságnak Guy Dymschiz, a Duna House társ-vezérigazgatója, aki arról beszélt, hogy Magyarországon a kormányzati támogatások hajtják az ingatlanpiacot és inkább a saját használatra vásárlók vannak jelen a piacon, azonban az inflációs várakozások manifesztálódhatnak, így a befektetési célú vásárlók is újra visszatérhetnek a piacra, mivel a magas inflációs környezet általában felfelé hajtja az ingatlanpiacot. Emellett szó esett a részvényárfolyamról is, Guy Dymschiz szerint a piac 30-50 százalékkal alulértékeli a Duna House-t.

A koronavírus-járvány ellenére is remek évet zárt a Duna House, jelentős osztalékfizetés jöhet

A Duna House a pénteki piaczárást követően tette közzé legfrissebb számait, a társaság éves árbevétele és adózott eredménye is nőtt tavaly a 2019-es évhez képest még a koronavírus-járvány ellenére is. Az üzletágak közül leginkább a pénzügyi termék-közvetítés bevételei ugrottak meg a legutóbbi negyedévben, de a franchise és a saját iroda szegmens is növekedni tudott. A jó eredmények után a menedzsment pótolja az elmaradt tavalyi osztalékokat, és majdnem annak a dupláját javasolja most, együttesen így részvényenként több mint 10 százalékot.

Ne lakást vegyél! - Gazdagodj inkább mások ingatlanvásárlásából

A lakáspiac szárnyalt az elmúlt 4-5 évben. A jutalékos rendszerben dolgozó ingatlanosok bevétele pedig úgy nőtt akár a duplájára, hogy közben ők ugyanazt csinálták, ugyanannyi lakást adtak el, változatlan befektetett energia mellett. Miért? Mert az eladott lakások értéke megduplázódott, így a 3-4%-os jutalék is dupla annyi lett. De mit tegyünk, ha erre csak most eszmélünk fel? Érdemes még belekezdeni, vagy innen már úgyis jön a lejtmenet, ez a vonat elment, és a robotok, meg a mesterséges intelligencia egyébként is elveszik az ingatlanosok munkáját? Ráadásul ki akar egy fájóan alacsony társadalmi megbecsüléssel rendelkező szakma vidám és lelkes képviselője lenni? Máté Ferenccel, a Duna House vezérigazgató-helyettesével és Bölcsföldi Viktorral a Duna House franchise értékesítési vezetőjével beszélgettünk ezekről a kérdésekről.

80 milliárd forintos biznisz is lehetne évente az ingatlanozás

Hogy az ingatlanközvetítés (és itt most csupán a lakóingatlanok adásvételére fókuszáló szegmensről beszélünk) nem egy rossz üzlet, azt a számokon túl az is bizonyítja, hogy a társadalom egy jelentős részében a könnyű pénzszerzéssel van azonosítva. Ez persze (legtöbbször) igaztalan vád - és annak ellenére, hogy egy gyors becslés alapján az adásvételekből évente akár 70-80 milliárdos jutalékra is szert tehetnének a hazai lakásközvetítők (a beszélgetésből kiderül, hogy ez még miért nincs így) - ingatlanosok tömegei végzik szakértelemmel és alázattal a hivatásukat évtizedek óta. Persze a könnyűnek titulált pénz szagára érkezik is rendre, az alacsony belépési küszöbbel rendelkező szakmába, boldog-boldogtalan (ezen a ponton nem szabad a politikailag korrekt világunkban más szakmákat említeni, hogy kikből lesz olykor pikkpakk ingatlanos). A szakma lehetőségeiről, kihívásairól, az árakat és a közhangulatot befolyásolni képes statisztikákról és hírekről, a hirdetési piacot uraló portálról, az ingatlanozásért elkért jutalék mértékéről, a "szandálzoknis-hasitasis" ingatlanosokról, az árak változásáról és a digitalizációval egyre jobban előre törő, 0,5 és 2 százalék közötti jutalékokkal a piacból maguknak látható szeletet kiharapni vágyó "ingatlanközvetítő" IT cégekről is beszélgettünk kendőzetlenül Benedikt Károllyal, a Duna House PR és marketing vezetőjével.

9 éves rekord: brutálisan erősen kezdte 2021-et a lakáspiac

A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2021 januárjában, országosan 11 185 ingatlan adásvétel bonyolódott. Ilyen magas januári számra utoljára 2012-ben volt példa, akkor azonban egy állami intézkedés, a végtörlesztés lehetősége emelte meg hirtelen az adásvételek számát. A kérdés, milyen lesz a folytatás.

Lakást venni 4 százalékos önerővel? Meglepő, de működhet

Varga Judit igazságügyi miniszter mindössze 8 millió forintos önerővel jutott 200 millió forint értékű lakásokhoz – járta be a médiát a Blikk értesülése. Anélkül, hogy a konkrét ügybe a részletek ismerete nélkül belemennénk, utánajártunk, vajon az átlagemberek számára elérhetők-e mindössze 4 százalékos önerővel lakáshitelek.  A válasz igen: pótfedezet segítségével vagy kifejezetten lakáscsere céljára elérhető, alacsony önerővel is felvehető hitellel, az MNB szabályai ugyanis erre lehetőséget adnak.

Önnek nincs realtime adat előfizetése
Előfizetek

Hibabejelentő

A megújult adatterminált alaposan teszteltük, de előfordulhatnak hibák. Ha rendellenes működést tapasztalsz, kérjük, jelezd nekünk!
Tovább az űrlapra
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR